A

Yüzbaşı
29 Ekim 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
31 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
14 yıl
Cam filmi ve boya korumayla ilgili
Arkadaşlar merhaba. Kısmetse 2 gün sonra yeni Auris'imi teslim alacağım. Ek aksesuar olarak kapı yan çıtaları ve park sensörünü hallettim.

Ayrıca düşündüğüm 2 ek işlem daha var. Bunlardan bir tanesi cam filmi kaplatmak diğeri ise boya koruma yaptırmak. Hem cam filmi hem de boya koruma konusunda yaptığım forum araştırmaları sonrasında uygulatacağım yerleri buldum. Ancak her ikisiyle ilgili de bazı soru işaretleri var kafamda.

CAM FİLMİ:
Cam filmiyle ilgili olarak öcelikle uygulanacak filmin kaliteli olmasının yanında en önemli şeyin uygulayacak ustanın mahareti olduğu aşikar. Marka olarak Solarmaster, Llumarr, Solarguard ve 3M sırasıyla en kaliteli markalar. Uygulama ile de birleştirince Bostancı sanayide Hakcam diye bir yerde Solarmaster filmde karar kıldım. Burada yaptıranlar varsa tecrüblerini ve memnuniyet durumunu paylaşırlarsa sevinirim.
Cam filmiyle ilgili kafamdaki soru işareti şu. Camların sökülerek cam filmi uygulanması sıkıntıya yol açar mı? Bu konuyu Hakcam yetkilisi Mehmet Bey ile görüştüğümde hem sökerek hem de sökmeden uygulayabileceklerini, ancak sökerek uygulamanın kesinlikle daha sağlıklı ve kaliteli olacağını söyledi. Her iki uygulamayı da gözümde canlandırdığımda mantıklı sonuçta bu söylenen. Ancak cam sökülmesi başka ne gibi problemlere yol açabilir? Tecrübesi olanlardan ricam tecrübelerini paylaşmaları.

BOYA KORUMA:
Boya korumayla ilgili olarak da yine kullanılan kimyasal kalitesinin yanı sıra en önemli konu uygulamadaki usta mahareti. Yine bu konuda da marka olarak Meguiars, Sonax, Ziebart sırasıyla en kalitelileri. Benim tercihim ise forum araştırmaları sonucunda Meguiars olacak. Uygulamayı da Kızıltoprak'taki uygulama merkesinde yaptırmayı düşünüyorum. Ustaları konusunda olumlu görüşler oldukça fazla. Burda da kafamdaki soru işareti şu; aracımı alır almaz mı yaptırmalıyım, yoksa yaklaşık 6 ay kadarlık bir kullanımdan sonra mı? Birde boya koruma uygulandıktan bir süre sonra (bu şartlara göre 3 ay da olabilir yıl da belki) boya koruma etkisini kaybettiğinde aracın orjinal boyası üzerinde olumsuz bir etki bırakıyor mu? Yani boya korumayı bir kere yaptırdıktan sonra sizi devamlı yaptırmaya mecbur bırakacak bir özelliği var mı? Beni bu düşünceye iten açıkçası, boya korumanın doğası gereği orjinal boya üzerindeki katmanda değişiklik de yaparak koruma tabakasının uygulanması.
Bu konuda da bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan paylaşım rica ediyorum.

Teşekkürler.
A
15 yıl
USB Bellek Data Erişim Sorunu
Arkadaşlar merhaba. USB belleğimi bilgisayarım görüyor ancak içindeki datalara ulaşamıyorum.

Geçtiğimiz hafta ilk başlarda USB'yi taktığımda Bilgisayarımda (My computer) görünen sürücü ikonu flash bellek ikonundan normal sarı klasör ikonuna dönüştü ancak datalara ulaşmakta, yazmakta ve silmekte bir problem yoktu. 3 gün önce ise ikon tekrar flash bellek ikonuna döndü ancak tıklayınca bilgisayar donup kalıyor. USB takılıyken restart edince de bilgisayar açılmıyor. USB'yi çıkarıp restart ediyorum açılıyor. Açıldıktan sonra taktığımda ise yine USB'yi tanıyor. Ancak aynı durum söz konusu oluyor.

Sizce problem nedir? Virüs olabilir gibi geliyor bana ama emin değilim.
Ne yapmalıyım? Bilgi ve tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.
A
18 yıl
Kullanmadığınız Dial Up Şifresi Var mı?
Merhaba arkadaşlar. Elinde dial-up şifresi olan, kullanmayan ve işe yaraması adına paylaşmak isteyen arkadaşlar var mı acaba? ADSL modemim bozuldu da :( Bayram boyunca 146'dan bağlanmak epey şişirecek faturayı :(
Cüz'i olmak şartıyla :) satın da alabilirim :)
PM gönderirseniz daha iyi olur.
A
18 yıl
Son günlerde yaşadığım 2 MSN Sorunu
Arkadaşlar merhaba. Son zamanlarda MSN ile ilgili 2 sorun yaşıyorum.

