M

Yarbay
31 Mart 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
92 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
7 yıl
Var oluşunu Sorgulayan Karakterli Kitap Önerisi
Sartre'ın Bulantı'sı, Camus'nün Yabancısı, Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'sındaki gibi, ana karakterin var oluşunu sorguladığı ya da kendini değersiz ve mutsuz hissettiği; daha çok karamsar kitap tavsiyeleri yapabilir misiniz? Psikolojik roman tavsiyeleri de olabilir.

Şimdiden teşekkürler.
M
8 yıl
Adobe\u0027de Pdf\u0027in İçine Başka Bir Pdf Dosyası Ekleme
70 sayfalık bir pdf dosyasının içine 1. sayfadan sonra gelmek üzere iki tane pdf dosyası ekleyeceğim ama bir türlü beceremedim. Adobe'nin son sürümü var bende. Nasıl yapılır?
M
8 yıl
Trust 90w şarj adaptörü güvenilir midir?
Hiç araştırmadan, satış görevlisinin yönlendirmesiyle Trust 70w almıştım ama daha kullanalı bir saat olmadı çat dedi gitti adaptör. Değiştirmeye gittim, 90w (Plug&Go) olanı önerdiler. Asus için alacaktım, Asus'un orijinalinden daha iyidir filan dediler ikna ettiler. Trust 90w kullanan memnun kalan ya da memnun kalmayan var mı? Sizce hata mı ettim almakta, orijinalini de bulamadım gerçi.
M
9 yıl
Bilgisayar Uyku Moduna Alır Almaz Ya da Ekran Kararınca Kapanıyor
Merhabalar. Bilgisayarı uyku moduna alır almaz kapanıyor, boştayken ekran kararınca da kapanıyor. Bataryası ölü zaten. Prize takılı kullanıyorum sürekli. Donanımla alakalı bir sorun mudur sizce? Daha önceden şarj yuvası bozulmuştu, 1 yıl kadar oldu şarj yuvasını değiştireli. Sizce bir tamirciye götürmeli miyim, yoksa başka şekilde kendim çözebilir miyim?
M
9 yıl
Louder Than Bombs (2015) - Joachim Trier


Filmin konusunu çevirmeye çalışayım;

Film, bir araba kazasında ölen ünlü bir savaş fotoğrafçısının hikayesini anlatmaktadır. Fotoğrafçı ardında kocasını ve iki çocuğunu bırakmıştır. Ölümünden üç yıl sonra büyük oğlu onun fotoğraflarından oluşan bir sergi açmak için eve döner. Bu aynı zamanda onun geçmişiyle ilgili rahatsız edici bir sırrın ortaya çıkmasına zemin hazırlar.

Oslo, 31. august ve Reprise filmlerinin yönetmeni Joachim Trier'in bu filmi bu ay içinde düzenlenecek olan Cannes'da Altın Palmiye için yarışacak. Merakla beklenen filmlerden. Ayrıca filmin senaryo yazarlarından biri de Körlük/Blind filmiyle tanınan Eskil Vogt. Filmde, Isabelle Huppert, Gabriel Byrne ve Jesse Eisenberg gibi isimler yer alıyor.
M
9 yıl
Türkü, Özgün, Protest Müzik, Klasik Türk Müziği Tavsiyesi
Merhabalar. Ben çoğunlukla rock müzik dinliyorum ama arada türküye, özgün müziğe de ihtiyaç duyuyorum. Benim istediğim tür ise biraz daha özgün müziğe kayan türküler. İstemediğim önerileri de söyleyeyim. Mesela Neşet Ertaş'ın söylediği türdeki türküleri pek dinleyemiyorum. İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay gibi arabeske kaçan türdeki türküleri de kesinlikle dinleyemiyorum. Dediğim gibi daha çok özgün müziğe kaymalı ve hareketli olmamalı. Daha duygusal, içinde çeşitli batı enstrümanlarının da bulunabileceği parçalar olmalı. İlla batı enstrümanı olmasına da gerek yok. Özgün, protest müzik önerileri de istiyorum. Sanırım, Fikret Kızılok filan da bu türe giriyor. Onun tarzında isimler de önerebilirsiniz. Klasik Türk müziği tavsiyesi de istiyorum. Örnekler vereyim sevdiğim bu tür müziklerden:

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Bir de şöyle bir İranlı sanatçı keşfetmiştim, ismi Mohsen Namjoo. Böyle İranlı müzisyen bildiğiniz varsa önerin lütfen ya da buna yakın türkücüler varsa da önerebilirsiniz.
Videoyu izlemek için tıklayınız

Şöyle enstrümantal parça önerilerine de açığım .
Videoyu izlemek için tıklayınız
M
9 yıl
Plemya - The Tribe (2014)
Plemya - The Tribe (2014) - Miroslav Slaboshpitsky - Ukrayna
< Resime gitmek için tıklayın >
http://www.imdb.com/title/tt1745787/

quote:

Sergey konuşma ve işitme engelli bir gençtir ve kendisi gibi öğrencilerin eğitim gördüğü bir denizcilik okuluna kaydolur. Okuldaki ilk günüyle açılan film, Sergey'in öğrencilerin kendi aralarında kurduğu sert hiyerarşik düzenle tanışmasını ve zamanla bu düzenin bir parçası oluşunu ele alır.
(Beyazperde)

Ukraynalı yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi. Bundan önce dört kısa film çekmiş. Bu filmde alt yazı ya da konuşma yok. Çünkü film tamamen işaret diliyle ilerliyormuş. Bu açıdan çok dikkat çekici bir yapım ve böylesi bir film de sinema dünyasında ilk olsa gerek. Merakla bekliyoruz. Ses getirmiş bir film.

