E

Çavuş
14 Ekim 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
6 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
11 yıl
!!DİKKAT!! Avea\u0027nın yeni soygun tekniği Vibramobil
Arkadaşlar buradan bütün telefon kullanıcılarına sesleniyorum Avea alırken iki kere düşünün.

Serüven şöyle başlıyor… bugüne kadarki faturalarım hep 30-35 TL arası gelirken Aralık ayı faturamın 40 TL üzerinde gelmesi bende kuşku uyandırdı ve hemenwww.avea.com.tr Online İşlemler menüsünden fatura detaylarımı kontrol ettim (bu arada tarifem avantajlı kurum tarifesi) Fatura detaylarında “İçerik servisleri 3033” adı altında 10,07 TL yansıtıldığını gördüm ve derhal müşteri hizmetlerini arayarak bunun ne olduğunu sordum. Karşıdaki muhatap bana vibramobil isimli bir içerik servisine üye olduğumu ve bundan dolayı bu meblağın kesildiğini söyledi. Dakikalar boyunca herhangi bir içerik servisine üye olmadığımı ve hattımı benden başka hiç kimsenin kullanmadığını bunun mümkün olmadığını anlatmaya çalışsam da bir türlü müşteri hizmetlerine derdimi anlatamadım ve bilgim dahilinde olmadan hattıma tanımlanan ne kadar servis varsa iptal edin ve bana gelen mesajları da engelleyin şeklinde talimat verdim ve karşıdaki şahıs talimatımın alındığını onayladı. Buraya kadarlık kısmını hadi 10 TL dir fazla dokunmaz deyip sineye çekti ama gel gör ki Ocak ayı faturamı ontrol etmek için Online İşlemlere girdiğimde bir de ne göreyim. Fatura tutarı 110 TL. bunun üzerine 1 hafta boyunca en 4-5 kere 500’ü aradım ama bana fatura detaylarının henüz ellerinde olmadığını söylediler ve nihayet 03.02.2013 tarihinde Online işlemlerden fatura detaylarına baktım ve 110 TL lik faturamın 50,35 TL sinin “İçerik servis bedeli 3330” 13,80 Tl sinin KDV, ve 18,50 TL sinin bu kullanımlara bağlı ÖİV olduğunu gördüm yani 110 TL lik faturamın 82,60 TL sinsin haberim dahi olmadan beni üye yaptıkları Vibra mobil zımbırtısı yüzünden faturama yansıtıldığını gördüm. Üstelik bu iki aylık süreç içerisinde telefonuma hiçbir servisten hizmet babında ne mesaj ne haber ne zil sesi ne de başka bir şey gelmedi. Gelse zaten huylanırdım ve olayı önceden araştırırdım.
Neyse ocak ayı fatura detayların görünce tepem attı ve hemen 500’ü aradım, olayı güzelce izah ettim benim bu servisle uzaktan yakından alakam olmadığını adını dahi yeni duyduğumu ve ne işe yaradığını bile bilmediğimi zah ettim ve bu yanlışlığın derhal düzeltilmesini istedim. Karşıdaki şahıs ta şikayet kaydını oluşturduğunu ve en kısa zamanda bana dönüş yapılacağını söyledi. Öyle de oldu. 04.02.2013 tarihinde beni müşteri hizmetlerinden bir bayan aradı ve içerik sağlayıcı ile görüştüklerini konuyu tetkik ettiklerini ve faturamda herhangi bir yanlışlık olmadığını bu faturayı ödemem gerektiğini ve servise benim üye olduğumu söyledi. Dakikalarca konuşup anlatmama ve bu servisin adını mesaj numarasını dahi bilmediğimi söylememe rağmen karşıdaki muhatap robot gibi “ben sadece bunu size söylemek için aradım” dedi durdu. Ben de kendisine bu sorunu çözmezlerse iki hattımı da kapattıracağımı ve olayı Tüketici Mahkemesine taşıyacağımı söyledim ve kapattım.

