E

Teğmen
25 Haziran 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
30 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
9 yıl
Monster A7 6.2 hakkında kısa kullanım yorumlarım
Öncelikle paketlemede gösterdikleri özen ve gönderdikleri çanta dikkatinizi çekiyor. Laptopun kapağını açar açmaz resimlerin yansıtmadığı hoşbir işçilik ve görsellik var. Klavye aydınlatması hoşuma gitti; led ışığın her tuşun etrafında ince bir border oluşturması hoş bir efekt. Laptop klavye düzeninde ok tuşlarının etrafında boş alanlar olmamasından biraz alışmakta zorluk çekiyorsunuz (benim için geçerli); ama zamanla alışılacak o kesin. Ekran tercihim IPS'di gerçekten çok güzel, parlak. Oyunlarda çok çok ince hesaplar yapmıyorsanız (milisaniyelerle uğraşmıyorsanız) tercihiniz olmalı. 17.3 inç ekran bence çok iyi ve yeterli bir görsellik vermekte. Klavyedeki türk lirası yeni sembolünü düşünmeleri bence iyi olmuş. Sıkıntı demek yanlış olur belki ama power tuşuna hafif temas ederseniz, basıldı hissini alıyorsunuz ama sistem açılmıyor. Biraz daha kuvvetli basmak gerekiyor. Çok sorun değil hani. Touchpad ile ilgili bazı arkadaşlar memnun değiller bazı forumlarda okuduğuma göre ama ben eksik bi taraf bulamadım dokunma hissi özellikle tuşlarına basma hissi yumuşak.

Windows için ayrıca para ödemek biraz can sıkıcı olsa da Windows 10 kurulumu sonrası güncellemeleri yaptıktan sonra; beraberinde gönderilen windows 10 için olan sürücü medyasından sorunsuz kurulum yapıyorsunuz. Windows 8 için ayrı bir cd/dvd medyası da gönderiyorlar. Bir de 3 aylık antivirus programı gönderilmiş. BIOSa girip UEFIyi enabled yapıp windows 10'u USB'den kurdum. Sistemin açılması 8-10 saniye sürüyor. SSD üzerine windowsu kurduğumu söyleyeyim.

Control center programı ile sistemi konfigure edebiliyorsunuz. Fan hızı "en fazla" ayarında buna gürültü değil de rüzgar sesi diyelim rahatsızlık vermiyor aksine benim hoşuma gitti. Zaten çok devreye girmiyor. Genelde otomatik ayarında bile 3D oyunlarda az bir rüzgar sesi duyuyorsunuz sonra kesiliyor. Benim hoşuma gitti.

Oyun ve ekran kartı benim için fazla bile bunun hakkındaki bilgileri zaten video inceleme kısmında bizzat izleyerek görebilirsiniz. Yalnız izlerken HD formatında izlemenizi tavsiye ediyorum.

Henüz uzun derleme gerektiren projelerde kullanamadım; ama i7 5700'ün fark atacağını zannediyorum.

Kısa sürede keşfedebildiklerim bunlar yada aklıma gelenler...

Memnun kaldım, tavsiye ederim. Beklentilerimi karşıladı. Forumlarda sorun yaşayan bazı arkadaşlar sürücülerden yani yazılımsal olarak sorun yaşamışlar. Sürücüleri doğru platformlarda düzgün yükleyememek gibi. Donanımsal olarak bir sorun yaşayan okumadım. İstisnalar olabilir sonuçta elektronik elemanlar mevcut ve garantisi var; ücretsiz olarak kargolayarak sorunu halledeceklerine eminim. Çünkü sistemi almadan ve aldıktan sonraki tüm sorularıma ivedilikle cevap verdiler.

Fiyat ve performans için Monster diyorum.
E
9 yıl
Monster Sürücü Tanıma (ABRA modelleri)
Farkeder mi bilmiyorum ama windows 10 ve windows 8.1 için temiz kurulumda güncelleme sonrası hangi sürücüleri monster sayfasından indirip kurmak zorunda kalırız. Hepsini mi? Monster sayfasında 8 ve 10 için sürücüler mevcut. Manuel olarak hepsini kurmak mı gerek? Otomatik tanımıyor mu windows?
E
9 yıl
Beko 6412410 A Beyaz Camlı Mirror 12000 Btu İnverter Klima
A+++ olması, servis kötü veya iyi ama hep bulunabilir olması açısından. Özellikleri bakımından sessiz gibi iç ünite 27 dB.
30 m2 lik oda için uygun olduğunu düşünüyorum. Beko sorun çıkarır diyen de var ama.
Bunu almaya karar vermek üzereyim ne dersiniz?
E
9 yıl
Yazılımcı için Lenovo Yoga3 Pro hakkında Yorum isterim
Aslında Lenovo Yoga3 pro sessiz olması katlanır kutlanır olması yanında artı özellikleri var elbet ama kafama takılanlar var
Intel Core M-5Y71 (4M Cache, up to 2.90 GHz) bu işlemcinin i3 ayarında olduğu söyleniyor. Ne kadar doğru bilmiyorum. Çoklu pencerede çalışma yaparken üzülebilirsin deniyor. Yazılım işi ile uğraşan kişi için java (android studio), visual studio gibi ortamlarda ayrıca resim işleme gibi programlarda faal iken sistemde rahatlıkla çalışılabilir mi? Yoksa üzer mi?
8 GB RAM ve 512GB SSD, paylaşımlı bir ekran kartı olan Intel® HD Graphics 5300 ile konfigure edilmiş bir sistem. Oyun meraklısı değilim.
Medi*M*rkt ta inceledim ama sistem boş takır takır işliyor.

