Y

Teğmen
22 Haziran 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
8 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Y
12 yıl
KVK HD2 telefonumu bozdu, kendim düzelttim.
Merhaba arkadaşlar.

Almanya'dan getirtmiş olduğum HD2 telefonuma bu forumdaki rehberler yardımıyla HSPL yapıp NAND Android yükledim. Telefonumun hiç bir sorunu yoktu. Ama ilk geldiğinde de alt tuşlar zor çalışıyordu gittikçe bozuldu(arama ve anasayfa tuşu). Neyse ben de telefonumu servise vereyim dedim ve yetkili servis olduğunu düşündüğüm için KVK ya verdim. Keşke vermeseydim.

Sizin de anlayacağınız gibi telefonumun arızası tamamen donanımsal. KVK telefonumun onarımı sırasında beni aradı ve tuş takımının altındaki filtrenin değişmesi gerektiğini ama içinde orjinal yazılım olmadığı için anakartın kapanması ihtimalinin olduğunu bildirdiler. Ben de bir özel servise sordum hiç bir sorun olmayacağını söylediler. Sonra KVK yı tekrar aradım telefonda iki kez anakartın kapanma ihtimalini sordum ve bana "çok düşük, %1, başımıza gelmedi bile" gibi cevapalr verdiler, ben de onayı verdim. Ama 5 dakika sonra telefonuma gelen mesajda onarım ücreti neredeyse telefon fiyatına çıkmıştı. Hemen KVK yı aradım anakartın kapandığını söylediler, ben de ürünü geri istedim. Bu olayı şuna benzetebiliriz, bir doktor size ameliyatı öneriyor riskinin %1 olduğunu söylüyor ve o %1 ihtimal gerçekleşiyor belki sakat kalıyorsunuz, belki de ölüyorsunuz.

Neyse sonuçta çalışır vaziyette verdiğim telefonum bana çalışmayan durumda geri döndü. Ben başka bir servise de gösterdim ama onlar da sanırım sorunu anlamadılar düzelmedi telefon. Burada KVK nın yaptığı hata şu çıktı; telefonumun yurtdışından geldiğini bildikleri halde seri numarası kontrolü yapmayıp kafalarına göre hiç gerek yokken "orjinal" yazılım yüklemeye çalışmışlar. Ama bu telefonlarda orjinal yazılım telefonun seri numarasına uyumlu değilse telefon kendini kilitliyor. Ben de telefonum geri dönünce Almanya yazılımını yüklemeye çalıştım ve KVK'nın bir telefon parası istediği ve onların ortaya çıkardığı sorunu bedavaya düzeltmiş oldum. Yani donanımsal bir hataya hiç gerekmediği halde orjinal yazılım yüklemeye çalışıyorlar onu da ezbere yapmaya çalıştıkları için yanlış yazılım yüklemeye çalışıyorlar.

KVK ya uyarı için tüketici dernekleriyle ve mahkeme heyetiyle de görüştüm ama telefonum yurtdışından geldiği için hukuksal bir şey çıkmayacağını söylediler. İnternetin özgürlüğünü kullanarak sizlerle olayları paylaşmak istedim.
Y
12 yıl
hd2 hiç açılmıyor(kvk sağolsun) ve jtag hakkında
merhaba arkadaşlar. telefonumun hiç bir sorunu yoktu. üzerine nand android rom yüklemiştim. ama alttaki fiziksel tuş takımı temazsızlık yapıyor diye servise verdim. ilk başta bana tuş takımıyla ilgili bir parça değişeceğini söylediler ama anakartın kilitlenebileceğini söyledir. sonra özel bir servise de sordum onlara da sordum ihtimali az dediler. ben değişime onay verdim, bu sırada windows mobile a da geri döndürmeye çalışmış olabilirler emin değilim. ve sonra makine açılmamış. volume down+power ı denettim o da olmuyormuş. bu konuda bilgisi olan var mı? jtag diye bir şey duymuştum ama tam olarak ne olduğunu bilmiyorum o şekilde çözülebilir mi? yardımcı olursanız sevinirim
Y
13 yıl
just dance 2 \"reading disc\" hatası
arkadaşlar just dance 2'yi düne kadar sorunsuz oynuyordum. ama bugün ne olduysa şarkıları açarken siyah ekranda "reading disc" yazmaya başladı ve orada takılıyor. homebrew channel ve hitachi 120gb hard disk 2.5 inch lik kutu ile kullanıyorum. ne yapmalıyım softmod ile ilgili bir şey mi bu?
Y
13 yıl
remote plus ile remote+motion plus hakkında
selamlar arkadaşlar.

