K

Yüzbaşı
19 Şubat 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
58 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
K
9 yıl
Trollüğün Kökeni
Selamlar arkadaşlar. Bu konuda şu sıralar salgın olan trollüğün kökenlerini tartışacağız. Öncelikle trollerin çocukluğuna ineceğiz.

Sizce trollüğün nedenleri nedir ?
K
11 yıl
şarz soketinin lehimi kopmuştu bilgisayarı öldürdüm sanırım
giriş kısmını sağa sola oynatınca temassızlık oluyordu. ben de açtım, lehimin koptuğunu gördüm. elektrikçiye lehim yaptırdım. sabitlemek için de cahilce japon yapıştırıcısı döktüm.

şuan kabloyu taktığımda ışık yanmıyor. power tuşuna bastığımda da hiç bir tepki vermiyor. ne ışık yanıyor ne başka bişey. bilgisayarı geri toplarken yanlış bir şey yaptım sanırım. fikriniz nedir ?

edit: o kadar moralim bozuldu ki şarz yazmışım. beyin kalmadı bende bugün.
K
11 yıl
Folk metal dinleyen var mı ?
Ben bir kaç aydır folk metale sardım. Cruachan, Falkenbach, Empyrium var tavsiye edebileceğim. Sizden tavsiye şarkı bekliyorum.

Videoyu izlemek için tıklayınız
K
11 yıl
Tavsiye edeceğiniz lacivert ayakkabı var mı ?
Ayakkabı tavsiyesi istiyorum beyler. Teşekkürler.
K
11 yıl
Mp3 Player\u0027ın bütün klasörlerinde aynı şarkılar var. Yardım.
Bilgisayardan açtığımda klasörlerin hepsinde aynı şarkıları görüyorum. Normal kullanırken doğru çalışıyor fakat bilgisayara bağlayınca öyle. Fabrika ayarlarına aldım düzelmedi başka ne yapabilirim ?
K
12 yıl
31 bine girmek için ne kadar çalışmalı ?
Biliyorum sınav anı da önemli ama genel olarak bir fikir edinmek için soruyorum. İyi seviyede bir anadolu lisesinde okuyorum, lise boyunca dershaneye gittim ama yazılıdan yazılıya çalıştım. 31 bin hedefim, dershane bu hafta başladı, şimdiden geceli gündüzlü çalışmama gerek var mı, yoksa akışına mı bırakayım ?
K
12 yıl
Son sınıf olduk, hangi ders, hangi konulardan başlamalı ? (YARDIM)
Merhaba beyler,

İyi sayılan bir anadolu lisesinde okuyorum. Konular hakkında yüzeysel bilgim var, biraz da temelim var. Yarından itibaren programa başlayıp ders çalışacağım ama hangi dersten başlamalı karar veremedim. En zayıf hissettiğim ders geometri diğer dersleri yüzeysel olarak biliyorum.

Özellikle tecrübeli arkadaşların fikirlerini merak ediyorum. Siz olsanız nereden başlardınız ?
K
12 yıl
Tabanı geniş ve göze batmayacak spor ayakkabı tavsiyesi olan ?
Beyler boyum 173, 2-3 santim falan daha uzatacak bir spor ayakkabı arıyorum. Tavsiyesi olan var mı ?
K
12 yıl
ÖSYS \u0027de hakkımızın yenmesine sessiz kalmıyoruz
Uzun demeyin okuyun. Çünkü bunlardan etkilenecek olan sizlersiniz bir şeylerin farkında olmalısınız. Bu yıl yayınlanan ÖSYS kılavuzunda yapılan değişikliğe göre artık okulların başarısı değil bireysel başarı etkili olacak.

Yani şöyle açıklayalım iyi bir okulda okuyorsunuz bir Anadolu veya Fen Lisesi diyelim. Eskiden dönem birincileri 75 puan alıyordu ve sonraki sıralamalardaki öğrenciler 74, 72 gibi bi puan alıyordu. Yani diyelim ki dönemde orta sıralarda yer alıyorsunuz. Puanınız 73 civarı bir puan oluyordu. Dönem sonuncusu 70-69 puan gibi bir puan alıyordu. Düz liselerde ise yine birinci 75 puan alıyordu fakat daha sonraki sıralamalardaki öğrenciler 60,30 sonuncuları 15 gibi puan alıyordu.

Bu puan farkının sebebi ise okulun bi önceki dönemlerinin üniversitede yerleştiği yerlerin başarısı. Buna göre Anadolu ve Fen liseleri öğrencileri az bir puan farkına sahipken diğer başarısız liseler büyük puan farkına sahiptiler. Fakat yapılan düzenlemeye göre 75 puan yerine artık en yüksek 60, en düşük 30 puan alınacak ve okulun başarısı artık önemsenmeyecek. Yani kolay liselerde kolay sınavlar olarak yüksek notlar alan düz lise ve özel lisedeki öğrenciler 60’a yakın puanlar; Anadolu ve Fen Liselerinde okuyan zor sınavlara girip yüksek not alması diğerlerine göre daha zor olan öğrenciler daha düşük puanlar alacaklar.

Mesela dönem 1.si 60 alırken dönemde ortada yer alan bir kişi 45 puan alacak. Kısacası düz liselerde okuyan kolay ve yüksek notlar alan öğrenciler zor sınavlara girerek daha düşük notlar almış olan Anadolu ve Fen Liselerine göre daha avantajlı bir konuma geçecek. Bizler SBS ve OKS gibi sınavlara saatlerimizi harcayarak hazırlanırken çalışmayarak düz liselere giren öğrenciler bizlerden daha önde olacaklar. Bizlerin çözdüğü o sorular, kitapların başında geçirdiği o saatler hiçe sayılacak.

