M

Yüzbaşı
20 Ağustos 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
45 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
M
6 yıl
Arabamı değiştirmekten vazgeçtim
Evet, arabamı değiştirmek fikriyle 2 senedir takipteyim. Artık usandım, kafayı yedim, sürekli fiyatlar artıyor almıyorum.

Yeni araba almak konusundaki tüm isteğim kaçtı, içine ettiler, almıyorum. Elimdeki araç 135.000 km de dizel manuel. en az bu kadar daha kullanacağım, araba perte çıkana kadar devam.

yeni diye yutturulan özellikler ne kadar gerekli? Donanım donanım diyoruz da bunların yüzde kaçı gerçekten gerekli?

%60 ötv neyin nesidir? Orta sınıf bir arabaya 150.000 nasıl verilir?

Sahibinden.com'da, üretici fiyat listelerinde harcadığım vakte yazık değil mi? Nasıl olsa alamıyorum artık kabul edelim neden bakıyoruz?

2018 Yılında araban var ise, en iyi araba elindeki arabadır!

Arabanın amacı seni A noktasından B noktasına götürmektir. Bunu yapabilen en sorunsuz, en ulaşılabilir, en basit, en masrafsız, en az yakan araç senin aracındır.

Arabaya ihtiyacın yok ise, arabasız da yapabiliyor isen hiç durma, sat arabanı kurtul. O parayla dünyayı gezersin, araba nasıl olsa çürüyüp gidecek anılar yaşayacak.

Türkiye'de yaşadığını unutma, standardı düşür, bak hintliler ne kadar mutlu o dandik arabalarla, onlardan pek farkımız yok, biz Alman değiliz, unutma, aynaya bak, biz Türküz.

Ortalama ne araç alıyorsa sen de onu al, fazla kurcalama, 1.6 motor LPG tamamdır.

Sıfır araç alıyor isen, en az 10 yıl 150.000 km kullanmadan satma.

Alırken iyi düşün, çocuğun olabilir, eşya taşıyabilirsin, 1 numara büyük al :)

Senede 2 kez tatile, uzun yola gidicem diye büyük araç alma, port bagaj al.

Kasko yaptır, lastiklerin yeni, araban bakımlı olsun, yedek parçaları kaliteli al.

Elindeki ile mutlu ol.

Bazıları fakir demişler canları sağolsun, 13 yıldır çalışıyorum Mühendisim, eşim devlet memuru. Evim var kendime ait, 1 lira borcum yok, istesem aracımı peşinata verip istediğim aracı alıp çıkarım galeriden. Ama mantığı yok, almanın sahip olmanın sonu yok, işimi görüyorsa fahiş fiyatlar verip kendimi neden kazıklatayım, neden alın teri ile kazandığım parayı haraç gibi vergi vereyim? Bu parayı çocuklarımın eğitimi için harcayabilirim mesela?
M
6 yıl
Çocuklu aileler, arabanın küçük gelmesi, çözümler?
Merhabalar,

C sınıfı hatchback bir aracım var, malesef 300 litre civarında bir bagajı var. 2. çocuğumuz oldu, arkaya 2 oto koltuğu koyunca başka kimse oturamıyor, 2 sene önce bağaj da yetmediği için thule port bagaj sistemi almıştım, tatile giderken takıyorum, tabi yakıtı 1 litre arttırıyor.

Bu araçlara bir tek ben mi sığamıyorum, benim gibi 2 çocuğu olan ve arka koltukta 3. yetişkin taşıyanlar var. 160bin verip hala sedan araç alıyorlar akıl alır gibi değil. Demek ki sorun bende :)

Bisiklet hobim var, aracın üzerine veya bagaja bisiklet bağlıyorum. Arabada çocukların oto koltuğunda oturmasını tercih ediyorum. Ama bu gidişle 5 yaşındaki artık oto koltuğu kullanmayacak.

Türkiye gibi 3 çocuk ortalaması olan bir millet neden sedan araba alır? MPV denen arabalar para etmiyor. Anlamıyorum. Station wagon gösterdiğimde herkes bunu tipsiz buluyor. Yahu rahat edemiyorsam ne yapayım ben tipini. Bence türk babaları çok bencil, sadece kendi koltuğu rahat olsun gerisi ne yaparsa yapsın.

5 çocuklu bir aile var tanıdığım, yılda 5 bin km yapıyorlar, 7 kişilik kodiaq tavsiye ettim yok almadılar, 5 kişilik dizel tiguan aldılar manuel aynı paraya. Millet 3 çocuk polo alıyor ama beyazından olacak.

