DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
O

Yarbay
25 Haziran 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
266 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
10 ay
tv+ Abonelik arıyorum
Merhaba, 1 Hesap için talebim vardır. Teşekkürler
O
2 yıl
TV+ Üyelik talebi
Merhaba
1 Kişi olarak Yıllık üye olmak isterim. Uygun grubu olan yazsın lütfen.
Selamlar
O
3 yıl
Kablolu bağlantıda 1000mbit abonelikte 330Mbit hız alımı
Merhaba,
Arkadaşlar
1 Hafta önce Turkcell Superonline fibernet 1000Mbit aboneliği aldım. ( ZTE H3600+ GPON TERMİNAL)
Evde 3 Adet PC, 1 Adet de notebook var.
Kablolu & Ethernet bağlantıda;
Win10 Kurulu 2 PC 330 Mbit civarı değerlerde kalıyor speedtest kontrolünde.
Win11 Kurulu 1 PC ve 1 Notebook ta ise 945 Mbit' e çıkıyor hız.
Win 10 Kurulu olan pc de nadiren de olsa 950 Mbit de görülüyor ama sanki bir ayar, sınır var ve onu 330mbit lerde tutuyor. 2 PC de de böyle ilginç şekilde.
Acaba ethernet kartları mı eski dedim ki gigabit olduklarını biliyorum, yeni bir ethernet kartı alıp taktım. Sorun & sınır devam ediyor.
Win 11 yüklü olanlar sorunsuz ve sürekli 940 Mbit ve üzeri veriyor.
Bunu nasıl çözerim?
Çok teşekkürler.
O
4 yıl
Sistem önerisi ( AMD)
O
4 yıl
Bilerek hazırlığa kalınmalı mı, yoksa lisans eğitimine mi başlanmalı ???
Merhaba,

Bilerek hazırlık okumak (seviye sınavına girmemek yada girip bilerek yapmamak) yada hazırlık okumamak arasında kaldık biz de...

Oğlumun İngilizcesi, gireceği seviye tespit sınavında 70 ve üzeri alıp 1. Sınıftan lisans eğitimine başlayabilecek gibi. Ama kendisi 1 Yıl hazırlık okuyayım, İngilizcemi daha da pekiştireyim diyor. İngilizce hazırlık online olacakmış İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa da... Hazırlık İngilizcesi teknik & mesleki değil, gündelik ileri seviyede İngilizce malum. Pandeminin engelli koşulları da devam edecek bu yıl bir taraftan uzaktan eğitimler vs.
Gelecek yıl lisans eğitimine başlasa, öğrenimi için daha mı faydalı olur acaba da diyoruz ki seneye bitme noktasına gelir inşaalah bu virüs belası ve yüzyüze daha iyi bir lisans eğitimi alır muhtemelen diyoruz. 2 Arada 1 Derede kaldık. Sizler nasıl yorumlarsınız...
O
4 yıl
Katkı payı \u0026 Öğretim ücreti
Katkı payı & Öğretim ücreti nedir, ne kadardır ve nereye ödenir gençler?
Bilgisayar Mühendisliği için...
O
4 yıl
İÜ Cerrahpaşa CENG \u0026 Kadir Has CENG önceliği
Merhaba Arkadaşlar.
Konu başlığındaki fakültelerden hangisinin yukarıda olması hangi sebepten mantıklı olur.

İÜ Cerrahpaşa CENG 33400 Sıralama ve % 30 İngilizce
Kadir Has CENG 21100 Sıralama ve % 100 Tam burslu İngilizce.
Sıralamamız 20064

Şimdiden teşekkürler.
O
4 yıl
İstanbul\u0027 da 20K Bilgisayar \u0026 Yazılım Mühendisliği Çıkmazı
Merhaba,

Oğlumun sıralaması 20K sayısal. Arzusu, yazılım mühendisliği yada bilgisayar mühendisliği. Lise çağından beri tutkusu bu yönde. İstanbul içi de olsun dedik mi fazla bir seçenek kalmıyor.

Bilgisayar yada yazılım mühendisliği için vakıf & özel üniversiteleri seçilmeli mi? Profesyonel hayatta bu okullardan mezun olanlara bakış nasıl olur. ( paralı okuldan mezunsun gibi. (Diplomada % 100 Burslu vb gibi bursluluk oranı yazmaz malum)

Mesela yazılımda bahçeşehir üniversitesi bayağı popüler. Yurt dışı bağlantıları, öğrencilere iş imkan garantileri vs ama, anlayamadığım ve içime sindiremediğim husus şu, örneğin Türkiye birincisinin büyük emek ile 7K lık dilimde girdiği bölüme, yıllık 100 Bin TL bastırıp 80 K lık dilimle girebilmesi aynı sıralarda oturması. Bu çok enteresan geliyor bana bu vakıf üniversiteleri.

Konuya tekrar dönecek olursak, istanbulda, İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği % 30 ingilizce seçeneği ve marmara üniversitesi bilgisayar üniversitesi ( Türkçe sanıyorum) kalıyor. Yada Bahçeşehir üniversitesi yazılım mühendisliğine % 50 Burs ile girebilir ki 60 K ile giriliyor buna da ve 20 K lık başarı boşa gitmiş gibi geliyor. karasız kaldık..

Değerli yorumlarınızı fikirlerinizi beklerim...

Teşekkürler
O
5 yıl
Asus RT-AX82U\u0027 ya % 10 Ekstra sepet indirimi ( BİTTİ)
Merhaba,

Almayı düşünenler için an itibariyle vatan bilgisayar da 1489,50 TL (6 Taksitli fiyatı). Piyasada en alt fiyat şu an için.

ASUS RT-AX82U 574MBPS-4804MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-AX ROUTER - Vatan Bilgisayar
< Resime gitmek için tıklayın >
O
5 yıl
Vodafone Fibernet için Router mı Modem mi alınmalı?
Merhaba,

Evimdeki vodafone fibernet bağlantımda ( superonline dan altyapısı alınan) Zyxel ZXHN H267A modem kullanıyorum.

5 Ghz bağlantılı laptop um ile nas üzerinden 4k remux filmler izlerken anlık duraksamalar yaşıyorum. Laptop taki 5 ghz bant kapasitesini kontrol ettiğimde, Bağlantı hızını (Alınan/İletilen): 866/866 (Mbps) olarak görüyorum. Çoğu zaman bunu da göremiyorum. Çünkü evde diğer bilgisayarlar da 5 ghz i kullanıyor. Ve incelememe göre bu zyxel modemin 5ghz için bağlantı hızı maksimum 867 Mbps zaten.

Sorularım şu şekilde:

1)Yeni yüksek kapasiteli bir cihaz alırsam, bu bağlantı hızı yükselir ve bende takılmadan kablosuz olarak NAS taki 4k remux filmlerimi laptoptan izlerim. Doğru muyum? ( 5Ghz bağlantı hızı maksimum 1300 Mbps imiş)

2 Vodafone fibernet için modem mi almalıyım yoksa router kafi mi? ( Eve ince fiber kablosu direk geliyor, gpon terminale giriyor. Oradan da ethernet kablosu ile zyxel e)

Almayı düşündüğüm cihaz (router kafi ise) :

TP-Link Archer C80 AC1900 Wireless MU-MIMO Wi-Fi Router Fiyatı (hepsiburada.com)

Cevaplarınız için teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.