M

Yüzbaşı
18 Ağustos 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
80 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
5 yıl
Vites düşürme/yükseltme arasındaki problem
Merhaba,

2.el garantisi devam eden bir Benelli 125-S aldım.

Problem şöyle oluyor;

Yolda veya dururken vites yükseltmek arka arkaya tık tık tık gerçekleşiyor, burada problem yok.
Fakat yine yolda ilerlerken veya dururken vites küçültmeye geldiğimizde iş değişiyor. Diyelim 6.vitesteyiz. Debriyajı çek 5'e düşür. Ok geçti.

Hemen ardından hiç gaz vermeden yani o viteste ilerlemeden 4'e çekmek istediğinde vites pedalına aynı kuvvette basmama rağmen bir hareket yok. Biraz sert şekilde, vurunca geçiyor diyelim.

Bu dururkende, yolda giderkende aynı. Arka arkaya vites düşüremiyorum tık tık tık, yükseltir gibi düşmüyor. Ha ayrıca, diyelim yavaşlıyorum 6'dan 5'e çektim, biraz gaz vererek ilerledim, yine yavaşladım 4'e çekicem. Yok, gene bana bir vur diyor.

Motorun bakımı yetkili serviste yapıldı ve problem olmadığı söylendi :/

Ayrıca vites müşürü arızalıymış ki gösterge ara sıra 5.vitesi gösteriyor sürekli, bu garantiden değişecek.

Bu problem neden olur ? Yükseltir gibi vites düşürememek.
M
9 yıl
SAP SC-SD Destekleyici Egitim
Herkese Merhaba,

Bildiginiz gibi SAP programi cok genis ve kapsamli oldugundan ve modullerden olustugundan dolayi insanlarin bu program icin kurslara gidip zaman ayirmasi pek mumkun olamiyor.

Ozellikle ise yeni baslayan tecrubesiz adaylar, bu programla ilk tanistiklarinda tedirgin olabiliyorlar.

Destekleyici egitim ise burada devreye giriyor. SC-Supply Chain ile SD - Sales Distribution modullerinde yapilan islemler, nesin nasil yapilacagi, hangi transactionlar kullanilabilir vb genis bilgiler aktarmak istiyorum.

Istanbul ici haftasonlari birebir ya da grup olarak bir yerde toplanarak bildigim herseyi aktararak hem tecrubesiz adaylara yardimci olmak hem de cuzi miktarlar kazanarak birikim yapmak hedeflerim.

Saatlik olarak egitim dusunulebilir. Egitim de kullanilacak transactionlarin gorsellerinden olusan bir rehber de verecegim.

Dusunenler ve detayli bilgi almak isteyenler mail atabilir.

kaanbahcivan93@gmail.com
M
11 yıl
Yuksek Lisans ile Meslek degisimi
Metalurji ve malzeme muhendisligi mezunu olan birisi, Endustri muhendisligi alaninda yuksek lisans yaparsa, bir endustri muhendisi olarak calisabilir mi ? Ona ne gibi faydasi olur bu alanda YL yapmak, konu epeyce onemli yardimlarinizi bekliyorum
M
11 yıl
Bateri Şeklindeki Duvar Saati
Herkese Merhaba

Resimdeki saati arıyorum, bulabileceğim bir yer bilen ya da bunu görmüş olan var mıdır ? Yaklaşık 1 ay sürem var, yurt dışı da olur ama öncelikle Istanbul içi nerde bulabilirim ?
< Resime gitmek için tıklayın >
M
12 yıl
Böylesi komik bir durum
Sevgilimle aramız bu aralar baya limoni..Bir iki kez tartışırken benden ayrılmak istiyosun ama benim ayrılmamı bekliyosun ki vicdanın rahat etsin demişti..Şimdilerde öyle bir yol yapıyor ki,geçen tartışırken xx ayrıl kurtul o zaman bu kadar dert etme dedi,yol yapıyorsun dediğimde inkar etti sonra sordum istiyosan ayrılırız diye istemiyorum ayrılmak dedi..