Evet babalar, sizler neler yapıyorsunuz, çocuk çoluk ve araba konusunda ? Arka koltuğa batteniyeden yatak yapıp yatırıyor musunuz yoksa?
M
8 yıl
Cevap: D-SMART MODÜL KULLANICILARI KULÜBÜ [DMK]
bugün aradılar, btk ya şikayet etmiştim onun için arıyoruz dediler, bana 27 tl iki yıl sözleşme ile verelim dediler, ben de fiyatı fahiş bulduğumu söyledim, bana peşin makul bir fiyatla gelin abone olacağım dedim. Tekrar döneceğiz dediler, valla canl

Yılda 240 lira üzeri vermeyi düşünmüyorum mega paket için. Ya kabul ederler ya da trt belgesel den devam, parayı kolay kazanmıyoruz.
M
9 yıl
Bagaj sorunu, arabayı değiştirmeli mi portbagaj mı?
Merhaba,

Toyota auris dizel aracım var, malesef bagajı yetmiyor, çoluk çocuk kaynana doluşuyoruz arabaya, benim de bisiklet hobim var onu da arkaya takıyorum. Hal böyleyken araba artık küçük geliyor.

Ama senede 1-2 kez uzun yola gidilececek diye aracımı da değiştirmek istemiyorum

Port bagajları tavsiye eder misiniz? Yoksa sık dişini arabayı mı değiştir dersiniz ?
M
9 yıl
D5000 den d5300 veya d7100e geçiş
Merhaba, bu yeni makinalari test etme sansim olmadi, sizce d5000 degistirme vakti geldi mi, yoksa uzun suredir almak istedigim macro lens mi alayim?
M
9 yıl
DSLR taşımaktan usandım, ne yapacağımı bilemedim.
Merhaba

5 yıl önce nikon d5000 almıştım, sonra 4 adet lens aldım. Fark ettim ki en çok 35mm sabit lensimi kullanıyorum, önce kalitesinden sandım ama yok hafif ve pratik oluşundan, sırt çantasına 2.5 kilo malzeme koyunca gezinti falan kalmıyordu.

Hele o tamron 17-50vc yok mu 570 gramlık ağırlığıyla bir süre sonra boynunuzu aşağı çekiyor. Ayrıca o kadar kocaman ki flash kullanınca lensin gölgesi çıkıyor fotoya...

Lens çıkar tak ayrı bir sorun, birşey gördün hadiii zoom lens, sen takana kadar olay bitmiş zaten.

Özetle ben usandım arkadaşlar. Bu kadar zor olmamalı, amelelik yapmaya mı geldik dünyaya? Bir omzumda kızım bir omzumda dslr gezme devri benim için bitmiştir. bütün ekipmanımı satışa çıkardım.

sony A6000, rx100m2, canon g7x arasında seçim yapmak istiyorum. gönlüm a6000 den yana ama yine o lens taşıma mevzu olacak diye de korkmuyor değilim. Şeytan al bir kompakt bak keyfine diyor ama el kadar cihaza da dünya para verince kendimi enayi hisseder miyim? Ayrıca bu kompaktların her gün yenisi çıkıyor çok çabuk demode oluyor. Cep telefonları zaten kompakların canına okudu, kimse yüzüne bakmıyor fotoğraf makinalarının.

sony A6000, rx100m2, canon g7x bu 3lüden hangisi daha iyi gelir bana ?
M
13 yıl
elektrik süpürgesi tavsiyesi
arkadaşlar merhaba. elektrik süpürgesi tavsiyeniz var mı? şimdiden teşekkürler...

sulu sistem olmayacak (arnica var her seferinde su boşaltmaktan bıktık)
hepa filtreli olacak (hepa13-14 gibi alerjim var)
torbalı da olabilir.
halıları kaldıracak kadar iyi emişi olacak

philips fc 9170 nasıldır?
M
13 yıl
İLK KEZ DSLR ALACAKLARA TAVSİYELER...
Arkadaşlar merhaba,

Bu işe yeni başlayacak arkadaşlar çokça konu açıyorlar, hepsini toparlayalım diye düşündüm. Forum üstadları da birşeyler eklerse faydalı bir başlık olabilir.
M
13 yıl
DSLR ile fotoğraf çekmeye giderken hangi ekipmanları taşıyorsunuz ?
Arkadaşlar merhaba,

Fotoğraf çekmeye giderken neler alıyorsunuz yanınıza. tüm lensleri mi taşıyorsunuz yoksa tek lensle mi geziyorsunuz?

Hangi çantaya ne şekilde sığıyor ekipmanınız? Kaç kg yük taşırsınız?

bu konularda paylaşım açmak istedim.
M
14 yıl
3G netbook yok mu?
3g destekleyen (sim kart takılabilen) netbook yok mu eli yüzü düzgün.

o koca usb modemi takınca hiçbir tadı kalmıyor netbook olayının, varsa böyle 3g modemli tavsiyeniz onu almayı düşünüyorum

yada bu eklenemez bir özellik midir? tşk
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.