F

Yüzbaşı
11 Ağustos 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
7 yıl
Klimadan gelen yanık kokusu ve sonrasında çalışmama
Arkadaşlar merhaba 2004 1.6 otomatik lacetti aracımın klima gazi dolumu yapıldı ve sorunsuz çok güzel soğumasını yapıyordu. 2-3 gün sonra klima açıldığında balata yanığı gibi koku geldi ve şuan klima soğutmuyor. Kendim kontrol ettiğimde klimada gaz var olduğunu farkettim zaten klima gazi dolarken kaçak olmadığını teyit etmiştik. Sizce sorun ne olabilir? Yardımlar için teşekkürler.
F
9 yıl
Farda Buğulanma,Terleme Sorunu !!!
Arkadaşlar merhaba; Chevrolet Lacetti aracımda sağ ön taraftaki far ve sis farında buğulanma var , damla damla oluyor içi terleme yapıyor.
Bu durumla bağlantılı olduğunu düşündüğüm bir sorun fark ettim, sağ ön yolcu koltuğu tarafında ayak bölümünde klima açık iken biraz su damlaları ,ıslanma farkettim.
Klima sorunsuz soğutuyor, uzun süre kullanıldığımda da sorun çıkarmıyor. Sağ tarafta ki hem far hemde sis farının terleme yapması ilginç geldi.
Bu konu hakkında bilgi ve önerilerinizi bekliyorum. Saygılar.
F
11 yıl
Telefon Seçimi, Yardım !
Arkadaşlar merhaba; Akıllı telefonlar konusunda çok bilgim olmadığı için yardımlarınıza ihtiyacım var.
En az 1Gb Ram ve 1Ghz işlemcisi olan, internet kullanımı sıkıntısız orta sınıf bir akıllı telefon arıyorum, fiyat olarak en fazla 800-900 TL . (HTC, SONY, SAMSUNG, LG) Bu konuda benden tavsiyelerinizi esirgemezseniz sevinirim.
F
11 yıl
Clio Halledilemeyen Sorun
Arkadaşlar iyi günler.
2000 model 1.6 RTE Otomatik lpgli clio aracımda aracı ilk çalıştırdığımda sıcakken veya soğukken farketmiyor benzinden LPG ye geçinceye kadar arac gaz yemiyor, basıyorum araba gitmiyor, kesik kesik gazı alıyor.
Daha sonra LPG ye geçince sorun gidiyor. Fakat LPGde de yolda giderken gazdan ayağımı çekip, araç biraz rolantide gittikten sonra tekrar gaza basında silkeleme oluyor ,gaz yememe oluyor. Bunu ışıkta beklerken vs kalkış yaparkende yapıyor.
Benzinde de ilk çalıştırmada yaptığı bu gaz yememeyi normal yolda giderken yapmıyor, ama performans düşük kalıyor.

Yaklaşık 2 ay önce bir LPG ci LPG beyni dedi, birbaşkası ateşleme dedi, neyse buji kabloları buji değişti, yaklaşık 1 ay LPG deki sorun kesildi, sonra yine aynı sorunlar başladı.
Sorun bobindemi beyindemi nerde çözemedik, herkes başka bişey söylüyor.

Aynı sorunu yaşayan ,bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
F
11 yıl
Sizce Hangisi? (Yardım)
Arkadaşlar merhaba;
Evde kullanım amaçlı , internet, ofis programları ve güncel çok üst düzey olmayan oyunlar için fiyatı makul olan dizüstü pc almak istiyorum.
Alttaki linklerden hangisini, neden önerirsiniz? Veya bu fiyatlarda başka ne olabilir? Bilgiler için şimdiden teşekkürler.


http://www.pcdepo.com/msi-nb-cx61-0ne-444xtr-notebook-urun9569.html

http://www.pcdepo.com/dell-inspiron-3521-b31f45c-notebook-urun9002.html

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-g580-59-352365-notebook-urun8947.html
F
11 yıl
Dünyanın En Pahalı Arabası Geliyor !
Dünyanın en pahalı otomobili, 29 Ocak'ta Katar'ın başkenti Doha'da başlayacak Katar Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkacak.
3,5 milyon dolar fiyat biçilen Lübnan yapımı LykanHypersport, şimdiye kadar üretilen en lüks, en özel ve teknolojik açıdan en ileri araba olarak kabul ediliyor.

