N

Yüzbaşı
17 Nisan 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
5 yıl
Dewalt Matkap Hk.
Arkadaşlar merhaba,

Dewalt dwd024 matkap almayı düşünüyorum. Ev içinde ve çok nadir çatıda uydu montajında kullanmak istiyorum. Bu matkapla ayrıca vidalama da yapabilir miyim ? Bir de anahtarlı mı anahtarsız mı almalıyım ?
N
6 yıl
Yamuk Elektrik Kablosu Zarar Verir mi?
< Resime gitmek için tıklayın >

Arkadaşlar yer darlığından dolayı bu şekilde kullanıyorum. Her şey normal çalışıyo şu an. Prizi hiç sökmeyi düşünmüyorum. Böyle bir zararı olur mu ? Isınma, yanma vb gibi ?
N
7 yıl
2x8 + 1x8 GB RAM nasıl çalışır ? Yardım
Arkadaşlar, aynı marka aynı mhz, dual channel , her şey aynı. RAM' i 24 gb'a tamamlamak için 2x8 gb + 1x8 gb aldım. Video montaj, after effects ve render işleri yapıcam. Anakart asus strix h270f gaming.

Satın aldım ama sonradan şunu merak ettim. Dual channel özelliğini tamamen kaybeder miyim yoksa 2x8 gb ram dual diğer tek olan (1x8 gb) single channel mı çalışır ?

Diyelim ki dual channel özelliğini kaybettim. Farkedilir bir performans kaybı yaşar mıyım?

Anakartım da flex mode var mı bulamadım henüz. Ürünler daha elime gelmedi. Çok değerli yardımlarınızı bekliyorum.
N
7 yıl
Soğutma Sistemleri ile Alakalı Çömez Sorusu
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayar dahili donanımı konusunda biraz cahilliğimi mahzur görün ancak sormam gereken bir husus var. İşlemci soğutucu ile sıvı soğutma sistemleri teknik olarak aynı şey mi ? İşlemci soğutucu, yalnız işlemciyi soğuturken sıvı soğutma sistemi işlemci ve diğer tüm bileşenleri mi soğutuyor ?

Ayrıca, Vatan Bilgisayar' ın sitesinde 3. bir kategori olarak "Fanlar" bölümü yer almakta. Bunlar kasa fanları dedikleri şeyler mi ? Eğer öyleyse bunları diğer iki soğutma sisteminden ayıran farklar neler ?
N
7 yıl
Custom PC / Workstation için site tavsiyesi
Konu açık. Belli bir bütçem var ve bu bütçeye göre parçaları seçip canavar gibi bir pc yaratabileceğim bir site/firma arıyorum. Monster' a baktım ama laptop istemiyorum. Amacım ne diye sorarsanız da söyleyeyim. After Effects, Photoshop ve Render performansı iyi ve üstü olan bir PC istiyorum.

Yardım edenlere teşekkürü bir borç bilirim...
N
8 yıl
IPTV izlemek için cihaz önerir misiniz ?
Merhaba,

1000 kanallı bir iptv üyeliğim var (m3u listesi olarak). Bu listeyi sorunsuz olarak izleyebileceğim bir cihaz önerebilir misiniz ? Aradığım temel özellikler;

+ Cihaz nispeten hızlı çalışmalı.
+ Record özelliği olsa tadından yenmez.
+ Fiyatı makul seviyelerde olmalı (mesela 150 TL' yi geçmezse süper olur)
+ Uydu cihazı olmasına gerek yok.

Ayrıca şu ilandaki cihaz nasıldır bilen var mı ?

