U

Yüzbaşı
24 Ocak 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
88 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
U
9 yıl
İTÜ Ekonomi Bölümü Hakkında
Arkadaşlar forumda bilgi kirliliği gördüm çok. Ayrıca özelden soru soranlar çok fazlaydı. Kısaca bilgi vermek için geldim.

ITU Ekonomi ilk ogrencilerini TM-1 puan turunden 2013-2014 yilinda almaya basladi ve 18.788 basari siralamasiyla 413 puandan kapadı. 2014-2015 yılında ise 423 puan ile yaklaşık 17.000 civarında kapandığını biliyoruz. Bir yükseliş grafiği olduğunu kabul etmek gerekir.

Bolumumuzun egitimi yuzde 100 ingilizcedir ve hocalar dil konusunda taviz vermiyorlar.

ITU Ekonomi bolumunun mevcut iktisat programlarindan belki de en onemli farki, ogrencilerine lisans duzeyinde bir veya iki sektor alaninda uzmanlasma egitimi vermesidir. Mezun olan ogrenciler 3. Ve 4.sinifta alacaklari secmeli derslerine gore saglik ekonomisi, cevre ekonomisi, telekonunikasyon, teknoloji vb yeni gelismekte olan sektorlerle birlikte bankacilik ve finans, kurumlararasi duzenleme vb gibi var olan mevcut alanlarda uzmanlasacak.

Graduation Project
Humanities or Art Elective.
Project Appraisal
Turkish Economy

Sayısal Analiz Alanı

Differential Equations
Mathematical Economics
Microeconometrics
Time Series Econometrics

Yenilikçilik, Teknoloji ve Endüstri Alanı

Economics of Education
Energy Economics
Environmental Economics
Health Economics
Transportation Economics
Urban Economics

Stratejik Düşünme Alanı

Behavioural Finance
Economics and Psychology
Experimental Economics
Market Structure and Strategic Behaviour

Kurumlar ve Düzenlemeler Alanı

European Economics and Institutions
Income Distribution and Poverty
Labor Economics
Regulatory Economics and Regulated Markets

Program gunun sartlarina gore yeniden harmanlanmis oldugundan bir cok universitede yuksek lisans dersi olarak okutulan Game Theory and Strategy vb dersler lisans ders programinda bulunmaktadir.

Bolumun cogu iktisat programindan bir diger farki ise sayisal analiz yetenegi yuksek iktisatci yetistirme amacidir. Bu durumun onemi gerek is bulma konusunda gerekse donanimli bir iktisatci olunmasi acisindan hocalarimiz tarafindan defaatle vurgulanmaktadir. Is konusu demisken; bolumumuz Borsa Istanbul, Merkez Bankasi vb devlet kuruluslarinin yani sira hocalarimizin cogunun ozel firmalarda danismanlik yapmasi sebebiyle ozel sektorle is birligi icindedir. Gecen yil bolum bunyesinde duzenlenen ekonomi seminerlerine Borsa Istanbul resmi olarak sponsor olmustur. Bu yıl ki seminerlerin sponsoru ise telekomünikasyon sektöründen Ericsson dur.

Akademik kadromuzdaki hocalarimizin hepsi yurtdisi lisansli veya yuksek lisansli-doktorali, cogu yurtdisindaki universitelerde ogretim gorevlisi statusunde yer almis veya ders vermistir, bir kismi ise hala Koc-Sabanci gibi seckin vakif universitelerinde ders vermektedir. Bölüme gelecek yeni hocalarımızla birlikte bünyemizdeki hoca sayısı 11'e, yabancı hoca sayımız ise 4 e yükselmekte. Yurtdışından gelen akademisyenlerin en büyük artısı dil konusunda ve öğrenciye ufuk açmasının yanı sıra, bölümün globalleşmesinde önemli rol oynuyor.

