S

Haber Editörü
29 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
71 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
12 yıl
Cult County İçin Kickstarter Kampanyası Başladı


     Genelde Nintendo için, az sayıda ama kaliteli oyunlar yapan yapımcı Renegade Kid, yeni first person korku-hayatta kalma oyunları Cult County için Kickstarter kamanyası başlattı.
 
     Renegade Kid kurucularından olan Jools Watsham tarafından Kickstarter videosunda anlatıldığına göre stüdyo Dementium 3 oyununu yapamamış, çünkü oyunun lisans sözleşmeleri yeni bir oyuna izin vermiyormuş. Bu sebeple Dementium'a ruhani bir devam oyunu olarak Cult County'yi yapmaya başlamışlar.
 
     Cult County'de lanetli Texas Kasabası'nı gezerken ve çarpık sakinleri ile tanışırken, yalnızlığa ve "kişiselleştirilebilen yakın dövüş ve silahlı dövüş sistemine" odaklı bir oyun oynayacağız. Annesi ölmek üzere olan Gavin Mellick isminde bir karakteri kontrol ettiğimiz oyunda, kızkardeşine ulaşmaya çalışan Mellick kendini tuhaf kum fırtınaları ve bir görünüp bir kaybolan tarikat tipleri ile karşı karşıya buluyor.
 
     Cult County Mayıs 2015'te PS4, Xbox One, Wii U, PS3, PS Vita, PC, Mac ve Linux için çıkış yapacak. Hatta Steam platformunda Greenlight sistemine girmeden, doğrudan satış onayı almış durumda. Daha önceden 3DS için çıkacağı duyurulan oyun ne yazık ki bu sistemde çıkış yapamayacak. Renegade Kid çalışanları bunun sebebini "Oyunu istediğimiz hale getirmek için Unity motorunu kullanmayı seçtik ve ne yazıkki 3DS Unity desteklemiyor." diyerek açıklıyor.
 
     Xbox 360 versiyonunun çıkışı da kesin olmadığı halde, eğer Kickstarter kampanyasında 640.000$ miktarına ulaşılırsa bu konuda çalışmalar yapılabileceği söyleniyor. Oyunun Kickstarter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

S
12 yıl
Microsoft Siri\u0027ye Rakip Olarak Halo Evreninden Cortana İle Geliyor


     Microsoft'un Windows Phone 8.1 güncellemesi ile birlikte gelecek olan ve Apple'ın Siri programına rakip olarak çıkardığı asistanı, Halo'da karşılaştığımız yapay zeka Cortana'nın ta kendisi.
 
     Oyunda da Cortana karakterine hayat veren Jen Taylor tarafndan seslendirilen program dijital bir not defteri tutacak ve telefon kullanıcısının ilgi alanlarını takip edecek.
 
     Microsoft'un açıklamasında "Cortana sizi tanıyan, güvenebileceğiniz bir ilişki kuran ve zamanla sizin hareketlerinize göre sorular soran, sizin bir şeye ilgi duyduğunuza karar vermeden önce bunu size soran tek dijital asistan." diyor. Bu sayede asistan sizin aslında ilgi duymadığınız bir şeye ilgi duyduğunuza karar verip, mesela Amazon'da saçma ve tutarsız önerilerde bulunmayacak. "Sizin ilgi duyduğunuz şeyleri tespit ediyor ve gün boyunca takip ediyor, böylece sadece sizi ilgilendiren şeylere odaklanmanızı sağlıyor."
 
     Cortana'nın sizi rahat bırakmasını veya daha iyisi, sadece belli kişiler aradığında size haber vermesini sağlayabilirsiniz. Böylece önemli bir telefon beklediğiniz durumlarda gelen alakasız kişilerle uğraşmak zorunda kalmazsınız.
 
     Cortana Bing tarafından destekleniyor ve üçüncü parti yazılımlarda size yardım edebiliyor. Böylece Skype üzerinden bir video araması yapmak isterseniz veya farklı bir program ile tv izlemek isterseniz, Cortana'ya gerekli komutu vermeniz yetiyor.
 
     Cortana'nın bir kişiliği var ve onunla eğlenmek programın bir parçası. "Cortana sadece basit bir bilgisayar değil. Tıpkı Halo oyununda olduğu gibi, Windows Phone Cortana'sı da bir miktar kişiliğe sahip." diye açıklıyor Microsoft. "Fakat neyden bahsettiğimizi anlayabilmek için onunla kendiniz konuşmalısınız."
 
     Cortana yakın zamanda beta sürecine girecek ve bu yılın ilerleyen zamanlarında Amerika, İngiltere, Çin'de çıkış yapacak. Diğer ülkeler ise 2015 yılında Cortana'ya kavuşacaklar.         

S
12 yıl
Death In Candlewood, Kickstarter\u0027da Desteğinizi Bekliyor


     Edgar Allan Poe'nun çalışmalarından ilham alan gotik psikolojikal FPS oyunu Death In Candlewood, Kickstarter üzerinden destek kampanyasını başlattı.
 
