B

Teğmen
15 Ocak 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
1 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
14 yıl
motorola droid x (shadow).kısa bir süre kaldı..
Motorola’nın beklentilere yavaş yavaş cevap almayı başardığı Droid ailesinin yeni kardeşi ‘‘ X ’’ ile ilgili özellikler kamuoyuna sunuldu. Android’in son sürümü olan 2.2’nin alt yapısını kullanacak ve ilk olarak Verizon operatörü ile birlikte satışa sunulacak cihaz dış tasarımıyla birlikte ise oldukça hoş bir görsel görüntüye sahip olacak. Droid X yada anılan diğer ismiyle Shadow’un teknik özellikleriniyse şöyle sıralayabiliriz;

• Flash 10.1 destekli Android 2.2 işletim sistemi,
• Motorola’nın kendine özel MotoBlur arayüzü,
• 1 GHz hız frekansında çalışan Snapdragon işlemci,
• PowerVR SGX530 grafik işlem ünitesi,
• 512 Megabayt kapasiteli RAM bellek,
• 8 Megapiksel çözünürlüğünde çift LED destekli kamera,
• 720p kalitesinde video kaydı ve oynatma olanağı,
• 16 Gigabayt kapasitesinde dahili bellek,
• 32 Gigabayt’a kadar arttırılabilir MicroSD kart yuvası,
• HDMI üzerinden Tam HD yani 1080p çıkış desteği,




İlk olarak Verizon ile birlikte sözleşmeli olarak satışa sunulacak olan cihaz, 19 Temmuz tarihinde raflardaki yerini alacak.



< Resime gitmek için tıklayın >
B
14 yıl
nokia c7 symbian 3
Finlandiyalı dev mobil üretici Nokia’nın dünyadaki gündeme bir bomba gibi düşürdüğü C serisinin yeni üyesi Nokia C7 ile ilgili görseller bugün kamuoyunun huzuruna sunuldu. Dış görünümü ile gözleri büyüleyen cihaz, Symbian^3 işletim sisteminin arayüzü ile beraberde geniş dokunmatik ekranına hoş bir görüntü sunuyor. Fransa’da kameralara yakalanan cihaz ile ilgili teknik özellikleriyse şöyle sıralayabiliriz;

• Symbian^3 işletim sistemi,
• 8 Megapiksel çözünürlüğünde kamera (Otomatik odaklamalı ve çift led flaşlı ),
• Yüz tanıma özelliği,
• Sensör ile oyun oynayabilme,
• 3.5 inç genişliğinde dokunmatik ekran,
• Çoklu dokunmatik desteği,
• Stero hoparlör ile birlikte tatmin edici ses,
• GPS, Wi-Fi ve HSPA bağlantı seçimleri,



( Nokia C7'e ait görsel resim )


Çok kısa bir süreç içerisinde tanıtılmasını ve satışa sunulmasını beklediğimiz cihazın fiyatı hakkında henüz bir açıklama bulunmuyor.



http://www.maxicep.com/
B
14 yıl
MOTOROLA DAN YENİ BİR İŞLETİM SİSTEMİ..
Üzerindeki ölü toprağını Android ile atarak yeniden sıkı bir ivme yakalayan ve tüm dünyada eski Pazar payını yeniden yakalamaya başlayan Motorola ilginç bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Gün geçmiyor ki mobil işletim sistemleri dünyasında çarpıcı bir yeni gelişme yaşanmasın. Bir döneme damgasını vuran megapiksel savaşları artık geride kalmış görünüyor. Onun yerini alan rekabetin yeni adı mobil işletim sistemleri. Bir dönem Symbian ve Windows Mobile'ın çok büyük bir çoğunluğunu domine ettikleri pazarda artık çok daha fazla oyuncu mevcut. Özellikle Google'ın Android ile başlattığı akım mobil piyasanın dönüm noktalarından biri olmuş durumda.





