A

Teğmen
07 Eylül 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
15 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
7 yıl
Huawei HG658 v2 Line Mode nasıl değiştirilir?
İnternet hattım adsl2+ olarak ayarlı, fakat ben bunu G.dmt ya da ADSL1 yapmak istiyorum fakat modem arayüzünde bunu değiştirebileceğim bir yer bulamadım. Aslında modem arayüzü oldukça sadeleştirilmiş mesela dns ayarları bile değiştirilemiyor. Başka model Huawei modemler için superadmin şifresi falan varmış bunları değiştirmeye olanak sağlayan fakat bu model için öyle bir şey bulamadım. Ben mi bulamıyorum arayüzde bu ayarları yoksa engelli mi bir bilginiz var mı?
A
9 yıl
Piyasadaki En Ucuz 2+1 ses sistemi : Mikado 50 TL
Öğrenci işi notebook'a bağlamak için 2+1 hoparlörlere bakıyorum. Şu an en ucuz Mikado Md-x15'i buldum. Kargo dahil 50 TL
http://urun.n11.com/hoparlor-speaker/mikado-md-x15-21-usb-speaker-P71078133
Bir de başka bir modeli var yaklaşık aynı fiyata Mikado MD-2200
http://www.hizlial.com/mikado-md-2200-21-siyah-speaker/10875241?gclid=CN_akpbvs8kCFVQ_GwodRuAPhA
Elbette fazla bir beklentim yok ama almaya değer mi diye şüpheye düştüm. Ayrıntılı özelliklerini de bulamıyorum internette RMS vs. Deneme şansım yok malum. Ne dersiniz, kullanan var mı, ya da bu fiyat seviyelerinde başka önereceğiniz? Aslında logitech s220 de düşünmüştüm ama hiç bir yerde yok üretilmiyor sanırım artık.
A
9 yıl
Harici diski diğer bilgisayarlar için sadece okunabilir yapmak
Araştırdım ama bir çözüm bulamadım bu konuda. Hatırlar mısınız hani eskiden disketlerde kilit tuşu vardı onu açınca disk sadece okunabilir oluyordu. Harici disklerde de keşke böyle bir tuş olsa çok iyi olurdu. Şimdi malum başka bilgisayarlara falan takmak gerekebiliyor ve tüm bilgilerin içinde, bir virüs bulaşsa uçtu her şey. İşte bunun hariciyi kendi bilgisayarımda okunabilir yazılabilir ama başka bilgisayarlarda sadece okunabilir yapmanın bir yolu var mıdır?
A
9 yıl
Güçlü Kulaküstü kulaklık
Oyun, film vs için güçlü, titreten bir kulaklık tavsiye edebilir misiniz?
A
10 yıl
İnternet hızı yüksek fakat sayfalar geç açılıyor.
Merhabalar. Uydunet kullanıyorum. Bazen internet aşırı yavaşlıyor mesela şu an. Ama tuhaf bir durum var ki speedtest sayfasına girdiğimde ki sayfa bile zar zor açılıyor ping 15ms, dl 9,7 mbit, ul 1 mbit çıkıyor. Yani değerlerde hiçbir sorun yok. Aynı şekilde telefonumda da sayfalar çok yavaş açılıyor. Şimdi çağırıcam teknik servisi değerler iyi deyip gidecekler. Sizce problem ne olabilir bir fikri olan var mı?
A
10 yıl
İnternet hızı yüksek fakat sayfalar geç açılıyor.
Merhabalar. Uydunet kullanıyorum. Bazen internet aşırı yavaşlıyor mesela şu an. Ama tuhaf bir durum var ki speedtest sayfasına girdiğimde ki sayfa bile zar zor açılıyor ping 15ms, dl 9,7 mbit, ul 1 mbit çıkıyor. Yani değerlerde hiçbir sorun yok. Aynı şekilde telefonumda da sayfalar çok yavaş açılıyor. Şimdi çağırıcam teknik servisi değerler iyi deyip gidecekler. Sizce problem ne olabilir bir fikri olan var mı?
A
10 yıl
capture card ile pc\u0027de tv izlenebilir mi?
Merhaba beyler bir sorum olacaktı. şimdi internette s-link veya easycap gibi capture kartlar bulunuyor. Şimdi dijital bir uydu alıcının görüntüsünü bununla pc'de izleyebilir miyim? Youtube'da xbox vs. konsollara bağlayabildiklerini gördüm. Ben teledünya'yı izlemek istiyorum.
A
10 yıl
Program klasörleri neden böyle dağınık?
Android'in windows gibi program klasörlerini ayrı olarak "program files" gibi bir adrese kaydetmemesini anlayamıyorum. Sd kartın içine ediyor resmen karman çorman oluyor. Gizleyeyim diyorum o klasörleri, gizleyince yenisini açıyor, yani gizliyi ve gizli olmayanı ayrı klasörler olarak görüyor. Bana bunun nedenini açıklayacak birisi var mı? Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa android mühendisleri bunu düşünemeyecek kadar aptal mı?
A
10 yıl
Kulaklık tamiri yaptım ama çalışmadı
merhaba. Bugün yine bir kulaklığım daha kablo sorunu yüzünden sol tarafı gitti. Dedim yenisini almadan önce bi tamirini deneyeyim. Önce kopuk yeri tespit ettim, sokette değil sorun, kulaklığa yakın bir yerde oynatınca geliyor ses. şimdi tam o bölgeden 3 cm kabloyu kestim. Ha bunları yapmadan önce youtubeden iyice izledim nasıl yapıldığını. Kesik iki tarafta da bildiğiniz gibi bir sarı, bir kırmızı kablo bir de ip gibi bir şey var. kırmızıları aynen videolarda olduğu gibi hafifçe yakarak izolasyonu kaldırdım, sonra düzgünce bağladım fakat ses gelmedi. Kaçırdığım bir şey mi var bilmiyorum fakat bir kulaklığım daha vardı tek tarafı sağlam, o sağlam yeri kesip bağladım oluyor mu diye o da olmadı. kısa devre falan yaptırmıyorum, iyice oynadım ettim ama gram sonuç alamadım. Şimdi soruyorum bu işten anlayan arkadaşlara neden böyle oldu, nereyi yanlış yapmış olabilirim?
A
10 yıl
Kapalı Kaynak Kod
Merhabalar. Programlama öğrenmeye yeni yeni başlarken aklıma bazı sorular geliyor doğal olarak. Şimdi hep bu duyduğumuz kapalı kaynak kod işi nasıl oluyor? Yani madem bu program bilgisayarımızda çalışıyor, kullanabiliyoruz nasıl oluyor da bu çalışan kodları göremiyoruz? İnternette biraz baktım da kodların derlendiğini falan yazıyordu tam olarak anlayamadım. Bu işin mantığı nedir?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.