T

Çavuş
05 Şubat 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
1 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
13 yıl
PlayStation 3, TV siz işe Yarar mı?
Herkese merhaba;

Çok eski bir oyuncu olmama rağmen son bir kaç senedir oyun dünyasından uzak kalmak zorunda kaldım ne yazık ki :( Eski bir XBOX kullanıcısı olarak, Mortal Kombat'ın PS3 versiyonunun 3D olması, Killzone 3 gibi bir oyunun çıkması, God of War 3, Tekken... vs. vs. vs.. gibi nedenlerden dolayı PlayStation almayı düşünüyorum.

1) Ne yazıkki evimde HD bir televizyon, hatta LCD bile yok. Bildiğiniz eski tüplü televizyon bizimkisi :D Ben xbox da HD görüntü alabilmek amacı ile bilgisayar monitörüne bağlamıştım konsolu. Bu sayede harika olmasa bile hatrı sayılır bir görüntü alabiliyordum. (Gerçi oyunların görüntüleri benim için çok fazla önemli değil ama yinede artı bir değer tabii) Acaba PlayStation'u PC monitörüne bağlayıp düzgün bir görüntü alabilir miyim?

2) Başka alternatifleri var mıdır? Örneğin harici bir TV kartı alırsam, PS yi tv kartına ve onu da monitöre bağlayabilir miyim? Bu durumda görüntüde ne kadar bozulma yaşarım?

3) PlayStation alırken nelere dikkat edilmesi gerekli? Özellikle olmazsa olmazı var mıdır? (İşlemcisi şu tarihli olsun, yanında şu olsun, bu modeli al falan gibi)

4) LCD yada HD televizyon sahibi olmadan PlayStation sahibi olmak bir şey ifade etmez mi? Çok mu mantıksız bir iş yapıyorum??

Yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim...
T
13 yıl
PlayStation 3 Nereden Alınır?
Herkese merhaba;

Öncelikle belirtmem gerekir ki PS konusunda çok acemiyim. Bir süre öncesine kadar XBOX cıydım (!) Mortal Kombat'ın son oyununun PS3 versiyonunda Kratos'un olacağını ve üç boyutlu televizyonda 3d desteğine sahip olacağını okuduğumdan beri ciddi anlamda PS3 almayı düşünmekteyim.

Ankara'da oturuyorum. Burada benim bildiğim japon oyuncak ve ırmak toysland var. Irmak ve Japon oyuncak sanıyorum ki aynı firma. Ürünleri aynı dağıtıcı tarafından sağlanıyor. Bu nedenle bu iki firmadan ürün almak istemiyorum. Aslına bakarsanız bana satacakları ürünün spot mal olmadığına ve daha önce kullanılmadığına inanmıyorum. (Bunları belirtmemin nedeni firmaları karalamak yada yermek değil. Tam aksine bu ön yargımı kıracak fikirler varsa eğer onları duymak. Bu fikirlere nereden kapıldığımı sorarsanız, satış elemanlarını eskiden tanırdım. Az çok biliyorum nasıl satışlar yaptıklarını)

Türkiye'deki firmalardan PS3 almak mantıklı mıdır? Örneğin bimex yada media mark dan alsam ne önerirsiniz? Yada ebay.com dan mı almak uygun düşer? Lakin yurt dışından gelen teknolojik ürünler gümrüğe takılırlar mı? Gidip gümrük memurları ile uğraşmak istemiyorum. Birde üründe herhangi bir sorun olursa muhatap alacağım birisi olsun istiyorum karşımda. Lakin Türkiye'de 850 TL olan konsol fiyatı, yurt dışından (gümrük vergisi ve kargo ücreti dahil) 500 TL ye getirilebiliyor.

Anlayacağınız bu konuda kafam çok karışık. PlayStation 3 almanın zamanı mıdır? Alınırsa nereden alınmalıdır? XBOX 360 sahibi birisi PS3 almalı mıdır? Bana bu konularda tavsiye verebilirseniz çok sevinirim..

