S

Çavuş
13 Kasım 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
28 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
8 yıl
Yeni ram siyah ekran sorunu
Merhabalar. Hp pavilion dv6 1356et laptopa 4 gb yeni bir ram aldık frekans hızları falan hepsi aynı. Fakat sisteme takınca ekran simsiyah kalıyor açılmıyor. diğer ram i çıkardık denedik yine aynı ama eski ramla sorun yok. Bios ayarlarından birşeyler yapılıyor ama bu bilgisayarda Insydeh20 bios var ve öyle teferruatlı ayarlar yok. cpu-z bilgilerini ve aldığım ram bilgilerini paylaşıyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
üzerindeki ram:
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Buda aldığımız ram:
http://www.hepsiburada.com/kingston-4gb-1333mhz-ddr3-notebook-ram-kvr13s9s8-4-pm-bd304100
S
8 yıl
Boot device not found (3f0) hatası
Mehabalar. Geçenlerde bilgisayarın aniden kapanması üzerine (laptop) böyle bir hata ile karşılaştım. Yaptığım araştırmalarda bios ayarından Legacy Support ayarını değiştirerek yapıyorlar fakat benim biosta öyle bi ayar yok. Muhtemelen eski sistem olduğundandır. Hddyi söküp harici hdd kutusuna takınca hddnin içine girebiliyorum ve bu şekilde önce nt6x gibi şeylerle hddye win 7 kurdum tekrar bilgisayara kutudan söküp bağladım yine aynı hatayı aldım. Sonra tekrar kutuya bağlayıp çalışan bir bilgisayarda disk birleştirme yapıp hdd yi temizledim tek partion şeklinde tekrar win 7 kurup kutudan çıkarıp bağladım ama yine aynı hatayı alıyorum. Kablolarda bir problem olmadığını biliyorum ölçümünü yaptım. Ama ne yaptıysam sorunu çözemedim. Şu andada flash bellekten bios güncellemesi yapıyorum her ne kadar güncel sürüm olduğunu bilsemde. Artık kutuya bağlayıp kullanasım var. Ardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
S
8 yıl
Raw Format Sorunu Acil yardım
Merhabalar 500 gb toshiba harici hdd raw formata döndü. Bunun için en etkili çözüm linux ta dosyalara erişmekti keza daha öncede olmuştu ve linuxtan kurtarmıştık. Şimdi ise ubuntu ve pardusta hariciyi taktığımızda hiç bir şey olmazken linux mint de hariciyi görüyoruz fakat açmaya çalıştığımızda "unable to mount location can't mount file" diye bi hatayla karşılaşıyoruz kurtarma programlarını denemek istemiyorum çünkü çoğu bulduğu dosyalara kendi isim veriyor yada fotoğrafların boyutu küçük oluyor bunun için dosyaları linux gibi bi şeyde görmem ve klasör klasör kayıp yaşamadan kurtarmam lazım. Bu hatayı nasıl çözebilirim. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
S
9 yıl
Creative HS-660-I2 Beyaz Kulakiçi Kulaklık İncelemesi
< Resime gitmek için tıklayın >Creative HS-660-I2 Beyaz Kulakiçi Kulaklık Efsane EP-630 un devam modeli olan EP-660 ın mikrofonlu versiyonudur kendisi. Öncelikle kulaklığı hepsiburada dan aldım. Ürünün sitesi bkz. Teknik özelliklerine oradan bakabilirsiniz. Öncelikle fotoğrafları ekleyerek onların üzerinden anlatmak istiyorum.
1.Ben beyaz olanını aldım. Görüldüğü gibi sadece kendisinde beyaz var kablosu siyah.
< Resime gitmek için tıklayın >
2. Kulaklık bence fiyatına göre gayet şık.
< Resime gitmek için tıklayın >
3. Bu fotoğraftada mikrofon kısmını görebilirsiniz. Ben iPhone ile kullanıyorum ve tam uyumluluk gösteriyor. Orjinal kulaklıkta ne yapabiliyorsam hepsi mevcut. Ses artırma azaltma. Görüşme açma kapama. İki tık sonraki çalan parça. Üç tık önceki parça hepsiyle uyumlu.