Mobil dünyadaki Pazar payını ve adının büyüklüğünü Android ile yeniden kazanan ve akıllı telefonlarıyla ciddi manada ses getiren Motorola, yeni arayışlar içersine girmiş durumda. Amerikalı üretici Linux tabanlı mobil çözümler üreten Azingo Mobile ile iş birliğine gitmiş durumda. Firmanın Azingo Mobile 2.0 adlı mobil işletim sistemi üzerine kurgulanacak yeni bir işletim sistemi üzerine çalıştığı öğrenilirken, firmanın üst düzey yöneticileri de bu durumu doğrular nitelikte açıklamalar yapmaktan kaçınmıyor.

Konu hakkında henüz kesin bir açıklama bulunmazken, Azingo Mobile 2.0'ın kapsamlı uygulama geliştirme araçları, Webkit tabanlı web tarayıcı, Flash desteği, güçlü dokunmatik ekran arayüzü gibi başarılı özellikleri bulunuyor.


http://shiftdelete.net/yeni-bir-mobil-isletim-sistemi-mi-20377.html
B
14 yıl
Motorola Ruby Projesini Yeniden Hayata Geçiriyor: V13
Motorola'nın istridye kapaklı cep telefonu modellerinden olan Ruby projesinin iptal edildiği düşünülüyordu. Gelen haberlere göre bu proje V13 ismi ile tekrar hayata geçiyor. Son zamanlarda duyurduğu yeni modellerle gündemde kalmayı başaran Motorola, tasarımsal olarak ve teknolojik olarak bir çok noktanın eksik bırakılmadığı V13 modeli ile de adından uzun süre söz ettirecek. 2.2 inç QVGA kalitesinde dokunmatik iç ekran, 2 inç QVGA kalitesinde dokunmatik dış ekran, 5 Megapiksel sensörlü otomatik odaklanmalı kamera, CDMA bğlantısı, Bluetooth bilinen özellikleri arasında. Cihazın bu yılın sonlarına doğru piyasaya çıkması bekleniyor, fiyatı ise bilinmeyenler arasında.
http://www.pckoloji.com/haberler/11664-motorola-ruby-projesini-yeniden-hayata-geciriyor-v13.html


< Resime gitmek için tıklayın >
B
14 yıl
8 MP MOTOROLA SHOLES
Motorola, cihazlarında Android işletim sistemini kullanmaya başlamasıyla adeta yeniden canlandı. Droid modeli ile bir çok kişinin beğenisini kazanan Motorola, bir süre önce duyurduğu Sholes isimli modelinde bazı güncellemeler yaptı. Sholes'ın 5 megapiksel olarak duyurulan kamerası yeni duyuruyla birlikte 8 megapiksel oldu. Fiziksel QWERTY klavyesi kaldırıldı, cihazı kullanmak kapasitif ekrandaki sanal klavye ile mümkün olacak. Diğer özelliklerine bakacak olursak, 3.7-inç'lik ve 854×480 piksel çözünürlüğünde kapasitif ekran, 16 GB'a kadar hafıza kartı desteği, WLAN, Bluetooth, GPS ve 256 MB Ram karşımıza çkıyor. 720p çözünürlüğünde video kaydı, müzikçalar, radyo, HDMI çıkışı bilinen diğer özelliklerinden. Google'ın Android 2.1 işletim sisteminden güç alan cihazın 2010'da Nisan ayında Rusya'da ve Çin'de satışa sunulması bekleniYORR.


http://www.pckoloji.com/haberler/13462-motorolanin-yeni-akillisi-sholes-artik-8-megapiksel.html
B
14 yıl
MOTOROLADAN İYİ HABERLERR..
Öldü Sanılanlar Daha Uzun Yaşar: Hep Zor Durumda Olduğu Konuşulan Cep Devinden Şaşırtan Haber...