     Oyunu "Yaşayan ve ölü olan arasındaki bir aşk hikayesi" olarak tanıtan yapımcılar, oyunun 1940 Amerika'sında Kuzeybatı bölgesinin "en karanlık köşelerinde" geçtiğini söylüyorlar. 
 
     Death In Candlewood'da oyun boyunca geçecek hikayenin tamamı sadece bir geceyi konu alıyor. Ray Dune isminde bir doktoru canlandıracağımız oyunda, kaybolan oğlunu kurtarmak için Candlewood Dağları'na gidecek ve burada kendimizi de kurtarmamız gerektiğini öğreneceğiz.
 
     Rosebud Games oyunun "geleneksel FPS oyunu olmadığını" söylüyor. "Genişleyen" bir oyun dünyasına sahip olan oyunda 1000'i aşkın keşfedilebilir bina var ve oyunun toplam alan genişliği 6km² olarak açıklanıyor. Bu dünyayı ister yaya olarak, isterseniz de arabayla gezebiliyoruz. Bunlar da yetmezse, yüzmek gibi bir şansımız da olacak. Yapımcılar oyunda "sıra dışı düşmanlar" ile uğraşmak için "sıra dışı silahlar" kullanacağımızı belirtiyor.
 
     Death In Candlewood'un PC platformu için 2015 yılında  yayınlanması bekleniyor. Bioshock oyunlarının çevre tasarımında çalışan Jay Kyburz'un da destek verdiği oyunun oynanış videosunu resmi Kickstarter sayfasından izleyebilirsiniz.

S
12 yıl
Persona 4 Playstation 3 İçin Geliyor


     Orjinali 2008 yılında Playstation 2 için yayınlanan ve daha sonra Playstation Vita için yeniden çıkan Persona 4, ESRB listelemelerine göre şimdi de Playstation 3 için geliyor.
 
     Doğaüstü cinayetlerle ilgili olayları araştıran bir grup lise öğrencisini konu alan oyun, ESRB listelerinde Playstation 3 için tekrar listelendi Persona 4 Golden ismiyle çıkan PS Vita versiyonunun aksine, listede sadece Shin Megami Tensei: Persona 4 olarak verilen isme bakılırsa, oyun doğrudan Playstation 2 versiyonundan çevriliyor olabilir. 
 
     Tıpkı ilk çıkan versiyonu gibi "M/Mature" etiketi alan Persona 4 için herhangi resmi bir çıkış tarihi yok. Dün PSN üzerinden satışa sunulan Shin Megami Tensei: Devil Summoner - Raidou Kuzunoha vs the Soulless Army'nin dışında 2014 yılı bir çok Persona oyununa ev sahipliği yapacak gibi gözüküyor. 2014 yılında çıkacak Persona oyunları ise şunlar: Persona 4 Arena Ultimax, Persona 4: Dancing All Night, Persona Q: Shadow of the Labyrinth ve Persona 5.


S
12 yıl
Hearthstone: Heroes of Warcraft\u0027ın iPad Sürümü Bazı Bölgelerde Yayınlandı


     Blizzard'ın kart oyunlarına da el atmasıyla ortaya çıkan ve tam anlamıyla bağımlılık yapan Heartstone: Heroes of Warcraft'ın iOS versiyonu Avustralya, Kanada ve Yeni Zellanda'da indirilebilir durumda. Dünyanın geri kalanında ise çok yakında aktif hale gelecek.
 
     Blizzard'ın bir basın açıklamasında dünya çapında tam 10 milyon Mac ve PC kullanıcısının oyuna kaydolduğunu duyurduğu oyunun Android ve Windows mobile versiyonları da yolda. Güncellemeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

S
12 yıl
Don\u0027t Starve: Reign of Giants Erken Erişime Açıldı


     Klei Entertainment tarafından geliştirilen Don't Starve için yayınlanan ilk DLC eklentisi, keşfedilecek bir çok bölge, iki yeni karakter ve adında da bahsedilen devler ile birlikte Steam üzerinden erken erişime açıldı.
 
     Normalde 5$ fiyat etiketiyle satılacak olan DLC, erken erişim sebebiyle %20 indirimde ve 3.99$ fiyatı ile satın alınabilir durumda. Oyunu orjinal oyun ile birleşiyor ve bütün yenilikleri oyunun ana menüsünden aktif hale getirebiliyorsunuz.
 
     Şu anda Steam üzerinden Linux, Mac ve PC'de oynanabilen Reign of Giants'ın PS4 versiyonu için herhangi bir çıkış tarihi verilmedi.

S
12 yıl
DICE Battlefield 4 Sunucularından Memnun Değil


     Battlefield 4 için son çıkan güncellemelerin ardından yeni bir sorun ortaya çıktı. Sunucu sebepleri dolayısıyla oyunculara lag problemi yaşatan bu sorundan DICE'da memnun değil.
 
