B

Onbaşı
14 Ocak 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
101 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
7 yıl
Turkcell Aylık İnternet Paketlerinin Ücretlendirilme Mantığı
Herkese öncelikle merhaba.

Anlatacağım olayı bilenleriniz vardır mutlaka ama bilmeyenler için ihtiyaç duyabilecekleri düşüncesi ile anlatmak istedim.

Bende bir Turkcell kullanıcısıyım ve keşke taahhütümü yenilemeseydim diyorum. Ama yenilemiş bulundum bi kere. Neyse mesele bu değil. Faturalı hat kullanıcısıyım ve aylık 5GB'lık internet paketim var. Fakat bu paket genelde bana yetmiyor. (9Gag'de başlayan 60fps gif çılgınlığı beni bitirdi ) Ay sonuna doğru haliyle ek paket almam gerekiyor. Şu anda Turkcell'in ek internet paketlerinin fiyatlarına bakarsanız nasıl fahiş bir fiyat politikasına sahip olduklarını görürsünüz. Haftalık 1GB internet paketi 10TL, Aylık 1GB 40TL ve Aylık 5GB 60TL(o paraya biz eve sınırsız internet bağlatıyoruz).

Şimdi diyelim aylık 5GB internet paketini satın aldınız ve fatura kesim tarihiniz her ayın 10'u. Satın aldığınız tarihi de ayın 5'i kabul edelim. Yani fatura kesim tarihinize 5 gün var. Paketi iptal etmediğiniz takdirde 5 günlük bedel bu aya geri kalan bir sonraki aya yansıtılmakta. Yani bu ayki faturaya 10TL ekler gelecek aya 50TL'lik kısmını.

Bu durumdan şöyle faydalanıyoruz. Paketi önce Turkcell uygulaması üzerinden satın alıyoruz. Bir saat kadar sonra iptal ediyoruz. İptal ettikten sonra fatura dönemi bitene kadar internetinizi kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Yani 5 günlük 5GB interneti 10tl ye almış olduk. Zaten ay başında internet paketimiz de yenileneceği için bir nevi karda olmuş oluyoruz. Haftalık 1GB almak yerine 5GB alıp rahat rahat kullanmak onu daha mantıklı geliyor.

Fiyatları bu arada son zamanlarda güncellediler. Eskiden 5 gün kullanım için 4-5TL gibi bir şey ödüyordum ek olarak.

Dediğim gibi belki böyle bir bilgiye ihtiyaç duyanlar olabilir düşüncesi ile bunu burada paylaştım. Zaten bilenler biliyordur.
B
10 yıl
Piezo Elektrik Zemin...
Merhaba arkadaşlar, üniversite bitirme ödevi olarak enerji geri kazanımı sağlayacak bir sistem yapmak istiyorum. Sistem şöyle bir şey; piezo elektrik malzemeden üretilmiş halı,parke gibi bir zemin malzemesi üzerine basıldıkça elektrik üretecek ve bu elektrik enerjisini depolayarak daha sonra da fakültenin kordorunu aydınlatmak için kullanacağım fakat bu zemin malzemesini ne kadar aradıysam bulamadım. Bununla ilgili yurt dışında yapılmış uygulamalar var. Hatta bu işi yapan firmalarda var fakat bu malzemeyi perakende olarak satan bir yer bulamadım. Bu konuda bilgisi olan, beni yönlendirebilecek arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim.
B
13 yıl
Hafıza kartı ile ilgili Yardım!..
Ben bugün Samsung'un PL20 modeli bir fotoğraf makinesi aldım.Makina yanında hafıza kartı verilmiyordu şimdide hafıza kartı alacağım.
Kullanım kulavuzunda SDHC kartları 8Gb a kadar garantili desteklediği yazıyordu.Ben 16GB veya 32GB lık bir hafıza kartı alsam ne gibi sorunlar çıkar.
16Gb lık Kingston class4 bir kart almayı düşünüyorum.
B
14 yıl
Analog bağlantı ile full hd xbox 360
Benim sormak istediğim husus AOC E2236SWA bu monitörü alsam analog bağlantı ile xbox 360 a bağlıyarak full hd oyun oynarken ne tip sıkıntılarla karşılaşırım.Yada karşılaşırmıyım.Monitör 22" led dir fakat sadece analog bağlantı mevcuttur.Bu monitörü seçmemdeki asıl sebep fiyatının oldukça uygun olmasıdır.

http://www.trdukkan.com/ProductDetails.asp?productid=738&ref=akakce&v=1.75.1

bu siteden taksitle 240tl ye geliyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.