F

Çavuş
02 Eylül 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
361900 Gün Cezalı
356691 gün 21 s. 21 dk.
Gönderiler Hakkında
F
14 yıl
Karahan Online Oynayanlar!
Beyler çok lag var,(Bayezidde. ama alpaslanda da var biraz.)dün oynarken neredeyse hiç lagdan eser yoktu,bugün kasılmıyor vallahi,sizde de var mı?Yani yapılabilecek birşey var mı,sorun bende mi_?
F
14 yıl
Şahin K Şahan Gökbakar ın konuğu.!
F
14 yıl
Diş tartarı-plağı temizleten var mı?
Beyler,benim alt dişlerimin dört tanesinde plak yani tartar var.Sabahları ağız kokusuna da yol açıyor,ayrıca kötü bir görüntü haliyle.

İnternetten araştırdım ama evde macun ve benzeri malzemelerle temizlenme imkanı yokmuş,diş hekiminin yapması gerekiyormuş,hiç yaptıran var mı?Ne kadar sürer,acı hissedilir mi?
F
14 yıl
Dün Akşam Medya Kralında.!!
Okan Bayülgenin Dh den birisi olduğuna emin olabilirsiniz.
Dün akşam medya kralında ''apaçi'' dedi.Dh den başka apaçi lafını bilen yok heralde?Bir de site isimleri falan veremiyoruz falan dedi,yani DH yi söylemek istiyor da söyleyemiyor gibi.

Ama abi harikaydı ya,Apaçi deyincce şok oldum valla,zaten adamın görüşleri tam bir Dh'li gibi.
F
14 yıl
Bugün Sağlık Dersinde..
Bugün sağlık dersinde,DH üyesi olduğunu düşünmeye başladığım sağlık öğretmenimiz,(malum karne günü)
ders işlemeyeceğimizi önceden söylemişti.Biz de sağlık dersinde sağlıkçıyla sohbet etmeye başladık..
Tabi bizim sınıfın apaçileri ellerinden geldiğince bu sohbeti baltaladılar.....Öğretmenimiz sordu:''Ne yapacaksınız tatilde?..''
Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor,biri ordan bişey söylüyor biri burdan...Neyse konu bilgisayar oynamaktan,bilgisayar oyunlarına geldi.Öğretmenimizde CİV 4 oynadığını falan söyledi.''Ben strateji oyunları oynuyorum,size de tavsiye ederim'' gibisinden birşeyler söyledi...Tabi sınıfımızın üst düzey apaçileri,boş durur mu?Durmaz tabi ki..Adam strateji oyunu diyor,CİV diyor,öte yandan herşeyi çok bildiğini sanan sınıfımızın üst düzey apaçilerinden birisi de Dark Orbit oynuyor musunuz falan diyor..CİV oynamamış fakat strateji oyunlarında üstüme yoktur! diyen apaçilerden bahsediyoruz tabi..Neyse bu sefer de konu dizilere geldi,Hoca yabancı dizileri seviyorum..dedi,Yine başka bir apaçimizden yanıt gecikmedi..Hocam Kanaltürkde de çok güzel yabancı diziler var,hergün çıkıyo... gibi saçma birşey söyledi neyse..Afedersiniz hoca bile güldü ya..Vallahi bıktım,sınıfın %75 i apaçi....Ne yapsam bilmiyorum..Ne muhabbetten anlarlar,ne başka birşeyden..
F
14 yıl
Gecenin Bu Saatinde İlginç Bilgiler..Tartışalım.
Evet beyler,öncelikle bu bilgilerin alıntı olduğunu belirtmek istiyorum..
Aralarında gerçekten de ilginç bilgiler var,bunların olabilirliğini saygılı,ciddi ve ilgili bir şekilde tartışalım.(Büyü konularından iyidir..)