Bu konu ile ilgili elinde gerekli bilgi doküman olan varsa paylaşırsa sevinirim(mesela örnek mahkeme kararı ya da dilekçe filan) ben hakkımı sonuna kadar savunacağım ve gelişmeleri de sizinle paylaşacağım.

Arkadaşlar bugün benim başıma gelen bu olay yarın sizin de başınıza gelebilir. Bu tür firmalar maalesef hukuk boşluklarını ulanmayı iyi biliyor. Ben bu firmayı mahkemeye versem ve kazansam mahkeme yalnızca benim mağduriyetimi gideriyor firmaya erangi bir ceza vermiyor ve bunlarda bu densizlikleri yapmaya devam ediyor. Örneğin bankalrın kredi kartından aidat alması suçtur ve mahkemeye verirseniz %100 paranızı geri alırsınız ama paranızı aldığnızla kalırsınız yani bankaya işlediği bu suçtan dolayı ceza verilmez ve herkes te hakkını aramadığı için yine banka kardadır ve yine bu suçu işler…


< Resime gitmek için tıklayın >
E
11 yıl
Mobee Nett 7\" S-900 Tablet PC inceleme
Merhaba arkadaşlar herkese selamlar….

Bu yazımda 1 hafta önce (git……diyor)’dan 199 Tl ye aldığım Mobee Nett S-900s 4.0 Android Tablet PC ile ilgili bilgiler vermek istiyorum…

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ürün fiyatına göre gayet tatmin edici. Fakat bazı eksiklikleri ve sorunları var tabiî ki.


Hız açısından baktığımızda Ne çok hızlı ne de çok yavaş kalıyor. Tabletin açılması biraz yavaş, yaklaşık 50 saniyeyi buluyor. Sonrasında ise kendisinden bekleneni size sunuyor. İnternette rahatça dolaşıp video izleme sitelerinden sorunsuzca video izleyebiliyorsunuz. Bunda tabi Flash desteğinin rolü büyük. Ayrıca HTML5 sitelerinde de çok rahat video izleyebiliyorsunuz. İnternette gezerken kasılmalar yapmıyor. Ürünün internette dolaşan bütün reklamlarında Cortex A9 çift çekirdekli işlemci ve 1.5gh olarak bilgi verilmiş fakat ben biraz araştırdım bazı kaynaklar ürünün aksine tek çekirdek olduğunu söylüyor. Bunu test edecek bilgiye sahip olmadığım için şimdilik bu konu üzerinde durmuyorum. 3D Görüntü işleme özelliği sayesinde İçersinde yüklü gelen araba yarışı, Angy Birds ve Meyve Kesme oyunu gibi performans gerektiren oyunları oynatırken de kasılma olmuyor.
8 GB dahili hafızasının olması ürünü muadillerinden öne çıkarıyor zira bu seviyede çoğu tablette 4GB dahili hafıza bulunuyor. Micro sd fiyatlarını da düşünürsek bu konu daha bir önem kazanıyor. (Yeri gelmişken belirteyim benim aldığım tabletin micro sd sorunu var 8GB micro sd takıyorum makine donuyor ve kapatıp açmam gerekiyor. Şu an satıcısı ile irtibattayım. Her Mobee s900 bunu yapıyor mudur bilmiyorum bu konuda kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim)
Neyse gelelim uygulamalara. Uygulamaları çalıştırma konusunda herhangi bir yavaşlık ve sıkıntı yok. 512 MB önbellekte ancak bu kadar olur desek yeridir. Google Play Marketten uygulama yükleme konusunda ben sıkıntı yaşıyorum fakat bu internet ya da hesabımla alakalı olabilir (makineden kaynaklanmıyor olabilir hala çözemedim). Uygulama marketine giriyorum uygulama sayfasını açıyorum fakat indiremiyorum Sunucu bağlantı hatası veriyor.
Kendi yüklemiş olduğunuz filmleri oynatma konusunda da tabletimiz epey başarılı. Örneğin 1080p ve 720p kalitesinde filmleri rahatça oynatıyor. Fakat burada belirtmek isterim ki player Türkçe karakter desteği sağlamıyor ve ç,ş,ü,ğ gibi karakterlerin yerine altyazıda soru işareti (?) koyuyor ve bu da görüntü açısından çok kötü bir görüntü arz ediyor. HD kalitede filmleri internet üzerinden de rahatça izleyebiliyorsunuz. Ben İşlerGüçler’i Startv nin kendi sitesinden hd olarak çok rahat izledim mesela. 2 saatlik diziyi izledim ve biraz da internette dolaştım yaklaşık 3,5 saatte pilin yarısını harcadı. Tabi reklamında yazan gibi değil ama bana pil performansı açısından gayet normal geldi. (reklamında yazan gibi olmasını da beklemiyordum zaten)
Dokunmatik ekran performansı bir apple ya da samsung cihazları gibi beklememek lazım tabi ama f/p açısından bakacak olursak kabul edilebilir ölçüde, hatta iyi diyebilirim. 5 noktadan çoklu dokunmatik ekran olması çok güzel bir özellik. Örneğin meyve kesme oyununda bir ekran üzerinde iki kişi aynı anda oynayabiliyor. Aynı anda 4 ya da 5 parmak dokunuşu da yapsanız ekran hızlıca algılıyor ve sorun çıkarmıyor. Burada ekran kısmının tek eksik yönü sağ tarafındaki dokunmatik tuşları çok fazla el altındalar ve bir işle meşgulken eliniz değiyor ve bir bakıyorsunuz pat diye uygulama kapanıyor. Ayrıca bu dokunmatik tuşların ışıklı yanma özelliği de bulunmuyor ve gece karanlıkta 3,4 tıklamada ancak yerini bulabiliyorsunuz.