< Resime gitmek için tıklayın >
Ama kalite olarak beklentiniz karşılamayabilir. Kulaklığın kafa kısmı yani hoparlör kısmındaki kalite yeterli fakat kablosu ve mikrofon kısmından 5 liralık kulaklıklarla yarışır. Oldukça ince bir kablosu var. Ama şöylede bir durum var bundan önceki kulaklığımın markası Sony di ve aynı ince kabloya sahipti fakat bundan biraz daha yumuşaktı 2 senedir kullanıyorum aynı performans hala devam ediyor ve hala çalışıyor. Demem o ki ince olması kalitesiz anlamına gelmez ama bu Sony deki kabloya göre biraz daha sert. Kullandıkça göreceğiz nasıl olduğunu.
< Resime gitmek için tıklayın >
4. 3.5 mm jak altın kaplama. Bu yüzden ses iletimi kabloyu saymazsak yeterli düzeyde.
< Resime gitmek için tıklayın >
5. Üçü bir arada. :)
< Resime gitmek için tıklayın >
6. Kutusuda böyle.
< Resime gitmek için tıklayın >
7. Bu kafalardaki girişlerde bir koruyucu koymamışlar kablo direkt çıkmış ve bence de gayet iyi olmuş. Kulağınıza taktığınızda daha iyi anlayacaksınız.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
8. Kablonun ikiye ayrıldığı kısım.
< Resime gitmek için tıklayın >
9. Dış görünümü geride bırakıyoruz ve en önemli yer olan kullanıcı deneyimimize geçiyoruz. Yeni kulaklık almaya karar verdiğimde karşıma ilk çıkan EP-630 modeliydi ve hepsiburada da 400 küsür yorum almıştı ve genelide iyiydi. Baslarını öven çoktu. Sonra eski kulaklık olduğunu öğrendim ve yeni modelin EP-660 olduğunu öğrendim. Bundada bas ve tizlerin denegelendiğini söylüyorlardı. Mikrofonu olsun diye araştırırken de EP-660 ın mikrofonlusu olan bu modeli gördüm ve düşünmeden sipariş verdim. Ürünü ilk kullanmaya başladığım an bana tizler fazla geldi. Baslarda öyle ahım şahım değiller. Ama ses kalitesi olarak geyet tatminkar. Ben çoğu insandan yüksek seste müzik dinlemeye alışık olduğum halde bunda her zaman sesi sona açamıyorum. Ve açtıkçada seste bozulma olmuyor. Bütün notaları duyuyorsunuz. Bana tizler fazla geldiğinden ekolayzırdan tizleri düşürdüm. Gayet hoş oldu. Telefon görüşmelerinde mikrofonunu denedim kısık sesle dahi konuşsanız sesiniz karşı tarafa ulaşıyor. Yalıtımı gayet yeterli. Zaten kulaklığı taktığınızda müzik çalmasa dahi dışardan gelen sesleri zor duyuyorsunuz. E birde müziği açında boyut değiştiriyorsunuz. Yolda yürürken gözünüzü dört açın. Genel olarak beklentimi fazla yükselttiğimden midir bilinmez pek tatmin olmadım. Özellikle baslar açısından. Ama yeterli düzeyde bir kulaklık. Sesi kaliteli veriyor. Daha düşün bütçeli arkadaşlar mikrofonsuz model olan EP-660 ı almalarını tavsiye ederim çünkü aralarında baya fiyat farkı var. Ve en son olarak pişman değilim, öneririm. :)
S
9 yıl
C++
.
S
10 yıl
Sony Hx400V Kullanıcı Deneyimim.
Merhaba sevgili dostlar. Uzun araştırmalardan sonra gelişmiş bir kompak makina olan Sony Hx400V modelini bayisinden 1350 tl ye almış bulunmaktayım. Ben araştırırken Türkçe inceleme bulamadım. Bu yüzden almayı düşünen arkadaşlara genel kullanım deneyimim, cihazın + ve - yönlerini elimden geldiğince yazmaya çalışacağım. Makina hakkında soru sormak isteyenler çekinmeden sorabilirler.

Öncelikle cihazın eksi yönlerini maddeler halinde yazacak olursam;
1- Zoom yaparken motorun sesi çok olmasa da duyuluyor ve video kaydına geçiyor.
2- Zoom hissi kalitesiz. Video kameralardaki gibi düğmeyi ne kadar çekerseniz o kadar hızda yakınlaştırma yapmıyor. Aslında fotoğraf çekerken bu kısmen var fakat iş videoya gelince sabit bir yakınlaştırma hızı mevcut.(yavaş zoom yapıyor)
3- Makinenin dıştan görünümü oldukça şık ve kaliteli fakat ele alınca bana biraz yetersiz geldi.