Evet..Bilgilerimiz;

1. TV'da Prime Time'da ve yatakta gösterilen ilk çiftin kim olduğunu biliyor musunuz ? Fred ve Wilma Flintstone

2. Coca-Cola aslında yeşil renkliydi.


3. Her gün Monopoli oyunu için basılan paralar, US Hazinesi için basılan paralardan fazladır.

4. Erkekler, kadınların okuyabildiklerinden daha küçük harfleri görebilir, kadınlar ise erkeklerden daha iyi duyarlar.

5. Afrika'nın vahşi bölgelerinin oranı % 28 - Kuzey Amerika'da ise % 38 bölge halen Vahşi.

6. Ortaboy bir köpeğin 11 yıllık bakım masrafı ne kadardır biliyor musunuz ? Ortalama 6,400 $

7. Entellektüel insanların saçlarında daha çok bakır ve çinko bulunur.

8. Dünya'nın en genç ebeveynleri 1910 yılında ilk çocukları doğan, 8 ve 9 yaşlarındaki iki çinli idi.


9. Daktiloda yazılan ilk romanın adı TOM SAWYER'dı.


10. İskambil Kağıtlarındaki herbir K, gerçek bir kralı gösterir.

Sinek K - Kral David

Kupa K - Şarlman

Maça K - Büyük İskender

Karo K - Julius Sezar

11. 111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321

12. Park'larda görülen atlı heykellerin ön iki ayağı havada ise, heykeldeki kişi, savaşda ölmüştür. Eğer bir ayağı havada ise o kişi savaşta sadece yaralanmış demektir. Eğer dört ayakta yerdeyse, üstündeki kişi normal nedenlerle ölmüştür.


Özellikle son bilgi çok dikkatimi çekti.(12. bilgi.)Bizim semtde de bir Atatürk heykeli var ve öndeki iki ayağı havada(bindiği atın..),o zaman Atatürk savaşta ölmüş mü oluyor?..(Tartışma konusu bu şekilde..)

Hadi bakalım DH gece gece başka işimiz yokmuşcasına bu bilgilerin doğruluğunu tartışalım..
F
14 yıl
Stealth oyunlar konum..
beyler oyunlar bölümü boş şu konuya bakarmısınızyeni açtım güzel bir topic oldu.
http://forum.donanimhaber.com/m_36238141/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#36238739
F
14 yıl
$$ Stealth(Gizlilik) türü Oyun Sevenler $$
Beyler öncelikle merhaba herkese.
Bu topic altında stealth yani gizlilik gerektiren oyunları paylaşacağız..Daha sonra Allah nasip ederse fan clup kurmak istiyorum..

Bu tip oyunları sevenler bu topiğe.
Ben başlıyorum herkes 1 oyun paylaşsın ve resim koysun mümkünse..

Bu türün en belirgin oyunlarından birisi...
$$ Splinter Cell serisi $$
Tom Clancy imzalı bu oyunda Sam Fisher adlı bir ajanı yönetiyoruz.Yukarıda da söylediğim gibi bu türün en belirgin oyun serisidir.Çeşitli teknolojik ekipmanlıları kullanabildiğimiz bu seri önereceğimiz ilk oyun olsun. Splinter Cell:Chaos Theory
(Serinin son oyunu değildir.Son oyunu Double Agent'dir,serinin Conviction adlı yeni oyunu da çıkacak ayrıca.)
< Resime gitmek için tıklayın >

Evet bu türü sevenler paylaşım yaparsa konu güncel olur ve yeterli ilgi olursa fan clup açarız.

2.Oyunumuz raflarda yerini yeni alan bir stealth oyunu.. (tatbkath arkadaşa teşekkürler.)
$$ The Saboteur $$
Belirttiğimiz türde olan bu oyun 2. dünya savaşını konu alıyor.Naziler,2.dünya savaşı ve gizlilik biraraya geldiğinde olacakları siz düşünün,bu türü sevenlerin kaçırmaması gerek bir oyun.

< Resime gitmek için tıklayın >

3.Oyunumuz da pek eski olmayan,yeni çıkmış sayılabilecek bir oyun.
$$ Velvet Assasin $$ (tatbkath adlı üye'ye teşekkürler.)
Konusu yine 2. dünya savaşı olan bu oyun,bayan bir karakteri yönettiğimiz stealth türü bir oyun..Türü sevenler edinip oynayabilir fakat,oynamassanız da pek birşey kaybetmezsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

