T

Teğmen
07 Mart 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
26 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
8 yıl
361 Kıbrıs yolcuları
Acemi mamak usta güzelyurt varsa benim gibi arkadaslar whatsapp grubu falan kuralım.
T
11 yıl
Ne yapmayalıyim?
Herkese günaydin beyler ve bayanlar. Size dün yaşadığım olayı anlatıcam. Yaz okulu bitince ailemle beraber memleke gittik, giresun'a. Giresun da bir köyde bizim ev, en yakın ev 10 metre uzağında. Sokak lambaları var ama herkes evinin önünde ki direğe koymuş ondan yolun yarısı karanlık. Bende her akşam 22.30 civarı yürüyüşe çıkarım toprak yolda. Aslında amacım sigara içmek. Spor yapmayı seven birisi olduğum için hiç kuşkulanmıyorlar, doğal beslenmeye çok önem veririm, ama ışte sigarayi bırakamiyorum. Her neyse, yine yürüyüş yaparken karşıdan ayak sesleri geliyor ama göremiyorum. Aklıma cin falan geldi ama korkmam onlardan olucagi varsa olur zaten derim. Ses gittikçe yaklaştı bu arada insan olacağı aklıma geldi hemen sigarayi attım yakalanmamak amacıyla. Normalde bu saatlerde kimse dışarıda olmaz, herkes yorgun olur uyur. Ses yaklaştıkça insan siluetine benzettim. Sonra elinde ki feneri açıp bana."gizli gizli sigara mi içiyorsun" dedi. Sesten anladım kız oldugunu. Işığı yüzüme tuttuğu için göremiyordum. Işığı çek tarzı işaret yaptım oda çekti ışığı. Aslında kız olmasına çok şaşırdım. Köy yerinde bu saatte gezmesi üstelik elinde ne odun ne orak olmaması garibime gitti. Bundan sonrası diyolog şeklinde yazıcam.ilk soruyu ben soruyorum. Sonra sıra ile devam ediyoruz. -Işık niye kapalıydi? -Bataryası azaldı. bu arada kısa sessizlik oldu. Tekrar sordum; -Daha önce hiç görmemiştim seni. -Bende seni görmemiştim. -Artık gördün dedim. Şaka yaptım ama kız tepki bile vermedi. Sonra neredensin kimdensın diye bir kaç soru sordum. Sonra ben eve doğru yürüyemeye başladim , kıza da eşlik ettim. Eve geldiğimde bizimkilere anlattım , kızın kimlerden oldugunu falan söyledim. Meğer bunlar yıllar önce buradaki arsaları satip gitmişler. Burada nerede kalıyor diye sorduğumda "bu köyde herkes akraba birinde kalıyordur" dediler. Kızda güzel birşeydi. Bana çok pas vermedi açıkçasi. Sizce ne yapıyim? Kızı buluyim mi yoksa onun gelmesini mi bekleyeyim:).
T
11 yıl
Şanslıyım ama çok şanssızım
Şimdi diceksin nasıl oluyor bu. Şöyle oluyor;
Şansızlıkla başlamak isterim. Aslında her konuda şanssızımdır. Diyelim markette indirim olur tam alır kasaya giderim indirim biter. Ders çalışmam gerekir niyetlenirim yıllardır görmediğim insanlar çat kapı gelirler. Ders çalışırım elektrikler gider,her zaman eski kız arkadaşlarım vize veya final zamanı ayrılırız,bu konuda suçlu ben değilim(bazen benimde suçum oluyor tabi). Artık bu konu herkesin dikkatini çekmeye başladı . İki hafta önce başka eve taşındık, hala suyu, elektiriğiyle uğraşıyorum bir sorunları bitmedi. bu konu hakkında bir sürü şey söylebilirim kısacası.

