DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Bu sabah gazetesinde 2003 senesinde yayinlanan ismini hatirlamadigim bir gazetecinin yazisindan alintidir
BEŞİKTAŞ'lı olmak bir kültürdür! Besiktas'ın 100 yillik "yazilmayan tarihini" neden yazdim?Şunun icin efendim:Beşiktaş'ın 100 yillik tarihinin son 35 yilina gazeteci olarak taniklik ettim. O tarihi yasadim.Geriye dogru soyle bakinca, Beşiktaş'ın tarihini yazan o insanlarin neredeyse tamamiyla tanistim, sohbet ettim. Onlari hep ilgiyle dinledim, notlar aldim.Sunu anlatmak istiyorum ki bundan once Beşiktaş tarihini yazanlar, buyuk gorev yapmislardir. Bu satirlarin yazari olarak, arastirdiklarimi, sorup ogrendiklerimi, gordugum ve taniklik ettigim olaylari bir baska acidan gundeme getirdim.Şunu gordum ki Beşiktaş'ın 100 yillik tarihinde cok onemli 10 nokta var. Bakiniz; 1)100. dogum yildonumunu kutlayan ilk Turk takimi 2)Formasina Türk bayragini 100 yildir takan tek takim 3)Balkan Savasinda sehit dusenlerin anisina(Balkan topraklari geri alinicaya kadar)formasinin renklerini degistiren tek takim 4)Formasinin renklerini degistirip 90yil yas tutan ilk ve tek kurum 5)Turk futbolunun ilk resmi sampiyonu(1924).5yil ustuste sampiyon olan tek takim(1938-19439)(gslilerin dikkatine) 6)Yenilmeden sampiyon olan ilk ve tek takim 7)Profesyonel ligde bir macta en cok gol atan takim(10 gol) 8)Turkiye'yi ulusal macta temsil eden ilk ve tek takim 9)Oz kaynak duzeninden en cok oyuncu yetistiren takim 10)ULU ONDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün TARAFTARI OLDUĞU TAKIM(fblilerin dikkatine) Bakiniz; Atatürk 1915 yılında, Akaretler'de evinin arka tarafindaki sahada spor yapan Beşiktaş'lilardan Ahmet Fetgeri ile Fuat Balkan Beyler'e uzun bir konusma yapar.Atatürk ozetle;"Sizlerin ve sporcularinizin ciddi calismalarini, ceviklik ve maharetlerinizi uzun zamandan beri buyuk bir zevkle takip ediyorum.Bugun bunyenizde toplayip, ilmi metodlarla yetistirmeye calisitiginiz bu gencler, Avrupali rakiplerine Türk'ün olmez gucunu ispat edeceklerdir.Sizi candan kutlar, basarilarinizi herzaman duymak isterim." der. Daha onemlisi sudur; 1935yilinda Turk Spor Teskilati'ni kuran 1 numarali isim olan Ahmet Fetgeri Bey, Beşiktaş kongresine 19 Mayis Genclik ve Spor Bayrami'nin yapilmasini teklif eder.Beşiktaş kongresi bu oneriyi oy birligi ile kabul eder.Bu karar Atatürk'e arz olunur. Atatürk bu oneriden mutlu olue ve kanunlasir. Yani 19 Mayis Bayrami BEŞİKTAŞ'lilarin da bayramidir.
BEŞİKTAŞ'lı olmak bir kültürdür!
Besiktas'ın 100 yillik "yazilmayan tarihini" neden yazdim?Şunun icin efendim:Beşiktaş'ın 100 yillik tarihinin son 35 yilina gazeteci olarak taniklik ettim.
O tarihi yasadim.Geriye dogru soyle bakinca, Beşiktaş'ın tarihini yazan o insanlarin neredeyse tamamiyla tanistim, sohbet ettim.
Onlari hep ilgiyle dinledim, notlar aldim.Sunu anlatmak istiyorum ki bundan once Beşiktaş tarihini yazanlar, buyuk gorev yapmislardir.
Bu satirlarin yazari olarak, arastirdiklarimi, sorup ogrendiklerimi, gordugum ve taniklik ettigim olaylari bir baska acidan gundeme getirdim.Şunu gordum ki Beşiktaş'ın 100 yillik tarihinde cok onemli 10 nokta var.
Bakiniz;
1)100. dogum yildonumunu kutlayan ilk Turk takimi
2)Formasina Türk bayragini 100 yildir takan tek takim
3)Balkan Savasinda sehit dusenlerin anisina(Balkan topraklari geri alinicaya kadar)formasinin renklerini degistiren tek takim
4)Formasinin renklerini degistirip 90yil yas tutan ilk ve tek kurum
5)Turk futbolunun ilk resmi sampiyonu(1924).5yil ustuste sampiyon olan tek takim(1938-19439)(gslilerin dikkatine)
6)Yenilmeden sampiyon olan ilk ve tek takim
7)Profesyonel ligde bir macta en cok gol atan takim(10 gol)
8)Turkiye'yi ulusal macta temsil eden ilk ve tek takim
9)Oz kaynak duzeninden en cok oyuncu yetistiren takim
10)ULU ONDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün TARAFTARI OLDUĞU TAKIM(fblilerin dikkatine)
Bakiniz;
Atatürk 1915 yılında, Akaretler'de evinin arka tarafindaki sahada spor yapan Beşiktaş'lilardan Ahmet Fetgeri ile Fuat Balkan Beyler'e uzun bir konusma yapar.Atatürk ozetle;"Sizlerin ve sporcularinizin ciddi calismalarini, ceviklik ve maharetlerinizi uzun zamandan beri buyuk bir zevkle takip ediyorum.Bugun bunyenizde toplayip, ilmi metodlarla yetistirmeye calisitiginiz bu gencler, Avrupali rakiplerine Türk'ün olmez gucunu ispat edeceklerdir.Sizi candan kutlar, basarilarinizi herzaman duymak isterim." der.
Daha onemlisi sudur;
1935yilinda Turk Spor Teskilati'ni kuran 1 numarali isim olan Ahmet Fetgeri Bey, Beşiktaş kongresine 19 Mayis Genclik ve Spor Bayrami'nin yapilmasini teklif eder.Beşiktaş kongresi bu oneriyi oy birligi ile kabul eder.Bu karar Atatürk'e arz olunur. Atatürk bu oneriden mutlu olue ve kanunlasir.
Yani 19 Mayis Bayrami BEŞİKTAŞ'lilarin da bayramidir.