4.Oyunumuz bu serinin yaratıcısı(tatbkath arkadaşımızın katkıları ile)
$$ Metal Gear Solid $$ Ps'de kendini kanıtlamış pc ve xbox sahiplerine iç çektiren,sinir sahibi yapan bir seri. (Mgs 1 Pc ve Ps 1, Mgs 2 ise Pc-Ps 2- Xbox için çıkmış. (AnimePiggy 'e bu bilgi için teşekkür ediyoruz.) < Resime gitmek için tıklayın >

5.oyunumuz,yine bu türde kendini kanıtlamış başarılı bir seri..Bir kiralık katili yönettiğimiz oyun 4 oyunluk serisi ile kendini kanıtlamış oyunlardan birisi...Oyunun film versiyonu da bulanmakta...
$$ Hitman $$

< Resime gitmek için tıklayın >

6. oyunumuz yine bir seri oyunu...Orta çağda geçen oyunda adın da anlaşlacağı gibi bir hırsızı yönetiyoruz.Bu türün hakkını veren sağlam oyunlardan birisi..
$$ Thief $$
(Hypocrites adlı üye'ye teşekkürler.)
< Resime gitmek için tıklayın >

7.Oyunumuz 2 oyunu bulunan bir stealth oyunu.. (John Locke adlı üyenin katkısıyla.)
"Yapımda gizlilik ve sessiz olmak her daim ön planda. Bu yüzden rakiplerimize arkadan sessizce yaklaşıp, işlerini bitirmeliyiz, yoksa bizim işimiz biter." (ALINTI)
$$ Death to Spies $$ Oyunda Semion Strogov isimli karakteri yönetiyoruz.Oyunun konusu çoğu stealh oyununda olduğu gibi yine 2.dünya savaşı ve naziler..(Oyun,''Haggard Games'' tarafından geliştirilmiş.)
< Resime gitmek için tıklayın >

8. Oyunumuz (GeçhoSubasa arkadaşımızın katkılarıyla..)
Geçtiğimiz yılın başlarında geliştirilmeye başlanan Cold War, başında Hidden & Dangerous gibi yapımlarda çalışmış kişilerden oluşan Çek oyun yapımcısı Mindware bulunduğu, yayıncılığını da Dreamcatcher’ın üstlendiği bir stealth action oyunu. Şu sıralar Stealth action denince akla gelen oyunların başında bulunan Splinter Cell’le birçok yönden benzerliği bulunan bir yapım Cold War. İsminden de anlaşılacağı üzere, soğuk savaş dönemini ele alan, Sovyet Rusya’da geçecek bir oyun.(ALINTIDIR.)

Oyunumuzun yapımcısı:MindWare Studios
$$ Cold War $$
< Resime gitmek için tıklayın >

9.Oyunumuz (Yine GeçhoSubasa adlı üyeye teşekkür ediyoruz.)
Stealth türündeki() bu oyunda çok atletik ve hoş bir bayan olan Anya Ramanov'u yönetiyoruz.Oyunun konusuna geldiğimizde ise tam tamına ''bu tür için biçilmiş kaftan'' diyebileceğimiz bir konuyla karşılaşıyoruz.Oyunun konusu hakkında yönetiğimiz bu hoş bayanın,arkadaşı veya yardımcısı diyebileceğimiz Louis isimli bir şahısdan aldığı Japon müzesindeki eserleri çalma görevini kabul etmesi ile Anya nın başından geçenler diyebiliriz.(Bu cümle de bi bozukluk var ama ...)
Oyunumuzun yapımcısı: Blue 52 adında bir firma,şirket ya da her ne derseniz..