Merkezi Beyrut'ta bulunan W Motors tarafından üretilen aracın, sadece 2,7 saniyede 100 kilometre hıza ulaşabildiği belirtildi.

LED ışıklandırma sisteminde elmas kullanılan ve deri iç kaplaması altın iplikle dikilmiş otomobilin kontrol paneli ise, 3 boyutlu holografik ve interaktif olarak tasarlanmış.

750 beygir güce sahip otomobil, aynı zamanda en son teknoloji ürünü donanımlarla donatılmış.

Daha önce Aston Martin ve Land Rover için çalıştıktan sonra 2006'da W Motors'u kuran tasarımcı Ralph Debbas'ın imzasını taşıyan otomobilin dizaynının 6 yıl sürdüğü kaydedildi.

Şimdilik beyaz, kırmızı, siyah ve mavi olarak sadece 7 tane üretilen süper arabaya sahip olmak isteyenlerin elini çabuk tutması gerekiyor.

Dünyanın en pahalı otomobilleri ise şöyle sıralanıyor:

1- LykanHypersport - 3,5 milyon dolar
2- Bugatti Veyron Super Sport - 2,4 milyon dolar
3- Koenigsegg Trevita - 2,1 milyon dolar
4- Lamborghini Sesto Elemento - 2,2 milyon dolar
5- Ferrari 599XX - 2 milyon dolar
6- Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport - 2 milyon dolar
7- Pagani Zonda Cinque Roadster - 1,6 milyon dolar
8- Lamborghini Reventon Roadster - 1,56 milyon dolar
9- Maybach Landaulet - 1,4 milyon dolar
10- Koenigsegg CCXR - 1,3 milyon dolar
F
11 yıl
Fiat + Mazda=yeni Alfa Romeo Roadster
Fiat ve Mazda yeni Alfa Romeo Roadster için anlaştı.

Alfa Romeo markası için Mazda'nın MX-5 arkadan çekişli modeli baz alınarak geliştirilecek olan yeni roadster 2015 yılından itibaren Japonya'nın Hiroşima kentinde bulunan Mazda fabrikasında üretilecek.

Fiat Group Automobiles S.p.A. (Fiat Grubu) ve Mazda Motor Corporation (Mazda) arasında Mazda'nın yeni nesil MX-5 arkadan çekişli modelini baz alınarak geliştirilecek yeni bir roadster üretmek amacıyla imzalanan mutabakat anlaşması nihai karara bağlandı. Fiat Grubu ve Mazda, Mayıs 2012 tarihinde işbirliği için bir mutabakat anlaşması imzalamışlardı.


Alfa Romeo için, Mazda MX-5'in yapısını temel alacak olan ve global pazar için geliştirilecek yeni roadster, özgün, ikonik ve arkadan çekişli olarak tasarlanacak. Anlaşma paralelinde Alfa Romeo ve Mazda'nın model versiyonlarının her birinde markalara özel motorlar kullanılacak.



< Resime gitmek için tıklayın >
F
12 yıl
Bu araba kendi kendine gidiyor !
Dünyanın en popüler arama motoru Google, görme engellilerin de direksiyonun başına geçebileceği bir ‘kendi kendine gidebilen araba’ konsepti geliştirdi.

2008'den bu yana üzerinde çalışılan projenin patentini alan Google, geliştirdiği teknolojiyi Toyota Prius ile Audi TT marka otomobillerde test ettiğini ve başarılı olduğunu duyurdu.

Teknoloji, birisi aracın durduğu yeri tespit eden, diğeri ise aracın nerede olduğu ve nereye gitmesi gerektiği bilgilerini sağlayan iki ana sensörden oluşuyor. Google teknolojisi, lazerler, kameralar, internet bağlantısı ve radar algılayıcılarla donatılan otomobil, park edildiği lokasyonu GPS ile kayıt ederek gideceği hedef noktayı belirliyor. Çevreye duyarlı olan araba, hava şartlarına, trafik ışıklarına ve etrafındaki diğer araçlara dikkat ederek ilerliyor. Sistemin yerleştirildiği otomobiller 2010'dan bu yana 320 bin kilometrenin üzerinde test sürüşü yaptı.