Prof. Dr. Fuat Erdal - Ph.D., University of Nottingham
Prof. Dr. Bülent Güloğlu - Ph.D., Universite de Paris 12, Val de Marne
Doç. Dr. Sencer Ecer - Ph.D., University of Texas at Austin
Doç. Dr. Tolga Yuret - Ph.D., Boston University
Y. Doç. Dr. Resul Aydemir - Ph.D., University of Texas at Austin
Y. Doç. Dr. Sinan Ertemel - Ph.D., Rice University
Y. Doç. Dr. Ayşegül Kayaoğlu-Yılmaz - Ph.D., Universite Catholique de Louvain

Y. Doç. Dr. Christopher Hannum - Ph.D., Colorado State University
Y. Doç. Dr. Nasreen Nawaz - Ph.D., Michigan State University
Y. Doç. Dr. Shourjo Chakravorty - Ph.D., University of Florida
Y. Doç. Dr. David Seymour - Ph.D., Boston University

Mühendislikte yetkinliğini ispat etmiş olan Teknik Üniversite, teknik bilgisini tamamlayacak şekilde sosyal bilimler alanına da ağırlık vermeye başlamış ve ilk olarak Ekonomi Bölümü'nü açmıştır. İTÜ Öğrenci İşleri sitesinden programı inceleyebilirsiniz. ( Bkz.http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/ECNE/201410.html) Bölüm İstanbul da bir devlet üniversitesinde İngilizce Ekonomi eğitimi almak isteyen adaylara güzel bir imkan sunmakta.


Ben 7k olarak girdim 2 sene önce bölüme. O zamanlar son gün tercih listesinde ismini görmüştüm, dayım endüstri'de prof olduğundan onun yanına gidip hocalarla konuşmuştum. Siz şanslısınız, en azından elinizde araştırma imkanı var. Zamanınız varsa gidip Boğaziçi - İTÜ - ODTÜ gibi okulları yerinde görün, oradaki akademisyenlerle görüşün. Çoğu okul tanıtım günleri yapıyor, gidin katılın, aklınızdaki soruları sorun. İnternet mecrasında yararlı bilgiler olduğu kadar çok fazla bilgi kirliliği de var. Umarım hepiniz doğru tercihleri yaparak gönlünüzdeki bölüme gidersiniz.


Haricinde soruları olan yazabilir, özelden ziyade buradan sorarsanız diğer arkadaşlar da görmüş olur. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım
U
11 yıl
Amerika\u0027dan MacBook alacağım. Yardımlarınızı bekliyorum
Merhabalar. Bir tanıdığım vasıtasıyla mac book alacağım Amerika'dan.

Öncelikle bütçem 1300-1500 dolar civarında.
Pek oyun oynamam hani 1-2 tane en fazla. Dizi-Film izlerim. Haricinde uygulamalar olur o kadar.
Ayrıca Amerika'dan alan arkadaşlar nereden aldınız siz nereleri ucuz bilgilendirirseniz sevinirim.
U
11 yıl
Max: 50 tl\u0027ye PSU önerisi
intel 6500 işlemci
512x2 ram
onbord ekran kartı (belki ileride ortalama bir kart alabilirim)

lcd tv'ye bağlayacağım ama bilgisayarımın güç kaynağı patladı yeni psu bakıyorum

300w fsp yeter mi bu sistem için ya da siz ne önerirsiniz max bütçe 50 tl
U
11 yıl
Ygs 5 ve Ygs 6 puan ortalaması 427 civarı kaç bin olur ?
Hedefim Boğaziçi iktisat, uluslar arası ilişkiler..

Sınavda beklediğim gibi gelmedi 127 Netim var ama mat 33 net olduğu için ygs 5 424, ygs6 431 civarı gelecek..

Şimdi Bu puanlar ile kaç bine girerim ? İşi bilenler bi bakabilir mi ?
U
11 yıl
Ev için ortalama bir Uydu Alıcısı önerisi
Arkadaşlar bizim emektar vadesini doldurdu. Yeni bir uydu alıcısı alacağım ama çok çok iyi bir şeye gerek yok. Aninal planet, discovery tarzı belgesel kanalları, nba tv gibi kanalları açsan yeter. Zaten Tv'm 82 ekran flat bir televizyonum var. Bütçem 100 tl civarıdır.

