F

Yüzbaşı
17 Ağustos 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
33 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
11 yıl
ERBİL\u0027DE İP. 5S VE 5 FİYATLARI
Şu anda erbilde fuardayım.
İP 5S 1050$
İP 5 610$
Belki işinize yarar bu bilgi.
F
15 yıl
TÜKETİCİLER BİRLİĞİ AÇIKLAMASI (AVEA HER YÖNE SINIRSIZ SİNİR EDİYOR...)
Tüketiciler Birliği internet sitesinde son günlerde Avea nın sınırsız tarifesindeki uygulamalarla ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı.
Açıklama sitenin

http://www.tuketiciler.org/?com=news.read&ID=2833

adresinden alıntıdır.



11.08.2009

AVEA’nın her yöne sınırsız tarifesinde yaptığı değişiklikleri değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, “AVEA, tarife kapsamındaki taahhütlerinden vazgeçmekle başarısızlığını ve güvenilmezliğini belgelemekte, sınırsız tarifesi sinir etmektedir.” dedi.





Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

AVEA, Şubat 2009’da uygulamaya koyduğu “her yöne sınırsız 55,- TL tarifesi ile abone toplamaya çalışmış, ancak daha başlangıcında altyapı eksikliği nedeni ile tüketicinin mağduriyetine neden olmuştur.

Halen şebeke sorunlarının devam etmesinin yanında, AVEA’nın tüketiciyi suçlayarak süre kısıtlamasına gitmesi ve tek yanlı olarak yapılan bu uygulamanın “tarifede revizyon” olarak sunulması, tüketicide güven bunalımına neden olmuştur. Başvuru Merkezi’mize gelen yüzlerce şikâyet göstermektedir ki, AVEA tarife kullanıcısı bütün tüketicileri art niyetli ilan etmiş, verdiği taahhütlerden dönmek için karşı tarafı suçlama yolunu benimsemiştir. Kurumların politikaları ve özellikle tüketicilere tarife kapsamında taahhütleri yönetim değişiklikleri ile tüketici aleyhine değiştirilemez.

Tarife kapsamındaki tüketicilerin süre limitini aşmasalar dahi AVEA tarafından suçlu ve art niyetli olarak gösterilmesinin kabul edilmesi de mümkün değildir. Art niyetli bazı tüketici davranışları bahane edilerek birçok tüketicinin zan altında tutulması, şirket yönetiminin başarısızlığının örtülmesine yöneliktir.

AVEA baştan itibaren tüketiciye vaad ettiği 10 bin dakika görüşme süresine sadık kalarak, tarifeyi eski hali ile yürürlükte tutmalı ve derhal tüketicilerden özür dilemelidir.

Aksi takdirde tarifeyi kullanmayı tercih eden tüketicilerin ödemiş oldukları geçiş ücretleri, yeni hat tesis ücreti gibi bedellerin iadesi ve tazminat talebi ile yargı sürecine başvurulacağı unutulmamalıdır.

AVEA, yaptığı değişiklikleri geri çekerek tarifeyi önceki hali ile uygulamalıdır. Aksi takdirde Tüketiciler Birliği, pazartesi günü itibariyle tüketicilerin haklarının ihlal edilmemesi ve cezai işlem başlatılması için Avea’nın “her yöne sınırsız tarifesi”nde yaptığı değişiklikler nedeni ile yargı sürecini başlatacak, konuyu ilgili kurumlara taşıyacaktır.

Nazım Kaya

Genel Başkan
F
15 yıl
TURKCELL İŞTE ŞİMDİ BENİ YIKTIN.SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR AMA...
Yorumsuz....


Can Dündar, 'Mustafa' filmi için Turkcell'e sponsorluk teklif etti. Turkcell de yaklaşık 350 bin euro'ya sponsor olmayı kabul etti. Ancak filmi izleyen Turkcell yöneticileri 'Bizim toplumun her kesiminden müşterimiz var. Bu filme sponsor olursak bir kesimin tepkisini çekeriz' diiyerek sponsorluktan son anda vazgeçti. Can Dündar'ın filmine Sabancı Holding sponsor oldu..

