H

Er
09 Şubat 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
1 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
9 yıl
Kiralamak istediğim yer sorunu
Merhaba arkadaşlar 1 haftadır işin içinden çıkamadığım bir sorunuma deneyimli arkadaşların yardımcı olmasını bekliyorum konu şöyle ;
Geçen sene kiralamak istediğim bir dükkanı tapuda mesken olarak geçtiği için vede apartman sakinlerinden birinden muvafakatname alamayacamızı öğrendiğimiz için kiralayamadık kısa bir görüşmeydi vede mal sahibi başını ağrıtmamak için izin almayı gerektirmeyen mimarlık ofisi tarzı yerlere verme taraftarıydı.
Bu süre zarfında istediğim lokasyon ve kira olarak uygun bir yer bulamadım.Vede burası tekrar kiralık konumunda vede iyi bir teklifle gittim dükkan sahibine 2 yıllık peşin kira gibi anlaştık sadece 1 apartman sakininin sorun yaratması yüzünden kiracı tutamıyordu vede istediği gibi kiraya veremiyor.

Bunun sebebide alt kattaki mal sahibiyle geçmişte münakaşa yaşaması bu yüzdende muvafakatname vermemekte ve şikayetçi olmakta ısrarcı daha önce başka bir kiracıyı yaptıkları masraftan sonra şikayetle çıkartmış ve deyim yerindeyse ekmeğiyle oynamış ama aynı apartmanda mülk sahibi olduğu için bunada hakkı var malesef.

Gidip konuştum kendisiyle dükkan olarak verdirmeme konusunda kesinlikle ısrarcı geçmişte yaşadığı münakaşadan dolayı ama farkında olmadanda ekmeğimizle oynuyor.
Kaldıki yaptığımız iş kağıt üzerinde dükkan olarak geçsede randevulu çalışan ve sanatla uğraşan bir meslek kolundayım yani imalathane veya kafe bar tarzı giriş çıkışın yoğun olduğu bir iş değil.
Yaptığım ısrar ve telkin edici konuşmalara ikna olur gibi olsada sonradan yine hayır dedi arayıp vede yöneticiyle görüşmek istediğimizde tatilde diyor geldikten sonra onunlada görüşeceğim tabiki.
Yani arkadaşlar hayalimdeki bu dükkanı mutlaka tutmam gerek ve bu işi gönül kırmadan yapmak istiyorum mal sahibide tutmamı baya istiyor bu konuda ne yapabilirim nasıl bir iknaya veya anlaşmaya gidebilirim.Dükkanın sahibide araları açık olduğu için iletişimi yok.

Bu dükkan hayalimdeki gibi 1 yıldır her gün önünden geçiyorum artık takıntı gibi oldu ve yapıcağımız işede çok uygun tutabilirsem.

Bu konuda tecribesi veya mantıklı bir fikri olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar allah rızası için.
H
13 yıl
Green Card hakkında.
Merhaba 2012 çekilişi için green card başvurusu yapmıştım fakat bana verdikleri başvuru numaramı kaybettim , kazanıp kazanmadığımı nasıl öğreniceğimi bilmiyorum başvuru numarasını herhangi bir şekilde nasıl öğrenebilirim konu hakkında forumda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Aslında merakım daha bu akşam bana gelen mailden dolayı oldu , us@kccdv.org adresinden green card çekilişini kazandığımı 879 $ yatırıp bilmem ne şekilde işlemlere başlayabiliceğimi içeren bir mail geldi. Tabiki bunun dolandırıcılık olduğunu anladım fakat anlamadığım tarafı adamlar benim bu bilgilerime nasıl ulaşmışlar.

Acceptance Date: Thursday 29th of September 2011 02:02:38 AM
Winner Name: cagdas **
Country of Birth: Turkey
Phone Number: 90-216-566****

Başvurumu direkhttp://www.dvlottery.state.gov/ ' dan yaptım yani türkiyede veya abd'deki herhangi bir aracı kuruluş aracılığıyla yaptırmadım buna rağmen bunlar nasıl oluyorda başvurumun tam saatine kadar bilebiliyorlar ? hatırlıyorum aynende o saatte yaptım başvurumu mailim , ev telefonum herşeyim doğru buda açıkcası içime bir kurt düşürdü acaba kazanmış olabilirmiyim gibisinden o yüzden başvuru numaramı öğrenmem gerek yardımlarınızı bekliyorum
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.