T

Teğmen
18 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
geçen yıl
Hazır sistem sıvı soğutma için farklı radyatör kullanımı uygun mu?
Arkadaşlar merhaba, pc modifiye dünyasına tekrar adım attığım şu sıralar cevaplarını aradığım birkaç soru hakkında araştırma yapıyorum.
Eskiden şuan da olduğu gibi hazır sıvı soğutma sistemleri yoktu bu yüzden önceki kasamda borularının kesiminden bükümüne kadar kendi çabalarımla tamamladığım sıvı soğutmayı kullanıyordum. Tüm kasa ve sistemi değiştirdiğim için elimde hatrı sayılır miktarda custom sıvı soğutma malzemesi kaldı.

İlk sorum şu, örneğin şu linkteki hazır sıvı soğutma sisteminin radyatörünü aradan çıkarıp elimde bulunan 360mm radyatörümü kullanabilir miyim? Bu durumda kafamda iki soru işareti oluşuyor,
Birincisi, örneğin bu linkteki cooler master sisteminin 120, 240, 360 olmak üzere üç farklı seçenekte radyatör opsiyonu mevcut. Ben 120mm olan pakedi satın alırsam kendi 360mm radyatörümle verimli bir şekilde kullanabilir miyim? Çünkü her seçenek için aynı güçte pompa kullandıklaeından emin değilim. 120mm için daha düşük devir bir pompa kullanılıyor olması planlarımı bozabilir.
İkinci durum, radyatörümün üzerindeki girişler bu sistemlerin hortumlarıyla uyuşur mu? Ölçü olarak hangi standartta oluyor bu hortumlar, G1/2, G1/4, G1/6 yanlış hatırlamıyorsam benim radyatör G1/4 ölçülerinde girişleri var.

Son olarak, bu sistemlerin pompa kısmındaki girişlerine kendi hortumlarımı bağlama şansım var mıdır?

Teşekkürler şimdiden
T
8 yıl
Pleksi glass nereden bulabilirim ?
Selamlar,

Haf932 kasam var
< Resime gitmek için tıklayın >

Yan kapağı taşlama makinesiyle kesip pleksi glass yerleştirmek istiyorum. Fakat ne kadar internette arasam da düzgün bir internet sitesi bulamadım. Daha önce buradaki arkadaşların temin ettikleri internet sitesi kapanmış.

Bir de,, bu şeffaf pleksilerin siyah olanını bulma şansım var mı ? şunun gibi:

< Resime gitmek için tıklayın >

Not: İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum bu taraflardan da kendim alma şansım var.
T
9 yıl
Neden GTX
Bugün nasipse ikinci el bir kart alacağım fakat kafamda deli sorular..

Sahibinden de olsun burada olsun insanlar ellerinde ki ati kartları satıp yerine nvidia ya geçmek istiyor.

En az 20 25 tane nvidia ile takaslık ve satılık ilan gördüm.

Bunun sebebi nedir? Ortak bir problem mi var. Eğer öyle ise yolun başındayken ben de döneyim. Veya iki üç gün daha sabreder bende bir gtx 970 falan bulurum.

Bir de ati kartların bitcoin minning olayına çok daha elverişli olduğunu duydum. Alacağım kartı ırgat gibi günlerce tam güç çalıştırılmış olma ihtimalini almadan önce nasıl tespit edebilirim?

Adam aynı karttan 12 tane daha ver diyince aklıma bitcoin şeysi mi diye düşünceler olmadı değil.
T
10 yıl
After Effects Yardım ?
Merhaba arkadaşlar.
Yazdığım text üzerinde Shape layer ı nasıl kaydırabilirim ? pozisyonuyla oynayarak yapıyorum ama bu biraz amele işi yani uzun bir yazı yazdığım zaman bu işlem de uzun sürecek bunun bir yönetimi vardır diye düşündüm ..
2. soru shape layer ekranda gezerken arkasından bir ışık yada simge vs gibi birşey çıkartmak istiyorum.. yani layer hareket ettikçe onu arkasından izleyen bir nesne olacak? yardımcı olan olursa sevinirim. iyi forumlar.
T
10 yıl
Vatan Bilgisayar 500TL hediye çeki
Selam, 500 tl değerinde vatan bilgisayarda geçerli hediye çeki mevcut..
Takasa açağım elektronik cihaz, bas gitar, bas gitar amfisi , oem...

İKAMET ETTİĞİM ŞEHİR SAKARYA/SERDİVAN'dır
Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
T
11 yıl
Bas amfisi seçimi ?
Selamlar, şimdi şöyle bir sorum olacak. Yaklaşık 3 senedir bas gitar çalmaya çalışıyorum, amatörlük seviyesinden profesyonelliğe giden yolun ortasındayım diyebilirim kendi açımdan. uzun bir süre çin yapımı adi gitarlar kullandım (ibanez, jay turser) vesaire. Geçen ay çok istediğim fender jazz bassımı (meksika) ikinci el olarak aldım. 10 yıllık bir gitar tonları oldukça oturmuş. Özellikle mid tonlarına hastayım slap tonlarına henüz çok iyi duyabilmiş değilim çünkü adam akıllı bir amfim yok :) arkadaşımın evindeki oldukça güçlü müzik çalar kolonları ile denedim amfi farklı bir olay sanırım.