benim elimde şu anda bir tane remote plus kol var. ikinci kolu alacam ama direk remote plus mı alsam yoksa normal remote alıp üstüne motion plus mı taksam karar veremedim. kullanış açısından fark var mı?
Y
13 yıl
sd rom\u0027u başka bir sd karta taşımak(HD2)
merhaba arkadaşlar. 1337 arkadaşımızın rehberindeki gibi sd kartıma android kurdum. sd kartın hafızası yetersiz kaldığı için yeni sd aldım. eski sd kartımdaki verileri yeni sd kartıma nasıl geçirebilirim(program, kısayollar filan). direk sd kart içindeki dosyaları atsam çalışır mı yeni sd.de?

şimdiden teşekkürler...
Y
14 yıl
elektirikli bisiklet ve ikiçeşmelik
merhaba arkadaşlar. elektrikli bisiklet almak için karar verme aşamasındayım. izmir’de oturuyorum. ekobis maxi veya başka bir modeli ikiçeşmelik yokuşunda kullanan oldu mu? eğer ikiçeşmelik yokuşundan çıkıyorsa babamla pazarlık masasına oturacağım. şimdiden teşekkürler.
Y
14 yıl
sennheiser replacement earbuds nerede satılıyor?
arkadaşlar sennheiser cx300 üm var. üstündeki kulaklık adaptörü(elmasepeti tanımı) düştü. yedeklerini de bulamadım. şimdi yeni almam gerekiyor. elmasepeti'nde bir çift i 10,5 lira bir de kargo parası eklersek 15 lira bana biraz pahalı geldi :S benim merak ettiğim donanımhaber-ikinciel gibi ilanlı satış sitelerinden nasıl bulacağım. kulaklık adaptörü diye arayınca bulamıyorum. veya izmirde elden nerede bulabilirim? şimdiden teşekkür ederim.

bir de jays'in kulaklık adaptöründen alsam benimkine takılabilinir mi? en azından onda 5 çifti 26 lira :)
Y
15 yıl
icybox lan harddisk kutuları hakkında?
arkadaşlar harici hard disk almam gerekiyor. wd digital in world edition modelini gördükten sonra lan üzerinden ulaşabileceğim bi hard-disk almak istedim. internetten araştırdığım kadarıyla harddisk kutusuyla da bunu elde edebiliyoruz. benim merak ettiğim icybox (IB-NAS901-B) modelinin içine max ne kadar hafızası olan bi hard disk koyabiliriz(1tb lık wd sabit disk alıp içine koymayı planlıyorum). bir de benzer ürünler kullananız varsa lan üzerinden elde ettiği hız performansını söyleyebilir mi? max 12mb desteklemiş olcak direk ama internette 6mb/s i geçmiyor diyenler de var. bir de bunda da torrent istemcisi özelliği var mı? ayrıca başka önerileriniz varsa onlara da açığım :)

şimdiden teşekkür ederim.

edit: cevabını sitesinden buldum hafıza kapasitesi : Supports 3.5” SATA (up to 1TB) & PATA (IDE up to 750GB)
HDDs
Y
15 yıl
(çözüldü)
asd
Y
15 yıl
para iadesi hakkında
arkadaşlar w380i telefonum vardı 20 martta servise verdim ve 30 iş günü doldu ve geçti. ben bugün aramasam bana haber verecekleri bile belli değildi. neyse neticede bugün aradım sony ericsson istanbul merkezini ve konuştum. bana telefonumu w302 modeliyle değiştireceklerini onay vermemi istediler. ben para iadesi istedim maalesef yapamıyoruz dediler ama tüketici hakları derneğine başvurarak telefonumun bedelini geri almaya çalışcam. benim 2 tane sorum var burada bahsedilen ürünün bedeli benim faturamda yazan bedel mi yoksa piyasada bulunan ve şu anda benimkinin üst modeli diye adlandırdlıkları w302 nin bedeli mi? şimdiden teşekkür ederim...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.