A

Binbaşı
01 Ocak 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
6 yıl
Silinebilir
Silinebilir.
A
8 yıl
Dac ?
Merhaba arkadaşlar. Dac konusunda sizlere birkaç sorum olacaktı. Anladığım kadarıyla ses kaynağından gelen sinyalleri kendi içinde işleyerek çözünürlüğünü artırıyor bu cihazlar. Bazı dac'lar tak çalıştır şeklinde çalışırken bazıları ise yazılım gerektiriyor. İşletim sistemim mac, kullananlar bilirler "boom" adlı güzel bir uygulama var. Benim aklıma takılan bir iki konu var, yazılım gerektiren bir dac kullanırsam boom işlevini kaybeder mi ? Bilen, kullanan, rast gelen var mı ? Mesela airplay ile ses aktardığımda boom çalışmıyor,desteklemiyor. Aynı durum olur mu diye düşünüyorum çünkü boom'dan oldukça memnunum.

Bir diğer sorum ise giriş seviyesi bir dac almak istiyorum, sizce sistemdeki çözünürlüğü gözle görülür şekilde artırır mı yoksa pek bir fark olmaz mı ? Hani almaya değer mi ? Aklımda bir iki model var, kullanan arkadaşlar yorumlarını esirgemezse sevinirim. Biri Audioquest DragonFly, diğeri ise Audioengine D1. Yalnız D1 stoklarda gözükmüyor. Bunların yanında önerilere açığım.

Kullandığım sistem : HK3390 ve Q Acoustics Q3020.
A
8 yıl
Harman Kardon HK 3390 için raf tipi hoparlör kararsızlığı ?
Öncelikle merhaba. Kullanmakta olduğum HK 3390 için bookshelf tipi hoparlör almak istiyorum. Genelde çoğu müzik türünü dinlerim, bundan dolayı şu müzik türüne göre bir hoparlör arıyorum diyemem sanırım. Amfiyi şimdilik evde bulunan kötü hoparlörler ile kullanıyorum,fakat amfiden gayet memnunum ses tonu aradığım renkte. Bundan önce Yamaha AS 300 kullanıyordum ona göre daha yumuşak çalıyor ve daha güçlü olduğunu hissettiriyor. Tecrübeli kullanıcılar ne düşünürler bilmiyorum fakat kulak zevk meselesi olduğu için amfi beni oldukça etkiledi. Daha giriş seviyesinde bir kullanıcı olduğum için yavaş yavaş ilerliyorum.

Asıl konuya gelirsem kulağı çok tırmalamayan,sert çalmayan,yormayan,yumuşak karaktere sahip bir hoparlör arıyorum. Neredeyse bütün gün müzik dinliyorum diyebilirim, bundan dolayı yormayacak bir ton arıyorum. Aklımdaki hoparlörler Heco Victa 302 - Heco Music Colors 100 - Audioengine P4 ve birde Harman Kardon ile JBL'in uyumlu olduğunu birçok yerde okudum,amazon yorumlarını okuduğum ve gayet olumlu yorumlar alan JBL Studio 220'de ilgimi çekti açıkçası. Bu modelleri kullanan bilen dinleyen kullanıcılardan yorumlarını eksik etmemelerini rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.
A
8 yıl
El Capitan Finder Sorunu
Merhabalar.Sorunun bir çözümü var mı bilmiyorum.Normalde kolay kolay bu tarz konu açmam,yabancı forumlarda da araştırdım bir çözüm bulamadım.

◉ Soruna gelirsek,finderda klasörler içinde dolaşırken geri butonuna basıp bir önceki klasöre geldiğimde klasörün olduğu yerden değilde en üst kısımdan devam ediyorum.Canımı sıkmaya başladı artık,100 adet klasör içinde gezerken geri dediğim an en yukarda buluyorum kendimi.Önceki sürümlerde klasörü kapattığım zaman bile açınca kaldığı yerden devam ediyordu mesela.

Umarım bir çözümü vardır bakmadığım yer kalmadı doğrusu...
A
9 yıl
Airplay ile sadece iTunes arşivi mi dinleniyor ?
Merhabalar.

Airport extreme almayı düşünüyorum fakat airplay ile sadece iTunes arşivini aktarabiliyoruz diye okudum bir çok yerde.Mesela youtube'da geziyorum veya Radium isimli programda radyo dinliyorum kablosuz olarak sesi airport express'ten alamıyor muyum ? Kullanan bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
A
11 yıl
İlk animasyon çalışmam
Ufak bir animasyon,umarım beğenirsiniz.Hd izlemenizi öneririm

Videoyu izlemek için tıklayınız
A
11 yıl
Poster ve Benzeri Çalışmalarım
Merhaba arkadaşlar.Okulda ps dersi final ödevi için yapmış olduğum poster çalışmasını sizlerle paylaşmak istedim.Sizce nasıl olmuş ?