Hiç bulaşma i5 - i7 ara, Core M'den uzak mı dur dersiniz?
E
9 yıl
Meslek seçiminde zorlanma
Halen meslek seçememiş, ne olsam diye zorlanan arkadaşlara çoğu danışmanlık ve rehberlik merkezlerinin uyguladığı bu meslek belirleme testini yapmalarını tavsiye ederim. Android uygulaması olarak ücretsiz. Test sonucu görsel olarak da güzel bir rapor oluşturuyor. Meslek Belirleme Testi için tıklayınız. Umarım, yararlı olur.
E
14 yıl
Navitech, Nav-pxb 210F 205 ve 210
Navitech, Nav-pxb 210 - 205 - 215 bu 3 cihaz arasında ben fark olarak dahili pil gördüm. Hangisi tercih edilmeli. Diğer özellikleri aynı gibi geldi. Yanlış mıyım?
E
15 yıl
ACER LCD Siparişi verdim 3 ay oldu.....
ACER 6930G almıştım kasım 2008'de. Garanti kapsamına girmeyecek şekilde ocak başı LCD ekranı çatladı. Sipariş verdim d2(DEKARE)'ye hala gelcek. Telefonla sorguluyorum yurt dışından bile çıkışı olmamış ne zaman geleceği meçhul!. Sipariş verirken 3-4 haftada gelir denilen ürün 3 ay oldu sadece sipariş görünüyor. İşin ilginci bazende gümrükte deniliyor. Yani anlayacağın yalan dolan. ACER müşteri hizmetlerini aradım 444 ile başlayan onlardan benden de biçare. Sap gibi kaldık ortada. Paran var rezil oluyorsun. Eski ACER ile devam ediyoruz şimdilik. Attan inip eşşeğe bindik yani. Bu yaz eşşek üstünde geçer.

Bu işin bu kadar uzaması hakkında fikri olan var mı? Kriz nedeni ile üretim mi olmuoyr. Buradaki firmalar sipariş biriktip de belli bir düzeye gelince mi alım yapıyorlar? Valla aldığıma 1000 pişman oldum. Herkese söylüyorum. ACER alacaklar dikkat etsin. Şimdiden 2 kişiyi vazgeçirttim.
E
16 yıl
ACER AS 6930G P7350 Resimlerim ve yorumlarım
Nihayet fotoları gönderebiliyom.

Ses mükemmel kesinlikle. 5.1 output speakerlara takın ve görün. Takmadan bile 2.1 gibi...

Standart ACER tuş ve programlarına alışık olanlar için farkedebildiklerim. SOldaki ctrl ve shift tuşları küçülmüş biraz garip geldi. Numeric klavye olayı baya iyi.

Sinir olduğum ilk kurulumda gereksiz bir sürü program kuruyor. Yada bana lazım olmayan.

Oyun denemedim henüz ama sistem Aero modunda iken oldukça yeterli performansta çalışıyor.

Tam bir multimedya dünyası....

XP kurmak isteyenleri anlamakta güçlük çekiyorum. Vista kesinlikle çok iyi bir OS (windowslar içinde, linuxa laf söyletmem) XP'ye göre. Bir zamanların 98'inin düştüğü duruma düşen XP için bırakın artık onu.

Ghost kullanılırdım yedekle için ACER yapımı bir recovery programı var bakalım onu deniyorum ama Ghost'a dönmeyebilirim.


RED ALERT 3 ü kurdum en yüksek değerlerde oynadım. 5 saatten fazla... Cihazın sol tarafı hafif ılık gibi oldu ayrıca hafif ılık esinti fan çalışırsa. Oyunların donanımsal karşılaştırmalarından pek anlamam ama yüksek modda tekleme, atlama falan yapmıyor...


< Resime gitmek için tıklayın >

Kapaktaki ACER logomu yazımı yanıyor işte. Açıkken görmesekte. Neden böyle yapmışlar ki. Havasına sanırım.



< Resime gitmek için tıklayın >
logon ekranında şifre yazmadan işaret parmağını kaydırarak sisteme giriş hoş bişi.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
E
16 yıl
ACER AS 6930G ve 64Bit Vista
ACER 6930G 64 Bitlik mimariyi destekliyor. Birlikte gelen vista 32 bitlik mi 64 bitlik home premium mudur?
E
16 yıl
ACER wxga ve AERO
ACER laptop düşünüyorum ama wxga grafik kartı olan intel chip setli acerların Vista Aero modunu desteklemediğini gördüm. ACER laptopların Hepsi mi böyle?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.