F

Yarbay
28 Ağustos 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
66 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
7 yıl
Amazon.DE\u0027den Xperia X Satın Almak?
1.900 TL olarak Türkiye'de satılan telefon, Amazon.DE'de 1.320 TL olarak gözüküyor? İnanın kafam durdu arkadaşlar? Alsam mı bilemiyorum. Hoş Türkiye'ye gelince ne türlü masraflar yapacağım, servis garantisi ne kadar olacak ve bir sorun yaşadığımda kimle muhattap olacağımı bilmiyorum?

Bilen arkadaşlar beni aydınlatabilir mi lütfen?
F
8 yıl
Teknosa\u0027da satılan Retina ekranlı Macbook Pro 15\u0027inç (5300TL) tuhaf değil mi?
Arkadaşlar bunda bir katakulli mi var? Zira bu fiyata Macbook Pro 15 inç, üstelik Retina ekranlı Macbook Pro piyasada yok?!

Acaba işlemcisi mi 4. nesil? Teşhir ürünü mü? Neden bu kadar ucuz?

*http://www.teknosa.com/urunler/125032974/apple-mjlq2tua-macbook-pro-retina-ekranli-15-i716g
F
8 yıl
ASUS GL752VL-T4037T Notebook nasıldır, kullanan var mıdır?
ASUS'un 17.3 inçlik ve donanım bakımından da iyi olduğuna inandığım GL752VL-T4037T serisini almak istiyorum. Fakat aklımda birkaç soru var arkadaşlar?


  • Ürün IPS mi? (ASUS Türkiye'yi aramama rağmen cevap alamadım bu konuya. Onlar da bilmiyorlar)
  • Ürünün 2 modeli var. Siyah-Gri & Gri. Hangisi bu?
  • Sesi nasıl


Eğer bu ürünü kullanan ya da bir mağazada gidip görmüş olanlar varsa ve bu konuda beni bilgilendirise inanın size müteşekkir olacağım.
http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-gl752vl-t4037t-notebook-pmu350975
F
8 yıl
Pahalı olmayan, küçük ebatlı ve anten girişli bir led tv önerisi?
Arkadaşlar anneannemin -nihayet- tüplü televizyonu bozuldu ve kendisini yeni televizyon konusunda ikna edebildik Sizden ricam 19-22 inç arası, anten girişli orta halli bir led tv tavsiyesi. 1920x olursa pek makbul olur diyeceğim ama anten de ne kadar faydası olur o tartışılır ya neyse.

Beni bu konuda yönlendirirseniz inanın çok mutlu olacağım arkadaşlar...
F
8 yıl
HP ENVY 15-W100NT, i5 6200U 2.3GHZ, 8GB Ram, 256GB SSD, Full HD IPS alınır mı?
Arkadaşlar dün tesedüfen HP ENVY 15-W100NT CORE Y5 6200U 2.3GHZ-8GB-256GBSSD-15.6 modelini gördüm. Ürün 3.299 TL ve o fiyata kötünün iyisi gibime geldi. Zira i5-6200U işlemci için iyi konu?ulmasa, 8 GB DDR3L Ram eskimi? gibi dursa da, Full HD IPS ekran, 256GB SSD durumu kurtaryyor gibi. Ekran kartı
NVIDIA GeForce 930M olsa da özellikle web, programlama ağırlıklı olarak kullanacak biri için çok mühim değil diyorum kendi adıma.

Her sey bir yana; ürünün HP olmasından çok çekiniyorum.

Bu ürünü gören, kullanan var my acaba? Önerir misiniz?

Linkler:
F
8 yıl
Smart TV\u0027de Digitürk Dilediğin Yerde İzlemek
Arkadaşlar forumda aradım ancak bu soruya cevap verebilen bir arkadaşa rastlamadım. Gözümden kaçmışsa da şimdiden kusuruma bakmayın.

Samsung 6470 smart tv'min internetinden Dilediğin Yerde uygulamasına girebiliyorum ancak -Octoshape zıkkımı yüzünden olsa gerek- bir türlü görüntü alamıyor, linke tıkladığımla kalıyorum. Digitürk Play'den mi giriş yapacağım, Octoshape eklentisi mi yükleyeceğim (ki bulamadım) inanın bilmiyorum. Yazık oldu vallahi.

Bilen ya da benzer sorunu yaşayan arkadaşlar bana yol gösterirse inanın çok mutlu olurum.
F
8 yıl
Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Eğitim Puanları Düştü mü?
Arkadaşlar merhaba, konuyu Google'da arattım ama bulamadım. Eğer forumda açılmışsa şimdiden özür diliyorum.

Bu seneki sınava gitme planım ve Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Eğitim yazma planım var arkadaşlar. Ancak puanlara öylesine bir bakmak istediğimde tercih robotu ve bazı puan listeleme siteleri Uzaktan Eğitim Bil. Prog. puanlarının fazlasıyla dibe vurduğunu gösterdi. Şaşırdım. Zira bilen bilir, mesela Sakarya Ünv. bile bundan 2 yıl önceye kadar yaklaşık 385 puandan öğrenci alırken, geçen yıl 205'ten (İnanın hala şoktayım) alım yapmış.

