R

Yüzbaşı
18 Nisan 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
99 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
5 yıl
EĞİTİM İÇİN TABLET ÖNERİSİ!!! (30 TANE)
Arkadaşlar merhaba, eşim sınıf oğretmeni ve sinifindaki yaklasik 30 ogrenciden 10-12 si derslere katilabiliyor. Onun disindakilerde ya telefon dahi yok evlerinde, ya da tek telefon 4-5 kardes olunca kullanamiyorlar. Ben de cevremden yardim toplamaya basladim ve cocuklara egitim alabilsinler diye tablet ulastirmaya calisiyorum.

Eba, zoom, skype vb. kullanabilecekleri, pahali olmayan bir model arayisim var, yaklasik 20-30 tane almayi dusunuyorum. 500 TL civari butce dusundum. Toplayabildigim paraya gore degisir tabi ama, sadece bu isler yapilsin diye alacagimiz icin fazla para bile toplasam daha iyi tablet degil, aynisindan daha cok tablet alip baska cocuklara ulastirmak daha mantikli geliyor. Benim suana kadar baktigim ve aklima yatan model asagida. Siz ne dusunuyorsunuz?

https://www.teknosa.com/alcatel-smart-tab-7-16gb-wifi-siyah-tablet-p-125042200

Öne bakan çift hoparlor, kendiliginden stand gibi ozellikler uzaktan egitim icin elverisli geldi acikcasi.
R
5 yıl
Psikilojik sorunlari olan MEGANE sürücüsü!!!
Merhaba arkadaşlar, bugün başımdan geçen bir olayi anlatmak istedim. Bu olayin Megane veya Megane kullanan sürücülerle bir baglantisi olmadigini da belirtmek isterim.

Bugun yegenime bakiyorduk ve akşam 8-9 saatlerinde ablama birakmak için eşimle yola çıktık. Yolda uyuyan yegenim uyandi ve annesini yaninda goremedigi icin aglamaya basladi, bu sirada hem fazlaca agladigi (2 yaş) hem de astim hastasi oldugu icin oksurmeye, duzgun nefes alamamaya başladi. (Burada cok bilgili olmadigimda dolayi bildigim gibi ozetleyecegim, odanin nemini ayarlayan bir aletleri var astim icin ve yegenim rahat nefes alsin diye bu aleti odada calistirip onun nefes almasini rahatlatiyorlar.)

Yegenim bu sekilde olunca biraz hiz yaparak daha cabuk ablamlara varmak istedim. (Evlerin arasi 60km, bunun 50km si Ankara çevreyolundan geçiyor).

Çevreyolunca yaklaşık 180 km/s hizla sol şeritte ilerliyorum. Önüme benden yavas birisi cikinca iki selektor yakiyorum ve kimisi hemen kimisi agir agir saga gecip bana yol veriyordu. Bu şekilde yaklaşık 30-40 km yol aldim. Sonra yine önumdeki araç benden yavas oldugu icin 2 selektor yaktim (15-20 selektor yakarak onumdekini olumune taciz eden bir adam degilim, zaten goren erken ya da gec yana geciyor sagolsun, psikopatligin alemi yok). Onumdeki arkadas da sagolsun selektoru gorur gormez saga yanasti (Son kasa Megane). Olay burada başlıyor. Ben arkadaşı gecer gecmez farlarini aynalardan goremeyeceyim bir mesafede hemen arkama geçti ve bana iki selektor atti. Dedim ki bu kardeste sikinti var. Belli ego sorunlari var. Sonra hemen saga gectim. Bu arkadas o an 200-210 yaparak basti gitti. Ugrasmadim, takip etmedim, zorlamadim. Zira amacim arkadasla yarismak, didismek degil, varacagim yere hizli bir sekilde varmakti. 1km sonra bu arkadas sag seride gecip tekrar eskiden seyrettigi 140-150 hizlarini saglayip stabil devam etmeye basladi. Ben de bu durumda hala sol seritte 180 ile devam ettigim icin kendisini tekrar solladim ve yoluma devam ettim. Baska bir didismemiz olmadan sorunsuz yoluma gittim ve eve vardim.