$$ Stolen $$ (En son isim yazıyoruz..)
< Resime gitmek için tıklayın >

10. Oyunumuz (SnowStorm arkadaşımızın katkıları ile.)
Eidos'un 2009'un ortalarında çıkardığı en son Batman oyunu...Oyunda tamamen olmasa da kısmen Stealth türü barındırılmış..Oyunda Haliyle Batman 'ı yönetiyoruz..Oyunumuz Arkham Akıl Hastanesinde geçiyor.Arkham,psikopat diyebileceğimiz üzeri düzey suçluların(Joker gibi.) hapsedildiği bir akıl hastanesi.. Oyunun başında kendimizi Kahramanımızın yakaladığı Joker isimli baş belasını( ) hücresine tıkmak için eşlik ederken buluyoruz.Fakat sonradan işler ters gidiyor ve Joker görevlilerin elinden kurtulup Arkham'ı ele geçiriyor..Oyundaki amacımız da burda başlıyor ki; amacımız Arkham'ı Joker'in elinden kurtarmak ve eski refağına erdirip Jokeri içeri tıkmak...
Oyun 2009 senesinin en başarılı yapımlarından birisi.(Bana göre.)Gerek grafikleri,gerek oyun dinamikleri olsun oyunun başarısını gözler önüne sermeye yetiyor.Yılın oyunu olmaya aday gösterilen fakat olamayan harika bir oyun..
Oyunda kısmen stealth türü kullanılıyor desem de inanmayın,şimdi aklıma gelene göre oyunda ''gizlilik'' büyük önem taşıyor.Ne kadar da Bir süper kahramanı yönetsek de kalabalık grupların arasına pat-küt giremiyoruz,özel ekipmanlar sayesinde düşmanlarımızı faklı metodlarla haklamamız gerekiyor.
Metodlardan kısaca bahsedersek; klasik arkadan çullanma metodu..Yüksek bir yerden iple yukarı çekerek asma metodu,gibi...Fazla spoiler vermek de istemiyorum.
Bu arada oyunun ismi
$$ Batman Arkham Asylum $$

< Resime gitmek için tıklayın >

Yine SnowStorm arkadaşımızdan (ALINTI Stealth resimleri.)
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

11. Sıradaki oyunumuz (byflash adlı üyenin katkılarıyla, teşekkürler.)
Sıradaki oyunumuz Rockstar North'un elinden çıkan yegane psikopatlıkta bir oyun.Ps lerde efsane olmasına karşın pc platformu için bu yıl çıkan manhunt,bakalım nasıl bir oyun?..

''Görevlerimiz yönetmenin istediği sokak çetelerini birer birer öldürmek. Fakat işler pek kolay olmuyor. Çünkü adı üzerinde bunlar çeteler ve kalabalık oluyorlar. Ondan dolayı düşmanlarımızı çok sessiz bir biçimde halletmemiz gerekiyor. Splinter Cell gibi karanlık yerlerde saklanıp, beklenmedik anda ölümcül darbeyi vurarak oynamak en iyisi.''(Alıntıdır./Merlin'in Kazanı.)

Yukardaki inceleme notunda da belirtildiği gibi stealth-action türünü psikopatlıkla bağdaştıran yegane bir oyun.Her Stealth-action oyununda olan gizlilik,bu oyunda çok faklı bir biçimde kullanılıyor,.
Nasıl mı?
Oyunda karakterimiz son vuruşları yaparken pek de merhametli davranmıyor.Öyle ki düşmanın gözünü çıkarmak,boğazını kesmek,olmadık yerlerine olmadık şeyler sokmak bunlardan birkaçıdır..Oyunun atmosferi ise bir sinema filmi hissi yaşatmayı başarıyor.(Benim üzerimdeki etkisi göz ardı edilemez.)Hani her oyunun sonunda bölüm bossları olur ve boss'un küçücük bir canı kalmıştır da öldürücü darbeyi yaparsınız,araya sinematik girer ya.. bu oyunun her dakikası o biçim..Yine Fazlaca spoiler vermeden bu oyunu da burada sonlandırıyoruz.Oyun raflardaki yerini yeni aldı,bence edinilmesi gerek bir oyun.(Manhunt 2)

$$ Manhunt $$
< Resime gitmek için tıklayın >

12.Sıradaki oyunumuz (John Locke adlı üyemizin katkılarıyla.)
''Oyun, tek bir oyun türüne sıkıştırılamayan oyunlardan.Biz bir askeriz Ufak bir giriş video'sundan sonra, uçakta başlıyoruz Yangın çıkıyor ve söndürüyoruz Ardından uçağın silahlarını kullanarak düşman uçaklarını vuruyoruz.Ne yapsak yaranamıyoruz ve vuruluyoruz, paraşütümüzle atlıyoruz ama düşmanın tam ortasına düşüyoruz.Esir alınıyoruz ve bir kampa atılıyoruz.Asıl oyun da burada başlıyor.Biraz önce anlattıklarımı da oynuyorsunuz tabi, Oyunda bir kaçış planımız var ve bunun için birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Mesela kampta birilerini ayarlayarak çeşitli planlar kuruyoruz ve kaçmamız için ortam hazırlıyoruz.Birisinden geçiş izni kopyası alıyoruz, ya da sonra birisine tünel kazması için kürek ve tahta buluyoruz, Bunun gibi görevler yaparak kaçış planında ilerliyoruz. ''(Alıntıdır.)