Girişiler konusuna değinecek olursak, cihazdaki girişler gayet tatmin edici. 1 adet mini USB girişi ve bu girişi normal USB’ye dönüştüren kablosu mevcut sorunsuzca çalışıyor. Aynı zamanda bu girişi kullanarak cihazınızı bir bilgisayar veya televizyona bağlayabiliyorsunuz. Bunun kablosu da kutuda mevcut ve sorunsuzca çalışıyor. 1 adet mini HDMI girişi var Fakat benim aldığım üründe içinde kablosu yoktu. Ayrıca almak gerekiyor. (paket halinde satılanlar var tabi ama onların da fiyatı biraz daha tuzlu). Adaptör girişinin ve kulaklık girişinin sağ kısımda olması kullanım açısında sizi biraz zorluyor. Bu tasarımı neden düşünememişler anlayamadım.
Tabletin arka kısmındaki dahili hoparlörün gücü çok düşük neredeyse ses çıkmıyor gibi. Fakat kulaklık çıkışı güçlü, ben orijinal 5800 kulaklığı ile fullbass parçalarını dinlediğimde ortalamanın çok üstünde bir performans gördüm. Fakat dediğim gibi yalnzıca kulaklık çıkışı için geçerli bu. (galiba bir ses bombası alacağız)
Yer çekimi sensörü gayet iyi çalışıyor ve hassas. Özellikle oyun oynarken bu özellik çok işinize yarayacak. Benim 5800 telefonumun hassasiyeti bu kadar iyi değil.

Wifi sorunsuzca internete bağlanıyor fakat bir laptop kadar uzun mesafeden bağlanmıyor. Ya da daha az çekimle bağlanıyor. Bu konuda biraz zayıf gördüm.

Video formatlarını oynatmada, fotoğrafları ve hd fotoğrafları göstermede herhangi bir yavaşlık sergilemiyor, geçişlerde donma yapmıyor.

Son olarak cihazın boyutları ve ağırlığı oldukça iyi ve bu yazı neticesinde Fiyat/Performans olarak bakacak olursak benim bu cihaza naçizane vereceğim puan 10 üzerinden 7 dir. Bu tableti almayı düşünen arkadaşlara bir faydam olduysa ne mutlu.