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-goruntu-sistemleri-mxq-ip-tv-media-player-282301214/detay/
N
8 yıl
Laptop Rastgele Zamanlarda Kilitleniyor
Merhaba,

Yaklaşık 6 senelik bir Sony Vaio Laptop'ım var. Bir haftadır ilk defa karşılaştığım bir sorunla uğraşıyorum. Bilgisayar, oturum açıldığı zaman bazen kendini kilitliyor ve hiçbir şeye cevap vermiyor. Bu durumda power düğmesine uzun süre basarak cihazı manuel olarak kapatıp tekrar açıyorum. İkinci açılışta ya açılıyor ya da sorun tekrar ediyor. Kilitlendiği zaman hard disk ışığı hiç yanmıyor. Evvela, aşağıdaki önlemlerin hepsini yaptım;

* Kaspersky Anti-Virüs, tam tarama yaptı, hiçbir şey bulamadı.
* Sisteme format atalı yeni oldu (1 ay).
* Combo Fix çalıştırıldı.
* Sistem yedeğinden geri yükleme yapıldı.
* Disk hata taraması yapıldı, hiçbir şey bulunamadı.
* "Hard-Disk Sentinel" programı diskte herhangi bir sorun bulunmadığını rapor etti.
* Açılışta çalışan bir çok program CCleaner ile pasif edildi ve silindi. Değişen bir şey yok.
* Laptop, sürekli fişte çalıştırıyorum. Pil, yuvasında fakat kullanmıyorum.

Bütün bunları yapınca aklıma şu geliyor: "acaba bu donanımsal bir sorunun habercisi mi?" . Yani, sorun "Power Supply" ile alakalı olabilir mi bilmiyorum. Tek bildiğim şey, sorunun başlangıcının tam da aşırı soğukların başladığı (güney batıda yaşıyorum) döneme denk gelmesi.

Benzer sorunu yaşayan veya herhangi bir önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen ?

İyi günler.
N
9 yıl
IP TV için Dolandırılmayın !
Merhabalar Arkadaşlar,

http://iptvcccam.gen.tr/ adresli internet sitesi uydu alıcılar için sözde CC Cam ve destekleyen receiver'lar için IP TV sağlamaktadır. Geçenlerde ben de güvenerek Full IP TV paketi satın aldım . 3 aylık 125 TL ödedim. Kullanıcı adı ve şifreyle siteye giriş yaptığım zaman şaşırdım kaldım. Vaad ettikleri kanalların abartısız % 90'ı çalışmıyor ve pek çalışacağa da benzemiyor. Defalarca destek talebi bıraktım, ana sayfalarında yardım talebinde bulundum fakat nafile. Olumlu-olumsuz hiç bir geri dönüş olmadı. Lafın kısası; kazıklandık.

Burada benim gibi IP TV satın almak isteyen arkadaşlara uyarı mahiyetinde yazıyorum. Soruları olan arkadaşlar var ise detaylı olarak burada cevaplayabilirim.

Buradan tekrar uyarıyorum, Lig Tv'dir, Sky'dır, odur budur...bu sitede size ne söyleniyorsa komple yalan. Ben kandım, siz kanmayın. İyi günler.
N
9 yıl
Modem Arkasına Usb Anteni ne önerirsiniz ?
Selamlar arkadaşlar. Türk telekomun gönderdiği v-dsl modemim var. Televizyonumun aldığı sinyali bir bar dahi arttırmak için modemin arkasında bulunan USB yuvasına bir anten takmak istiyorum. Hangi tip antenlerden almalıyım, yardım edebilir misiniz ?
N
9 yıl
Apache nedir ? Ne işe yarar ?
Arkadaşlar selamlar,

Amatör olarak wordpress'te html,css,javascript gibi kullanıcı temelli dillerde düzenlemeler-yaratımlar yaparım. Geçenlerde websitesinde bir şeye ihtiyacım vardı, araştırdım bunun için apache'ye bazı yüklemeler/düzenlemeler yapılması gerektiğini okudum. Benim merak ettiğim soru bu düzenlemeyi sadece web hosting firması mı yapabiliyor ? Sıradan bir kullanıcı olarak ben yapamıyor muyum ?

Bir de Apache'yi nasıl tanımlamak gerekiyor ? Sunucudaki işletim sistemi desek değil !, HTML-CSS-JAVA gibi bir web dili desek değil ! . Neyse şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.