N

Teğmen
02 Ağustos 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
8 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
15 yıl
uzaktan eğitim
Uzaktan eğitimle ilgili dökumanlar bu başlıkta toplansın lütfen!!!
N
17 yıl
Trafik Cezaları
Trafik cezaları ile ilgili paylaşımlarınız için bir başlık açmak istedim. Tecrübelerinizi burada aktarabilirsiniz. Fahri trafik müfettişleri tarafından kesilen trafik cezalarına nasıl itiraz edeceğinizi içeren örnek bir dilekçeyi ekte veriyorum. Herkese kazasız güvenli ve huzurlu!!! yolculuklar..

İSTANBUL SULH CEZA MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE
İTİRAZ EDEN : XXX
(adres)

İtiraza konu tutanağın tanzim tarihi :

İtiraza konu tutanağın tebellüğ tarihi :

İtiraz konusu : Trafik denetleme şube müdürlüğü’nün XXX tarih, XX seri, XXX sıra no.lu trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptali hakkında

AçIklamalar :

1- 34 XXX 001 tescil plakasına kayıtlı hususi otomobilimin; karayolları trafik kanunu`nun XXX maddesi hükmüne istinaden "XXX" suçunun işlendiği iddiasıyla tescil plakasına göre gıyabımda kesilen ekte sunulu XXX tarihli, toplam X TL. bedelli trafik cezası tutanağı düzenlenip, XXX tarihinde tarafıma tebliğ edilmiştir.

2- XXX tarihinde fahri trafik müfettişi tarafından şahsıma isnat edilen trafik suçunu kabul etmiyorum. İddia sahibi iddiasını ispat etmekle yükümlüdür. Trafik ceza tutanağının keyfi olarak veya bir yanılma sonucu düzünlendiğini düşünmekteyim.
SONUÇ VE TALEP : Yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığım nedenlerle; İtirazımın kabulü ile tescil plakasına gore düzenlenen trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptaline karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

(AD SOYAD)
(ADRES)

Ekleri :

1- Trafik denetleme şube müdürlüğü’nün XXX tarih, XX seri, XXX sıra no.lu trafik ceza tutanağı fotokopisi.
2- 34 XX 001 plakalı aracıma ait iki adet ruhsat fotokopisi.
3- Nüfus cüzdanı sureti.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.