Öldü Sanılanlar Daha Uzun Yaşar: İyice Güçsüz Hale Gelen Cep Telefonu Üreticisi Motorola Üçüncü Çeyreğe Ait Finansal Sonuçlarını Açıkladı. Basın Açıklamasına Göre Motorola, 12 Milyon Dolar Kar Elde Etti. Bu Sonucun Ortaya Çıkmasında Firma İçi Tasarruf Planlarının Büyük Katkısı Var. Zira Ciro Miktarı Pek de İç Açıcı Değil: Ciro 5,45 Milyar Dolara Düştü; Yani Önceki Seneye Göre Yüzde 30,5 Düşüş Var. Tasfiye Satışlarında da Büyük Miktarda Düşüş Var.
Motorola Ekim 2008'de 24,4 Milyon Cep Telefonu Satmışken 2009'da Bu Sayı 13,6 Milyona Düştü. Böylece Motorola'nın Dünya Çapındaki Pazar Payı Yüzde 4,7'ye Düşüyor. İşin Enteresan Tarafı Motorola'nın 2010 Yirminin Üzerinde Telefon Duyurmuş Olması. Ayrıca Firmaya Yeni Bir Finans Yöneticisi Alındı.


http://www.haberler.com/motorola-ve-samsung-dan-iyi-haberler-var-haberi/
B
15 yıl
MOTOROLA ADETA ÇÖKTÜ...(2008-2007 4.Ç.SONUÇLAR)
Motorola adeta çöktü!
Yaşanılan global düşüşe karşın gelişmekte olan ülkelerde yüzde 2’lik büyüme olduğu görülüyor. Buna karşılık bilindiği gibi Türkiye pazarında bu gelişmenin aksine küçülme yaşanmıştı.
Pazarın geneline bakıldığında lider üretici olarak yüzde 37.7 ile Finlandiyalı Nokia olduğu görülüyor. Bir önceki yılın son çeyreğinde yüzde 40.4’lük payı bulunan Nokia’nın, 3 puana yakın kayıp yaşadığı dikkat çekiyor. Nokia’nın N95 modelinin ardından ‘ikon’ olacak yeni ürünler çıkarmadığı, bu durumun da kayıpta ciddi etkisi olduğu bildiriliyor.
İki Güney Koreli üretici Samsung ile LG, piyasada paylarını artıran üreticiler olarak sıralanıyor. Samsung’un yüzde 18.3’ünü kontrol ettiği pazarda, LG’nin payı yüzde 8.9’a işaret ediyor. Üç ve dört numaralı sıralarda bulunan Sony Ericsson ve Motorola tarafında kayıp yaşanmış durumda. Geçen yıl ciddi zorluklar yaşayan ABD’li Motorola’daki kayıp oranı 5 puanı gösteriyor.

2008 4Ç 2007 4Ç
Nokia 37.7 t 40.4
Samsung 18.3 s 13.4
S. Ericsson 7.5 t 9.0
Motorola 6.9 t 11.9
LG 8.9 s 7.1
Diğerleri 20.7 s 18.2
4Ç: 2008 4. çeyrek. Gartner

1.2 milyar cep satıldı

Mobil iletişim pazarında önde gelen üreticilerin ardından gelen küçük çaplı firmaların da yeni modellerle piyasadaki payını artırdığı, açıklanan rakamlarda görülüyor.
Gartner uzmanları, global krizin etkisindeki pazarın, en erken 2010 yılında yeniden büyümeyle tanışacağını belirtiyor.
Gartner’ın rakamları son çeyrekte yaşanan küçülmeye rağmen, 2008 genelinde pazarda yüzde 6’lık büyüme yaşandığını ortaya koydu. Geçen yılın toplamında 1.2 milyar adetlik satış rakamı yakalandı.


‘Dijital’ beklentiler boşa çıktı
Cep üreticileri, pazarda 5.0 - 8.0 Megapiksel seviyesinde fotoğraf çekimi yapabilen ürünleri geçen yıl art arda pazara sundu. Bu modellerin dijital fotoğraf makineleri ve video kameralarının yerine kullanılmaya başlamasıyla, pazarın 2008’de ciddi oranda büyümesi bekleniyordu. Son çeyrekte piyasaları vuran kriz, piyasadaki beklentilerin gerçekleşmemesine yol açtı.
B
15 yıl
MOTO ROKR E7 5 Megapixel kamera, 16x dijital zoom, 3x optik zoom
Motorola ROKR E7 | 5 Megapixel kamera, 16x dijital zoom, 3x optik zoom
Motorola dan yeni bir telefonmu geliyor: Motorola ROKR E7.

