L

Yarbay
27 Şubat 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
127 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
L
6 yıl
belgrad - budapeşte geçişi için tren kullanmak
arkadaşlar merhaba. başlıkta belirttiğim üzere belgrad'dan budapeşte'ye geçmek için gece treni kullanmayı düşünüyorum. interrail kapsamında falan bu şekilde bir rota izleyen oldu mu? gece treninin güvenliği konusunda kafamda çok ufak soru işaretleri var ama asıl konu bileti alma aşaması hakkında. öncelikle sırp demiryollarının sitesinde bilet alma bölümü bulamadım. çek demiryolları ve raileurope satıyor ama illa kağıt bilet göndermek istiyorlar ve türkiye'ye kargo yapmaları €25. bu bedeli ödememek için bileti sırbistan'a girince almayı düşünsem (3 gün önce) geç kaldığım için bilet bulamaz mıyım?


edit: gittim döndüm, ilerde bir arkadaş merak eder de bu konuyu bulursa diye izlenimlerimi yazıyorum.

öncelikle bilet fiyatı 18 euro. biletinizi şu an inşaa halinde olan belgrad merkez istasyonundan alıyorsunuz, ben bir gün önce aldım ama aynı gün de alınabilirdi muhtemelen. ikinci sınıf, koltuklu vagonda seyahat ettim. vagonun için altılı koltuklardan oluşan odacıklarla ayrılmış. bu odacıklar biraz sıkışık, bir de benim gibi gece değil de sabah treniyle gidince doluluk olduğu için sıkışıklıktan bunalabiliyorsunuz. 8 buçuk saat civarı sürdü. sırp polisi çok detaylı arama yapıyor, benim yeşil pasaportum olmasına rağmen bu pasaportu nasıl aldığımı bile anlatmamı istediler :D biraz yorucu olsa da güzel bir deneyimdi.
L
8 yıl
itü fizik mühendisliği hakkında bilgi alma konusu
bölüm hakkında veya genel olarak itü ve kampüsleri hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlarla bu başlık altında soru cevap şeklinde gidebiliriz
L
8 yıl
autocad 2015 ile ilgili bir sorunum var bakar mısınız?
arkadaşlar merhaba. ben bir dersimde autocad kullanıyorum, geçen sene dersi ilk aldığımda 2014 versiyonunu sorunsuz kullanmıştım. şimdi autodesk'in sitesinden yeniden programı indirmek istediğimde mac için sadece 2015 versiyonunu gösterdi o yüzden 2015 kullanmak durumunda kaldım. yaşadığım sorunda bazı ögeler kilitli durumda kalıyor. mesela bir çizdiğim bir uzunluğu göstermek istediğimde eskiden oklar arasına sadece uzunluğun sayısal değerini yazarken şimdi d1=10 olarak gösteriyor. bu etiket ismini ise kitliyor, değiştiremiyorum. ss ile de anlayabilirsiniz zaten. bu sorunun çözümü nedir? teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >
L
9 yıl
enpara kartı psn\u0027e eklenmiyor
normal kredi kartlarımı ekleyebiliyorum ama enpara kartı eklenmiyor şu an, plus aboneliğim de bitmek üzere yarı yarıya indirimli olsun diye. enpara lazım. tr psn kullanıyorum, sorun ne olabilir acaba ?
L
9 yıl
icloud sonrası kurtulamadığım eski rehber bilgilerim
arkadaşlar merhaba. babam ipad aldı bugün, ona kurulum yaparken önce kendi hesabımla giriş yaptım. sonra kendi hesabımdan çıkıp ona yeni bir apple hesabı yaratıp icloud'u ona tanımladım. yalnız imessage'ı öğretmeye çalışırken farkettim, kime kısmını manuel olarak doldururken benim telefonumdaki rehberdeki kayıtlar gözüküyor. yani eski icloud hesabındaki kişi bilgileri aynen duruyor.

ek bilgilendirmeler: daha sonra tekrar kendi hesabımla gir çık yaptım, çıkarken bilgileri sil dedim ama olmadı. kişilerdeki gruplara bakınca da icloudu dahil etsem bile arama yerinde çıkan kayıtlar ipad'de yüklü değil.

benim bunu kaldırmam lazım, fikri olan var mı ?
L
9 yıl
tivibu go\u0027ya giriş yapamıyorum
arkadaşlar aylık olarak abone oldum roma-lazio maçı için ama telefonuma gelen tekşifre diye bir şey hatalı. giriş bölümüne kullanıcı adı dedikleri eposta adresimi yazıyorum, küçük ve büyük harfle denedim, büyük i kullanmadım ama sürekli hatalı dedi. mh'ni aradım tekşifre almanız lazım ama sistemde annenizin kızlık soyadı yok dedi. yahu bir internet yayınını izlemek için annemi ne karıştırıyorsun işe. neyse, ben tekşifremi unuttum dedim yeni şifre aldım ama durum aynı. nasıl giriş yapabilirim buna ?


açıkçası sisteme uyuz oldum ama yine de sormak istiyorum, cl maçları için teledünya üyeliğimi kapatıp tivibu kutuluya geçmeyi düşünüyordum. kutulu da olsa yayın ağ
üzerinden mi geliyor, ağ için ttnet eve kendi bağlantısını mı getiriyor, getiriyorsa internet kullanımından ayrı bir para alınıyor mu ve hizmet stabil mi ? teşekkürler şimdiden.
L
9 yıl
uçak biletimi ne zaman almalıyım ?
mayıs ayında polonya'ya gitme fikrim var, bu arada hangi zamanlarda ucuz bilet bulabilirim ?
L
9 yıl
5s\u0027im durup dururken kapandı ve elmada kaldı
yarım saat önce telefonum kapandı, açmayı denedim elmada kalıyor. 7.0.6 jb var. geri yükleme moduna alabiliyorum ama bütün bilgilerimi kaybetmiş olmak istemiyorum, hele yeniden jb kurmak başlı başına bütün gecemi alacak. kayıpsız olarak kendimi kurtarmam mümkün müdür ?
L
10 yıl
Memnun kalmadığın ürünü iade etme
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugün Teknosa'dan bir direksiyon seti almıştım da memnun kalmadım iade etmek istiyorum. Tüketici kanununa hakim değilim, bilen arkadaşlara akıl danışıyorum. Teknosa'nın sitesinde iade seçeneklerinde memnun kalmazsan iade edebileceğini ama pakedin açılmaması gerektiğini söylüyor. Pakedi açmadan memnuniyeti nasıl anlayacağım ki, zaten standart iade prosedüründe paket açılmaz ifadesi yer alıyor, memnun kalmama iadesi gibi bir seçenek daha açıp aynı şeyleri yazmışlar.

Son değişen kanunla beraber benim böyle bir hakkım var mı, cihazda ve kutuda problem yok, sadece koruma paketleri düzgünce açıldı.
L
10 yıl
us psn hesabımdaki parayı kullanamıyorum
bir hevesle nasılsa sıkıntı çıkmaz diye amazondan psn kart aldım. lakin hesabım tr olduğundan parayı yükleyemedim, ben de us hesap açıp oraya yükledim. şimdi fifa'ya girdiğimde malum yeni hesap olduğu için kayıtlı verilerime ulaşamıyorum, ulaşsam bile oyun/makine tr, hesap us olduğundan fifa points alamıyorum. $20'lı us hesabım boşta kaldı anlayacağınız. şimdi ne yapayım ben, bildiğim kadarıyla hesaplar arası transfer de yok, biri akıl verebilir mi ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.