Şanslı olduğum konular ise hep zorda kaldığım konulardır. Mesela acele merkeze gitmem gerekir. Metro,minibüs,otobüs beni hali hazırda bekler gibi bindiğim anda kalkar(acelem olmazsa yarım saat bile bekledğim olmuştur). En çokta paraya sıkıştığımda şanslıyımdır. Her hafta sayısal oynarım. Pazar günü cebimde bir lira yokken sayısaldan 4 tutturduğum çok oldu. Veya acil paraya ihtiyacım olduğunda karşılıksız para geldiğide çok oldu. Ama en çok sayısaldan kazandım param olmadıgında. İddaa da hiç sansım yoktur.Sizce bu şanslı tarafımı nasıl kullanabilirim?
T
11 yıl
Bursa\u0027da Mekan
40-50 kişiyi agirliyabilecek canlı müziği olan restaurant onerebilecek var mı ?
T
11 yıl
Tavşan kız dans (SORU)
Beyler bir video vardı.Videoda bir adam bisikletle ormanlık alanda dolaşıyordu.Giderken kenarda tavşan kızlar vardı dans ediyorlardı.Sonra adam bunlarla birşeyler yaptığını sanarak koyuna birşeyler yapıyordu.Daha sonra bu adamı polisler karakola getiriyordu karakoldaki kadını kedi sanıyordu öyle bitiyordu . Yanlış hatırlamıyorsam böyle birşeydi. Videoyu bilen varsa söyleyebilir mi :D
T
12 yıl
3D mekanlar
Daha önce verildimi bilmiyorum. Baya güzel bir site tarihi yerlerin, marsın falan 3D görüntüleri var.Siz de bundan mahrum kalmayın dedim . Siteye buradan ulaşabilirsiniz.
T
12 yıl
Arap aile yapısı(Cahiliye dönemi)
Üniversite de 3. sınıfta seçmeli ders zorunluluğu olduğu için bende Türk Milli Kültürü ve Aile yapısı dersini aldım. Geçmişi öğrenmek adına çok güzel bir ders,size de tavsiye ederim . Dersin başlarında farklı milletlerin aile yapısı hakkında hoca bize bilgi verdi. Beni en çok şaşırtan cahiliye döneminde araplarda nikah çeşitleri oldu. Notlarımdan bir kısmını size yazıcam. 10 nikah çeşiti varmış.
1)İstilada: Kocanın eşini asil biriyle geçici evlendirip çocuğu olunca geri alması.
2)Bedel: Karşılıklı eş değiştirilmesi.
3)Hıdn: Notlarımda metres gibi yazmışım. Yani adamın metresiyle kıyılan nikah.
4)Ortak:10 kişiyi geçmicek şekilde bir kadının evlendirilmesi. Bunda kadın hizmetçi gibi kullanılırmış.
5)Şigar: Berdel gibi.
6)Biga: Eve gelen erkekle birlikte olma için yapılan nikah.
7)Makt : Üvey anne dul kalınca miras dağılmasın diye üvey anne ile evlendirilmek için kıyılan nikah.
8)Mut'a: Anne baba izni olmadan yapılan nikah.
9)Ortak: 4. nikah çeşiti gibi değil eşler ortak bu nikahta.
10)Sahih: Anne ve babaların anlaşması sonucu yapılan nikah.

Bazı nikah çeşitleri hala varmış. Eğer istek olursa Türk aile yapısı ile ilgili bilgilerde verebilirim ama kızlara okutmayın. Bizim aile yapısında kadınlarında bizimle eşit haklara sahip olduğunu söyledi hoca.

Türk milli kültür ve tarihi;

Özetin özetini yazıyorum malum okumayı fazla sevmeyiz.Anca bu kadar kısa oldu.
Türk aile yapısı;
-Pederi tiptedir.Yani babanın sözü geçer ama baba tatlı serttir.
-Ailede kan bağı(akrabalık) önemlidir.
-Ailede en küçük erkek çocuk önemlidir. Soyun devamı ona bağlıdır.
-Türklerde akraba evliliği yoktur dışarıdan evlilik vardır.Tek eşlilik görülür. Hakan,kaan gibi boy evliliklerinde birden fazla görülebilir.Genellikler bunlar
askeri ve siyasi cıkardan dolayıdır.
-Leviratüs yani büyük kardeşin ölmesi sonucunda küçük kardes ölenin eşiyle evlendirilir veya üvey anne ile evlendirilir.
Ancak üvey anne ile evlenme islamda yasak olduğu için kalkmıştır.
-Kadın önemli mevkiye sahiptir.Aile içi mali işlerden sorumludur.Özgürdür,hürdür,miras hakkına sahiptir.Kadın yakma,
kadın satın alma yoktur.Kadın namuslu,titizdir. Zina suçtur.Kadın sportif faaliyetlere katılabilir. Ata binebilir,ok atabilir.
-Çekirdek aile yapısına sahiptir.
-Türk aile yapısında evlenme bir törenle olur. Erkek tarafı kızın annesine kalın denilen bir bedel öder. Kalın ailenin sigortasıdır.
-Erkek kadın ve çocuga bakmakla yükümlüdür.
-Beşit kertmesi vardır.
-Evlenen oğullar için baba ev(çadır) açar.Eşyaları alır.
-Çocuk öldürme,yakma,diri diri gönme gibi şeyler yoktur.
-Türkler özgür milletlerdir. Karakterleri gereği bağımsız olmak isterler bu yüzden baskıya gelemezler.Yıkılan devletlerın yerıne hemen devlet kurmuşlardır.