Birincisi, MSN listemdeki arkadaşlarımın MSN Space'lerini görüntülemek için MSN Kartlarına tıkladığımda


Passport Network web sitesi Oturumu Aç
"E-posta adresi veya parola yanlış. Lütfen e-posta adresini ve parolayı yeniden yazın veya daha önce kaydolmadıysanız kaydolun. Oturum açarken yardıma gerek duyuyor musunuz?"

gibi bir sayfa geliyor. Şifremi girdiğim halde kabul etmiyor. Önceden böyle bir sorunum yoktu. Şu an MSN 7.5 kullanıyorum ve MSN Plus yüklü.


İkinci soronum ise bazen MSN'den sıksık düşüyorum. İNternet bağlantım kopmamış olmasına rağmen oluyor bu.


Bu konularla ilgili bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim...
A
18 yıl
MSN Sorunları
Arkadaşlar merhaba. Son zamanlarda MSN ile ilgili 2 sorun yaşıyorum.

Birincisi, MSN listemdeki arkadaşlarımın MSN Space'lerini görüntülemek için MSN Kartlarına tıkladığımda


Passport Network web sitesi Oturumu Aç
"E-posta adresi veya parola yanlış. Lütfen e-posta adresini ve parolayı yeniden yazın veya daha önce kaydolmadıysanız kaydolun. Oturum açarken yardıma gerek duyuyor musunuz?"

gibi bir sayfa geliyor. Şifremi girdiğim halde kabul etmiyor. Önceden böyle bir sorunum yoktu. Şu an MSN 7.5 kullanıyorum ve MSN Plus yüklü.


İkinci soronum ise bazen MSN'den sıksık düşüyorum. İNternet bağlantım kopmamış olmasına rağmen oluyor bu.


Bu konularla ilgili bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim...
A
19 yıl
Kullanmadığı Dial-Up Şifresini verebilecek olan Var mı?
Merhaba arkadaşlar. Bir öğrenci arkadaş eve çıktı ve ADSL için başvurdu ancak henüz kendisini sözleşme için çağırmamışlar. ADSL bağlanana kadar kullanabileceği bir dial-up şifresi gerekiyor. Elinde dial-up şifresi olup da kullanmayan arkadaşlar varsa ve yardımcı olabilirlerse sevinirim

PM gönderirseniz daha iyi olur
A
19 yıl
Virüsü yedik heralde
Arkadaşlar, yarım saat kadar önce internetten bir word dökümanı açtım. Bikaç saniye sonra bilgisayarda mavi ekran çıktı ve
win32k.sys address BF84A2F7 base at ... bilmem ne
stop 0x00000050 ....

gibi bir hata versi. Restart ettim tekrar aynı şekilde oldu. Ekran kartını değiştirmiştim akşam. TNT2 yerine GF2 MX400 takmıştım. O yüzden tekrar TNT2 yi taktım belki ekran kartındandır diye bi kez daha açtım. Ama bu sefer biraz daha uzunca açık kaldıktan sonra gitti ve bi daha gelmedi görüntü. İlk başta Ekran kartı ya da AGP portundan şüphelendim tekrar söküp taktım ekran kartını falan. Ama nafile. Çümkü zaten bios boot etmiyordu seslere dikkat ettiğimde.

Aynı çernobil (CIH) virüsünde ki gibi oldu. Sanırım tekrar yedik virüsü. Bu konuda bilgisi olan var mı? YArdımcı olabilecek olan.
A
19 yıl
İstikbal Reklamındaki Şarkı
Arkadaşlar, istikbal'in reklamındaki şarkıyı ya da söleyen şahsı bileniniz göreniniz var mı?

Şarkı ispanyolca mıdır nedir, sözlerden de aratıp bulamıyorum. "Oveyamo san dalle dalle" gibi bişiler diyo eleman ama
A
19 yıl
ASUS A7V600-X Ses Sorunu
Arkadaşlar, elimde Asus A7V600-X KT600 model anakart var... Bu anakartın üzerinde Soundmax Digital Audio denen onboard bir ses aygıtı var.

Ancak ben ne yaptıysam ses alamıyorum anakarttan. Bios'da AC'97 Audio seçeneği Auto (Disable değil yani)...
Bilgisayar MP3'leri açınca çalıyomuş gibi oluyor ancak, hoparlörlerden ses çıkmıyor. Ayrıca ses ayarlarında ve aygıt yöneticisinde, onboard ses kartıyla ilgili sorun olmadığı yazıyor...

Bu anakarta sahip olan ve bu konuda yardımcı olabilecek, bilgi ve tecrübeye sahip arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim...
A
19 yıl
Epox KT400 mü? Asus KT600 mü?
Arkadaşlar benim şu anda AMD XP1700+ (Overclock kapasitesi çok iyi) işlemci ile kullandığım board'um Epox 8K9A model KT400 çipsetli anakart. Ayrıca elimde bir tanıdığımıza sistem kurmak üzere Asus A7V600-X KT600 çipsetli bir anakart aldım.

Bu yeni aldığım anakartı kendim kullanıp, Epox'u tanıdığa verme imkanım var. Sizce hangi anakart daha iyi. Bu anakartlar hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar, genel olarak ve overclock kapasitesi olarak bu anakartları değerlendirirlerse çok sevinirim...

Şunu belirteyim, Asus'da önemli bir artı olarak SATA var.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.