U

Teğmen
05 Nisan 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
53 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
U
4 yıl
Boy 187 Kilo 59. Spor ve beslenme hakkında 1-2 sorum var.
Yaşım 28. Yıllardır aşırı zayıfım. Geçen sene 52 kiloydum hatta. Etrafımda benden uzun incesini henüz görmedim. Düzgün yemek yeme düzenim yok. 1 yıldır ara ara Nutrivigor (Veya ensure) içeceklerini içerek 7-8 kilo aldım. Şimdi artık düzgün beslenme, Nutrivigor ve spor yapma kararı aldım. Dün yeni yasaklar açıklandı ama spor salonları şimdilik açık.

Spor salonundaki hocaya da soracağım tabi ama size de danışmak istedim. Benim spor salonuna gitmemdeki amaç kilo almak.

1 gün spor 1 gün ara şeklinde mi gitmem lazım. Her gün gidersem ekstra bir faydası mı olur yoksa zararı mı olur ?
Full body mi çalışmam lazım yoksa 1 gün bir bölge, diğer sefer başka bölge mi çalışmam lazım ?

Bu arada düzgün olmasa da ortalama yediklerim şunlar. Yemek yapmaya üşendiğim için bu şekilde yiyorum. Pratik öneriler varsa onları da değerlendirebilirim.

Kahvaltı (Sabah çok iştahsız olduğum için) 2 yumurta, biraz peynir

Nutrivigor

Öğle Köfte pilav - kuru fasulye pilav - lahmacun - tavuk döner dürüm gibi şeyler

Nutrivigor

2 tabak Salçalı makarna - pizza - tavuk pilav

Nutrivigor

12 cici bebe, 2 yemek kaşığı bal, 2 bardak süt

muz (Bunu karışıma koymuyorum çünkü aşırı tatlı oluyor. Tek başına yemek daha kolay)

3-4 avuç fındık (veya 130 gram siirt fıstığı)

Genel olarak böyle bir beslenme şeklim var. Araya "-" koyduğum şeyler veya anlamına geliyor.
U
5 yıl
Kasım sonu - Aralık başı İtalya turuna gideceğim. Katılmak isteyen?
Kasım sonu Aralık başı dahil olmak üzere olan tarihlerde tek başıma tura katılıp İtalya turu yapmak istiyorum. Gitme fikri olan varsa haberleşebiliriz.

Tursuz tek başıma gitmeyi de düşündüm ama vize işlemleri, uçak biletleri, otel biletleri tur tarafından ayarlandığı için kafam rahat olsun diye turla gitme kararı aldım.

Kappa turun 28 Kasım 5 Aralık tarihlerini kapsayan turu var.

Başarabilirsem 1 Aralık tarihinde torinoya kaçıp Juventus maçı izlemeyi düşünüyorum :)
U
6 yıl
Güvenlik için ne kullanıyorsunuz? Öneriniz nedir ?
Yeni motor sahibi olacağım. Bu yüzden araştırma yapıyorum. Zincir şeklinde veya disk kilidi şeklinde güvenlik önlemleri var. Siz hangisini kullanıyorsunuz ve hangisini tavsiye edersiniz ?

Bir de takip cihazları var. Kullandığınız, önerdiğiniz ürün var mıdır ?
U
6 yıl
İlk scooterım pcx mi olsun yoksa 2-3 bin liralık 2. el bir scooter mu?
Arkadaşlar bugün motor ehliyet sınavını başarıyla geçtim. Artık motor alma zamanı :) İstanbulda yaşıyorum, sabah akşam iş trafiğinden sıyrılmak amaçlı motor kullanacağım o yüzden yüksek motorlarda şimdilik gözüm yok. Scooter tarzı motor alacağım. Bazı arkadaşlar 2. el dandik bir şey al, önce vura kıra öğren veya çizdiğinde içinin gitmeyeceği bir motor al, işi çözünce düzgün motor alırsın diyor. Bazıları da direk PCX 150 cc al, onunda başla diyor.

Şimdilik fikrim 2-3-4 binlik 2. el bir motor almak. Bir yandan da PCX Scooter almayı istiyorum. Kararsızım. Sizin fikriniz nedir ?

Boyum 188. Öneri verecekler buna göre de verirse sevinirim :)
U
6 yıl
Boy 188, Fiyat sınırı 9-10 bin, Scooter önerisi
Arkadaşlar ehliyeti yeni almak üzereyim. Scooter alacağım ama boyum uzun olduğu için hangilerini önerirsiniz veya hangileri kesin olmaz diyebilirsiniz :) Kullanma amacım işe gidip gelmek. 5-10 kmlik mesafe. Bazen de köprüden geçip karşıya stada maça gidebilirim. Scooter için maksimum 10bin civarı 2. el düşünüyorum.