Bu kız ayrılmam için yol yapıyor arkadaşlar..Eskisi kadar ilgili sıcak davranmıyor..Bir kavgada aşırı tersleşiyoruz..Saçna sapan cümleler kuruyor bazen..Yani bildiğiniz yol yapıyor..Ama onun dediğini ona karşı çevirmek niyetindeyim..Yani o ayrılmalı benden ve vicdan azabı çekmeli hakediyor bunu..Çocukça ya da saçma direk ayrıl işine bak demeyin bu benim için önemli..Benden ayrılsın ve vicdan azabı çeksin olay bu lütfen yardımcı olun nasıl olacak
M
12 yıl
Hafıza Kartı öldü mü ?
HTC marka telefonumun yaklaşık 2 senedir kullandığım hafıza kartı var..Son 1 haftadır bana sorun çıkarmaya başladı.Örneğin galeriden fotoğraf siliyordum sonra bi süre sonra o fotoğraf geri geliyordu filan..Şimdi artık iyice sapıttı..Fotoğraf bile çekemiyorum çünkü SD Card'a kaydedemiyor fotoğrafları..Telefonun içinden formatlamayı denedim olmadı..Telefonun recovery dizinininden format sd card yaptım yine olmadı..Her baktığımda boş alan 2.52 GB yazıyor bu işlemlerden sonra ve dosyalar duruyor..

Bilgisayara bağladım.Biçimlendirmeyi denedim "windows,biçimlendirmeyi bitiremedi" diyor.İçine girdim tek tek klasörleri sildim 1-2 tanesi silinmedi..Bilgisayarıma geri geldim boş şekilde gözüktü ama yine tekrar boş alan 2.52 GB yazdı..Klasörleri tek tek inceledim ve dropbox'la alakalı bir tanesinde

2 tane garip dosya var biri PNQ dosyası yaklaşık 4Gb diğeri de gizli bir klasör isimleri cisimleri belli değil..Silinmiyor

CMD denedim
Unlocker denedim
DelinFile denedim
Windows CD'si ile biçimlendirme kısmına girdiğimde SD kartı göremedim
ESET ile tarattım ne virüs var ne bişey sadece dosya açılamadığı için taranamadı yazıyor..

Yani anlayacağınız hafıza kartımda fotoğraflarım müziklerim duruyor yedekleyebildim bilgisayardan..Ama bir türlü biçimlendirme yapamıyorum.
M
13 yıl
Bu saati bulabilecek var mı ?
89 ve 2003 arası üretimi vardı sanırım,ben de bunun iç kısmı siyah olanı vardı fakat kaybettim..İnternette arayıp taramadığım yer kalmadı.Yardım bekliyorum bu konuda,elinde olupta satıcak olan var m ya da bulabileceğim bir yer önerisi olan en ufak bir fikir
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
M
13 yıl
Siz olsanız hangisini seçersiniz?
Biliyorsunuz HTC'nin piyasaya sürdüğü ve bu zamana kadar en çok modlanan en çok kullanılan telefon HD2'ye jelly bean'e kadar mod yapılmış durumda..Ben de ise 1 yıldır Evo 3D var ve bu telefonun pilinden isyan ettim artık.Ayrıca kasanın sol tarafında açılma var,kilit tuşu gevşedi epey..Kısacası bıktırdı beni kendinden..Satmayı düşünüyordum fakat piyasası yok gibi sahibinden de filan ilanlar öylece duruyor..Bir arkadaşım telefonumu ona satmamı istedi,ben de düşünüyorum yerine ne alabilirim diye..bu telefonu en az 650 den vericem,yerine HD2 düşünüyorum..Özellikle sürüyle romu geliştirmesi olması onu cazip kılıyor..650 liraya gidipte galaxy ace filan düşünmüyorum yani..Siz olsanız ne yapardınız HD2 konusunda ? Acil cevap verirseniz sevinirim.
M
13 yıl
Elektronik Alanında Sertifika/Eğitim Programları
Malumunuz bu devirde sadece okuldan mezun olup diploma almak yetmiyor artık alınan eğitimlere ve sertifikalara bakılıyor..Genelde üniversitelerde bu tür eğitimler bol fakat üniversiteye gidememiş,ya da bitirmiş ama aldığı eğitimler yetmemiş :) sonuç olarak elektronik alanından mühendislik ya da teknisyenlik olsun,alması gereken eğitimler,gitmesi gereken sertifika programlarını ve bunların nerelerden nasıl alınacağını bilen arkadaşlarla birlikte belirleyelim.

Örneğin bu bölümden mezun olmuş birisi eğitim ve sertifikalar için nerelere başvurabilir ? Daha önce bu eğitimleri alan arkadaşlar,nerelere gittiler bunları belirlersek eminim birçok kişiye yararı olacaktır.
M
13 yıl
Sivas Maçı için bilet
Bu maça kardeşimi götürmeyi planlıyorum daha önce hiç stad görmediği için :) fakat Gs bonus card gerekli tabi 2 gün önceden alabilmemiz için,istanbul içinde ücreti mukabilinde yardımcı olabilecek birisi var mı ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.