A

Yüzbaşı
30 Ocak 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
446 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
geçen hafta
Creative Sound Blaster x4 Merak Ettikleriniz
Herkese merhabalar. 18.07.2024 tarihi itibariyle Creative Sound Blaster x4 marka modeli ses kartı elime geçecektir. Bu kart ile ilgili merak ettiklerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz. Araştırdığım kadarıyla bu model ile ilgili çok fazla yerli kaynak bulunmuyor.
Kart geldiğinde bir aksilik çıkmazsa ufak bir inceleme yapmayı düşünüyorum. Daha önce kullandığım ses kartı Creative Zx idi. Karşılaştırma açısından da değerlendirebileceğimi düşünüyorum. Elinde ses kartı olan veya onboard ses kartından harici bir ses kartına geçmek isteyen kullanıcılar için bir nevi yorum ve düşünce başlığı olarak konuyu açmış bulunmaktayım.
Elinde halihazırda x4 kullanan kullanıcılar da görüşlerini bildirirse sevinirim.
Son olarak bu ses kartını hangi ekipmanlar ile kullanıldığını da ses kartı sahipleri belirtirse sevinirim. Ben kartı Steelseries Arctic Nova 1 ve LG 300W Soundbar ile kullanmayı düşünüyorum. İleride Beyerdynamic'in oyuncu kulaklığını satın alıp deneme gibi bir düşüncem de var. Şu an kullandığım kulaklık 16 OHM olması lazım.
Bu ses kartından beklentim açıkçası temiz ve güçlü bir ses deneyimi yaşamak. Umarım bu kartı almak isteyip de şüphede kalan arkadaşlara yardımcı olacak bir konu olur. Herkese selametle.
A
2 yıl
Asus TUF z490 Plus WIFI Tpm Açılmıyor
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda ASUS TUF Z490 Plus Wi-Fi anakart aldım. Ürün ikinci el ve garantili. Aldıktan sonra Windows 11 kurulumuna geçtim. Disk seçimine gelmeden Windows'un uyarısını aldım. Ardından BIOS'a girerek pch-FW Configuration sekmesinden TPM açmayı denedim ancak bu sekmeye girince aktifleştireceğim bir TPM ayarı gözükmüyor. 4-5 defa BIOS yükledim. Yayınlanan Windows 11 için BIOS'u yükledim. Ancak maalesef bir türlü sonuç alamadım. Sadece dikkatimi çeken şu nokta oldu BIOS'u "load default settings" ayarlarına çekince bu sefer aktifleştirme seçeceği geldi. Enable TPM yapıp kaydedip başlatıyorum ancak tekrardan bu ayar kayboluyor. BIOS'a giriyorum pch-FW sekmesinde bu ayarı göremiyorum. Yani load default settings yapınca da sorun kalıcı olarak çözülmüyor.

Şu an macOS Monterey kullanıyorum. Windows 11'de Rufus sayesinde kurabildim ancak kafama takılan bu sorunun çözümü var mıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
A
3 yıl
Ryzen 3600 Aida64 Bellek Karşılaştırması Testi Hakkında
Arkadaşlar herkese merhaba. Yakın zamanda ryzen 2600 den ryzen 3600 e geçtim. Ardından bir kaç ufak test yaptım. Bunlardan biri aida64 bellek testi. Bu teste bakınca bir kaç şeyin ters gittiğini gördüm.

Bunlardan birincisi Ram write değeri, ryzen 2600 den daha düşük bir değer alıyorum. Ramler aynı değişen bir şey yok. OC yok.
İkincisi ve asıl canımı sıkan gariplik L3 Cache testi, değerler çok düşük. Alta resmi ekleyeceğim.

Anakartım: Gigabyte Aorus x370 Gaming 5
Ramler: Corsair Vengeance Pro 2x8 Hynix Cjr
İşletim sistemi Windows 11 (Windows 10 ile de aynı değerleri alıyordum)

< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
Team T-Force Vulcan Tuf 2x8 3200 Ram alınır mı?
Arkadaşlar şu sıralar ryzen sistem için bellek arayışındayım. İncehesapta bu belleği gördüm hoşuma gitti açıkçası. Ryzen 2600 veya 3600 ile kullanılacak. Bütçeyi hangisine yeterse ona göre ayarlayacağım. Anakart Asus b450 Tuf pro Gaming olacak yüksek ihtimalle.

