G

Teğmen
03 Mayıs 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
42 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
6 yıl
2012 c4 Soğutma Suyu Rengi hk.
Arkadaşlar merhabalar
2012 e-hdi aracımda 57bin kmde. Öncelikle şunu sormak istiyorum.
Aracı yeni aldım. Soğutma suyu seviyesi minimumunda biraz altında... Ekleme yapmak istesek ne renk antifiriz kullanmak gerekecek.
Depoda gördüğüm kadarıyla sarı renk antifiriz mevcut; ama nedense total benzin istasyonlarında ve de piyasada bulamadım.

Total istasyonlarında satılan GLACELF AUTO SUPRA isimli ürün kutusu turuncumsu; fakat arkasında yer alan bilgilerde ne renk olduğu yazmıyor.

Alacağımız antifiriz spesifikasyon olarak neyi karşılaması gerekir ve de bu ürüne nereden ulaşabiliriz( iyi bir marka) önerebileceğiniz bir ürün varmı

Teşekkür ederim.
G
8 yıl
Samsung 55D7000 Son demleri !
Değerli forum üyeleri merhabalar ,
2yıl önce linkte yer alan konuyla alakalı sizlere yaşadıklarımı anlatmıştım.https://forum.donanimhaber.com/m_93523269//tm.htm#97831336

Tamir süresinin üzerinden 2 yıl geçti arıza aynı şekilde yeniden boy gösterdi. Resimlerde pek belli olmasa da çıplak gözle bakıldığında bariz bir şekilde çizgiler mavcut.

Ek garanti yaptırdığım için yeniden medi markt ile irtibata geçtim. Cumartesi günü gelip televizyonu inceleyecekler . Gelişmeleri yine sizlerle paylaşacağım.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
G
9 yıl
Opetten alınan gaz ve yanan motor uyarı lambası hk.
Değerli arkadaşlar merhabalar ,
2009 benzin+lpg fiesta sahibiyim. Şehirler arası yaptığım bir yolculuk esnasında elimde olmadan sebeplerden dolayı Opetten Gaz aldım. Normalde shellden başka yerden yakıt almıyorum.

Yaklaşım 180 km yol gittim herhangi bir sıkıntı yoktu. Sonra arabayı park ederken biraz rolantide bekledim araba dengesiz çlıştığını gördüm.devir 7000-9000 arasında sallanıyordu.

Stop ettim. sonra tekrar arabayı çalıştırıdım. Aracım otomatik arabaı hareket ettirmeye kalmadı stop etti.
Benzine aldım arabayı benzinde problem yoktu.9000 devirde sabit güzel bir çalışması vardı.

Dedim herhalde lpg aldığım yakıt kötüydü. 10 km yol gittim . Motor UYarı lambası yandı. sabit yanar vaziyette.

Uyarı lambasını söndürmek için servise gitmeme gerek var mı?
Yakıt bitince herzamanki gibi Shellden yakıt alsam lamba bir süre sonra söner mi?

Değer verip yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
Güzel bir ramazan ayı geçirmeniz dileğiyle
Kazasız sürüşler dilerim.
G
9 yıl
2009 fiesta farı yerine oturtamadım !
Arkadaşlar selamlar ,
hafta sonu park lambamı değiştireyim dedim. Fisetada park ampulu maalesef biraz zor bir yerde. Elimi sokup değiştiremedim. Bende farı söktüm sökerken biraz zorladı ama hallettim.

Ama sanırım yerine oturtmakta sıkıntı oldu. Gerçi vida yerleri tam karşılıyor fakat alttan biraz açıklık kalıyor. Resmini de gönderiyorum yardımcı olacak olan olursa sevinirim. Saygılarımla
< Resime gitmek için tıklayın >
G
10 yıl
55D7000 samsung ekran değişimi
Arkadaşlar selamlar,

Birkaç gün önce dile getirmiştim. Şimdi sizlerle süreci de paylaşma gereği duydum olası benzer bir durum olursa belki bu yazdıklarım size fikir verir. Süreci adım adım sizlere aktaracağım.

Media Marktan 55 D 7000 serisi bir televizyon aldım. Belli bir miktar ücret vererek belki ihtiyacım olur düşüncesiyle GARANTİ ÖTESİ sözleşme yaparak +3 yıl daha cihazı garantiye aldım.

Dünya kupası izlerken 2,5 yıllık tvde yeşil fonda sol kenarda dikine 3 adet siyah çizgi gördüm.

Samsung garantisi 2 yıllık dolduğu için media marktan servis talep ettim.

Servis geldi fotoğrafları çekti. Ekran değişim dedi.Üzerine basa basa bakalım media Markt bunu karşılayacak mı ? dedi

4. gündeyim bakalım haber bekliyorum
G
10 yıl
Samsung 55D7000 bizi yarı yolda bıraktı
Değerli arkadaşlarım.

