G

Onbaşı
04 Şubat 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
7 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
11 yıl
ANKARA Havaları
salamlaaaar gençlik!

bikaç ay sonra önümde çok önemli bi sınavım var. çalışabilmek için kendime boş bi ev tuttum. şimdi de darlandıkça açıp oynamaya ankara havaları arıyorum. bi el atın ya la. hem bana güzel bi liste olsun, hem de millete faydalı bi arşiv çıkarırız.

şu üçü zaten banko:

ankaranın bağları-ankaralı coşkun aha

sarı taksi-koçhisarlı aha

misket-kubat aha


hadi pamuk eller cebe :D
G
11 yıl
Dell 5423 S51P65
selamlar gençlik.

bikaç gün önce başlıkta yazdığım ultrabook'u aldım ama, kafamda çözümsüz sorular var; bi el atsanız...

şimdi bu cihazda 32gb'lik bi ssd disk bulunmakta. bios'tan baktığımda mSATA portuna bağlı olduğunu ve samsung marka 32 gb'lik bir disk olduğunu görüyorum. ancak... işletim sisteminin disk yönetimi bölümünden disklere bağtığımda ise gördüğüm tablonun ss'ini ekledim mesaja. özetle şöyle:

iki disk görünüyor: disk0 ve disk1.
disk0 500gb hdd. 12gb'si system recovery için ayrılmış. 235gb C sürücüsü ve içine windows yüklü.
disk1 ise 8gb görünüyor, hazırda bekleme bölümü diye bi açıklaması var ve sağ tıklayınca açılan menüde hiçbir seçenek yok.

sorum şu: bu 8gb'lik kısım benim ssd mi? ssd ise niye 8gb görünüyor?
ayrıca sistem son derece hızlı açılıyor, yaklaşık 13 saniyede açılıyor ve çok da hızlı kapanıyor. ama baktığımda windows klasörü C sürücüsünün içinde, bu iş nasıl oluyor? yani benim işletim sistemim nereye yüklü, C'ye mi? eğer öyleyse neden bu kadar hızlı açılıyor, ssd ne işe yarıyor? ve ssd neden disk yönetiminde görünmüyor?

< Resime gitmek için tıklayın >
G
12 yıl
selden hasar gören harddisk nasıl kurtarılır?
arkadaşlar elimde yaklaşık 1 hafta önce sel sularının altında kalmış iki adet 2.5" hdd var. muhtemelen içindeki mekanik aksama da su ulaşmış durumda. içindeki verilerin kurtarılması için bir fikri olan var mı? ne kadara patlar bana?
G
12 yıl
samsun\u0027da sel
arkadaşlar merhaba... dün samsun'da yaşanan sel felaketinde tüm evimin eşyalarını yerleştirdiğim depo tamamen sular altında kaldı. muhtemelen içerideki eşyaların da tamamına yakını kullanılamaz duruma gelmiştir. daha önce benzer bir tecrübe yaşayan var mı? içeride bulaşık makinesi, tv, koltuklar vs. bir evde olabilecek eşyaların tamamı mevcut. bu eşyaları alan, değerlendirebilecek olan bir kuruluş biliyor musunuz? bu aşamadan sonra neler yapabilirim, bilgisi olanlar paylaşabilir mi...?
G
12 yıl
9v pil ile LED çalıştırmak
herkese selamlar.

9v'luk tek bir pille bir beyaz LED'i en uzun süre yakabilmek için nasıl bir devre tasarımı yapılmalı? fikirleri olanlar varsa, buradan paylaşırlarsa sevinirim.

yıllarca çalışsın örneğin :)
G
13 yıl
Sony W215 - Ölü Piksel
arkadaşlar herkese selamlar.

bir sorum var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

benim geçen sene aldığım bi sony w215 makinem var. başlarda iyiydi ama gün geçtikçe fark ettim ki lcd ekranın pikselleri birer birer imamın kayığına binip gidiyor. aldığımdan beri yaklaşık 10 piksel öldü, yeşil yeşil parlayıp nur içinde yatıyorlar. zamanla sayıları da artıyor; sebebini bilmediğim bir şekilde..

fotoğraf makinesini oldukça temiz kullanan bir insanım. kötü şartlar altında kullanmışlığım, ya da düşürmüşlüğüm vs. yok.

servise gönderip cihazın onarılmasını isteyeceğim ama bu durum garanti kapsamına giriyor mu onu bilmiyorum.

ne dersiniz? fikri olan var mı?
G
13 yıl
L6203 acil yardım lütfen...
arkadaşlar merhaba.

benim bikaç aydır üzerinde çalıştığım bir projem var.. fakat bugün bir sorunla karşılaştım ve takıldım kaldım. bir türlü hatayı bulamadım yardımcı olursanız çok minnettar olurum.

problem şu:
elimde bi L6203 entegre var ve bununla bi dc motoru sürmek istiyorum. tüm bağlantılar doğru, sense grounda bağlı, vref de grounda bağlı, vs=+12v, enable=+5v, ground da bağlı, boot'lar ile outputlar arasında 15nf kondansatörler var... hatta proteusta da denedim, sistem çalışıyor. fakat devrede işler değişiyor. ben inputları ne yaparsam yapayım, high de yapsam, low da yapsam nedense output hep source konumda bulunuyor. yani her iki output da pozitif voltaj çıkışı yapıyor. haliyle motorun dönmesi de imkansız oluyor.

bu sorunun nedeni ne olabilir? yani inputtan ne girersem gireyim outputların source konumda olması için nasıl bir hata yapılmış olması lazım?

sabahtan beri hatta dün geceden beri uğraşıyorum bir türlü bulamadım sorunu. elimde ikinci bir L6203 de yok test etmek için.. sizce sorun nerede olabilir?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.