L

Er
28 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
2 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
10 yıl
Videolarda yeşil ekran, resimlerde bozulma
Merhaba arkadaşlar,

Son 2-3 haftadır böyle bir dertten muzdarip durumdayım. Youtube veya başka flash videoları izlerken videonun her hangi bir yerinde video duruyor ve kısa bir süre sonra yeşil ekranla kaplanıyor. Bunun yanı sıra bazı web sitelerde resimler bozuk çıkıyor. Yarısı üstte yarısı altta veya renkleri değişmiş şekilde.

Sağ tık -> Donanım hızlandırma etkinleştirme işe yaramadı.
Ekran kartımı güncelledim, işe yaramadı.

Cidden sıyırmak üzereyim, çözümü olan lütfen ses etsin
L
11 yıl
Bir İşe Giriştiyseniz Baştan Savma Yapmayın Bari
İstanbul Kadıköy/Kozyatağı'nda oturmaktayım. Yıllardır TTNet çilesiyle boğuşurken Superonline'ın fiber döşemesiyle çocuklar gibi sevinmiştim. Ama henüz 1 ay oldu ki hevesim kursağımda kaldı. Olaylar zincirini anlatıyorum;

Öncelikle döşeme işlemi bittikten sonra daireme bir Superonline yetkilisi geldi ve tanıtım yaptı. Zaten yapmasına gerek yoktu, alacağım paketi çok önceden belirlemiştim ben; 20 Mbit 100 Gb AKK'lı paket. Arkadaş yine de anlattı tabi. Ben özellikle şunu sordum; AKK doldurursam hızım kaç Mbit'e düşecek ? Arkadaşın cevabı 8Mbit oldu. Dedim süper, TTNet'te 3 Mbit'ti. O gün öyle bitti.

Bir kaç gün sonra daire içine kablo döşemesi yapıldı, akşamında da başka bir yetkilinin gelip modem ve kablo kurulumu yapacağı söylendi. Onlar kabloyu döşedi ve gittiler. Akşam yetkili geldi, kablonun ucuna kendi getirdiği çantasındaki aletlerle işlemler yaptı ve modeme takılabilecek düzeye getirdi. Bu sırada tabi muhabbet etmekteydik, ben yanlış olmasın diye kendisine de sordum, AKK doldurursam hızım kaç Mbit'e düşecek ? Cevap yine aynıydı, 8 Mbit.

Ve sonunda hat da açıldı ve kullanmaya başladım. Sorunlar da bununla beraber baş gösterdi:

Öncelikle yanlış telefon numaramı Superonline'a geçirdiklerini öğrendim. Israrla benim 2 hattım var, bu geçicek bunu kullanmıyoruz dememe rağmen ana hattımı geçirdiler. 18 gün boyunca sürekli müşteri hizmetlerini aradım, sürekli kayıt aldılar, not düştüler vs vs. en sonunda 19. günde bana verdikleri cevap: Bu işlemi Türk Telekom'a gidip sizin yapmanız gerekiyor. Şaka mısınız ? Bunu 19 gün önce söyleyemediniz mi ?

Bunu geçtim; hızla ilgili bi problemim yoktu cidden 20 mbit olarak verim alıyordum sabit. Torrent canavar gibi 2.6 Mb/s 'lere çıkıyordu. Ancak sonra noldu, telefonuma bir mesaj: "AKK doldurdunuz, hızınız 3 mbit'e düşürülecektir." Öncelikle AKK doldurmadığıma emindim çünkü çetelesini tutuyordum ve daha 50 Gb civarı dolmuştu. Meğerse telefon hattımı yanlış geçirdikleri gibi üyeliğimi de yanlış açmışlar ve 50 Gb AKK olan paketi vermişler. Üstüne üstlük; hızım 8 Mbit'e değil 3 Mbit'e düştü.

Eğer yalanlar üstüne satış yapmak bir satış politikası ise başlarım öyle politikaya.. Yeni bir firmasınız ve üye toplamaya çalışıyosunuz; iyi hoş ama üyelerinizi toplarken en azından yalan söylemeyin ve baştan savma iş yapmayın. Resmen 1 ayda pişman oldum..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.