Basından.
F
17 yıl
AVEA ATTIĞIMIZ HER ADIMDA PARA ALIYOR.
Mobil öğrenci:ilk kontör yüklemede kayıt ücreti adı altında 50 kontör.
(Abonelik paket ücreti veriyoruz ya daha ne)
Tarife değiştime ücreti 16,5 ytl veya 150 kontör.
(Tarifemden memnun değilsem 150 kontör aveaya vereceğime başka operatöre geçerim)
İnternet,MMS,Baskonuş vb servis ayarları herbiri için 4 kontör.
(Avea servislerini kullanmam için benden extra para alacaksa hem o parayı vermem hemde böylece servislerini
kullanmam.Kullanmadığın servisten para da kazanamazlar.)
Bunlar benim bildiklerim.Turkcell de bu işlemler için herhangi bir ücret talep edilmiyor.
Fırsatçı zihniyetler müşterinin her zaman güvenini sarsıyor.
F
17 yıl
TURKCELL\u0027DEN TELSİM\u0027E TAŞ
Turkcell Genel Müdürü: Karşı tarafın tarifelerini iyi inceleyin

Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Süreyya Ciliv, geçmişte Telsim'in Motorola ve Nokia'ya olan borçları nedeniyle adı geçen firmaların altyapı için yedek parça göndermediğini ifade ederek, ''Siz bir firmaya 3 milyar doları vermezseniz, onlar da size servis ve ürün vermeyi keserler. Bu bilinen bir gerçek son 6-7 senedir Telsim'in altyapısına dışarıdan yedek parça gelmemiş. Türk mühendislerinin, çeşitli firmaların inanılmaz yaratıcılığıyla bu altyapı zar zor ayakta tutulmuş'' dedi.
Süreyya Ciliv, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmasına, Turkcell'de görev yapmaktan dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade ederek başladı.
Turkcell'in kuruluşundan bu yana geldiği noktaya dikkat çeken Ciliv, başarılı bir ekibe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Turkcell'in yeni abone sayısına ilişkin bir soru üzerine Ciliv, Turkcell'in kullanıcı sayısına işaret ederek, yeni abone sayısının düşüyor olmasının normal olduğunu anlattı.
Bu durumda rakiplerinin etkisinin sorulması üzerine Ciliv, rakiplerin de abone sayısını artırmak için çalışmalar yaptığını, özellikle Telsim'in satışı döneminde, müşterilere bedava denebilecek teklifler yapıldığını, böylelikle abone sayısının artırılmış olabileceğini anlattı.
Turkcell'in çoğu yerde ''Türkiye'nin lider GSM operatörü'' olarak bilindiğini dile getiren Ciliv, ''Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Turkcell GSM operatör şirketi değil, iletişim ve teknoloji firmasıdır. Bu yüzden biz işimizi o şekilde tanımlıyoruz. Biz işimizi iletişim olarak tanımlarsak, önümüzdeki dönemde gelişecek işlerde de oluruz'' diye konuştu.
Başarının ortaya çıkması için yıldızların sıralanması gerektiğini ifade eden Ciliv, bunun için pazarlama, satış, müşteri hizmetleri, kalite ve finansal güç gibi unsurlarının önemine dikkat çekti.
Ciliv, Turkcell'in başarısındaki en önemli unsurun ise teknik alt yapısı olduğunu söyledi.

