Q

Yüzbaşı
01 Temmuz 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
261 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Q
9 ay
Profile Super 7 Pompa ve Körük arızası
Herkese merhaba. Sanırım 7 yıl önce alınan Profilo Super 7 CM103K0TR model çamaşır makinemizin pompası 2 gün önce arızalandı. Suyu boşaltmıyor. Servis gelip baktığında pompa içerisinden çorap çıktı buna da körüğün sebep olduğu söylendi, körük gevşediği için çamaşır pompaya kaçmış arıza yapmış dendi. Körük ve pompa değişimi için servis ücreti dahil 4400TL ücret istendi. Fiyat bana biraz yüksek geldiği için karar veremedim elimdeki arızalı makineyi ikinci elde satıp üzerine ekleyip sıfır bir cihaz almayı düşünüyorum fakat bu işlerden hiç anlamadığım için şuan bendeki cihazın muadili nedir bilemiyorum. Mesela aşağıda linkini attığım cihazlardan birini alsam benim şuan kullandığım ile arasındaki kalite farkı nasıldır hangisi daha iyidir. Hem bu kadar para verip hem de daha düşük kalitede,özellikte bir ürün almak istemiyorum, en azından şuan kullandığım ürüne denk bir ürünü ne kadara alabilirim? Beyaz eşya konusunda piyasayı pek takip edemediğim için şuan benim sahip olduğum ürünün muadillerinin sıfır fiyatı nedir bilemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

DÜZENLEME: Ürünün modeline göre körük ve su boşaltım pompası fiyatlarına baktığımda maksimum 1000 Liraya ikisini de bulabiliyorum hatta 600-700TL'ye de bulunuyor fakat bunlar orijinal parçalar mı bilmiyorum. Acaba bu parçaları alıp kendim değiştirebilir miyim? Zor bir işlem midir?


https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_bosch-wga142z0tr-9-kg-1200-devir-%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makinesi-beyaz-1228741.html


https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_prof%C4%B1lo-cmu12t91tr-9-kg-1200-devir-%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makinesi-beyaz-1220348.html
Q
10 ay
Wifi 6 Modem Farkı
Herkese merhaba. 2 yıldır Superonline 50Mbit internet kullanıyorum. 1 hafta önce 500Mbit'e geçtim. Fakat 500'e geçtikten sonra bazı oyunlarda daha önce hiç olmamasına rağmen ping sorunlarıyla karşılaştım. Hatta yine daha önce yaşamamama rağmen twitter'da videoların donduğunu, yüklenmediğini fark ettim. Kablolu bağlantı kullanıyorum. Ara ara defalarca hız testi yaptım bir kere bile 500'ün altında çıkmadı sonuç speedtestte ping hiç yüksek çıkmıyor cmd ile google, youtube gibi web sitelerine ping attığımda da değerler gayet normal çıkıyor fakat dediğim gibi bazı oyunlarda ping sorunu yaşıyorum ve video izlerken sorunlar yaşıyorum. Superonline'a sordugumda Wifi6 modem önerdiler. Bu noktada anlayamadığım bir husus var. Bu wifi6 modem ethernet ile yapılan bağlantıyı iyileştiriyor mu yoksa adından yola çıkarak sadece Wifi bağlantıyı mı iyileştirmeyi amaçlıyor? Wifi6 modem bu tür yüksek hızları kullanabilmek için bir gereklilik midir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Q
geçen yıl
Nvme SSD çok yavaş taşıma yapıyor
Herkese merhaba. 1TB Samsung 980 Pro ve 1 TB Samsung 980 SSD'lere sahibim. MSI B550 Gamıng Plus anakarta sahibim. 980 PRO PCIE 4.0'da 980 ise PCIE 3.0 slotunda takılı. İkisinde de aynı sorunu yaşıyorum. Dosyaları taşırken, rardan cıkarırken çok düşük hızlar görüyorum şu zamana kadar maximum 100mb gördüm. Genelde hep 30-80mb arası aktarım hızı görüyorum. CrystalDiskMark ile sonuçlar düzgün çıkıyor diye tahmin ediyorum çok anlamasamda maximum hızına ulaşıyor testlerde. Test sonuçlarını atıyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Samsung 980 PRO:

< Resime gitmek için tıklayın >

Samsung 980:

< Resime gitmek için tıklayın >
Q
geçen yıl
Yurtdışından gelen değişim ürünü vergilendirme
Herkese merhaba. Türkiye'den Lian Li marka kasa aldım fakat kasanın ön fanlarında sorun vardı ve markaya bu durumu bildirdim. Marka yeni bir fan gönderecek ama bana "gümrük vergisini karşılamıyoruz" dediler. Değişim ürünlerinde gümrükten vergi alınıyor mu? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen?
Q
geçen yıl
Custom benzeri klavye arıyorum
Herkese merhaba. Youtube'da custom klavye videoları izliyorum. O klavyeleri gördükten sonra hiçbir klavyenin sesini beğenmiyorum. Bazılarının stabilizeri çok kötü oluyor bazılarının ise keycapleri. Şuan Corsair K70 MK2 Rapidfire kullanıyorum ama dediğim gibi o tarz klavyelerden çok uzak bir hissiyatı var. Bu hafta Corsair K70 TKL Champion ve Hyperx Alloy Origins 65 satın aldım ikisini de pek beğenmedim aslında ses ve hissiyat olarak Hyperx biraz iyi gibi fakat yine de tam aradığım değil. Aşağıdaki attığım videodaki klavyenin sesine bayıldım desem yeridir tam olarak böyle bir şey arıyorum, bu kadar olmayacağını biliyorum ama en azından bu custom klavyeye yakın seviyede bir klavye arıyorum. Stabilizerleri iyi, prelubed bir klavye var mıdır acaba seri üretimde? Tuş sesi, hissiyatı beni tatmin edecek TKL ya da %65 klavye arıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.