Gittigidiyor'da Next ye-2000 cx super hdmı 64 tl'ya buldum nasıldır acaba ?
U
11 yıl
Bir Akademisyen için Ultra Book tavsiyesi
Arkadaşlar benim pederin bilgisayarı hakkın rahmetine kavuştu sayılır. Dile kolay 8 yıl önce alınmıştı binlerce dolara, o celeron işlemcisiyle, 2x256 mb ramiyle bu gününe kadar getirdi.

Şimdi 1400 tl civarında bir paramız var bize bu emektar gibi sağlam, bizi uzun yıllar götürebilecek çok sorun çıkartmayacak bir ultra book arıyorum.

Şimdi diyeceksiniz ''Ya kardeşim şimdiki makinalar o kadar dayanmıyor.'' ya haklısınız ama cidden temiz kullanıyor babam ve bir bilgisayarla en fazla küçük grafik programları (ram'den 400-500 mb yiyen türlerden) veya haber sitelerininden 8-10 sekme açar hani çok da kullanmaz. Bizim için önemli olan sorun çıkartmaması ve 2-3 yıl sonra yok wirelesi bozuldu yok şu oldu durumu olmaması..

Ayrıca VGA girişi oluyor mu bu Ultra Book'larda bilmiyorum HDMI oluyor herhalde her neyse benim babama VGA lazımmış bu projeksiyona bağlamak için dikkate alırsanız sevinirim. He bir de 14'' istiyorum.

Şimdiden önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar.
U
12 yıl
amerika\u0027dan kendime kontratli at\u0026t iphone5 getirtmek mantikli mi ?
Amerika'ya giden bir tanidigim var kendime getirttim getirttim, olmadi bir daha amerika'dan getirtemem.

Arkadas bu gece mesaj atti "kontratsiz iphone5 yok. sadeve at&t kontratli ve nano simli olarak var. ben hallederim diyorsan benimkini de halletmen kosuluyla alacagim :)"

Simdi getirteyim mi getirtmeyeyim mi factory unlock yapabilirmiyim ? Ugrasmaya deger mi ?
U
12 yıl
bisikletle feci kaza yaptim
Sakarya'dayim aramizdan arkadaslar varsa donatim kavsaginda birden arka vites aktaricisi janta girdi bende 40-50 gibi gidiyordum allahtan araba hemen kirdi yanimdan gecti de ben yine ondeki kamyonete az biraz girdim yoksa ucacaktim.. Ha bu arada ne kadar masraf tutar lan bisiklet benim degildi emanetti su an bi taraflarim tutustu bisiklet bisan o arka vites aktaricisi janta girdi abiler
U
12 yıl
LYS Mağduru gence lens ekipmanları tavsiyesi
Çok heves ederek geçen sene 450d almıştım ve çok aktif bi şekilde kullanmıştım. Çıkmıştım doğaya geziler yapmıştım ama bu sene malum ygs-lys hiç bi sosyal aktivitemiz olmadı ve benim içimdeki heyecan öldü.

Bende o heyecanı canlandırmak için bir şeyler alayım dedim. Öncelikle bana 18-55 yetmiyor ne zoom var ne bir şey ..

Önce ucuz yollu 250-270 civarına bi 75-300'lük alayım diyorum. Sonra para kalırsa 50 mm 1.8 ..

Bunlar iyi güzel de param olsa makro alırdım. Bende o yüzden bu ters bağlamadır, uzatma tüpleridir, körüklerdir bi araştırayım dedim işin içinden çıkamadım. Çok para harcama niyetinde değilim o yüzden uzatma tüpü almaya karar verdim ama onlarda 3 çeşit yok dandikleri, yok af oolmayanları, olanları ..Diyafram ayarını makineden mi ne değiştirmek lazımmış ben anlamadım yardımlarınızı bekliyorum.

Dediğim gibi makinem 450d ..18-55 lens var bana ne önerirsiniz ..TEŞEKKÜRLER..
U
13 yıl
ROCHAS MAN mi, JEAN PAUL GAULTİER LE MALE mi ?
Arkadaşlar rochas ile jean paul arasında kaldım..Kalıcı ve farkedilirliği yüksek bi parfüm almak istiyorum..Hangisini önerirsiniz ..

İsterseniz başka markalarda önerebilirsiniz ..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.