E

Çavuş
16 Kasım 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
44 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
E
9 yıl
Renkli PSU kablolarını metre ile nereden satın alabilirim?
Merhaba,

PSU'da kullanılan renkli kabloları (uçları olmadan) metre ile nereden satın alabilirim? İstanbul'da oturuyorum. Acaba Karaköy'de bu kabloları satan bir yer var mıdır? Ya da siz online satış yapan bir mağaza biliyor musunuz?


Teşekkürler,

Erdoğan.
E
9 yıl
PCI Express Gen 3 - başka ne amaçla...?
Merhaba,

Asrock mini ITX anakartımda PCI Express 16X Gen 3 (mavi renkte) bir slot var. Anakartın (ve işlemcinin) entegre grafik özelliğini kullanacağımdan bu port boş kalacak. Merak ettiğim bu port, ekran kartları dışında başka ne tür PCI express kartlarla kullanılabilir? Mesela anakartımın USB 3.0 desteği yok. Bu porta PCI Express USB 3.0 bir kart takabilir miyim? Böylece hem ön panelde hem de arka panelde USB 3.0 desteği elde edebilirim.


Bunun dışına başka takalıbilecek PCI kartlar da var mı bu porta?


Yanıtınız için şimdiden teşekkürler,

Erdoğan.
E
9 yıl
Anakart USB 3.0 to Ön Panel Kablom bozuldu
Merhaba,

Anakartaki USB 3.0 soketini bilgisayar kasasının ön paneline bağlayan kablo bozuldu. Anakartaki soketi alternatif bir yolla test ettim ve çalışıyor. Yani sorun anakartta değil bağlantı kablosunda.

Acaba bu kablonun tamiri mümkün mü? Ya da yenisini nereden bulabilirim?

Bilgisayarım HP p6 Pavilion. Bildiğim kadarıyla HP dışarı malzeme satışı yapmıyor. Üstelik PC'nin garantisi de doldu zaten.


Bu konuda tavsiyesi olan varsa memnun olurum.

Teşekkürler

Erdoğan.


E
9 yıl
MSI B75IA - E33 mini ITX anakart arıyorum
Merhabalar,

Elinde temiz (sıfır ya da ikinci el) MSI B75IA - E33 mini ITX anakart olan ve satmayı düşünen arkadaşlar varsa lütfeb bana PM'den mesaj atsın. Önceliğim bu markanın kartı ama Intel B75 chipli mini ITX boyutlarında başka bir markanın kartı da varsa (mesela Asrock) ilgilenebilirim.

Şimdiden teşekkürler,

Erdoğan.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
E
13 yıl
Galaxy Pro B7510 vs B5510
Merhaba arkadaşlar,

Galaxy Pro'nun bu iki modeli arasında çok kaldım. B 5510 daha yeni bir model, ama bazı açılardan B 7510'dan daha düşük özellikleri var. Örneğin ekranı 2.6 inç (B 7510'da 2.8), pili 1200mA (B 7510'da 1350 Mhz), ve dahili hafızası 160 MB (B 7510'da 512 MB - fark çok büyük). Öte yandan B 7510'a göre bir kaç önemli artısı da var. Örneğin Andrid 2.3 sürümüyle geliyor (B 7510 2.2 yüklü). İşlemcisi 833 Mhz (B 7510'daki işlemci 800 Mhz).

Bu arada yeni model olan B 5510'nun özelliklerini incelediğimde Adobe flash desteğinin olduğunu gördüm. Forumlar da B 7510'da yüklü olan 2.2. Androidin de Flash destekli olduğunu, ama 7510'daki işlemcinin bunu desteklemediği söyleniyor. Şu anda ismini anımsayamadığım bir forumda ise kullanıcılardan biri B 7510 ile sorunsuz bir şekilde flash destekli web sitelerinde surf yapabildiğini söylüyor. Hatta desteklemediğini de nereden çıkardınız? gibi bir söz etmiş..

Öğrenmek istediğim acaba B 7510'a android yükseltmesi yapıp 2.3 Ginder Bread yükleyebilir miyiz? Bir de bu Adobe flash meselesi gerçekten kafamı karıştırdı. B 7510'da flash uygulamalarını açabilen var mı? Bir de son olarak bu iki telefonu karşılaştırabilecek kullanıcılar var mı? İkisinden birini bayramdan sonra satın almayı düşünüyorum. Önerilerinize ihtiyacım var.


Teşekkürler :)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.