A

Yüzbaşı
15 Temmuz 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
6 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
3 yıl
BIOS\u0027ta yaptığım ayar Windows açıldığında iptal oluyor
Merhabalar. Benim bilgisayarım masaüstü bilgisayar. MSI Trident A 9SC-652eu. Anakartı B360 Trident A (MS-B926) olarak görünüyor. Sorunum şu: İşlemci fazla ısınıyor. İstirahat halinde bile 65 dereceler civarında. İşlemci Intel i7 9700F. İşlemci fanı içinden çıkan fan. Hiç açılmadı kasa. Fanın hızını artırayım dedim. BIOS'tan fan hızını biraz daha artırınca BIOS ekranı açıkken sıcaklık 50 derecenin altına düşüyor. (2000 civarı RPM'de). Hafif fan sesi geliyor ama rahatsız edici değil. Buraya kadar sıkıntı yok. Ayarları kaydedip BIOS'tan çıkıyorum yeniden başlatıyorum. Açılma esnasında da fan sesi geliyor aynı şekilde. Ne zaman ki Windows açılsa oturum açma ekranı geldiği anda fan yavaşlıyor. 600 RPM'lere düşüyor sıcaklık 70'lerde olduğu halde. Yani özetle BIOS'ta yaptığım fan ayarları hiçbir şekilde Windows açıldığında geçerli olmuyor. Makine kendi default ayarlarına dönüyor. Fanı BIOS'tan maksimum çalışma moduna alsam bile oturum açma ekranı gelir gelmez süpürge gibi çalışan fan birden yavaşlıyor. Bilgisayarın BIOS güncellemesine baktım maalesef güncelleme gelmemiş. https://www.msi.com/Desktop/support/Trident-A-9th sitede tek bir BIOS görünüyor. Bendekiyle aynı sürüm olmasına rağmen yine de bunu indirip tekrar yükledim yine düzelmedi. Bayağı araştırdım benzer sorun yaşayan kimseyi görmedim. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
A
6 yıl
Repeater hız artırır mı
Merhabalar. Eve internet bağlattım. Arka odada internet çekimi telefonda 3 dişten 2ye düşüyor. İnternet bağlantısı var. Ama modemin olduğu odada 24 olan hız arka odada 5-6lara kadar düşüyor. Bu menzil arıtırıcı denen repeaterlerden alıp arka odaya taksam arak odadaki internet hızı artar mı yoksa repeaterler sadece çekmeyen yerlere interneti ulaştırmak için kullanılan şeyler mi? Araştırdım baya ama bi çözüm bulamadım. Bilgisi olanlar cevap verirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
A
6 yıl
GPT sorunu
merhaba arkadaşlar. ben windows 10 kurulu laptopuma format çekip windows 7 yükleyecektim. format cdsini taktım. sistemin kurulu olduğu C kısmını biçimlendirdim. yani windowsu sildim. sonra bir baktım windowsu kuramıyorum. çünkü diskim gpt formatında olduğu için windows yüklenemiyormuş. gptyi shift+f10 kombinasyonunu kullanarak mbr'ye dönüştürmeyi biliyorum ama bunu yaparsam tüm veriler silinecek. ben verilerimi D'ye koymuştum. rufus kullanarak gpt uyumlu usb formatı atayım dedim ama usbyi tanımıyor. windows silindiğinden midir nedir BIOS ekranına gelemiyorum. oraya gelebilsem usbyi seçicem ama bilgisayarı açtım mı saçma bir ekran beni karşılıyor. beni karşılayan ekranı da resim olarak buraya ekliyorum. şu an verilerimi kaybetmeden bu bilgisayara herhabgi bir windows sürümü kurma imkanım var mıdır? bilen arkadaşlar cevap verirse çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler. < Resime gitmek için tıklayın >
A
9 yıl
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (çapa tıp) WhatsApp Grubu
Çapa tıpı kazanan arkadaşlar. Birbirimize destek olmak ve yardımlaşmak için bir whatsapp grubu kuralım. İsteyenler numaralarını bana özelden yazsın.
A
10 yıl
Cevap: ★SONY XPERIAâ„¢ Z2 KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT | TR ROM FTF ★
siz bayadır bu durumu araştırıyorsunuz galiba. durumu size açıklayım. bak şimdi bu dk31 (xperia z1'in docku):

https://store.donanimhaber.com/53/3e/fc/533EFC6DB772FD2F9F90D8434D29C97D.jpg
https://store.donanimhaber.com/bc/ba/2a/BCBA2AE2A3027AE0E0A605CE2AF363C5.jpg
https://store.donanimhaber.com/83/cb/2a/83CB2AB1447BDA49273340FD4F38BE44.jpg
https://store.donanimhaber.com/67/54/c1/6754C1AECA2251BC3471F790CB1182E1.jpg
https://store.donanimhaber.com/16/b9/26/16B92698121CBF68B8F845BECAA1F797.jpg
https://store.donanimhaber.com/b5/e8/a5/B5E8A5F9DE98DD18C0A88630BE4B2546.jpg
https://store.donanimhaber.com/7d/1c/82/7D1C82F743DF1A4380E7900D6FC77688.jpg
https://store.donanimhaber.com/bf/f1/17/BFF117137C45EF28912A645AE706C408.jpg
https://store.donanimhaber.com/e9/7f/f2/E97FF2E5AD0BC4FF1DEBD359C186B995.jpg

verdiğim linklerdeki resimlere sırasıyla tıkla. görmüş olduğun gibi z1'in docku(dk31)'i açtığın zaman içinden manyetik şarj kablosu çıkıyor ve bu aynı zamanda z2 ile de uyumlu. yani alıp kullanabilirsin. dk36 farkı nedir dersen bi de onun iç yapısını göstereyim:

http://hizliresim.com/8mvrD1
http://i.hizliresim.com/kZzDOr.jpg

görmüş olduğun gibi dk36 biraz daha farklı. içine bikaç devre elemanı koymuşlar.