İnternetteki söylentilere göre Motorola yeni telefonu Motorola ROKR E7 yi duyurmaya hazırlanıyor. 5 Megapixel 16x dijital zoom 3x optik zoomlu olduğu söylenen bu yeni telefonda özellikler iştah açıcı cinsten.




Şimdilik bu resmin ve özelliklerin sahte mi gerçek mi olduğu konusu bilinmiyor.

İşte Motorola ROKR E7 nin özellikleri




Genel

Model : 2008
GSM 850/900/1800/1900, 850/1900/2100 UMTS, HSDPA
16 milyon renkli 640x480 pixels TFT ekran
112 g.
101 x 47 x 14 mm

İletişim

EDGE
HSDPA
Opera 8
USB 2.0
USB-host
Bluetooth 2.0 (A2DP)
WLAN
GPS
RDS li FM radyo

Multimedia

Standard mini Jack headphone 3.5 mm.
MP4 (AAC, AAC +, E-AAC +), MP3, M4A, 3GPP ™ (AAC, AMR), LC, AMR-WB, WAV, G-MIDI 1 play, RealAudio 8, iMelody, XMF, WMA ses formatlarını desteklemekte
(H.263, H.264), MP4, RealVideo 8, WMV, AVI video formatlarını desteklemekte
GIF, JPEG, BMP, WBMP, PNG, SVG resim formatlarını desteklemekte
SVG Tiny 1.1, GIF, Flash Lite ™ 2.0 animasyon formatlarını desteklemekte
Java MIDP 2.0
Java 3D Nvidia GoForce 5500
3D games
Media player

Kamera

5-Megapixel camera 16x dijital zoom 3x optik zoom
Autofocus
Macro photography
Xenon flash
Red-eye

Hafıza

2 GB dahili hafıza
SD / SDHC kart desteği
B
15 yıl
MOTO ROKR E7
Motorola ROKR E7 | 5 Megapixel kamera, 16x dijital zoom, 3x optik zoom
Motorola dan yeni bir telefonmu geliyor: Motorola ROKR E7.

İnternetteki söylentilere göre Motorola yeni telefonu Motorola ROKR E7 yi duyurmaya hazırlanıyor. 5 Megapixel 16x dijital zoom 3x optik zoomlu olduğu söylenen bu yeni telefonda özellikler iştah açıcı cinsten.




Şimdilik bu resmin ve özelliklerin sahte mi gerçek mi olduğu konusu bilinmiyor.

İşte Motorola ROKR E7 nin özellikleri




Genel

Model : 2008
GSM 850/900/1800/1900, 850/1900/2100 UMTS, HSDPA
16 milyon renkli 640x480 pixels TFT ekran
112 g.
101 x 47 x 14 mm

İletişim

EDGE
HSDPA
Opera 8
USB 2.0
USB-host
Bluetooth 2.0 (A2DP)
WLAN
GPS
RDS li FM radyo

Multimedia

Standard mini Jack headphone 3.5 mm.
MP4 (AAC, AAC +, E-AAC +), MP3, M4A, 3GPP ™ (AAC, AMR), LC, AMR-WB, WAV, G-MIDI 1 play, RealAudio 8, iMelody, XMF, WMA ses formatlarını desteklemekte
(H.263, H.264), MP4, RealVideo 8, WMV, AVI video formatlarını desteklemekte
GIF, JPEG, BMP, WBMP, PNG, SVG resim formatlarını desteklemekte
SVG Tiny 1.1, GIF, Flash Lite ™ 2.0 animasyon formatlarını desteklemekte
Java MIDP 2.0
Java 3D Nvidia GoForce 5500
3D games
Media player

Kamera

5-Megapixel camera 16x dijital zoom 3x optik zoom
Autofocus
Macro photography
Xenon flash
Red-eye

Hafıza

2 GB dahili hafıza
SD / SDHC kart desteği
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.