Simdi dusundukce gercekten aklima takiliyor. Ben o an icin arkadastan hizli gidiyordum, taciz etmeden sadece iki selektor yakip yana gecmesini bekledim ve yoluma devam ettim ayni hizla. Ama bu arkadas neden hemen aninda arkama gecip sonra ironik bir sekilde bana selektor yaparak, ki aninda saga gectim, beni sollayip uzayip gidip sonra tekrar eski hizina gecti? Gurur mu yapti? Benim ona "onumden cekil ben hizli geliyorum" diye normal bir sekilde selektor yapmam onu rahatsiz mi etti? Neden etti? Ya da neden sonrasinda bana bir sey kanitlarcasina, aha bak ben daha hizli gidebiliyorum, al agzinin payini verdim, simdi nereye gidiyosan bas yoluna git moduna girdi? Anlam veremiyorum arkadaslar. Neden boyle bir sey yapar insan? Gercekten dusunuyorum ama cevap bulamiyorum.

Donerken 130'a sabitleyerek sol seritten sakince dondum. Ve arkadamdan gelen her araca, selektor yapsa da yapmasa da benden daha hizli diye yol verdim. Ve hicbir zaman ne gocundum, ne asagi hissettim ne de egom sarsildi. Ben o an 130 km/s hizla gidiyordum ve birisi benden daha hizli geliyorsa arkadan, daha iyi araba veya daha kotu araba, ona yol verdim. Bence normali budur.

Sizin dusuncelerinizi almak icin bu konuyu actim. Olay bitti gitti, bir sikinti yasamadim. Ama baska insanlarin da boyle bir konuda neler dusunecegini, neler hissedecegini ogrenebilmek adina soruyorum. Siz neler dusunuyorsunuz?

Not: Aracim S60 T3
R
5 yıl
Volvo s60 BALATA ONERİSİ!!
Arkadaslar merhabalar. Gecen aylarda araci bakima soktugumda balatalarin da degismesi gerektigini soylediler ama 1800 civari zaten genel bakima verip ustune (tam hatirlamamakla beraber) 1000 kusur lira da balatalara fiyat cikardilar. Yaptirmadim.

Simdi balatalari ozel serviste degismek istiyorum. Ankarada onereceginiz uygun, guvenilir servis var mi? Ayrica on arka balata ve iscilik dahil uygun fiyat ne olur?

Sirketimin araclarini yaptirdigi buyuk bir servisten 700 tl fiyat aldim iscilik + balatalara. Marka konusmadik. Yarin markayi ogrenip guncelleyecegim. Sasi numarasi alarak fiyat verdi, orjinal oldugunu varsaydim, ama netlestirecegim.

Edit: n11 uzerinden Ferodo marka balata siparisi verdim arkadaslar. Hepinize tesekkur ederim.
Arka - 175 tl, Ön - 220 tl

Taktirdiktan sonra diger arkadaslara da yardimci masi acisindan dusuncelerimi paylasirim.
R
5 yıl
*** Fan Önerisi/Karşılaştırma ***
Arkadaşlar merhabalar,

6 tane 3 pinli fan alacağım. Rgb veya led olmasi benim icin onemli degil, ucuz-sessiz-performansli kombinasyonu en olasi sekilde tutturmak istiyorum. O yüzden şu 3 modeli seçtim.

https://www.dark.com.tr/computer-components/case-fans/dark-120mm-kirmizi-kanatli-kasa-fani.html

https://www.teknobiyotik.com/tx-12cm-siyah-sessiz-kasa-fani.html

https://aerocool.io/product/force-12/

Fanlar 25-35 tl arasi arkadaslar. 40-45 tl ye daha sessiz ve daha cok hava ufleyen oneriler olmadigi surece daha fazla masraf yapamam fan başına. Kafama takilan şu, normalde aerocool alir geçerdim. Ancak speclerine baktigimizda;