Bellekler Samsung B-Die olarak geliyormuş sitesinde yazdığı kadarıyla. Alıp kullananlar varsa bilgi ve resimlerini bizimle paylaşabilir mi?
A
4 yıl
Asus Tuf b450 Pro Gaming mi Msi b450 Tomahawk (Max) mı?
Arkadaşlar bu iki anakart arasında kaldım. Yüksek ihtimalle bir sorun çıkmazsa Ryzen 5 2600 ile kullanacağım. Anakart bilgim orta düzeyde ancak bu iş tecrübeyle ve ürünü deneyimlemeyle oluyor. Bu iki anakrttan birini kullanan varsa olumlu veya olumsuz yorumlarını belirtirse sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.
A
5 yıl
Acil İSS önerisi.
Herkese merhabalar. Tt ile olan taahhütüm Ocak ayı itibariyle bitiyor. Sizden ricam tt altyapısı kullanıp farklı bir servis sağlayıcıdan hizmet alıp memnun olanlar yorumlarını esirgemesin. Altyapım fena değil 11 yıldır ttnet kullanıyorum. Artık yüksek fiyat vermeye başladılar. Şu an 24 mbps ye 51 tl ödüyorum. Ancak yeni sözleşmeyi aynı hız üzerinden 84 tl teklif ettiler. İss mi değiştirmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.


< Resime gitmek için tıklayın >
A
5 yıl
Netspeede Geçilir Mi? Kullanıcılar Yorumlarını Esirgemesin.
Herkese merhabalar arkadaşlar. TTNET taahhütüm 2020 Ocak itibariyle son bulacak. Şu an 24 mbps Kullanıyorum. Akn li olarak 51 tl ye anlaşmıştık. Ancak akn nin kalkmasıyla sınırsız bir şekilde kullandım. Aslında tarifeden de fiyatından da memnunum. Ama şu an aynı paket için 91 tl istiyorlar. Bende netspeede geçmeyi düşünüyorum. Speedmax Pro paketine 75mbps Down. 4 mbps Up. Bu servis sağlayıcıyı kullananla varsa yorumlarını esirgemesinler lütfen. Yada başka paket önerecekler de yazabilirse cok sevinirim. Hat değerlerim aşağıdaki gibidir.

< Resime gitmek için tıklayın >
A
5 yıl
İlan Güncelleme
Bir veya iki önceki sürümde ilan güncellemesi konu altında mevcuttu. Şimdi tarayıcıdan girip güüncelliyorum. Ayrıca uygulama hala stabil değil beta olmasından kaynaklanabilir. Bunlar dışında memnunum.


Cihaz: iPhone6,2 (12.4.1)
Sürüm: 1.5.4 (717)
A
5 yıl
Satılık Novation LaunchKey Mini
Konuyu yanlış yere acmamdan dolayı konuyu silebilirsiniz.
A
6 yıl
Nvidia Gtx 1070 SLI Hakkında.
Herkese merhaba arkadaşlar. Bu ay içersinde elime iki tane; biri Zotac Gtx 1070 Amp Extreme diğeri Zotac Gtx 1070 Amp Edition olmak üzere iki tane ekran kartı geçti. Hazır almışken kartları SLI düzeneği kurmak istiyorum. Tamamen merak amaçlı olduğunu ancak performansa bağlı sistemi SLI şeklinde kullanabileceğimi belirtmek isterim. Siz değerli ve tecrübeli forum üyelerinden bu durum hakkında görüşlerini almak için konuyu açtım. Diğer yandan HB BRİDGE ve LED BRİDGE hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Avantajları dezavantajları gibi. Son olarak sistemi aşağıya yazarak herkese iyi günler diliyorum.

İntel i7 4790k
Asus Maximus Ranger VII Z97 Chipset
Corsair Veangence 24 Gb DDR3 1600 MHz
Corsair RM 650x 80+ Gold Sertifikalı PSU
Kasa olarak da İnwin 303 mevcut.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.