Bana bunu izah edecek bir arkadaş var mı? İnanın çok merak ediyorum? Yoksa Uzaktan Eğitim'de DGS'yi mi kaldırdılar da böyle bir tepki oldu?
F
8 yıl
Türkiye\u0027de neden adam gibi notebooklar yok!!!
Arkadaşlar son 20 gündür kendime adam gibi, eli yüzü düzgün, son teknoloji olmasa bile bir önceki teknolojilerin nimetlerini sunan bir notebook arıyorum. Kriterlerim belki yüksek;

+ Ekranı Full HD ekran olmalı (en az 1920x1080 çözünürlük),
+ i5 işlemci (Profesyonel işler yapmayacağım haliyle),
+ Ram'i en az 8GB olmalı,
+ Her ne kadar ben SSD takacak olsam da (SSD'li laptopların fiyatları malum), HDD'si yüksek devirli olmalı (en az 7200Rpm)
+ Ekran kartı en az Nvidia 9xx serisi olmalı...

Çok firmaya baktım, çok kriterlere göre sıralamalar yaptım arkadaşlar. Vatan, Teknosa, Nova Bilgisayar, Ebrar Bilgisayar, Hepsiburada, N11... Gördüğüm çoğu bilgisayar çamur gibi ekranlı, düşük ramli, 5400 rpmli hard diskli, 2 yaşını geçen 4. nesilli (Yeni çıkan 4. nesil serilerinden değil). Sanki birileri Türkiye'ye en işe yaramaz, elden düşen laptopları göndermiş. Alın bunu iç piyasada satın, hafta sonu indirimlerinde kakalayın diye emir vermiş.

Sahiden işten anlayan, uzun vadeli laptop satın almak isteyenler için şimdinin bilgisayar piyasası rezaletten başka bir şey değil. i7'li bilgisayar her gün render alan Türk kullanıcılar için boy boy, sıra sıra. Ram'ler az. Hard disk dönüş hızları 5400RPM'ye sabitlenmiş bir halde... Arada kaliteli işler çıkartan MSI, ASUS (bazı modeller) olsa da onlar da fiyatlarıyla el yakıyor.

Amazon.com'a baktığımda bile iyi parçalara sahip laptopların yurtdışında peynir ekmek gibi satılıp, müşteri memnuniyetinin sağlandığını şahit olunca iyice kafayı yer hale geliyorum. Amazon.com'da Türkiye'de satılmayan, satılsa da dünyanın parası edecek kaliteli laptoplar mevcut. Ancak oradan alışveriş yapıp devlet babanın onca vergi, prosedür çıkarmasından ve aslının astarından fazla gelmesinden korkuyorum.

Gel de kafayı yeme.

Not: Bu yazının yazıldığı ve 5 yaşına giren laptop Asus N55SF'dir. I5 işlemciye, Full HD ekrana, 8SSH'li 7200Rpm'li diske sahiptir. Ah ah...
F
9 yıl
Excel\u0027de Sayfa1\u0027deki veriyi Sayfa2\u0027ye aralıklı bir şekilde aktarma
Elimde Sayfa1'de (A1,B1,C1 hücrelerinde) TC-Ad-Soyad sütunlarına sahip ve bu sütunların altını dolduran veriler mevcut. Benim yapmak istediğimse Sayfa1'deki verileri Sayfa2'ye aktarmak. Fakat bir farkla;

* Sayfa1:A2'deki TC verisini Sayfa2'deki A5 hücresine,
* Sayfa1:B2'deki Ad verisini Sayfa2'deki A6 hücresine,
* Sayfa1:C2'deki Soyad verisini Sayfa2'deki A7 hücresine taşımak istiyorum.

Akabinde;

* Sayfa1:A3'teki TC verisini Sayfa2'deki A13 hücresine,
* Sayfa1:B3'teki Ad verisini Sayfa2'deki A14 hücresine,
* Sayfa1:C3'teki Soyad verisini Sayfa2'deki A15 hücresine taşımak istiyorum.

Bu böyle gidecek. Sorun şu ki; Sayfa2'deki hücreleri ne zaman çekiştirsem arada boşluk olduğu için satırlarda durduk yere atlamalar oluyor. Yani A3,B3,C3 şeklinde alt satıra ineceği yerde, A10,B10,C10, A17,B17,C17 tarzında devam ediyor.

Hücre adresinden hücre adresini çıkarmak aklıma geldi ancak beceremedim. Yardımcı olabilir misiniz sevgili gönül dostları, Excel fanları.
F
9 yıl
Sony Xperia Z3 Compact kulaklıkları
Önümüzdeki bir hafta içinde Z3C almayı düşünen biri olarak ürünün Türkiye kutularından normal (standart) kulaklık çıktığını, yani o bilindik kulak içi kulaklıkların çıkmadığını duydum. Yurt dışı ithalat ürünlerde ise bu sorunun olmadığını söyleyen yorumlar okudum. Acaba bu durumu açığa kavuşturacak ya da kulak içi kulaklıklı Z3 C satan yerleri söyleyebilecek arkadaşlar bana yol gösterebilir mi? EPtt avm'den ürünü almayı düşünmekteyim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.