2.5 sene önce aldığım ve ekstra 3 yıl garanti yaptırdığım 55D 7000 televizyonum dün akşamki dünya kupası maçını izlerken bana bir sürpriz yaptı. Yeşil fonda ekranda solda boydan boya dikine ince siyah çizgiler mevcut (3 adet). Gittim arka fona komple yeşil bi renk koydum çizgiler net belli oldu.

Servis çağırsak bir sonuç alırmıyız. Bi yandan alıp götürürler diyede korkum var harab ederler bunlar bizim baktığımız giibi bakmazlar televizyonlara

https://store.donanimhaber.com/6d/27/0b/6d270bb815009417b3e6f1e38277bb15.jpg

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
G
10 yıl
195x45x16 mı 195x50x16 mı Fiestacılar
Arkadaşlar selam,

2009 fiesta aracımda 195x50x16 lasitk takılı ( ben ikinci sahibiyim) lastikleri değişime gidersem jant yine 16 kalacak 195x45x16 da arac için uygun görülen lastik.
Bu lastiklerin forum araştırmalarım sonucunda BALON YAPMA riski yüksek , KONFOR DÜŞÜKLÜĞÜ , gibi birtakım söylemler var . Kullanan arkadaşlardan yorum yaparsa sevinirim.

195x50x16 nın YAKIT ARTIRMA , SAVRULMA TEHLİKESİ gibi durumlar var dediler ama ben sakin bir kullanıcı oldugum için henuz bunlarla karşılaşmadım.

Ne önerirsiniz

Kazasız sürüşler dilerim
G
10 yıl
ACİL YARDIM !!! otomatik fiesta şanzıman
Değerli dostlar merhabalar ,
2009 fiesta otomatik şanzıman. sabah aracı çalıştırdım geri vitese aldım muazzam bir şekilde vuruntulu(sarsıntılı geçti). Tekrar P konumuna aldım bişey yoktu. Stop ettim çalıştırdım tekrar R konumuna aldım yine aynı.Bir de frenden ayağımı çekınce aracım tatlı tatlı gidiyordu o da ortadan kalktı. Çıktım yola çok hafif vites geçişlerini hissederdim o da yok. Manuel'e aldım ekranda kaçıncı viteste oldugumu gösterirdi onuda göstermiyor. Arabanın çekişide eskısı gibi değil. Derken birde sarı ünlem ekranda belirdi stop ettim uygun bir yerde yarın çekici ile servis yolu gözüktü.

Benzer bir sıkıntı yaşayan oldu mu fikri olan varmı? bizi neler bekliyor ? teşekkr ederim
G
11 yıl
2009-Fiesta lastik ebadı sorunu
Merhabalar ,

2. El 2009 fiesta ile arnıza katıldım . 195 50 16 üzerindeki lastikler. Bunlar orjianal ölçüler mi ?

Hava basıcam kapı yanındakı değerlere baktım bu ölçülerde bir açıklama yok. En yakını 195 50 15 önler 31 arkalar 26 diyor ...

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
G
11 yıl
DİGİTÜRK ve HDMİ TUZAĞI
Yeni üyelik başlattığım Digiturkte HD yayın kalitesinde televizyon seyretme adına HD kutu ve HD yayın farkını da ödedim. Kurulumdan sonra izlenen yayın kötü dedim HDMI kablodan dedi . Ne yapmak lazım dedim bizde kaliteli HDMI kablo var dediler ücret olarakta belli bir fiyat istediler. HD yayın farkı ve HD kutu alarak hizmet talep ettiğim Digitürk neden HDMİ kabloyu ekstradan satma yoluna gidiyor.

Anlayamadığım HD hizmet alamıyorsam ve bunu gelen teknik servis nedeninin kablodan olduğunu söylüyorsa ve ben yeni başlattığım üyeliğimi 6 günde FESH ediyorsam bunun sorumlusu sadece digitürktür. Daha iyi bir digitürk ailesi olma adına elimden gelen hassasiyeti size göstermiş bulunuyorum; ama aynı samimiyeti sizlerden alamıyorum.

Müşteri temsilcisi arkadaşta servisin sattığı ürün HDMI kablo değil sinyal güçlendiricisi deyip bizi bu işten anlamayan biriymiş gibi görüp saçma sapan açıklamalarda bulunduğu telefon kayıtlarında da mevcuttur. Evet ortak çanak kullanıyorum ve çanak EUTELSAT'a çevrili durumda ve sinyal gücümüzde en iyi seviyede. Tek sıkıntımız kabloydu piyasada 3tlye de kablo var 150 tlye de böyle geniş bir yelpazede yetersiz bir kablo gönderen digitürk'ü kınıyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.