4- Batarya ömrü kısmen kötü. Fazla video çekmezseniz akşamı buluyor.
5- Fotoğraflarda keskinlik biraz zayıf. Ama 'aynı algılayıcıya (1/2.3") sahip' cihazlar arasında en iyilerinden.
6- Şööyle cihaz şarj olurken biraz ayarlarını karıştırayım derseniz makine kabloyu çıkarmanızı istiyor. Kullanım kılavuzunda şarj olurken kayıt/oynatma yapabilmeniz için başka bir Sony adaptör öneriyor.
7-Flaş açıkken bazen deklanşöre bastığınızda geç fotoğraf çekiyor. Bu sür bazen 3 saniyeyi geçiyor. Haliyle hayal ettiğiniz fotoğrafta hayal olabiliyor.
8- ISO başarısı zayıf. Aslında bunu - olarak yazmak doğrumu bilemiyorum. Çünkü ''mercimek kadar'' (sık kullanılan tabirle) algılayıcıdan fazla bişey beklememek lazım. ISO 400 lerin üstü bozulmaya başlıyor. Ama makine 12800 e kadar çıkmayı destekliyor. Bu bazen konu önemli bir an fotoğrafı olunca kaliteden ödün vererek anı kısmen kurtarmanıza yaradığı için güzel.
9- Fiyatı böyle bi makineye göre pahalı. Olması gereken fiyat bence 700 lira civarıdır.

Artı yönleri;
1- Makine zoom yaptığında bile çok hızlı netliyor.
2- Video çekim kabiliyetleri mükemmel. Bu makineyle HD videolar kaydedemiyorsunuz. Çünkü FHD'nin altını desteklemiyor. :)
3- Şu 'Optical SteadyShot' meselesi yani titreşim engellemesi çok güzel çalışıyor. 50x de bile elde çekim yapabiliyorsunuz. Makinenin 50p(AVCHD formatında) video kydı yapabildiğini de hatırlatalım.
4-Panoramik fotoğrafları sorunsuz ve güzel. Dar geniş ve 360 derece kayıt yapabiliyorsunuz.
5- Makinede bir sürü efekt ve resim düzenleme parametreleri var. Açıkcası HDR ve kısmi renk efektleri hoşuma gitti.
6- Akıllı telefonunuzla wifi üzerinden çok kolay bir şekilde makinaya bağlanıp uzaktan kontrol edebiliyorsunuz. Makine o an neyi görüyorsa telefonun ekranında da o oluyor. Çok ufak bir gecikme mevcut onu takmamak gerek. Akılı telefon üzerinden sadece fotoğraf çekebiliyorsunuz. Videoyu desteklemiyor. Gene wifi üzerinden telefona bilgisayara fotoğraf veya video gönderebilirsiniz. NFC destekleyen telefonlarla da bağlanabilir aynılarını yapabilirsiniz.
7-Wifi üzerinden cihazı kısmen geliştirebiliyorsunuz. Mesela uzaktan kumanda uygulaması var.(telefona bağlanırken bunu açıp bağlantı kuruyorsunuz) Bu uygulamaya gelen güncelleme ile önceden telefon üzerinden sadece deklanşöre basabiliyordunuz güncelleme sonrasında ıso diyafram zoom gibi olayları kontrol edebiliyorsunuz. ayrıca yükleyebileceğiniz Fotoğraf rötuşu ve efektlerde mevcut.
8- Video çekerken lens etrafındaki halka ile isterseniz zoom isterseniz netleme işini yapabiliyorsunuz. Bu halka bence çok önemli, kullanımı çok ileri düzeye taşıyor.
9- Lensi kaliteli. Nasıl bu kadar geniş açı olupda bu kadar zoom yapabiliyor, şaşırtıcı.
10- Makine baya hızlı. Takılma donma falan yapmıyor. Seri çekim yapınca biraz bekliyor. Daha hızlı bir hafıza kartı takılırsa sorun çözülebilir.


Şimdilik bu kadar kullandıkça artılarını eksilerini ekleyeceğim.Son olarak beklentiyi fazla yükseltmeden alınabilecek süper zoom makineler arasında (aynı algılayıcıya 1/2.3" sahip) en iyilerinden.
S
10 yıl
Sony hx400 mü? Fujifilm X-S1 mi?