Bu yanlışa bir dur demek için toplu ve organize bir hareket şart. İmza toplama gibi bir uygulama kurumların çok dikkatini çekmeyecektir. 1000 kişi bir sayfa altında imza atıp yollamak yerine 1000 kişi ayrı ayrı posta gönderirse asıl o zaman bir şeylere dikkat edilir. Bu yüzden sizden isteğimiz bu eventi okul arkadaşlarınıza yaymanız bu olayı onlara anlatmanız. Sizlere bir posta örneği vereceğiz. Bunu olduğu gibi veya istediğiniz şekilde değiştirip göndermenizi istiyoruz.

Bu hareketin yayılması için en büyük görev size düşüyor, eğer göndermezseniz sizden başarısız olan kişilerin üniversitede sınavında niye önünüze geçtiğini sorgulama gibi bir lüksünüz yok. Bunun için ara ara sizlerden twitter’da hashtag kullanmanızı bu sayfaya link vermenizi de isteyeceğiz. Sesimizi sadece Facebook’la sınırlı tutarsak kişilerin dikkatini çekmemiz zorlaşır. Çünkü şu ara sosyal medyada Twitter, Facebook’tan daha etkin bir konumda… Ama öncelikle bu eventi gönderebileceğiniz tüm arkadaşlarınıza gönderin. Siyasi çevrelerin dikkatini çekmek de önemli; bu yüzden herhangi bir siyasi uzantıyla bağlantınız varsa bu durumu onlara da bildirin. İşimiz kolaylaşacaktır.



ÖSYM Posta Adresi: 06538 Bilkent / ANKARA

CUMHURBAŞKANLIK Faks : 0 (312) 470 13 16

Posta adresi: T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği 06689 Çankaya, Ankara

BAŞBAKANLIK Posta adresi: Vekaletler Caddesi Başbakanlık Merkez BinaP.K. 06573Kızılay / Ankara

TBMM Eğitim Komisyonu Faks: 0 (312) 420 53 38

Başbakanlık, Cumhurbaşkanlık, TBMM Eğitim Komisyonu için dilekçe örneği
(Sağ üstte tarih sol altta açık adres yer alacaktır unutmayın. Ve sizler nereye atacaksanız başlığı o şekilde değistireceksiniz Başbakanlığa, cumhurbaskanlığına gibi)



POSTA ÖRNEĞİ:


Sağ üstte tarih:

T.C. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezine,


2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunda yer alan Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ile ilgili yeni düzenlemenin fırsat eşitsizliği yaratacağı düşüncesindeyiz.

1- Bu uygulama ile müfredatı oldukça ağır olan ve yüksek not alma imkanları, ortalama üstü ve zor sınavlar karşısında çok daha kısıtlı olan Anadolu ve Fen liseleri öğrencilerinin; bu liselere göre daha kolay (Özel liselerden mezun olacak öğrencilere gerçekten alabileceği notun çok üzerinde notlar verildiğini hepimiz biliyoruz) olarak yüksek not alabilecekleri liselerde(Düz Liseler – Özel Liseler) okuyan öğrencilere kurban edildiği düşüncesindeyiz. Çünkü Anadolu ve Fen liselerinde 100 alacak bir öğrencinin nasıl bir çalışma sonucu böyle bir notu alabileceğini bu okullarda öğrencileri olanlar çok iyi bilirler. Ancak diğer liselerde pekiyi alabilecek bir öğrencinin Anadolu ve Fen liselerinde kıyaslarsak ancak orta alabileceği bir gerçektir. OBP’nin eşit olarak uygulanması Anadolu ve Fen liselerine büyük haksızlık oluşturacaktır.

2- Seviye Belirleme Sınavı (SBS), Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme (OKS) gibi sınavlara ciddi olarak hazırlanıp iyi bir okul kazanabilmek için vakitlerinin büyük bölümlerini bu sınavlara çalışmak için harcayan, strese giren öğrencilere ve maddi külfete giren ailelerine bu uygulama bir haksızlıktır. Bu sınavlara ciddi olarak çalışan öğrencilerin üniversiteye girişte bu şekilde bir geri plana atılma durumunun olması onların emeklerine bir haksızlık olacaktır.

3- Bilimsel gelişmeye son derece önemli katkılarda bulunabilecek olan ortalama üstü lise(Fen- Anadolu Liseleri) öğrencilerinin de bu okullardan soğutulduğunu ve daha kolay bir şekilde yüksek not alabilecekleri liselere(özellikle Özel liselere) bir geçişin olacağını düşünüyoruz.

4- Ülkeler kendi başarılı öğrencilerini elinde tutmak için onlara namütenahi imkanlar tanırken bu uygulama ile zaten var olan beyin göçünün hızlanacağını düşünüyoruz.

5- Bu sene Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı(YGS)’na girmiş ve önümüzdeki haziran ayında Lisans Yerleştirme(LYS)’na girecek olan öğrencilere bu sınavlar girmelerine kısa bir süre kala yapılan ve bizce haksız düzenleme ile menfi şok etkisi yaratıldığını ve panik durumuna geçirildiğini düşünüyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz durumları göz önünde bulundurarak yapılan bu düzenlemenin kaldırılmasını önemle arz ederiz.

Açık Adres:
İsim Soyisim:

İmza:


http://www.facebook.com/events/298647130225964/
K
12 yıl
Modemimde lan kablosuyla internet var, wireless çalışmıyor .
arkadaşlar hg521v1 modem sahibiyim. modem kablolu çalışıyor fakat wlan ışığı yanmıyor. wlan düğmesine basıyorum, arayüzde de açık gözüküyor ama ışığı yanmıyor, wiresless yayını yapmıyor. yazılısam bir sorun mu var sizce ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.