V

Teğmen
17 Ağustos 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
9 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
V
6 yıl
Sinyal Sorunu Icin Yardim
Herkese merhabalar,

Apartmanda 10-11 tane daire var. Catida da epey eski hatta LNB'si kirilmis bir canak var. Bir dagitici uzerinden kimi apartman icinden kimi apartman disindan kablolar cekilmis dagiliyor.
Bir yili askin suredir bu sekilde sorunsuz Eutelsat kullaniyordum. Sonra gectigimiz iki ayda yavas yavas sinyal problemi artmaya basladi ve en sonunda artik on gundur kutuya hic sinyal gelmemeye basladi.

Servis cagirdigimda catiya cikti bakti, A'dan Z'ye herseyi degistirmeyi teklif etti ve gitti. Ama bu sinyal problemini yalniz ben yasiyorum. Dolayisiyla diger dairelerde kimseyi ikna edip de butun sistemi yeniletmem sozkonusu degil.

Yalnizca benim daireme gelen hatta nasil bir problem olmus olabilir? Benim bu problemi cozmek icin servisi nasil yonlendirmem uygun olur? Bu sinyal kontrolunu atiyorum dagitici uzerinde yapabiliyorlar mi? Illa kutudan mi bakmalari gerekiyor.

Bir yol gosterebilirseniz cok sevinirim,

Tesekkurler & Selamlar
V
7 yıl
Iptal Edilen Spotify Premium
Taahhut verdik, Red paketi kullanmaya basladik. Neymis icinde Spotify Premium varmis.

Daha verdigimiz taahhutun bitmesin 3 ay var, "degisiklik yapma hakkimiz saklidir" diye gidip Spotify Premium'u iptal etmisler.

Ariyorum anlayan yok, yaziyorum sacma sapan cevaplar aliyorum.

Bu kadar kolay mi ya? Yarin internet paketini, konusma dakikalarini, herseyi sifirlasalar, sonra da hakkimiz sakli degisiklik yaptik deseler, taahhut verdik diye elimiz kolumuz bagli boyle mal gibi kalacak miyiz?

Bu iste bir sacmalik yok mu?
V
10 yıl
Ev Sinema Sistemi Alışverişi Yardım
Merhabalar,

kısa bir süredir uygun fiyatlı, tercihen TV ile uyumlu olması adına Samsung marka bir ev sinema sistemi arıyorum. Üst limiti kafamda 300 TL civarı belirledim.
Öncelikle bir konuyu bilmiyorum, DVD Player'lı bir sistem alınca, ileride aynı markaya ait bir BD Player ile upgrade yapmak zor mu?

Benim esas zorlandığım nokta ise şu. İstanbul'da kafamdaki limite göre ürün - stok bulamıyorum.
Teknosa, Bimeks, Gold gibi mağazalarda teşhir ürünleri var. Ancak bu mağazalarda baktığım teşhir ürünleri gerçekten rezalet kondisyonda ürünler.
Samsung özelinde de şu problem var. Online satış siteleri yok, stok takibi gibi bir şans yok. Mağazaları tek tek aramam gerekiyor.

Sanki ev sinema sistemi değil de araba arıyormuş gibi hissediyorum. Pazarda gerçekten bu kadar az ürün mü var?

Kapalı kutu, en güncel model olmayan bir ev sinema sistemi bulabilmek için nerelere bakmamı tavsiye edersiniz?

Teşekkürler şimdiden.
V
10 yıl
AB Garanti Esasları - Pil Değişimi
Malumunuz iPhone'ların şıp diye ölüveren pillerini Apple Store'lar kontrol edip, ölmüş bu pil efendim bir çayımızı için hemen biz garanti kapsamında değiştirelim diyerek 3 dakikada memnuniyetinizi sağlıyorlar.

Bir arkadaşım İngiltere'de okuyor. Telefonu 1 yıl - 2 yıl aralığındayken, ücretsiz bir şekilde bu imkandan faydalandı. Detayını bilmiyorum, Avrupa Birliği gereği 2 yıla kadar garanti sağlanması şart gibi birşeyler söyledi.

Bu böyle mi hakkaten?
Ben Almanya'ya gidip geliyorum. Telefonu da oradan almıştım ve 1 yılı doldurdum. Haftaya telefonu aynı Apple Store'a götüreceğim.
Ücretsiz olarak değiştirtebilecek, batının iyi özelliklerinden faydalanabilecek miyim?
Yoksa yine bana hüsran mı olacak?

Bilgisi olan lütfen aydınlatsın,
Selamlar.
V
10 yıl
Almanya: Prepaid Hat ile Internet Kullanımı
Arkadaşlar merhaba,

Almanya'ya gidiyorum. Malum bizim operatörlerimiz ile yurtdışında internet kullanmak eziyet.
Efendim günlük 10 lira ver aynı tarifeden kullan tatavalarının bana hiç bir faydası da yok. Tarifemi falan bozduruyorlar, kesinlikle bulaşmayacağım.

Gittiğimde pre-paid kartlardan alıp nasıl kullanabilirim? Alman vatandaşı değilken alabiliyor muyum?