M
10 yıl
Norte, hangganan ng kasaysayan - Norte, the End of History (2013)
Norte, hangganan ng kasaysayan - Norte, Tarihin Sonu (2013) - Lav Diaz
< Resime gitmek için tıklayın >
http://www.imdb.com/title/tt2852432/

quote:

2013 yılının birçok film listesinin üst sıralarında yer alan “görkemli, karmaşık ve destansı” Tarihin Sonu, alışılageldik sinemasal âdetlere karşı durmasıyla tanınan, Filipin sinemasının bağımsız yönetmeni Lav Diaz’ın merakla beklenen en yeni filmi. Dostoyevski’nin Suç ve Ceza’sını günümüz Manila’sına taşıyan film, haksız yere cinayetle suçlanan sıradan bir adam ile memleketteki bitmek bilmeyen ihanet ve kayıtsızlıktan bunalmış nihilist bir entelektüel olan gerçek katilin paralel yaşamlarını izliyor. Katil serbestçe gezerken, hapisteki masum adama bir haller olmaya başlıyor.
Alıntı: İKSV

Lav Diaz Filipinli bir yönetmen, yirmi üç adet filmi var, bir kısmı belgesel ve kısa metraj, diğerleri uzun metraj olmak üzere. Yönetmenin merak uyandıran filmleri var. Bunlardan biri 2008'de çektiği Melancholia. Ama Diaz'ın herhangi bir filmini izleyemedim henüz. Oldukça önemli ve kendi tarzını yaratabilmiş bir yönetmene benziyor. Lâkin filmlerinin Türkçe altyazısı yok. Bu film de dünya sinemasından son yıllarda çıkan önemli yapımlardan biri gibi duruyor. Filmlerinin süresi de genelde uzun gözüküyor. Bu filminin süresi 250 dakika.

M
10 yıl
Flashmob (2015) - Michael Haneke


İnternet aracılığıyla biraraya gelen bir insan gurubunun hikayesi gibi bir şey yazıyor imdb özetinde şimdilik. Haneke filmini, medya ve gerçeklik arasındaki ilişkinin hassasiyeti şeklinde tanımlamış.

Flashmob'un anlamı da birden ortaya çıkan insan grubu imiş. Fransız yapımı olacağı görülüyor. Fakat bunların dışında herhangi bir bilgi gözükmüyor. Haneke en son Amour filmi ile Altın Palmiye almıştı. Bakalım bu film nasıl olacak. Gelişmeler oldukça güncellerim.
M
10 yıl
Sivas (2014) | Kaan Müjdeci | 71. Venedik Film Festivali\u0027nde Yarışacak
Sivas (2014) | Kaan Müjdeci | 71. Venedik Film Festivali'nde Yarışacak
< Resime gitmek için tıklayın >
http://www.imdb.com/title/tt3894344/


Kaan Müjdeci'nin yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi Sivas 27 Ağustos - 06 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Venedik Film Festivali'nin resmi yarışma bölümüne seçildi. Daha önceden de Semih Kaplanoğlu Bal filmi ile bu bölümde yarışmıştı. Müjdeci çektiği ilk filmi ile Festival'e katılan ilk yönetmenimiz. Filmin ana eksenini 11 yaşındaki Aslan ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin bozkırda geçen öyküsü oluşturuyor. Oyuncular yerel halktan oluşuyor. Amatör oyuncuların yanında Ozan Çelik, Banu Fotocan ve Okan Avcı gibi profesyonel oyuncular da yer alıyor.

Festivalde yarışacak diğer filmler arasında Fatih Akın'ın The Cut filmi de yer alıyor. Filmler şöyle,

Fatih Akin - The Cut
Roy Andersson - A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence
Ramin Bahrani - 99 Homes
Rakhshan Bani-Etemad - Ghessha (Tales)
Xavier Beauvois - La rancon de la gloire
Saverio Costanzo - Hungry Hearts
Alix Delaporte - Le dernier coup de marteau
Abel Ferrera - Pasolini
Alejandro Gonzalez Inarritu - Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance
Benoit Jacquot - 3 Coeurs (Three Hearts)
Andrei Konchalovsky - The Postman’s White Nights
Mario Martone - Il Giovane Favoloso
Francesco Munzi - Anime Nere
Andrew Niccol - Good Kill
David Oelhoffen - Loin des hommes
Joshua Oppenheimer - The Look of Silence
Shinya Tsukamoto - Nobi (Fires on the Plain)
Wang Xiaoshuai - Red Amnesia

quote:

İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Atölyesi kapsamında 1000 Volt Post Prodüksiyonu Ödülü alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün yapım desteği ile gerçekleştirilen Sivas’ın çekimleri geçtiğimiz sene Yozgat'ın Yerköy ilçesinde gerçekleştirildi. Senaryosunun da Kaan Müjdeci’ye ait olduğu filmin görüntü yönetmenliğini Armin Dieroff ve Martin Hogsnes Solvang üstlendi. Ahmet Öğüt’ün sanatsal işlerine yer verildiği Sivas’ta filmin müzik ve ses direktörlüğünü Cevdet Erek yaparken, görsel ve grafik tasarımını Burcu Tokatlı gerçekleştirdi.

http://www.sinematelevizyonlifestyle.com/kaan-mujdecinin-ilk-filmi-sivas-venedik-film-festivalinde-ana-yarismada-72462h.htm

Yönetmenle röportaj;
http://www.radikal.com.tr/hayat/kaan_mujdeci_eski_sevgilimi_dusunuyorum_bir_de-1204204




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.