Asıl istediğim pcx ama ilk motorum olacağı için çok düşürüp çizerim vs diye daha dandik ama yine de kaliteli bişey olsun istiyorum. Hero dash falan var ama boyuma göre küçük kalıyor sanırım onlar.
U
7 yıl
İlk scooter olarak PCX mi yoksa Hero, Mondial gibi scooter mı ?
Daha önce hiç motor kullanmadım. Ehliyete başvurdum, Ekimde sınav var. Sonrasında ekipman + scooter almak istiyorum. Normalde ilk alacağım scooterı dandik bir şey olsun diye düşünüyordum. Yani hero, mondial, asya gibi ucuz ama yine de orta dereceli kaliteli. Ve en önemlisi ilk defa kullanacağım için çarpma, sürtme ihtimalim yüksek. O yüzden çizilince içimin acımayacağı bir şey olsun istiyorum.

Fakat dün bi motorcu abiyle konuştum, bana PCX almalısın dedi. "Dandik motorları alınca yine o kadar masrafın olacak, pişman olacaksın, 4000 5000 Hero'ya vereceğine 8-9 bin PCX'e ver, altında sağlam bi motorun olsun" dedi. Ben PCX'i zaten araştırmıştım ve ileride asıl olarak alacağım scooter olarak belirlemiştim ama adam direk onunla başla dedi. Sizin fikriniz nedir ?
U
7 yıl
Ay sonu ehliyet alıyorum. Scooter önerisi ?
Arkadaşlar normalde B ehliyetle iş gören 50 cclik scooter alacaktım, hatta belirlemiştim alacağım motoru nerdeyse ama yorumlarda hep "50'lik alacağına A ehliyet al, 150 cclik scooter ya da motor al daha iyi ve fiyat olarak daha uygun" yorumları gördüm.

Ay sonu ehliyeti alacağım bi aksilik olmazsa. Daha önce hiç motor kullanmadım. Netten Altın Elbiseli Adam'ın videolarını izliyordum. Vefatından sonra baya üzüldüm zaten, izlemeye ara verdim ama baya faydalı videoları.

Neyse sonuç olarak maksimum 5-6 bin lira civarı (2.el), 150 cc civarı bir scooter arıyorum. 2. el aramamın sebebi de daha ilk defa kullanacağım için illaki bi yerini vurup çizicem :)

Scooter alma sebebim de İstanbul'da trafiğe takılmadan rahat rahat işe gidip gelebilmek veya yine kısa mesafeli ulaşımlar. Maksimum Anadolu-Avrupa arası geçerim keyfi olarak. Öyle şehirler arası, uzun mesafeli bir ihtiyacım yok yani.

Tavsiyeleriniz varsa bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
U
8 yıl
Beyler havada 4-5 tane uçak benzeri cisim var (Üsküdar dolayları)
Annem farketti ilk. Çağırdı bunlar ne diye. Uçaktır ya saçmalama ne olacak dedim ama sonra cidden farkettim ki başka bişey. Uçak gibi yanıp sönüyor ama bi kanadı kırmızı bi kanadı yeşil renkte ışık. Ortada da normal beyaz ışık. Uçak değil çünkü uçak olsa bi yönde gider ve yavaş yavaş gider. Bunlar düz gelip sonra başka yönlere dönüp havada geziyorlar.

Darbe marbe olayları var diye havadan denetim mi yapıyor acaba devlet. İnsansız hava aracı gibi bişeyler olabilir. 5 tane saydım yanlış hatırlamıyorsam.
U
8 yıl
Telefonun ekranı kırıldı. Bilgsayardan bağlanma yolu var mı ?
Arkadaşlar bugün telefon 3. kattan merdiven boşluğuna düştü ve ekranı kırıldı. Telefonu açtığımda ekran gözükmüyor. Saçma sapan bir görüntü var yani. Sadece saat kısmı gözüküyor. Yarın telefoncuya götüreceğim ama şu an bilgisayardan bağlanıp dosyaları yedeklemek istiyorum. Normalde bağlayınca "sadece şarj, dosyalarım" gibi seçenekler çıkıyordu, ordan dosyalarımı seçince telefona bağlanabiliyordum. Fakat şimdi telefonun ekranını göremediğim için seçemiyorum. Direk bağlama seçeneği var mı ?
U
8 yıl
Televizyona çıkmışım. Sabahki yayını izleyebileceğim bir site var mı ?
Bu sabah 11'de NTV Spor'da tribünde bana zoom yapılmış bir görüntüm paylaşılmış. Fotoğraf halinde görüntüsü elimde var fakat ben video halini de izlemek istiyorum doğal olarak :) Önceden yıldız.tv gibi bi site vardı. İstediğimiz kanalın istediğimiz saatine gidebiliyorduk. Şu an var mı böyle bir site ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.