Sadece gönül rahatlığıyla internet kullanayım.
Takayım kartı telefona, kullanayım bir hafta internetimi, skype'la vs. arama ihtiyacım olursa onu da hallederim zaten.

Mümkün müdür bu?

Bir bilen aydınlatırsa süper olur, teşekkürler.
Selamlar,
V
12 yıl
BB 8520-9300 Kasa Tuşlarının Kopması: Yardım Lütfen
Merhaba,

Geçenlerde kasa üzerindeki tuşlar bir bir kendini bırakmaya başladı.

Önce tepedeki mute tuşunun yarısı koptu, yarısı duruyor diye sesimi çıkarmadım. Şimdi de sağ fonksiyon (fotoğraf çekme) tuşu koptu. Tuşun olduğu yer kasanın içini gösteren bir delik olarak kaldı.
Kasa üzerinde bulunan bütün tuşlarda da tırnakla bir kez bile basmamış olmama rağmen tırnakla çizmişim gibi çizikler oluşmuş. Bu da yakında o tuşları da kaybedeceğimin habercisi.

Bunların üzerine dikkat ettim ve bir süre kullanılmış 8520 veya 9300'ların ortak problemi bu, neredeyse hepsinde kasa tuşları kopuk.
Zaten ortada bir kullanıcı hatası olmadığı için (tuşa basmak bir kullanıcı hatası olmasa gerek!), malzeme dandikliğinden kaynaklandığı için ortak bir problem olmasına şaşırmadım.

Gel gelelim internette kabaca bir araştırma yaptım ve bir Allah kulu bu konuda şikayette bulunmamış yardım danışmamış, bulamadım.

Bazı sorularım var.

Vodafone'dan kontratlı aldım cihazı ve kontratım devam ediyor. Vodafone'a götürdüğüm saniye dükkandan dışarı kullanıcı hatası bu naralarıyla kovalanacağımı düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

Cihazın kasa değişimi videolarını izledim, oldukça kolay gözüküyor. Ancak gidip de orjinali bile dandik olan kasanın daha dandiğini takıp telefonun canına okumaya hiç niyetim yok. Blackberry orjinal yedek parçalarını nerede nasıl bulabilirim?
V
13 yıl
Google DNS Helper
Kullaniyordum ancak bir suredir bir gariplikler oldu. Restore DNS dedigimde once 10.1.1.8'e dondun diyor, ona ragmen current DNS olarak 8.8.8.8 gosteriyor. Hatta tekrar Google DNS kullanmayi sectigimde "Zaten kullaniyorsun" diyor. Bilgisayar kafayi yemis durumda, bana da yedirecek hatta.
Nasil siyrilicam bu Google DNS sapikliklarindan DNS ayarlarimi komple defaulta cevirmek istiyorum nasil yaparim ?
V
14 yıl
Yilbasindan Sonra Kontratli Teklifler ?
Vodafone ve Turkcell'deki kontratlı tekliflerde ne gibi değişiklikler olur yada olur mu?
60 TL fatura ödüyorum turkcelle, onun yerine vodafone'a gecip 24 ay taahütlü 9300 alıp üstüne de bi tarife pakedi ile bana yine uygun oluyor.
Bunun kararını vermek için 1 haftam var. Ama yılbaşından sonra herhangi bir değişim olur mu olmaz mı hiç bilmediğimden size danışma ihtiyacı hissettim.
İyi haftasonları.
V
15 yıl
Gold Plus Paket, Mobil Internet ?
Ben hattimi turkcell'e tasiyip gold plus pakete gecmeyi dusunuyorum. Paket iceriginde 1GB mobil internet kullanimi da var. Bu mobil internet dedigi 3G degil anladigim kadariyla. Ben zaten bugune kadar wireless olan yerlerde cep telefonumdan interneti sirf MSN'e, facebook'a ve yol durumuna bakmak icin kullaniyorum. Hayatimda daha telefondan video izlemedim. 1 GB'lik mobil internet, her ne oluyorsa, benim wireless olmadan da bu eylemlerime olanak tanir mi? Tanirsa ne kadar tanir?

Bir de ayrica Gold plus gibi her yone konusturan ve mesajlastiran baska hangi tarifeleri onerirsiniz?
Tesekkur ederim.
V
16 yıl
Telefon Tavsiye (Nokia E serisi?)
Öncelikle şunu sorayım, Wi-Fi ile cebimden 5 kuruş çıkmadan msn'e girebiliyor muyum kablosuz ağ olan yerlerde?
Girebiliyorsam,
telefonda wi-fi olmalı
şarjı oldukça iyi gitmeli, her gece telefonumu şarja takmaktan bıktım.
konuşması net olmalı, mesaj hafızası cömert olmalı.
tipi düzgün olmalı
fiyat olarak pek bişey belirlemedim ama limit 800 civarı diyelim.

bana sanki nokia e serisinden herhangi bir telefon işimi görürmüş gibi geliyor.

ben wireless'ı nerdeyse sırf msn'e, arada bir de feysbuka girmek için kullanıcam. bunu da dipnot olarak düşeyim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.