DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
A

Teğmen
21 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
25 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
A
20 yıl
Adaptör Sorunu
Arkadaşlar bende F/S Amilo M7440 var. haftasonu şarj aleti yaklaşık 40 cm yükseklikten yere düştü(zemin parke) ve şu an çalışmıyor. Siemens destek hattını aradım, verdikleri numaraları aradım. Aldığım yanıt şaka gibi oldu. Bu adaptörden satın almak istediğimi söyledim: yaklaşık 100 ytl fiyatı olduğunu ve TEMİN SÜRESİNİN 5 HAFTA olduğunu söylediler. Basit bir adaptörün temin süresi nasıl 5 hafta olabilir anlamak mümkün değil! Aman dikkat edin aynı şey sizin de başınıza gelmesin valla:( Bu tür şeyler bulabileceğim bir satıcı bilen var mı acaba?
A
20 yıl
Yeni Sistemim (Başlangıç Hi-fi)
Öncelikle sistemle ilgili bilgi vermeden önce benden yardımlarını esirgemeyen KillForYou arkadaşımıza çok teşekkür ederim. Açtığı Hi-Fi topiği ile bu foruma güzel bir hareket getirdi.
Gelelim benim sisteme;
Yaklaşık 1 ay öncesine kadar 2 tane bilgisayara sahiptim. Biri Fuj. Siemens bir laptop,diğeri 64+ bitlik bir amd masaüstü idi. Masaüstü bilgisayarımda Philips 5.1 hoparlör sistemi (yanılmıyorsam A2.630) ve creative 5.1 ses kartı kullanıyordum. Ancak hem iki bilgisayarın gereksiz olduğu düşüncesi ve yıllardan beri hayalini kurduğum bir Hi-Fi sistem sahibi olma düşüncesiyle masaüstü bilgisayarımı sattım,üzerine bir miktar para ekleyerek sistemimi kurdum.
A/V receiver tercih ettim,çünkü hem müzik dinlemeyi, hem de film izlemeyi severim; dolayısıyla stereo bir sistem
düşünmedim. Adaylarım arasında Yamaha,Onkyo ve Marantz modelleri vardı. Yaptığım araştırma sonrasında fiyat performans açısından Yamaha RX-V457 modelini seçmeye karar verdim. Bu receiver 6.1 özelliğinde. 6x130W çıkış gücüne sahip (Standard Power (8 ohms, 20-20.000Hz): 6x85 W). Tasarım açısından da hoşuma gittiği için tercihimi Yamaha'dan kullandım. Eğer mali olarak daha güçlü durumda olsaydım Harman Kardon ve başarılı Denon modellerini de düşünebilirdim ama aradığım özellikteki muadil receiverlar yaklaşık 250€ daha pahalı bu markalarda.
DVD Player tercihimi çok profesyonel bir üründen yana kullanmadım. Philips DVP-720SA'yı tercih ettim (div-x desteğinin olması bir artı,çok pahalı değil ve tasarımı da başarılı).
Hoparlör konusunda hiç tereddüt yaşamadan Wharfedale Diamond 8.4leri aldım front olarak. Verilen parayı sonuna kadar hak eden oldukça başarılı hoparlörler bence.
Kasım ayı içerisinde center ve yeni yıla girmeden surroundlar ve sub. ı alarak sistemi tamamlamayı ümit ediyorum.
Kablo konusu ise tahmin ettiğimden daha yüksek maliyetli oldu diyebilirim. Kaliteli bir optik kablo ve hoparlör kablosuna iyi para ayırmak gerekiyor, sistem kuracak arkadaşlar bunu da göz önünde bulundursunlar bence.
Başlangıç seviyesinde bir sistem olmasına rağmen verdi duysal hazzı tarif etmem zor. Multimedia bir hoparlör setinden sonra bu tür bir sisteme geçiş yapıncasanki daha önce hiçmüzik dinlememiş gibi hissettim kendimi:) Sanırım bundan sonra evde daha fazla zaman geçireceğim:) Birkaç gün sonra fotolarını da eklerim sistemin...
A
20 yıl
Paylaşımlı ekran kartı ram ayarı
Arkadaşlar bende fuj.siemens amilo m7440 var. max 128 mb ekran kartı mevcut makinada. şuan 8 mb aktif olarak kullanılıyor, onu 64 ya da 128 e nasıl çıkarabilirim? Bios a baktım ama bir agp ayarı yoktu?!
A
20 yıl
External DVD Writer Oluşturmak
Piyasada satılan extarnal dvd writerlar biraz pahalı. Hem ofisteki bilgisayarım da hem de evdekinde kullanmak üzere bir harici dvd writer a ihtiyacım var. Bildiğim kadarıyla bunlar için özel kutular var. Bu kutuların fiyatları ile ilgili bilgisi olan veya link verebilecek arkadaşlar var mı?
A
20 yıl
Bu cahile yardım lütfen:)
Arkadaşlr sorularım bazılarınız için sıkıcı olabilir kusura bakmayın, mümkün olduğunca arşivde eski msjları da okumaya çalışıyorum vakit buldukça. Şimdi cahilliğimi gidermek için yardımınıza ihtiyacım var. Zaman ayııp cvp yazanlra teşekkür ederim

