C

Yüzbaşı
04 Şubat 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
60 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
14 yıl
bilgisayarlar arasında ağ kurmak ve internet bağlantısını paylaştırmak?
öncelikle herkese merhaba. benim yapmak istediğim şey 5 bilgisayar arasında dosya paylaşımı için bir ağ kurmak. anladığım kadarıyla 8 port lu bir switch ile bunu yapabilirim fakat istediğim bir şey daha var burda kafam karışıyor. her bilgisayarın ethernet girişinden internet bağlantısı var. ben bu bağlantıları söküp switch e bağlamak için kullanıcağım yani bilgisayarların internet bağlantısı kesilecek. bu yeni kuracağım ağ a internet bağlantısını nasıl verebilirim ve bilgisayarlar arasında paylaşılmasını sağlarım?
C
14 yıl
900 MHz gsm anten dizaynı
cep telefonunda kullanmak üzere küçük boyutlu 900mhz frekansa göre anten tasarımında nelere dikkat edilmeli ve ne tip anten şekli seçilmeli bu konularda bilgisi olan var mı acaba?

şuana kadar farklı yapılarda anten yapıp denedim fakat istediğim kazancı alamadım

denediklerim
8cm (çeyrek dalgaboyu) monopole anten
4+4cm dipole anten
helical anten

anteni telefona monte edeceğimden boyut önemli o yüzden farklı tasarımlara da açığım
C
14 yıl
madeni para otomatlarının çalışma sistemi
madeni paraları tanıyan ve ayırd eden otomatların bu işlemleri yaparken kullandıkları güvenlik parametreleri nelerdir?;
mesela ağırlık, boyutlar, yoğunluk?
bukonuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
C
14 yıl
resimdeki devrenin analizi
eklediğim resimdeki devrede transistörün bacak akımlarını ve voltajlarını nasıl bulabilirim?
devrenin sol kısmında voltaj bölücü olarak kullanılan dirençlerden transistörün base voltajı 1.956V olarak geliyor fakat devamını getiremiyorum acaba eksik bir bilgi mi var soruda (Vbe nin verilmemesi gibi) yoksa başka türlü bulunabilir mi sonuçlar?

transistörün kazancı Bf=330
yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler..
C
14 yıl
bu devre spice da nasıl simüle edilir?
endütans ve kapasitans ın değerlerini girmekte sorun yok fakat akım kaynağını burda verilen bilgilerle nasıl tanımlayabiliriz bir fikri olan var mı?
C
14 yıl
lityum iyon pilin içinde lityum yok
bugün gözlemlediğim bir olayı bilgilendirme amaçlı buraya yazmak istiyorum.

kullanmadığım ve ömrünü tamamlamış bir telefon pilini çöpe atmadan önce içindeki lityum metalini ilerde kullanmak üzere saklama amaçlı içini açtım fakat gördüğüm manzara evlere şenlikti malesef. yan sanayi olan bataryanın içinden lityum yerine bakır çıktı! . çok kötü bir koku yaydığından bakır ile nasıl bir düzenek yaptıklarını inceleyemeden çöpe atmak durumunda kaldım. (çöpten önce suyun içine atıp az da olsa lityum varmı diye baktım ondan da birşey çıkmadı)

bu da yan sanayi pillerin neden alınmaması gerektiğini gösteriyor heralde.

bir de sorum olacak
bu bakırlı pil düzeneğini bilen var mı?
C
15 yıl
30 pin lcd ekranlar standart mı?
elimde eski bir toshiba laptop un sağlam samsung marka lcd ekranı var fakat direk bu ekran modeline göre bir sürücü bulamadım.
lcd nin bağlantısı 30 pin ve 30 pin bağlantıya sahip lcd ler için sürücü devre ve bağlantı şemaları internette fazlasıyla var. benim sorum ise 30 pin bağlantıya sahip bütün lcd ekranlar birbirinin yerine kullanılabilirmi (çözünürlükleri ne olursa olsun) ?
C
15 yıl
amfi devresi input taki kondansatörlerle ilgili bir soru
1-bu kondansatörlerin devredeki ana görevi nedir
2-bu kondansatörlerin kapasitesinin değişmesi devrenin karakteristiğini nasıl etkiler
3-bu kondansatörlerin yerine paralel 0.22uf kondansatör bağlasam bir sorun yaşarmıyım

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
C
15 yıl
kasetçalardan gitar amfisi yapmak?
şuan elimde fazladan bir araba teybi var ve 80 wattlık amfi devresi eq ayarları vs gayet kaliteli ben de bu teybin kasetçalardaki manyetik sinyal okuyucusundan çıkan 3 kabloyu (stereo sinyal + gnd) stereo çıkışı kablolarını birbirine bağlayıp mono çıkış veren gitar jack ına, toprağını da gitar jack ının toprağına bağlasam ses hemen gelir mi yoksa sinyal seviyeleri arasına büyük fark varmıdır? yani araya bir preamp devresi gerekirmi? bildiğim kadarı ile kasetçalardan çıkan sinyal mp3 çalarlardakine görebayağı düşük seviyelerde. elektro gitar sinyalinin de çok düşük seviyelerde olduğunu biliyorum ama bu ikisinin birbiriyle olan alakasını bulamadım hiçbir yerde.

(sesin gitar amfilerindeki gibi kaliteli olmayacağını biliyorum fakat 15-20 kiloluk amfinin her yere taşınamayacağı da malum o yüzden gitar amfisi kullan tarzı yorumlar gelmezse sevinirim)
C
15 yıl
[Çözüldü] uydu alıcısı besleme kartından gelen ses
öncelikle herkese merhaba. evde kullandığım finest marka uydu alıcısı bugün açmayı denediğimde açılmadı ve ne yaptıysam kar etmedi. daha sonra yakınan bakınca besleme devresinden kulak çınlama sesi gibi bir ses geldiğini farkettim ve şişmiş bir kondansatör buldum ve söktüm fakat prize takınca hala aynı sesin geldiğini farkettim. devredeki diğer bütün kondansatörlerin durumu iyi gözüküyor sorun nerede olabilir fikri olan varmı acaba? not: besleme devresinin çıkışındaki voltaj değerleri en başından beri doğru değerlerde fakat uydu alıcısının bozulması ile bu ses gelme sorunun aynı anda başlamasının tesadüf olmadığını düşünüyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.