Biliyorum seri üretimden böyle klavyeler yakalamak imkansız ama en azından bu sese hissiyata en yakın klavyeyi arıyorum. Akko, Epomaker, Keychron gibi markalara da bakıyorum ama aralarında bu tarz klavyeler var mıdır bilemiyorum.


https://www.youtube.com/watch?v=qvsNyOhYMkQ&ab_channel=LilShoosh


https://www.youtube.com/watch?v=CorB0q9QImw&ab_channel=LilShoosh
Q
geçen yıl
Sapphire Nitro+ Rx6950 xt soğutma performansı
Birkaç gün önce başlıkta bahsettiğim kartı satın aldım. Kartın soğutmasıyla ilgili ufak sorunlarım mevcut. Kart Nitro+ model Nitro+ Pure değil. Kart oyuna girdiğim anda hızlı bir şekilde 70-75 derece sıcaklıklara ulaşıyor. Bir süre sonra 80 dereceyi bile görüyor. Fakat soğutma performansı kötü olduğundan değil, fanlar çok yavaş döndüğünden. Bu bahsettiğim sıcaklıklarda bile 1600-1800rpm arasında dönüyor. MSI Afterburner ile fan curve ayarladığımda sıcaklıkları 65 dereceye kadar düşürebiliyorum fakat 2800-3300rpm arasında fanlar bir hayli sesli oluyor ama pek sorun değil benim için. Benim sorunum şu. Ben bu ayarları MSI Afterburler ile yaptığımda bu şekilde çalışması için her oyuna girdiğimde Afterburner'ı da çalıştırmam gerekiyor. Bu ayarları herhangi bir uygulamayı çalıştırmaya ihtiyaç duymadan kullanmamın bir yolu var mı acaba? Kartın üzerinde 3 farklı BIOS var. Bu BIOS'lardan biri Performance biri Silent biri de Software Control olarak geçiyor fakat üçünü de denediğimde hiçbir fark göremiyorum fanların soğutmasında. Açıkçası görselden hangisinin performans hangisinin silent olduğunu bile anlamış değilim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
< Resime gitmek için tıklayın >
Q
geçen yıl
Bilgisayar masası tavsiyesi
Forumda hiçbir yerde masayla alakalı tavsiye alabileceğim bir başlık bulamadığım için buraya yazmak durumunda kaldım. Yeni kurduğum sistem için L masa arıyorum. Uzun tarafı minimum 150cm olacak şekilde sallanmayan bir masa arıyorum. Şu zamana kadar sadece 1 tane bulabildim fakat ondan da emin değilim. Aramızda sallanmayan bir L masaya sahip olan arkadaşlar varsa tavsiyelerini duymak isterim. Bütçem max 2000TL çok zorlarsam belki 2300 civarı olabilir. Dediğim gibi boyutu uyduktan sonra aradığım tek kriter sallanmıyor olması sağlam duruyor olması. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bulduğum L masa:https://www.adoremobilya.com/rio-ofis-l-masa-oslo-ceviz
Q
geçen yıl
PSU Sleeve kablo bulamıyorum
Herkese merhaba. Siyah-gri sleeved kablo arıyorum fakat Thermaltake, Phanteks gibi markaların ürünleri stokta olmasına rağmen 3x8 GPU soketine sahip Sleeved kablo bulamıyorum genelde hep 2x8, 2x6 pin şeklinde satılıyor. Cooler Master'ın bu şekilde bir ürünü bulunuyor fakat stoklarda yok malesef. Önerebileceğiniz söylediğim kritere sahip sleeved kablo bulabileceğim bir yer var mı acaba? Yardımcı olursanız sevinirim
Q
geçen yıl
Televizyon Tavsiyesi
Herkese merhaba. Televizyon teknolojisine çok uzağım, ailemin günlük kullanımı için 50-55inç bir televizyon arıyorum. Bütçem 10-12bin arası. Alacağım cihazda çok fazla Smart Tv özelliği olmasına gerek yok. Ekran yenileme hızı, giriş-çıkış portları vs çok önemli değil benim için. 50-55 inç aralığında görüntüsü kaliteli olan, yıllarca sorunsuz kullanabileceğim clouding ve ışık sızması gibi sorunların minimum olduğu bir cihaz arıyorum. Teşekkürler.
Q
2 yıl
Gtx 1070Ti\u0027dan RTX 2060\u0027a geçmek
Herkese merhaba. Geçtiğimiz haftasonu itopya'daki RTX 2060 indirimden faydalanıp 5000TL'ye Gigabyte RTX 2060 D6 6GB satın aldım. Halihazırda Evga Gtx 1070Ti kullanıyorum. RTX 2060'ı satın almamın nedeni sadece DLSS, Ray Tracing aradığım bir özellik değil. Özellikle RDR ve COD MW gibi oyunlarda TAA'nın yarattığı bulanıklıktan çok rahatsız oluyorum DLSS ile bunun önlendiğini gözlemledim. 1070Tİ ve 2060 arasında FPS anlamında pek bir fark olmadığını biliyorum hatta VRAM olarak 2060 daha geride fakat 1080p kullandığım için 6GB yeterli diye düşünüyorum. Dediğim gibi 5000 TL'ye 2060'ı satın aldım sizce elimdeki 1070Ti'i kaça satabilirsem bu aradaki farkı vermeye değer? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.