Devlet yapısı;
Devlet olması için;
1)Bağımsız olmalıdır,
2)Vatanı olmalıdır(Türkler vatanına çok önem verirler,geçmişten günümüze kadar bu böyledir),
3)Halk olmalıdır,
4)Töre(Anayasası) olmalıdır.

-İstiklal düşüncesinin temeli türklere dayanır.
-Türkler atı çok iyi kullanmışlardır ve bu sayede güç kazanmışlardır.
-Vatan anlayışı üst düzeydedir.
-Ailenin mülkiyeti olması kişi haklarının ve hürriyetinin güvencesidir. Halk özgürdür.
-Hakanlar veya idareciler halkın malına el koyamaz.
-Kölelik yoktur.
-Eski tür devletlerinde askerlik meslek değildir. Herkes asker doğar ve yetiştirilir.

Töre;
Halk kurulan devlet içerisinde kendi halk ve hürriyetin talep eder,bu nedenle töre meydana gelmiştir.Bütün kurallar topluluğu töredir.
Hükümdarlar kurallara bağlıdır,kendi isteği doğrultusunda hareket edemez,böyle hakkı yoktur. Töre hükümleri kalıplaşmıs değildir,değişmeye uğrayabilir.
Kurultay bunları gözden geçirir.

-Barış zamanı kılıç çekmenin cezası idamdır.
-Irza tecavüze en ağır ceza verilir.

Devlet;
Hukuki bakımdan emretme hakkına ve yetkisine sahip sosyal bir iradedir.

Türk töresini ve iradesini bütün cihana yayma düşüncesi vardır. Bu islamiyette cihata dönüşmüştür. 10. asırdan itibaren
Türk toplumu islamiyet ile birlikte ivme kazanmıştır.İslamiyet anlayışı türk anlayışı ile örtüşmüstür.


Türk devletinde teşkilat;
Ayuki(hükümdar) devletin icra kuruludur. Göktürk ve uygurlarda 9 kişilik heyetler vardır. Günümüze kadar sadece isim değişmiştir
içerik aynıdır.
Türk devletinde mutlak bir hükümdar yoktur. Ülke genelde 2 kademede idare edilir.Bu özellik çabuk dağılmamıza neden
olmuştur.Dağılmalar nedeniyle Osmanlı bu yapıyı kaldırıp yerine Osmanlı hanedanlığını kurmuştur.

Türk devletinde ordu;
-Ordu ücretlidir,
-Daimdir,
-Temelde süvari vardır,
-Sportif faaliyetlerle savaşlara hazırlık yapılmıştır. Güreş,cirit gibi,
-Onlu sistem vardır,Onbaşı yüzbaşı gibi emir komuda sistemi oluşturulmuştur ve çok işe yaramıştır,disiplinlidir.





İsteyen Turk Milli Kulturu (Ibrahim Kafesoghlu) kitabına bakabilir.
T
12 yıl
Hukuk Vizesi 50 Puanlık Soru için Yardım..
1)Uygarlık olarak tercüme ettiğimiz fransızca "civilisation" sözcüğü ilk kez 1756'da kullanılmaya başlanmıştır. Kavram o tarihte geçerli olan Aydınlanma düşüncesinin "ilerleme fikri" ile sıkı bir ilişki içindedir. Bu bağlamda, uygarlık-civilisation ve ilerleme arasındaki ilişkiyi tartışınız.


2)“Kaynaklarından kopan bir intelijansıyanın kaderi, bir mefhum hercümerci içinde boğulmak. Umrandan habersizdik, medeniyete ısınamadık. İnsanlığın tekâmül vetiresini ifade için kendimize layık bir kelime bulduk: Uygarlık. Mâzisiz, mûsikisiz bir hilkât garibesi.” Cemil Meriç'in bu sözünü tartışınız.


Bu 2 sorudan biriini 900 kelimede anlatmam gerek elinde döküman olan ya da yardımcı olacak ardaşlara şimdiden teşekkürler
T
12 yıl
Sabah bir konu vardı?
Bir Ergenin Koca Aileye Zararları.+16 diye videoya izleyemedim telefondan.Var mı video?
T
12 yıl
nessler ayıracı nedir?
Soru gayet açık ve net,cevabı bilen var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.