Şimdiden tüm yorumlar ve öneriler için çok teşekkür ederim...
Saygılar;
T
14 yıl
Chip Online Sonsuz Macera Elması Dağıtıyormuş
Selamlar,

Facebook sayfamda chip online RSS leri alıyorum. bu sabah kötü bir haber gördüm.. Binlerce elmas dağıtıyorlarmış

Hemen yorumladım;

quote:

Böyle çıkarcı bir firmayı desteklediğiniz için size de yazıklar olsun!!! EU serverından Türk IP lerini "zorla" BAN lattıklarını biliyorsunuzdur. Bunu haber yapmadınız, bari destek vermeyin..

Tamamen G1 ün ticari oyunları amacı ile binlerce Türk ün zamanını, emeğini hatta parasını tabiri caizse çalan, oyuncuya değer vermeyen bir firmaya CHIP nasıl destek verebiliyor anlayamıyorum. Lütfen insanlara doğruları gösterin ve G1 ün yaptığını yapmayın ve Türk oyun severlere seçim şansı bırakın.

Demek istediğim bakın bu firma böyle bir politika izliyor. İster oynayın ister oynamayın deyin. Onların yaptığı gibi EU da oynayamazsınız YASAK demeyin !!!


Yorumu yolladıktan bir kaç dakika sonra silindi !!!! Anlayabilmiş değilim Türkiyede neler oluyor?

NOT: Türk IP ban ı hakkındaki konu burada
T
14 yıl
Bir Bilgisayar Beğendim Yorumlarınıza İhtiyacım Var
Herkese Merhaba;

Kendime yeni bir laptop almanın zamanı geldi diye düşünüyorum ve bu amaçla bir kaç gündür araştırmalara başladım. Bir çok ürün inceledim ve bir çok ürün hakkında yorumlara göz attım. Sonunda kenime bir bilgisayar beğendim ve almayı düşünüyorum. Fakat internette laptop ile ilgili bir inceleme yada döküman bulamadım (Türkçe olarak) Sanırsam oldukça yeni bir bilgisayar. Bu nedenle çok fazla kullanıcısı yok. Fiyat/performans açısından güzel bir alet diye düşünüyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/acer-as5741g-524g50mn-as5741g-core-i5-520m-2.4ghz-4gb-500gb-dvdrw-15.6cm-1024mb-gt320m-bt-wv7pre/productdetails.aspx?I_ID=42259

Yukarıdaki linkte de görülebilineceği üzere bilgisayarın özellikleri şöyle;

Özellikler
İşlemci Teknolojisi Intel Core İ5
İşlemci Hızı 2.40GHZ Turbo İle 2.93GHz
İşlemci Numarası 520M
İşlemci Ön Bellek 3 MB
Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
Hafıza (RAM) Tipi DDR3
Hafıza Bus Hızı 1066 MHz
Sabit Disk Kapasitesi 500 GB
İşlemci Markası INTEL
Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
VGA Chipset Markası NVIDIA
VGA Chipset Modeli GT320M
Ekran Boyu(inch) 15.6"
Monitör Tipi WXGA
Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
Optik Sürücü DVD SUPER MULTI
Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
Ağırlık 2.6 Kg
Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza

Ürün Kodu AS5741G-524G50MN yine AS5741G olup başka kodlu bilgisayarlar da var.

Resimleri;

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Kafama takılan bu ürünü alırsam sorun yaşar mıyım? Sonuçta yeni bir bilgisayar. İşlemcisi henüz yeni (Intel Core İ5) önbelleği 3MB..
Forumda bu bilgisayarı kullanan var mı? Sorun yaşayanlar yaşamayanlar.. biraz bilgi almak istedim..
Bilgisay ile ilgili yorumları bekliyorum. Sizce alınabilir bir bilgisayar mı?
TEŞEKKÜRLER !!!
T
14 yıl
Acer AS5738DZG-444G50MN Almayı Düşünmekteyim Yardımınızı Bekliyorum
Herkese Selamlar,

Acer bölümünü inceledim, aramaları yaptım ama ilgili bir konu karşıma çıkmadı. İlgili bir konuyu bulamadığım gibi kafam da bir hayli karıştı Şöyle ki,
Mart ayı başında kendime aşağıdaki linkteki Acer AS5738DZG-444G50MN laptopunu almayı düşünüyorum..