okuduğu bölüm elektronik olan ve bu konulardan anlayan "pocemonmutlu" adlı üyenin bana yazdığı yazıyı buraya yazayım:

"""Dock'ın iç yapısının Manyetik kablo ile ne farkları var açıklığa kavuşturmak için herkes ile paylaşmaya ve bilgilendirmeye çalışıyorum. Dk31 iç yapısını paylaştım, ama DK36 aynı mantıkla çalışmasına rağmen ektra güvenlik önlemi almış ve ufak güzel bir koruma devresi tasarlamış.

Bu devrenin Dock içine yerleştirilmesinin sebebi bilinçsiz kullanıcıların telefona zarar vermemelerini büyük ölçüde azaltmak için tasarlanmış ama Dock üzerinden!.

Örnek vermek gerekirse, siz 80tl ödeyip Dock'u aldınız ve evde orjinal adaptörü ile kullanırken iş yerinde farklı bir adaptor ile kullanmaya çalıştınız, yada adaptörünüz bozuldu orjinal adaptor oldukça pahalı geldi sizde 15-25tl'ye satılan adaptor aldınız. Eğer adaptör Dock'a fazla voltaj gönderir ise Dock içindeki devre üzernindeki komponentler (zener diodlar vs.) kısadevre olacak ve telefonu korumaya alacaktır ama Dock üzerindeki devre bozulmuş ve kullanılmaz duruma gelecektir.

Aynı olay kapağın altındaki mini usb için'de geçerli. Siz farklı marka yada model adaptor ile şarz ederken adaptor bozulur yada gereken değerin üzerinde voltaj gönderir ise, yada bilgisayara bağladığınız usb girişinde sorun var ise (kaçak vs.) kablo üzerinden yüksek voltaj gönderirse telefonu ne koruyacak?.

Özet: 80tl verip Dock alanlar en azından extra koruma devresi ile istediği adaptörü kullanarak telefonun bozulma riskini azaltmış olacaktır ama Dock'un bozulma riskini arttıracaktır.

Senin yapman gerek ise satın aldığın manyetik kabloyu orjinal adaptoru ile kullanmaya, bozulur ise orjinal adaptorünü satın alıp kullanmaya özen göstermek olacaktır."""





SONUÇ OLARAK: Telefonun kutusundan çıkan orjinal şarj adaptörünü kullandığın sürece sorun teşkil etmez, çünkü kaliteli adaptörler'de giriş ve çıkış katında yeterli seviyede güvenlik önlemi alınmış oluyor. ama yok ben takıntılıyım olur da şarj adaptörü bozulursa falan kafama takarım diyorsan dk36'yı alabilirsin. tabi bu durumda adaptör bozulursa muhtemelen dock bozulur ama telefon korunmuş olur. ama ben manyetik şarj kablosu kullanıyorum ve oldukça memnunum. zaten bir sürü insan normal usb ucuyla şarj ederken aslında ekstra güvenlik önlemi almamış oluyor çünkü usb girişli şarj aletlerinde adaptörden gelen güç dk36'nın yapısına benzer bir devreden geçmeden doğrudan telefona ulaşıyor. yani telefonu normal kutudan çıkan kablosu ile şarj etmenle manyetik kabloyla şarj etmen arasında güvenlik açısından bir fark yok. ama dediğim gibi yine de sen bilirsin. dk36 demin belirttiğim gibi ekstra güvenlik önlemli.
A
10 yıl
Harici Harddisk çöktü çok önemli bilgiler vardı bilgili abiler bi yardım etsin
arkadaşlar bende my passport marka 500 gblık harici bi harddisk var. ben bunu yıllardır kullanırım. bi sorunla karşılaşmamıştım bugüne kadar. ama bugün bilgisayara veri atcaktım. biraz fazla boyutta 200gb kadar falan. atarken arada bakıyorum. 163 gb kadar attı kalan 1 saat dedi. bir saat sonra baktım hala aynı yerde. hala 163gbta. ve hala bir saat diyor. harddiski elime aldım cayır cayır yanıyor çok ısınmış.

çıkardım bilgisayardan. geri taktım bilgisayar tanımadı. soğumasını bekledim soğuduktan sonra taktım yine tanımadı. hani bilgisayar hiç tepki vermiyor. takıyorum ama hiç takmamışım gibi hiçbi değişiklik olmuyor. kardeşimin bilgisayarına da taktım yine aynı durumla karşılaştım. harddisk çalışıyor ışığı falan yanıyor ama bilgisayar hiç yokmuş gibi davranıyor. içinde başka yerde olmayan çok önemli bilgilerim vardı. bilgileri kurtarma imkanım var mı ?? bilen biri yardım etsin lütfen çok zor durumdayım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.