''BANKALAR KOŞARAK BU PARAYI SİZE VERELİM DİYOR''
Süreyya Ciliv, Turkcell'in geçtiğimiz günlerde aldığı 3 milyar dolarlık sendikasyon kredisini ne şekilde değerlendireceğine ilişkin bir soru üzerine, ''Bankalar koşarak bu parayı size verelim diyor. Bu durum bir Türk firması için bankaların güveni açısından son derece önemli'' dedi.
Turkcell'in bu parayı, önüne iyi fırsatlar çıkarsa değerlendirebileceğini anlatan Ciliv, şunları söyledi:
''Önümüze iyi fırsatlar çıkarsa, şirketimizi büyütmek için, yeni coğrafya olarak uygun iş alanları çıkarsa onları değerlendirmek açısından bu para elimizde bulunsun istiyoruz. Bizi çok heyecanlandıran fırsatlar çıkarsa onları hızlı bir şekilde değerlendirebilelim istiyoruz.'' Turkcell'in pazarda 1 veya 2 numara olabileceği işlere girmesi gerektiğinin altını çizen Ciliv, coğrafya olarak büyümenin önemine dikkat çekti.
Süreyya Ciliv, ''Biz o pazarlarda 1 veya 2 numara olacağımıza inanırsak, kendi işimizle de sinerji yaratabileceğine inanırsak o fırsatları değerlendirerek şirketi büyütmek arzusundayız'' dedi.
Ciliv, ''Mobille bağlantısı olmayan başka işlere de mi girebilirsiniz?'' şeklindeki soru üzerine ise, işlerini iletişim olarak tanımladıklarını yineleyerek, ''İlla ki mobil iletişim olması şart değil. Bizim için sinerji yaratması gerekir'' dedi.

İLETİŞİM SEKTÖRÜNDE REKABET ADİL Mİ?
Süreyya Ciliv, ''İletişim sektöründe rekabet adil mi?'' şeklindeki bir soru üzerine, rakiplerinden birinin mobili, sabit hattı ve interneti birleştirme imkanı bulunduğunu bu nedenle bu şirketi zorlu bir rakip olarak kabul ettiklerini söyledi.
Ciliv, ''Ama rekabet adil değil diye de şikayet ederek zıplamıyorum. Biz de o işlere uygun görürsek girebiliriz. Biz yeni teknolojilerin hepsini değerlendireceğiz. Bunların hangisi en fazla değer sağlar diye değerlendiriyoruz. Ona göre planlarımızı yapacağız'' diye konuştu.
Turkcell'in muazzam vizyonla değişik ülkelere de girdiğini anımsatan Ciliv, ''O pazarlardaki bir veya iki numara olabileceğimize inanıyorsak ve maliyet açısından da doğru şartlarda girebileceğimize inanıyorsak oralara girerek bölgesel büyümeyi devam ettirmeyi düşünüyoruz'' dedi.

TURKCELL SERVİSLERİNİ ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRME FİKRİ
Turkcell'de bugün çok sayıda Türk mühendisin bulunduğunu, Turkcell'in mobil GSM işindeki servisler konusunda dünyada birinci olduğu servisler bulunduğunu belirten Ciliv, bu servislerin ürüne dönüştürülüp dünyaya pazarlama konusunun gündemlerinde olduğunu bildirdi.
Ciliv, ''Bu yüzden açıkçası teknoloji şirketlerini satın almamız veya kendi şirketlerimizi büyütmemiz mümkün'' dedi.
Süreyya Ciliv, Turkcell ile Microsoft arasında bir işbirliğinin söz konusu olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine ise, Turkcell'de göreve başlamadan önce Microsoft yöneticilerinin Turkcell ile işbirliklerine hazır olduklarını belirttiklerini, Microsoft'tan kendilerine destek olduğunu anlattı.

NUMARA TAŞINABİLİRLİĞİ VE REKABET KONUSU...
Numara taşınabilirliğiyle birlikte Turkcell'in rekabet anlamında projelerine ilişkin bir soru üzerine Ciliv, Turkcell'in bugüne kadar birçok işi doğru yaptığını ve tercih edilen bir marka olduğunu anlattı.
Turkcell'in kapsama alanı, kalitesi, çözümleri, hizmetleri ve sunduğu düşük maliyetlere dikkat çeken Süreyya Ciliv, ''Benim bir numaralı hedefim müşteri memnuniyeti artırmak ve müşterinin tercihi olmaya devam etmek'' dedi.
Ciliv, Turkcell'in bugüne kadar yaptığı yatırımlara dikkat çekerek 12 bin baz istasyonu bulunduğunu, rakiplerinin ise yatırım konusunda ''Yapmaya başlayacaklarını'' söylediklerini, henüz ortada bir şey bulunmadığını savundu.