Aerocool 24.8 CFM, 23.7 dba
Dark 36 CFM, 22 dba
Tx 50 CFM, 21 dba

Bu şekilde bakınca direk Tx almak lazim. Bu fiyat skalasindaki fanlarda kalite farki olacagina inanmiyorum ama specleri ne kadar guvenilirdir? Yazdiklari degerler gercekci midir? Hangi urunu almaliyim. Bu konuda hem bilgili olan arkadaslardan hem de urunleri kullanan arkadaslardan yorum ve onerilerini bekliyorum. Simdiden cok tesekkur eder, iyi gunler dilerim.
R
5 yıl
(YARDIM) Aero One kasada fanlari kapatip açma!!
Arkadaşlar merhaba. Asagidaki kasayi almayi dusunuyorum. Oyun oynamazken de fanlari kapatmak istiyorum. Kasa fanlari molex + 3 pin.

https://aerocool.io/product/aero-one-frost/

Aklimdaki senaryo, asagidakiler gibi kontrolcusu olan bir fan kiti almak, tum fanlari bu kontrolcuye baglamak ve istedigim zaman kumandayla kontrol etmek. Eger mumkunse reset tusunu da kontrolcuye baglayip oradan mod degisimi (acma kapama da olabiliyor modlarda) yapabilmek.

https://www.gametechpc.com/urun/339_gametech-rgb-kumandali-3x12cm-kasa-fan--3lu-kit-

https://www.hepsiburada.com/darkflash-cf11-pro-3pin-a-rgb-3x12cm-fan-kit-3-lu-kontrolcu-uzaktan-kumanda-p-HBV00000QX3P9?magaza=GarajOnline

Ancak alacagim kitlerden cikan kontrolculere kasa fanlarini takabilir miyim, taksam bile kontrol edebilir miyim bilmiyorum. Reset tusuna nasil bu fonksiyonu atayabilirim onu da bilmiyorum. Bu konuda oneri ve yardimlarinizi bekliyorum.

Fan hizini azaltip arttirmak veya rgb lerle hic ilgilenmiyorum. Anakarta baglayip otomatik veya yazilimsal olarak da kontrol etmekle ilgilenmiyorum. Ya acilsin tam hiz calissin, ya da kapansin ve bunu fiziksel olarak yapayim istiyorum
Bunu da mumkunse reset tusundan, degilse kumandadan.

Neler yapabilirim? Simdiden tesekkurler.

Not: Bu arada cok fazla para harcamak istemiyorum. Zaten bu kasa arti boyle bir fan kitiyle bile butcemi asiyorum. Sonradan takacagim fan veya kontrolcunun cok kaliteli olmasina da gerek yok, isimi gorsun yeter. O yuzden lutfen corsair cm gibi markalarin 500-1000 liralik kit ve kontrolculerini onermeyiniz.
R
5 yıl
Zalman i3 Mesh kasa nasildir?
Arkadaslar merhaba, Zalman z9 neo kasa kullaniyorum. Artik fanlari cok eskidi, ses cikariyor ve hava akisi onu kapali oldugu icin yetersiz. Yeni kasa ararken gozume i3 mesh modeli carpti. Ama hicbir yerde incelemesini goremedim. 4 fan ve integrated fan kontrolcusu olmasi hosuma gitti. Oyun oynamazken fanlari direk kasadan kapatabilmek cok mantikli. Siz ne dusunuyorsunuz?



Not: On yuzeyi temperli cam olan i3 edge degil onu mesh olan modeli soruyorum.



https://www.zalman.com/EN/Product/ProductDetail.do?pageIndex=1&pageSize=10&pageUnit=12&productSeq=878&searchCategory1=5&searchCategory2=59&searchCategory3=-99&searchKey=&searchWord=



https://www.amazon.com.tr/ZALMAN-I3-USB3-0-4x12CM-PENCERELI/dp/B07KFP25KV/ref=mp_s_a_1_1?dchild=1&keywords=zalman+i3+mesh&qid=1591715230&sr=8-1
R
6 yıl
Ucuz Full HD 50\" TV tavsiye (2. TV olarak)
Arkadaslar merhaba,

Oturma odasinda bilgisayar, ses sistemi ve konsolla kullanmak uzere 4K 55" TV'm var. Ama salona da misafir geldiginde kullanilsin, ya da normal tv kanallari izlensin diye bir tv almak istiyorum. Asil kullanacagim tv olmayacagi icin cok fazla bir kriterim yok. Sadece karasal yayin veya youtube kullanilacagi icin de full hd yeterli olur diye dusundum. Youtube, Netflix acabilmesj acisindan smart olmasi tercihim. Dahili uydu alicisi olsun istiyorum.