LİNK: http://www.hepsiburada.com/acer-as5738dzg-444g50mn-intel-core-duo-t4400-2.2ghz-4gb-500gb-15.6-3d-tasinabilir-bilgisayar-3d-gozluk-hediyeli-/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750586

Aspire 5738G ve 5738ZG modelleri ile ilgili bir çok konu açılmış foruma. Kapanma sorunu - Isınma sorunu - Bios güncellenmesi gerekliliği vs ile ilgili. Acaba bu sorunlar sadece G versiyonuna özel mi? Bunca para verip kendime yeni bir PC alıp, eski bilgisayarımı özlemek istemiyorum açıkçası.

Bilgisayarın teknik özellikleri şunlar;

Ürün Özellikleri :
Chip Seti ATI
İşlemci T4400
İşlemci Cache 1 MB L2 cache
İşlemci FSB 800 Mhz
İşlemci Hızı 2.2 Ghz
İşlemci Platformu Intel Core Duo
Ekran Özelliği 15.6 " / 1366 x 768 WXGA
Ekran Kartı ATI Mobility Radeon™ HD 4570
Ekran Tipi WXGA Parlak Ekran
Ekran Kartı Hafızası 512 MB
Max Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
Ram Tipi DDR2
Sistem Belleği 4 GB 667MHz
Sabit Disk Kapasitesi 500GB 5400RPM 8MB
Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
Klavye TR/Q
Kablosuz İletişim Wireless 802.11b/g
Bluetooth Özelliği Yok
USB (Adet) ? 3
FireWire Yok
10/100 Ethernet Var
Paket İçeriği Notebook
İşletim Sistemi MS Windows 7 Home Premium
HDMI Var
E-Sata Yok
Webcam Var
Parmak İzi Okuyucu Yok
Yüz Tanıma Yok
Kart Okuyucu 5-in-1 (SD , MMC , MS , XD , MS PRO)
Pil 6 Hücreli

En çok beni cezb eden tabii ki 3 boyutlu ekran özelliği. Bu modeli kullanan var mı? Sorun yaşayan var mı? Alınabinecek bir bilgisayar mı? Önerilerinizi beklemekteyim..
Zaman ayıran herkese şimdiden teşekkür ederim..

Saygılar,
T
14 yıl
Runes of Magic Bölümü
Herkese Selamlar,

Yeni bir donanım haber kullanıcısıyım. Oldukça yararlı bir kaynak imiş. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.. Neyse konuyu çok fazla dağıtmak istemiyorum.

Bir süredir Runes of Magic oynamaktayım. Oyuna TR serverında başlasamda, malesef bitmek tükenmek bilmeyen server sorunlarına birde yöneticilerin lakaytlığı ve oyuncularını umursamaması eklenince oyunu EU serverında oynamaya karar verdim ve inanılmaz mutluyum. Herşey çok güzel ve çok eğlenceli gerçekten oyunun hakkını veriyor adamlar.. Özellikle stresli bir iş gününün ardından keyifle oynayıp stres atabiliyorum..

Velhasıl oyunun mübtelası olduğumu söyleyebilirim. Eminim ki, bu forumda da bir çok runes of magic hayranı mevcuttur. Demem o ki, bu oyuna özel bir bölüm açmak çok doğru bir hareket olacaktır.

Öncelikle neden oyuna özel bir bölüm yok? (oynayanı seveni çok fazla bir oyun. 2009 un en iyi çıkış yapan oyunu. En iyi MMORPG oyunu... bunlar benim söylemlerim değil) Bu bölümü açtırmak için ne yapmak gerekli? Son olarakta siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Oyun kendisine bir bölüm açtıracak kadar başarılı bir RPG oyunu değil mi?

Teşekkürler..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.