...diyerek oyun hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra,oyunun yapımcısındanbahsetmek istiyorum.
Oyunumuzun yapımcısı,Pivotal Games adında pek de tanımadığımız bir firma.(en azından benim..)
Oyun filminden esinlenerek pcye aktarılmış bir oyun,ve şunu belirtmeliyim ki oyunu ben de en az sizin kadar bilmiyorum,oynamadığım bir oyun.Ancak John Locke arkadaşımız güzel dediyse temin edebilirsiniz.

Oyunumuz,(Stealth türünde)
$$ The Great Escape $$
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu da filminden bir kapak resmi.
< Resime gitmek için tıklayın >

13.Sıradaki oyunumuz...(HighDamagE adlı üyenin katkıları ile.) Yüzlerce,binlerce fanı bulunan() Her serisinde ayrı bir muhteşemlik barındıran bir oyun.Geçtiğimiz sene 4. oyunu çıkan Prince Of Persia'nın bizi ilgilendiren kısmı üçüncü oyunundaki yoğun stealth özelliği ve kullanımı....3 oyunda çokça kullandığımız bu özellik oyuna farklı bir hava katıyor ve 3. oyunun diğer oyunlarından +1 puan önde olmasını sağlıyor..

3. Oyun zaten gerek hikayesi,gerek Black Prince çıkarması olsun,gönüllere taht kuran bir yapım olmuştu.
Aşağıda diğer sitelerden (Ç)alıntı yaptığım bilgileri okuyunca konusu ve bahsettiğim diğer özellikleri daha çok anlayacaksınız.(Burada yazan herşey alıntı değildir...Yeşil renkle belirttiğim yerler alıntıdır,zaten (alıntı yazıyor.)

Gelgelelim Prince of Persia ailesine yeni bir üye daha katldı. The Two Thrones, serinin taptaze yeni ürünü, sıcak sıcak servis edilerek karşımıza konu. Genelde seride konsept hep aynı oluyor, prensesin ya da mevzubahis dişi insanın başına birşeyler geliyor ve biz de onu kurtarmak adına türlü tehlikeler arasına dalıyoruz. Bizi kesip biçmek için uğraşan, canlı ve cansız birçok tehlikeye karşı, akrobatik vücudumuzu ve hareketlerimizi kullanıyoruz.(alıntıdır/Merlin'in Kazanı)

Önümüzdeki günlerde (çıktı mı tam bilmiyorum) çıkacak olan filmini de önerdiğimiz oyun,biz stealth severler için güzel bir alternatif,hatta alternatiften öte bir ana damar oyunu..Oyunda bolca kullanacağımız stealth özelliği,hikayenin akışı,oyunun kendine has yapısı ve daha bir sürü şey bulabileceğiniz bir oyundur.
Yine Merlin'in Kazanın dan;
Artılar'' Zevkli oynanış aynen devam ediyor, değişik akrobatik hareketler ve tuzaklar... denmiş.
Eksiler'' Köklü bir değişiklik yok, hatta grafikler az biraz gerilemiş gibi...(Buna katılmıyorum.)


Benim de çok sevdiğim bir oyun olduğu için biraz torpilli oldu,lafı uzattık sanırım..Gerekli bilgiyi verdiğimize göre oyunun tam adını da belirtelim;
$$ Prince Of Persia:Two Thrones $$
< Resime gitmek için tıklayın >
F
14 yıl
Okanı Pcden nasıl izlerim?
Beyler disko kralılını nettn izleyebiliceğim site verirmisiniz_
yani canli tv izleyebilceğim
F
14 yıl
Assasin\u0027s Creed Sevenler gelsin.
Beyler oyunu indirdim ancak rusça çıktı bunu ing yapmanın bir yolu yordamı varmıdır?
lütfen bilnler esirgemesin
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.