     Daha çok 64 oyuncu destekleyen sunucularda yaşanan bu problemin sebebini araştıran DICE  bir sunucu güncellemesi ile bu problemi çözeceklerini söyledi. Battlefield 4'ün yeni atanmış olan topluluk yöneticisi Dan Mitre "Sunucu performansımızdan memnun değiliz, bu yüzden donanımımızı mümkün olan en kısa sürede yenileyeceğiz ve daha iyi bir tecrübe servis etmek için çalışacağız." açıklamasını yaptı.
 
     Dan Mitre, Battlelog'da yazdığı açıklama mesajında bu problemin giderecek güncellemenin çıkış tarihi konusunda ise "Sorunun ne zaman çözüleceğini öğrenir öğrenmez yeni güncelleme için bir çıkş tarihi vereceğiz. Lag problemini düzeltmek şu an BİRİNCİ önceliğimiz ve çok yakında sorunun çözülmesini bekliyoruz." dedi.
 
    

S
12 yıl
Titanfall Twitch\u0027de 10 Milyon Dakikayı Geçti

 
     Microsoft bugün Xbox One için yayınlanan Twitch uygulaması ile ilgili bazı rakamlar paylaştı. 
 
     Şirketin verdiği verilere göre bu uygulama ile tam 23 milyon dakika canlı yayın yapılmış. Uygulamanın ilk açıldığı gün olan 10-11 Mart tarihleri arasında yapılan yayın süresi 2.7 milyon dakika olarak belirtilmiş. Servisin açılış gününde Xbox One sahibi olan kullanıcıların %30'luk bir kısmı canlı yayın yapmış.
 
     Servisin aktif hale geldiği hafta boyunca tam 108.000 tekil Twitch kullanıcısı, ya da tekil Twitch kullanıcılarının %22'si konsollarından yayın yapmış. Microsoft bu konuda "Bunu göz önüne aldığımızda, Twitch'e göre, diğer konsolun bu rakama ulaşması tam bir ay sürmüştü." açıklamasını yaptı.
 
     Xbox One oyunları arasında en çok yayını yapılan oyun ise, şu tarihe kadar tam 10 milyon dakika yayını yapılan Titanfall oluyor. Bu süre 19 yıllık bir yayın süresine eşit.
 
     Microsoft'un açıkladığı bir diğer bilgi ise, dünyadaki standart bir Xbox Live kullanıcısının günde 5 saat Xbox One oynayıp, uygulamaları denedği veya Xbox üzerinden TV izlediği yönünde.

S
12 yıl
Blizzard Oyunları DDoS Saldırılarından Etkilendi


     Avrupa'da bulunan Diablo 3, Hearthstone, World of Warcraft ve Starcraft 2 oyuncuları son bir kaç gündür oyunda yavaşlamalar, sunucudan düşmek ve geri bağlanamamak gibi problemler yaşıyordu. Blizzard bu konuda bir açıklama yaptı.
 
    Kuzey Amerika ve diğer uluslararası sunucularda yaşanmayan bu problemin sebebi, Blizzard tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa üzerinde bazı online servislere yapılan DDoS saldırıları olarak belirtildi. Bu saldırılar, doğrudan Blizzard'ı hedef almadığı halde, etkileri oyuncular tarafından hissediliyor.
 
     Durumu dikkatle izlediklerini söyleyen Blizzard, oyuncuların yaşadığı problemler için özür diliyor.

S
12 yıl
Dota 2 The International Hakkında İlk Bilgiler Belli Oldu


     Dota 2'nin en büyük geleneksel etkinliği olan The International hakkında Valve yeni bilgiler verdi. 
 
     Bu yıl Washington eyaletinin Seattle şehrinde yapılacak olan International IV, 17.000 kişilik bir stadyum olan KeyArena'da gerçekleşecek. İzleyici sayısının bu kadar fazla olduğu bir turnuva için geçen senekine göre daha büyük bir stadyum seçilmiş.
 
      Ön eleme maçlarıyla başlayacak olan turnuva bu yıl Ağustos ayında değil, Temmuz ayında gerçekleşecek. 8 Temmuz'da başlayacak ön elemelerde kullanılan sistemde değişiklikler olacak. Bu değişiklikler ile ilgili bilgiler ilerleyen günlerde duyurulacak. Ön eleme maçları 6 gün sürecek.
 
     Final maçları 18 Temmuz ile 21 Temmuz arasında yapılacak. 16 takımın mücadele edeceği turnuva için üç farklı bilet türü var. Genel katılım için yeterli olan biletler 99$ olacakken maçların gerçekleştiği bölgede oturmak için 199$ ödemelisiniz. Turnuvanın ön eleme maçlarını canlı izleme şansı, turnuva sonrası partiye katılıp oyuncular ve organizatörler ile tanışma şansı elde edebileceğiniz Özel Paket ise 499$ olacak. Bilet satışları 4 Nisan'da başlıyor. 

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.