Onereceginiz televizyonlar varsa cok mutlu olurum. Simdiden tesekkurler.
R
6 yıl
Özelde Balata Değişimi YARDIM (Bir Garanti Sorunsalı)
Arkadaşlar selamlar,

2018 Volvo s60 aracımı bugun yetkili servise bakima goturdum. Zaten sadece yag ve filtre degisimi icin garanti bozulmasin diye mecburen 1700 TL vermek zoruna gidiyorken bana balatalarin degismesi gerektigini soylediler ve 1900 TL de onun icin hesap cikardilar. Suan odeyemem degistirmeyin dedim ve kaldi.

Balatalari degistirmeden binmeyecegim araca tabiki ama ozelde 500-600 a malederek degistirmeyi dusunuyorum. Garantimi bozar miyim? Ne yapayim sizce?

Simdiden tesekkurler.
R
6 yıl
Monitör Uzmanlari Buraya Lutfen (TAVSİYE)
Arkadaslar merhabalar. Monitor arayisindayim. Cabuk degistirmek gibi bir niyetim yok, ev dizdigim icin gereksiz pahali urun almaktan da kaciniyorum. Ama buradaki asil sorum panel secimi. Yanlis panel secmek de istemiyorum. Biraz talepkar olacagim biliyorum ama affiniza siginarak kullanim amacimi ve beklentilerimi anlatayim.

Oncelikle bilgisayar karanlik bir odada kullanilacak ve genellikle oyun oynanacak. Uzun sure kullanmayi dusundugum icin 4K ve HDR destegi olsun istiyorum ki ileride bu ozellikleri isteyip degistirmek zorunda kalmayayim. Freesync olmasi benim icin onemli. Bunlar kolay secilebilir ozellikler. Asil sorun panel tipi. IPS ve VA panel arasinda karar veremiyorum. İleride konsol baglayip kullanmak da istiyorum. Rekabetci oyunlar oynamiyorum. Genelde hikayeli ve single oyunlar tercih ediyorum. Bu yuzden tepki suresinin cok hizli olmasi pek de onemli degil. (Tabiki cok yavas bir monitor de istemem) Asil aradigim sey ise renkler ve gorselliginin iyi olmasi, siyahlarin siyah, grilerin gri gozukmesi. Gercekci, guzel ve dengeli bir goruntu vermesi. Burada IPS cazip geliyor ama siyah, beyaz ve grilerin dengesi, ışık sızmaları ve parlamalar beni çekindiriyor. İzleme acilari hic onemli degil. 27 inc ideal gibi geliyor.

Biliyorum, cok fazla kriter ve kisitlama koydum ama bu sartlari saglayan bir fiyat/performans monitoru bakiyorum. Yardimlarinizi, onerilerinizi ve bilgilerinizi bekliyorum.

Simdiden tesekkur ederim.
R
6 yıl
BULAŞIK MAKİNESİ TAVSİYE (PROFİLO İÇERİR)
Arkadaşlar merhaba,

Uzun bir süredir araştırıyorum ama hala net bir karara varamadım. Çok radikal bir değişiklik olmazsa BD-ÇM-BM üçlüsünü profilodan alacağım.

Buzdolabı ve çamaşır makinesi modellerimi belirledim ama bulaşık makinesine bir türlü karar veremiyorum.

Öncelikle Inox olacak o kesin.

3 seçenek kaldı elimde. Bir tanesi 4 programlı, diğer ikisi 6 programlı. Ama aralarındaki fark sadece bu mu? 6 programlılar aynı gibi duruyor. Birisi diğerinin daha güncel hali mi bilmiyorum.
Bu 3 model arasındaki farklar nelerdir ve siz hangisini önerirsiniz? Neden?

Şimdiden teşekkür ederim. Başka tavsiyeleriniz olursa da seve seve dikkate alırım.

SEÇİM KRİTERLERİM İYİ YIKAMASI VE SORUNSUZ-UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI

BM4285EG - 1630TL

BM6480MA - 1937TL

BM6481MA - 2036TL
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.