Saygılar arkadaşlar bu 2 makine arasında kaldım. Benim istediklerim öncelikle zoom sonra video çekimi falan. Normalde Sony'e karar kılmıştım ancak x-s1 in algılayıcısı daha büyükmüş ama 26x optik yakınlaştırma var. Sony'de 50x. X-S1 in algılayıcısı 2/3" hx400 ün ise 1/2.3" bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
S
11 yıl
Ekran kartından anlayanlar yardım
Merhaba dostlar bu sıralar pc almak için araştırma yapıyorum. Öncelikle Ultrabook almak istiyordum. Araştırdım karar verdiğim ve harici ekran kartlı olarak bulduğum Asus UX32VD modeli. Ahanda alacağım site;http://www.istanbulbilisim.com.tr/ux32vd-r4013h-asus-ultrabook-asus-en-ucuz-fiyatlari,37066.html
Sonra birde notebook lara bakayım dedim tabii performansı ultrabook a göre daha iyi olacağı için. Ordanda bulduğum Asus K55VJ modeli Onun linkide;http://www.istanbulbilisim.com.tr/k55vj-sx077d-k-series-asus-notebook-fiyati,36994.html BU.
Buraya kadar herşey güzel ben ekran kartında büyük fark olur diye düşünürken ultrabookun ekran kartı NVIDIA GeForce GT 620M notebookun NVIDIA GeForce GT 635M çıktı şimdi efenim 2sinin arasında öyle uçuk bi fark yoksa 3 kg luk notebookun yerine 1.5 kg luk ultrabooku seçecem sizin öneriniz nedir. Ha birde ultrabookun ekranı full hd
Benim kullanım amacım biraz oyun oynamak biraz solid, autocad, photoshop, ve birazda video düzenlerim belki after efect gibi falan yani ekran kartı önemli ama sürekli pc yanımda olacak gittiğim yere götürürüm o yüzden ultrabook iyi gibi ama sizin görüşünüz nedir şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim saolun son olarak alacağım yer istanbul bilişim olacak çünkü bi kaç sefer burdan alışveriş yaptım hem ucuz hem güvenli belki bu pcler daha ucuza başka yerlerde vardır ama birazda güven önemli teşekkürler.
S
12 yıl
iTunes telefonu görmüyor...
Merhabalar başlıkdan da belirttiğim gibi iTunes telefonu görmüyor.Sorun telefonda değil.Diğer bilgisayara bağladığımda görüyor. Fakat gören bilgisayarda win. 7 ult. 32 bit var. Diğerinde ise win. 8 64 bit. sorunun win 8. den kaynaklandığını sanmıyorum, zira win 8 i 2 gün önce kurdum. Yani onda windows 7 64 bit ult. vardı ozaman da görmüyordu. Cihaz tahmin edeceğiniz üzre iPhone ( 4 32 gb). Biraz araştırdım reset at düzelir falan demişler. Uğraşamam... çünkü sorun pc de.. Artık çıksın bi iTunes dahisi çözsün şunu :) Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkürler.
S
12 yıl
windows.old klasörü tüm dosyaları korur mu?
Merhabalar. Geçen gün pc yi açtığımda başlangıç onarma çalıştı ve sonra hiç gitmedi. Sürekli onarmaya çalışıyor ve pc açılmıyor. Güvenli modda dahi açamıyorum.Artık format atıcam. Fakat Yerel disk c: içerisinde önemli dosyalar var.(resim , ofis dosyaları , videolar) Windows 7 yi yüklemeye çalıştığımda (zaten pc bozulmadan öncede Windows 7 Ultimate 32 bit yüklüydü.) bildiğiniz gibi 2 seçenek çıkıyor. Özel ve Yükseltme. Yükseltme seçeneği dosyalara dokunmuyormuş.Bunu seçtiğimde Uyumluluk raporu denen bir şey çııyor ve "Bilgisayar Windows yükleme diskiyle başlatıldı. Windows u normal başlatmak için yükleme diskini çıkarıp yeniden başlatın....." gibi şeyler yazıyor. Bu zamana kadar özel yükleme ile format atıyordum.fakat dosyalarımı formattan önce kendim hariciye kopyalıyordum. Özel yükleme yapında windows.old adında bir klasör oluşturuyordu.Bunu sonradan kendim siliyordum.Şimdi pcyi açamadığım için dosalarımı yedekleyemiyorum. Kısacası windows old bütüün dosyalarımı korur mu? Yada yükselme seçeneğini nasıl çalıştırıtım?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.