C

Binbaşı
21 Ağustos 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
222 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
geçen yıl
Amazon Rezilliği (siparişimi iptal edip, fiyatı artırdı)
26.10.2022 tarihinde Amazon.com.tr den 1 adet Xiaomi robot süpürge satın aldım. 6983 TL idi. Sonrasında siparişim kargoya verildimi diye kontrol etmek için baktığımda siparişin iptal edildiği farkettim. Sebep olarakta ;

"Bu siparişi, önceki satın alma geçmişinize göre, bir hanenin temel ihtiyaç sınırını aşıyor olması nedeniyle kabul edemiyoruz. Kullanım ve Satış Koşullarımızda belirtildiği üzere, ürünleri yalnızca ortalama bir hanenin genel ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda satıyor ve yalnızca son tüketicilere satış yapıyoruz. Bu durum, tek bir siparişteki ürünlerin sayısı için geçerlidir. Söz konusu prensip, aynı ürüne yönelik verilen birden fazla sipariş için de geçerli olup ayrı siparişlerin toplamda normal bir hanenin genel ihtiyaçlarını karşılayacak bir miktara denk gelip gelmediği gözetilir."

Bu açıklamayı yazmışlar. Üründen 1 adet aldım ve geçmişte hiçbir üründen 1 den fazla almadım. Tekrar satın almak için baktığımda fiyatını 7290 Tl çıkardıklarını gördüm. Amazon.com.tr böyle ucuz bir fark için bunu yapmaz , kesin bir yanlış yapmışlardır diye müşteri temsilcileri ile görüştüm. Fakat 3 kez görüşmeme rağmen , inatla 3 görüşmenin sonunda da klasik copy-paste cevabı aynen tekrar ettiler.

Malesef bu kadar amazon'un düşeceğini hiç tahmin etmezdim. Fiyatı arttan ürünü mesnetsiz bir iddia ile iptal edip bundan fayda sağlamayı düşünmüş. Bu güne bir sürü kişiye aman başka yerden alma sıkıntı yaşarsın diye amazona yönlendirdim. Demek ki artık bundan sonra tersini yapacağız.

Bu konuda nasıl bir yol izlememi önerirsiniz.
C
6 yıl
Jedi 010 32GB 10\" IPS Tablet
Merhabalar çocuk için tablet ararken bunu gördüm. 10" ve 32 gb hafızası var. Türk firması çinde yaptırıyor. Bu ürünü kullanan var mıdır. Yorumlar çok kötü durmuyor. 260 tl civarına alabiliyorum. Bu fiyata göre uygun mu
C
7 yıl
Popüler Sıcak Fırsatlar
Popüler Sıcak Fırsatlar başlığına bastığımda hepsini göstermiyor.
C
7 yıl
konu silinebilir varmış
edit konu açılmış.
C
9 yıl
2016 yeni kasa çıkacak mı
Merhabalar;

2016 yılında jetta da kasa değişimi olacak mı. Yada olacaksa ne zaman olacak. Bunlar açıklandı mı. Corolla ile jetta arasında gidip geliyorum. Corolla 2013 te kasa değiştirdi. Yanılmıyorsa jetta 2011 değişti. Jetta 1,2 motordaki çoğu kişinin memnuniyeti bu araca beni yönlendirdi. Fakat kasa yakın zamanda değişecekse beklemeyi tercih ederim.
C
10 yıl
Ev alarm sistemi için telefon önerisi
Evime bir alarm sistemi kurdurmak istiyorum. DSC yada Paradoks ilk tercihlerim olacak. Fakat evimde telefon hattı yok. Turk telekoma sorduğumda 15 tl aylık bir sabit ücreti olduğu söylendi.
GSM üzerinden bağlanmak istediğimde ise bu modellere + 500 tl civarında bir gsm modülü takılması gerekiyor. Tabi bunun içinde bir gsm hattıma sabit bir ücret yada faturasız hat alıp onu takip etmek gerekecek.
Sizce bu işi için hangisini tercih etmem gerekir.
C
11 yıl
istanbul bileşim arçelik beyazeşya garantisi
İstanbul bileşimde gördüğüm bir arçelik set üstü ocağı almak istiyorum. Garantisi, arçelik yetkili garanti mi yoksa kendi garantisi mi oluyor
C
11 yıl
LPG montajları zamlandı, atiker tavsiyesi
Merhabalar 2009 clio3 1.4 16v aracıma Lpg taktırmak istiyorum. Gönlüm BRC den yana. Daha az sorun görülüyor. Fakat montaj fiyatı zamlanmış 1800 tl .Kur farkını bahane ediyorlar. Muhtemelen kur insede sonrasında fiyatı indirmeyecekler. Diğer taraftan atiker bir sürü kullanan var etrafımda onlarda sorun yaşamadılar. Fiyat farkı neredeyse iki katı. Aradaki fark daha az olsa idi hiç tereddütsüz BRC taktıracaktım fakat bu farktan sonra atiker düşünüyorum. Ne dersiniz
C
11 yıl
Üst kattan gelen atık su borusunun ses yalıtımı
Merhabalar;

Üst katım dubleks daire ve iç planı oturduğum kattan farklı. Üst kattan gelen atık su borusunun küçük bir kısmı benim dairede gözüküyordu.Mütahit küçük bir alçı kutu yaptırıp oradaki şekil bozukluğunu bir miktar düzeltti. Fakat herhalde içine köpük konmadıki üst kattaki lavoba kullanılınca borudan ses geliyor. Ben maktapla küçük bir delik açık sonrasında poliüretan köpük sıkarak sesi kesebilirmiyim. Yoksa başka bir çözüm mü bulmam gerekir.
C
11 yıl
Vodafone dan numara taşımada fatura dönemi
Vodafone cep avantaj mini +1 tl 12 ay taahütlü tarifesdeydim. Numaramı taşıyacam. Taahüt 15 aralıkta bitiyor. Bu tarihten sonra numara mı taşıdığım zaman 2-3 gün den dolayı tam fatura tutarımı öderim. Yada bu süre için vodafonun paketsiz en ucuz olan bir tarifesi varsa orayamı geçmem gerekir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.