Şu ana kadar kullanmadığım özellikler: kablolu Ethernet bağlantısı, harici klavye ve mose, Kitap okuma; o yüzden bu konularda bilgi veremeyeceğim.

Not: - eksi olan özellikler koyu kırmızı ile yazılmıştır.


< Resime gitmek için tıklayın >
E
12 yıl
Siz olsanız bu MONDEO\u0027yu alırmısınız 100 bin km
Arkadaşlar internetten 2008 Model 100000 km de siyah mondeo titanyum buldum araçta ekstradan DVD Navigasyon ve geri görüş kamerası da var

1) 5664 e mesaj gönderdim aracın herhangi bir hasar kaydı yok
2) Aracın üzerinde herhangi bir rehin tahdit vb. yok
3) Edevletten baktık aracın hasar kaydı kuydu ve borcu yok
4) Araca Kasko yapıyormuş gibi işlem yaptırdım pert veya başka bir kayıt çıkmadı.
5) Son olarak Servisten sorgulattım 2008 yılında 1 defa servise girmiş ve yan aynası ile kapının camı değişmiş onun haricinde servis kaydı hiç yok. muhtemelen dışarıda yaptırmış yada yaptırmamış... ve ayrıca bu araç 2008 den bu yana toplam 8 defa satış görmüş iki tane se 2 yıl ara ile diğer 6 tanesi 1 er ay ara ile...


bu 5. madde beni biraz düşündürdü... araç galeride.. ben adamlara telde sordum servis bakımlımı diye evet diyorlar.. ve kaçıncı sahibisiniz diye soruyorum 2. sahibiyiz diyor akrabamızdan aldık diyor.... kilometrenin 200 binlerden düşürülmüş olma ihtimali ya da araçt bir sorun olma ihtimali olabilir mi acaba ekspertiz veren yeri aradım 175 liraya yaparız diyor... baktırıpta bir sorun çıkarsa 175 ten de olmak istemiyorum .ünkü epeydir 2. el araç bakıyorum ve gitmediğim yer harcamadım para kalmadı hep bi sorun çıktı


sizce ne yapmalı bu durum karşısında bu araç 35000 TL ye alınrımı...
E
12 yıl
Mazda3, Civic, Mondeo arasında kaldım \"MONDEO ALINDI\"
Arkadaşlar epeydir internetten araç bakıyorum...

1.) 2009 Model Mazda Touring siyah 105 bg otomatik benzinli hatasız boyasız 45000 km de 32750 TL

satıcısının yazdıkları:

GENEL ÖZELLİKLERİ: OTOMATİK VİTES - 8 HAVAYASTIGI - POLEN FİLTRELİ TAM OTOMATİK DİJİTAL KLİMA - ABS - ANTİ PATİNAJ (TCS) - VİRAJ DENGE KONTROL SİSTEMİ (DSC) - 4 DİSKEDE AYNI FREN KUVVETİNİ VEREN ELEKTRONİK FREN BASINCI DAĞITIM SİSTEMİ (EBD) .- ACİL FREN DESTEĞİ (EBA) - SUNROOF (AÇILIR TAVAN ) - FAR SENSÖRÜ - XENON FARLAR - YOL BİLGİSAYARI - NAVİGASYON - DVD/VCD/CD/MP3/RADYO MÜZİK SİTEMİ - 16'' ALAŞIM JANTLAR - KAMERALI GERİ VİTES PARK SENSÖRÜ - SIKIŞMAYAN VE TEK DOKUNUŞTA AÇILABİLEN ELEKTRİKLİ 4 CAM - ELEKTRİKLİ , ISITMALI VE KATLANIR YAN AYNALAR - HIZA DUYARLI FONKSİYONEL HİDROLİK DİREKSİYON - UZAKTAN KUMANDALI MERKEZİ KİLİT - IMMOBILIZER ÖZELLİKLERİNE SAHİPTİR

2.) 2009 model Honda Civic 1.6 Premium Siyah 62000 km de sağ arka çamurluk yüzeysel boyalıymış... 33500 TL

satıcısının yazdıkları:


YOL BİLGİSAYARI 8 AIRBAG DİJİTAL KLİMA DİREKSİYONDAN KUMANDALI CD ÇALAR ESP HIZ SABİTLEYİCİ FAR SENSÖRÜ YAĞMUR SENSÖRÜ ÇELİK JANT SİS FARI ARKA SİS FARI FAR SENSÖRÜ ÖN KOL DAYAMA ARKA KOL DAYAMA

3.) 2008 model Ford Mondeo 1.6 Titanium 125 bg 55000 km Gri Hatasız boyasız 35500 TL

titanyum özellikleri zaaten bol bir araç...


bu araçlar arasında kaldım bana yardımcı olu musunuz... gönlüm biraz mazdadan yana bu arada.....

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
E
12 yıl
Tabletburada.com güvenli mi, güvenilir mi
tabletburada.com dan tablet almayı düşünüyorum fakat bu site güvenlimidir. daha önce alış veriş yapan arkadaşlar varsa biligilendirirlerse memnun olurum. internette de araştırdım ama bulamadım
E
13 yıl
Clio 1.6 8V ye 16\u0027\u0027 çelik jant ve lastik taktırmalımıyım?
Arkadaşlar sizce 2000 model Clio HB 1.6 8V AC aracıma 16'' lastik ve çelik jant taktırsam yakıtında ve konforunda çok fazla bir değişme meydana gelir mi? bunu uygulayan arkadaşlar varsa ve cevaplarlarsa şimdiden teşekkür ederim....

not: bir de spor yaylar için görüş bildirirseniz sevinirim
E
13 yıl
2000 Clio HB 1.6 8V RTE 28000 km\u0027de durduğu yerde eskir mi?
Arkadaşlar ben bugün orijinal 28000 KM de 2000 model Clio HB 1.6 8V RTE AC aldım arabanın stepnesi daha yere değmemiş üzerindeki lifler duruyor. iç döşemeler sıfırdan farksız. dört lastiği bile dişli bir şekilde fabrika lastikleri üzerinde.
Benim soru şu... bu araç imal tarihinden bu yana 11 sene geçmiş fakat neredeyse hiç kullanılmamış... durduğu yerde eskiyen parçaları olur mu... bunlar hangi parçalardır... orjinalliğine güvenip sonr başımıza iş almayalım..

Bu arada servisten sorgulattım..
2004 yılında servise 18000 km de girmiş ve akü değişmiş
2008 yılında servise 22000 km de girmiş ve akü değişmiş
2010 yılında araç el değiştirmiş ve aldığım şahıs 25000 km de ağır bakımını (triger vs) yaptırdığını söylüyor ama özel servis olduğu için ağda gözükmüyor...

bu bilgiler ışığında cevap verirseniz çok memnun olurum... şimdiden çok teşekkür ederim...
E
15 yıl
2006 Megane II 1.6 Sportway 20.000 TL mi yoksa 2005 Peugeot 407 2.0 Executive 26000 TL mi kararsızım
38000 km'deki 2007 Yaris'imi 19000'e sattım şimdi (2006 Megane II 1.6 Sportway 20.000 TL) ya da (2005 Peugeot 407 2.0 Executive 26000 TL) hangisini alayım bir türlü karar veremiyorum 29 yaşındayım ve polisim bu söylediğim araçları kullanan arkadaşlar varsa bilgi verirlerse çok memnun olurum. Fikir danıştığım bazı kişiler fransız arabalarının çok arıza verdiğini söyledi arkadaşımda 1.6 407 var 4 senedir kullanıyor hiç sorunum yok diyor fakat bu fransız arabalarının kötü şöhreti beni biraz tedirgin ediyor. ikinci bir konu ise sokakta kafamı nereye çevirsem megan görüyorum 10 arabadan 8'i kesin megan bu arabanın iyi olduğu yada piyasalı olduğu anlamına mı geliyor.... yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.....
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.