Soruma gelecek olursak bütçem malum abartılacak kadar fazla değil. Benim için mantıklı olan seçim;

*kabin ile birlikte kafa amfi almak mı ?
*yoksa kombo amfi mi ? özellikleri ne olmalı ?
*sıfırı yerine ikinci el almak istesem nelere dikkat etmem gerekir ? çünkü ikinci el de kaliteli ürün yelpazem oldukça artacak
*referans hoperlörler ne ayak ?


yukarıdaki sorularda bana yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum.
Benim için uygun olan seçin ne olmalı siz değerli forumdaşlara soruyorum saygılar efenim.
T
11 yıl
Sokaktan köpek aldım yardım!
Gençler güzel forumlar,
Sakarya' da öğrenciyim, bileniniz belki bilir Sakarya bu aylarda çok yağışlı ve soğuk olur. Dün akşam arkadaştan çıktım eve yürürken yağmurda bir bankanın kenarına sığınmış yavru köpek vardı. İçim el vermedi kendine kenetlenmiş titremekten hiç birşey yapamıyordu. Dayanamadım eve getirdim güzelce kuruttum önüne su koydum kuru ekmekleri hafif ıslatıp sucuk peynirle karıştırıp verdim. Ama yemiyor içmiyor!, ne yapacağım bilemedim. Çişini kakasını da yapmadı şuan mutlu görünüyor ama hiç bir şekilde ne su içti ne yemek yedi zorla yedirtmeye çalıştığımda hırlıyor. Başka bir sorun mu var yoksa verdiğim yiyecekler mi doğru değil ?
Daha önceden köpeklerle haşır neşir olmuş birileri beni aydınlatsın. Birlikte doyuralım şu kuçuyu
T
11 yıl
ZyXEL WRE2205 Range Extender -- Oluşturulan ağın parolasını değiştirme ?
Selam beyler, sorum başlık ile aynı aslında. Bugün vatan'dan ZyXEL wre2205 marka model cihazı peşin fiyatına 83 tl ye aldım. Bir sıkıntısını görmedim işini iyi yapıyor gibi. Yalnız sorunum şu ki alanını genişlettiğim ağın parolasını değiştirmek istiyorum. Ben paramı bayılıp keyfini sürerken başkaları da faydalansın istemiyorum nitekim öğrenci milleti sömürür bütün ağımı aldığım cihazın bir anlamı kalmaz. Kullanıcı panelinde böyle bir bölüm göremedim..
QoS , WPS İstasyonu sekmelerinin ne işe yaradığını bilmiyorum acep bu iş için mi ? sekmelerin görüntülerini alta koyuyorum gören bilen var ise bir yorum çok görmeyin öğrenci kardeşinize

QoS sekmesi:
< Resime gitmek için tıklayın >

WPS sekmesi:
< Resime gitmek için tıklayın >

WPS İstasyonu sekmesi:
< Resime gitmek için tıklayın >
T
13 yıl
basit bir hata
herkeze selamlar,
kafayı yemek üzereyim sql sorgumda bir hata var ama çözmedim arkadaş neresinde yanlış yapıyorum. "söz dizimi hatası" veriyor. teşekkürler.


vtIslem.ExecuteNonQuery("INSERT INTO users(user_name,password,mail,name) values('"+ kadi_LBL.Text +"' , '" + parola_LBL.Text +"' , '"+ mail_LBL.Text +"' , '"+ isim_LBL.Text +"'");
T
13 yıl
Asus M4N82 DELUXE - 5.1 Ses sistemi
Selam arkadaşlar herkeze iyi bayramlar. Bir tane Goldmaster 5.1 ses sistemi aldım . Bilgisayarımda asus m4n82 deluxe anakart var. Ses sisteminin seri portundan çıkan hoperlör kabloları anakart üzerindeki ses çıkışlarına uymuyor . bu yüzden o çıkan kabloları anakarta takmak için dönüştürücü kullandım. 6 kablo çıkışı 3'e indi. Frontları 1ine , Rearları 1ine Center ve Subwoofer'i bir tane dönüştürücüye taktım. Şimdi anakart üzerinde , siyah, yeşil , turuncu , pembe , mavi ve gri çıkışlar var. bu üç kablonun Front olanını yeşil'e , center ve subwoofer olanını turuncuya , rear olanını ise siyah'a taktım. w7 Kullanıyorum. Denetim masasından Ses bölümünden Yapılandır kısmında her hopörlere ayrı ayrı tıkladığım zaman her birinden ayrı ayrı ses alabiliyorum. Fakat winamp , gom gibi playerlerde müzik dinlerken veya film izlerken sadece Rearlardan ses alıyorum. Frontlar, center ve subwoofer'dan ses alamyıorum.Bana yardımcı olabilecek birisi varsa şimiden teşşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.