MOTOROLA'YA BORÇ
Telsim'in Motorola'ya olan borçları nedeniyle uzun süre yedek parça hizmeti alamadığını, altyapısının zar zor ayakta durduğunu iddia eden Ciliv, Vodafone'nin de henüz bir şey yapmadığını ifade etti.
Süreyya Ciliv, şunları söyledi:
''Uzan'lar döneminde Motorola'dan Nokia'dan alınmış, sonra bu firmalar malları yollamışlar, fakat daha sonra Uzan'lar birşey yapmamışlar. O aldıkları malların fiyatını ödememişler. Ne kadardı hatırlıyor musunuz? Bunlar büyük rakamlar siz bir firmaya 3 milyar doları vermezseniz onlar da size servis ve ürün vermeyi keserler, bu bilinen bir gerçek. Son 6-7 senedir Telsim'in altyapısına dışarıdan yedek parça gelmemiş, birşey gelmemiş. Türk mühendislerinin, çeşitli firmaların inanılmaz yaratıcılığıyla bu altyapı zar zor ayakta tutulmuş. Vodafone geldi, geldiğinden bu yana birşey yapmadı, sonunda Motorola'ya yaptırmaya karar verdi. (Motorola yapacak) dedi. Durum bu.'' Ciliv, ''Rakiplerimiz bizden daha iyi pazarlama yapıyorlar'' yorumunda bulunarak, Turkcell çalışanlarının abonelerine karşı büyük sorumluluk duyduğunun altını çizdi.

TARİFELER KONUSU
Süreyya Ciliv, Turkcell'in tarifeleri ve konuşma ücretlerine yapılan zamlara ilişkin bir sorusu üzerine, ''Karşı tarafın tarifelerini, özellikle ince yazıları inceleyin. Hakikaten iyi reklamcılar'' dedi.
Turkcell'in fiyatları ve tarifeleri konusunda yanlış anlaşıldığını farkında olduklarını ifade eden Ciliv, bu konuya dikkat etmek gerektiğini, Turkcell'in iyi olduğunu, ancak daha iyi olabileceği birçok konu olduğunu, bunun da bilincinde olduklarını anlattı.
Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3G teknolojisi konusunda işbirliğine açık olduklarını ifade etti.
Turkiye'ye geldiğinde en çok şaşırdığı konunun 3G'ye geçilmemiş olması olduğunu anlatan Ciliv, ''3G'ye kafa patlatacağız. En iyi teknolojiyi nasıl getireceğiz diye çalışıyoruz'' dedi.
Süreyya Ciliv, Ukrayna pazarında Turkcell'in durumu üzerine bir soruya da, bu pazardan hala umutlu olduğunu söyledi.
Turkcell Şebeke Operasyonları ve Regulasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu da Turkcell'in geçen yıl 400 milyon dolar yatırım yaptığını, bu yıl da aynı rakama ulaşılacağını bildirdi.


Kaynak
http://www.milliyet.com.tr/2007/01/23/son/soneko24.asp
F
17 yıl
AVEA TEL KAMPANYASI CİHAZLARI KAYITDIŞI ÇIKIYOR.(SORUNU ÇÖZÜLDÜ)
Benim aldığım cihaz sorgulamamda kayıtdışı görünüyor.
Benden başkaları da var madur olan.
Alacak olanlar dikkatli olsunlar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
k.s.d.
Er




Mesaj: 13



19 Aralık 2006; 11:21:23


--------------------------------------------------------------------------------

Aldıgım cihaz icin mesaj geldi İmei numarası kayıtlı degilmis, alıp telefonu henüz kullanmayan arkadaşlar varsa dikkat etsinler diye söylüyorum...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kayıtsız cihaz dağıtıp devlete de böylece vergi ödemeyen AVEA ya
F
17 yıl
TURKCELL 2007 KAMPANYALARI (İLK HABERLER)
Yeni yılda yeni bir cep telefonuna, üstelik 1000 kontör/300 dakika hediyesiyle sahip olmak ister misiniz?