A
11 yıl
MacBook Pro 15\u0027\u0027 İçin Çanta
Merhabalar.Bir süredir MacBook için sağlam,uzun süre kullanacağım kaliteli bir çanta araştırması içerisindeyim.Benim aklıma marka olarak en çok Incase yattı.Fiyat olarak çok çok uçmamakla birlikte esnek olmaya çalışıyorum.

Model ve renk olarak şu modelleri düşünüyorum

Bu modele sıcak bakıyorum :http://www.sanalmarketim.com/urun/450d11db4fa3ab7e81648902c6b29246/INCASE-Nylon-Sling-15-inc-MacBook-Pro-Cantasi-(Abanoz-Siyahi,-Yonca-Yesili)

Bir başka alternatif.Renkleri hoşuma gitti fakat açık olduğundan dolayı vazgeçtim.Leke ve kiri çabuk belli eder diye düşünüyorum.Ayrıca stoklarda bulmak zor :) :http://www.sanalmarketim.com/urun/57a70606fc70a0f6a6ba72bf851b56ad/INCASE-Nylon-Sling-Omuz-Askili-15-inc-MacBook-Pro-Cantasi-(Sari,Cam-Yesili)

Kırmızı nasıl durur bilmiyorum.Erkek adama yakışır mı dersiniz ? :)http://www.elmacipazari.com.tr/Incase-Nylon-Sling-Omuz-Askili-15-inc-MacBook-Pro-Cantasi-Kirmiz_10945.html

Biraz hantal duruyor fakat,kapasite ve kullanılan malzemesi cezbediyor.Yalnız fiyatı biraz fazla :http://www.sanalmarketim.com/urun/28ca8ef5e1f76e7510dcc2f70610ad53/INCASE-Coated-Canvas-Omuz-Askili-15-inc-MacBook-Pro-Cantasi-(Kestane)

Başka marka ve modellere açığım.Incase markasını kullanan arkadaşlar yorumlarını eksik etmezlerse mutlu olurum.
A
11 yıl
Macbook Pro Pil Ömrü Uzatma ve Kalibre Etme
Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Mac işletim sistemine yeni geçtim.Macbook Pro kullanıcısıyım.Aklıma takılan birkaç konu var,onları tecrübeli arkadaşlarla paylaşmak ve sormak istedim.

Bildiğiniz üzere macbook'lar için en çok dikkat edilmesi gereken şeylerin başında düzgün pil kullanımı geliyor.Bu konuyu araştırdım,forumda birkaç konuya denk geldim herkes ayrı bir telden çalmış.Sihirli Elma sitesindeki konuyu da okudum,orda yazan yorumları da. Bahsettiğim konu burada :http://www.sihirlielma.com/2011/01/04/macbookumuzun-pil-omrunu-uzatmak/

Sorumu şöyle sorayım.Ben genelde masaüstünde kullanıyorum.Yanımda taşıdığım,dışarda kullandığım günler haftada 1-2 gündür.Benim pil ömründen olabildiğince az yemem için nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?

Birkaç günlük kullanımda şunu fark ettim.Pili doldurup fişi çekip şarjı %10'lara gelene kadar kullanıp tekrar fişi taktığımda döngü sayısının arttığını gözlemledim.Son günlerde devamlı prizde kullanmaya dikkat ediyorum.

Kimi günlük kullanımda devamlı şarjda dursun gerektiğinde çıkarın diyor,kimi ise dolduktan sonra çekip %10'lara düşene kadar kullanın tekrar şarja takın diyor.Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.

Siz nasıl kullanıyorsunuz,deneyimleriniz neler acaba ? Paylaşırsanız sevinirim.
A
11 yıl
Macbook Şarj Sorunu
Merhaba arkadaşlar.Yeni mac kullanıcısıyım.Kullandığım model Macbook Pro md103tu/a.Bugün sabaha kadar bir problem yoktu fakat sabah kullanırken şarj olmadığını farkettim.Şöyle,pil durumu %96 olduğu halde şarj oluyor göstermiyor.Pil dolu diyor.Ayrıca adaptörde yeşil ışık yanıyor.Normalde şarj olurken ışığın turuncu olması lazım sanırım.Bir de şunu farkettim,bir süre adaptör takılı durdu,kalan süreye baktım ve arttığını farkettim.Sanırım donanımdan ziyade yazılımsal bir durum söz konusu.SMC reset diye bir şey okudum bu sorunu araştırırken.Denedim ama oldu mu bilmiyorum doğrusu.Bu sorunun çözümü nedir acaba ? İşletim sistemim Lion.

Edit:İmla.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.