Kendi kendine gidebilen otomobilin ilk görme engelli sürücüsü, ABD'nin California eyaletinde yaşayan Santa Clara Vadisi Körler Merkezi müdürü Steve Mahan oldu. Mahan'ın gözlerinde yüzde 95 oranında görme kaybı var. Google'ın yayınladığı son videoda, söz konusu sistem ile donatılmış olan Toyota Prius'a binen Mahan'ın direksiyonun başına geçtiği görülüyor. Bir fast-food lokantasından yemek alan Steve Mahan, araç ilerlerken yemeğini yiyebiliyor. Yol üzerindeki çamaşırhaneden eşyalarını alan Mahan, yeniden evine dönüyor.

Test sürüşleri şu an sadece California'da yapılsa da, Nevada eyaletinde bu tip araçlar için özel bir yönetmelik hazırlanıyor. Yönetmelik, araçların testlerinin daha güvenli ve yasal olmasını amaçlıyor.

Google mühendisleri, kendi kendine gidebilen otomobillerle ilgili çalışmaların süreceğini, henüz önlerinde aşılması gereken pek çok sorun olduğunu belirtiyor

Kaynak :http://www.internethaber.com/google-otomobil-gormez-ama-kor-engelli-toyota-prius-audi-gps-steve-mahan--411511h.htm#ixzz1qVMdZpA1



< Resime gitmek için tıklayın >
F
12 yıl
Araç tavsiyesi (max 12.000)
Arkadaşlar merhaba, bir arkadaşım için araba tavsiyelerinize ihtiyacımız var, forum ahalisine de soralım dedik :)
max 12.000 fiyat, hidrolik direksiyon, klima olan, satılma durumunda cok sıkıntı çıkarmayacak bir araç bakıyoruz, yardımlarınız için teşekkürler.
F
12 yıl
Yerli Otomobile Bir Talip Daha (Malezya)
Malezya'da 22 yıl iktidarda kalan efsanevi Başbakan Mahathir Mohamed, yerli otomobil için düğmeye basacaklarını söyledi.



Malezya'nın yerli otosu Proton'u yapan efsanevi lider Mahathir Mohamed, "Bir Türk otomotiv firmasıyla görüşüyoruz. Önce Türkiye'de Proton üretip, ardından da bir Türk aracı geliştirmek istiyoruz" dedi.

Yerli otoya bir talip de Asya'dan çıktı. Malezya'da 22 yıl iktidarda kalan efsanevi Başbakan Mahathir Mohamed, önce Proton markalı araç üretileceğini, ardından da yerli otomobil için düğmeye basacaklarını söyledi. 1983 yılında, Başbakan olduğu dönemde Malezya'yı yerli otomobiline kavuşturan eski Başbakan Mahathir Mohamed, Türkiye'de bir firmayla üretim konusunda görüştüklerini söyledi.

Politikadan 2003 yılında ayrıldıktan sonra kurduğu Proton'un danışmanlığını üstlenen Mohamed, Türkiye'de otomobil üretimi için görüşmelerde bulunduklarını belirtti. Malezya'nın resmi haber ajansı Bernama'ya konuşan Mahathir Mohamed, "Bir Türk şirketiyle görüşmelerimiz sürüyor. Önceliğimiz Türkiye'de Proton üretimi. Ardından da Türkiye malı bir araç için düğmeye basacağız" dedi.

'COĞRAFYA GÜZEL'

15 bin çalışanı bulunan Proton'un Türkiye'de üretimin teknolojiyle birlikte coğrafi durumunun da cazip geldiğini söyleyen Mahathir Mohamed, "Türkiye önemli bir noktada duruyor. 70 milyonluk nüfusu ve iyi bir satın alma gücü var. Türkiye zaten iyi bir pazar. Arap coğrafyası ve Orta Asya ülkelerine de yakın. 8 komşusu var ve Batı Asya, Güneydoğu Avrupa'ya da çok yakın" diye konuştu.

19 YILDA DÜNYA 10'UNCUSU OLDU

Malezya'nın efsane Başbakanı Mahathir Mohamed, 1983'te kurduğu Proton ile ülkeyi, dünyanın en büyük 10'uncu pazarı haline getirdi. Proton'un ülkesinde pazar payı yüzde 60.

LOTUS'U 2003'TE DEVRALDI

Teknolojik altyapısı oldukça yüksek olan Proton, 9 farklı modelin üretimini gerçekleştiriyor. Proton, üst sınıfa ise 9 yıl önce devraldığı Lotus ile adım attı.



Kaynak :http://www.internethaber.com/malezya-turk-otomobil-talip-turkiye--405140h.htm#ixzz1o4qyGzHB
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.