1. Eve müzik sistemi kurmak istiyorum. Bu kapsamda hem dvd playerdan yüksek kalitede film izlemek,dijital tv yayınlarında kullanmak , cd playerdan kaliteli ses almak istiyorum. Bunun için receiver, dvd player ve kaliteli hoparlör seti almak istiyorum. Bu iş için ayırabileceğim toplam bütçe 1.5 milyar civarında. Bu konuda marka-model ve satıcı tavsiyesinde bulunursunuz mutlu olurum.

2. Piyasada satılan hazır ev sinema sistemleri benim isteklerimi karşılayacak nitelikte mi? Deck şeklinde almaktansa böyle komple bir sistem almak daha mı mantıklı olur?

3. Kablosuz ses sistemlerinin dezavantajları neler?

4. Masaüstü bilgisayarıma bağlı Philips A2-610 5+1 sistemim var. Bu sisteme dekoder mesala (Jazz De-005 Dolby Dİjİtal Decoder) bağlamak ne fayda getirir? Bu dekoderlerin tam olarak işlevini bilmediğim için soruyorum.

5. Son sorum: Yukarıda bahsettiğim 5+1 sistemimi optik çıkışlı hale nasıl getirebilirim? Laptop bağlantısı yapabilmek adına soruyorum.

Teşekkürler...
A
20 yıl
tuner???
Arkadaşlar tuner ı olmayan bir plazma tv buldum uygun fiyatlı (philips ama modeli hatırlamıyorum). Tuner olmadığı için direk anten takarak görüntü alamam değil mi? digiturk veya bir reciever alırsam bu sorun ortadan kalkar mı? başka alınması gerekn birşey var mı acaba? Cahilliğimi maruz görün bu konuyla ilgili malesef hiç bilgim yok:( Teşekkür ederim...
A
20 yıl
Amilo 1424 mü yoksa M7440 mı?
arkadaşlar bu hafta bir laptop alacağım. iki model arasında karasız kaldı. ya f/s amilo1424 alıp(512 ram ekletecem) ya da amilo m7440 alıcam.
iki ürünü mukayese ettiğim zaman; 1424 ün 15,4" ekranı ve radeon 9700 ekran kartının olması
m7440'ında 512 ram ve 80 gb h. discinin olması ve 100 dolar daha ucuz olması gibi farklı avantajları var.
Autocad kullandığımı da göz önüne alacak olursanız hangisini tavsiye edersiniz? Şuan 1424 bana daha mantıklı geliyor(ekran kartı olduğu için) ama kararsızım biraz:)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.