Yeni Yıla Yeni Cep Kampanyası nedir?

Turkcell Extra ve Abone Merkezleri'nde kampanyaya dahil telefonlardan satın alan;

Hazır Kart'lı abonelerimizin 4 ay boyunca kontör yükledikçe artan miktarda kontör kazandıkları,
Faturalı hat sahibi 4 ay boyunca Paket 45/90/300'den birine abone olarak artan miktarda dakika kazandıkları kampanyadır.
Ücretsiz 1000 Kontör/ 300 dakikadan faydalanabilmek için ne yapmalıyım?

Kampanyalı telefonun kutusundan çıkacak şifre kartının üzerinde yer alan şifreyi, AC boşluk şifre yazıp 2777'ye göndermenizin (Örnek: AC 0123467) ardından;

Eğer Hazır Kartlı kullanıyorsanız satın aldığınız kampanyalı telefon kutusundan çıkan şifreyi 2777'ye gönderdikten ve onay mesajı geldikten sonra 10 gün içinde aşağıdaki koşulları gerçekleştirirse:
1.ay = en az 100 kontör yükledikten 10 gün sonra hediye 100 kontör kazanırsınız.
2.ay = en az 100 kontör yükledikten 10 gün sonra hediye 200 kontör kazanırsınız.
3. ay= en az 100 kontör yükledikten 10 gün sonra hediye 300 kontör kazanırsınız.
4.ay = en az 100 kontör yükledikten 10 gün sonra hediye 400 kontör kazanırsınız.
Toplam = 1000 kontör kazanırsınız.
Faturalı bireysel hat kullanıyorsanız şifreyi gönderdikten ve onay mesajı geldikten sonra aşağıdaki
1.fatura dönemi = paketlere abone olursanız 30 dk kazanırsınız.
2.fatura dönemi = paket aboneliğini devam ettirirseniz 60 dakika kazanırsınız
3.fatura dönemi = paket aboneliğini devam ettirirseseniz 90 dakika kazanırsınız
4.fatura dönemi = paket aboneliğini devam ettirirseniz 120dakika kazanırsınız
Toplam = 300 dakika kazanırsınız.
Ücretsiz 1000 Kontör/ 300 dakikayı diğer operatörlere yaptığım aramalarda kullanabilir miyim?
Evet.

Hediye edilen Kontörleri bir başka Turkcell kullanıcısına transfer edebilir miyim?
Evet, bu kampanyada kazanılan kontörler transfer edilebilir.

BU KAMPANYADAN ŞUNU ANLIYORUZ YENİ YILDA SEÇMECE PAKETLER VE SEÇMECE İNDİRİMLER DEVAM EDECEK.
MEVCUT ABONELER İÇİN DE KONTÖR YÜKLEDİKÇE HEDİYE KONTÖR KAMPANYALARI GELEBİLİR.
SİZLERİN DÜŞÜNCELERİNİ BEKLİYORUM.

http://www.turkcell.com.tr/index/0,1265,12700,00.html?pageNo=1&subCategoryId=274
F
17 yıl
Avea Tarifelerinde Kontör Atış Periyotları Nedir?
10 dakikası 2 kontör veya dakikası 4 kontör gibi tarife bilgileri ile ilgileniyoruz.Mesela 10 sn yada 20 sn konuştuğumuzda kaç kontörümüz gidiyor.Hangi tarifede kaç sn görüşmede 1 kontör atıyor.Öyle ya hep uzun uzun konuşacak değiliz.Asıl kısa görüşmelerde ne kaybedip ne kazandığımızı biliyormuyuz.Bu konudaki bilgi ve araştırmalarımızı paylaşalım.Telsim in sitesinde tarife bilgilerinde bunlar var.Turkcell de de vardı sanırım.Aveanın sitesinde bu tür bilgiye rastlamadım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.