C

Yüzbaşı
16 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
52 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
11 yıl
%10 hepsiburada bonusu
Kampanya 1 Haziran 2013 – 30 Haziran 2013 tarihleri arasında hepsiburada.com’da yapılan 100 TL ve üzeri alışverişlerde geçerlidir.
Kampanyadan bir müşteri en fazla bir kez faydalanabilir ve en fazla 100 TL bonus kazanabilir.
Kampanya dahilinde kazanılan bonus, 15 Temmuz 2013 tarihinden itibaren aynı kartla sadece hepsiburada.com alışverişlerinde kullanılabilir.
Kampanyaya Bonus Card ve Money Visa kartlar dahildir.
Kampanyaya katılım 50.000 TL bonus bütçesi ile sınırlıdır.
Kazanılan bonuslar 31 Aralık 2013 tarihine kadar kullanılabilecektir.
Kazanılan bonus geri alınmayacaktır.
Diğer banka Bonus Card'ları, Flexi, Miles&Smiles kredi kartları, Shop&Miles kartlar, American Express kartlar, ticari kartlar, sanal kartlar ve Paracard kampanyaya dahil değildir.
Facebook sayfamızdaki Garanti Link uygulamasını kullanarak ya da Twitter'da #garantilinkhepsiburada hashtag'ini kullanarak kampanyaya katılabilirsiniz.
C
13 yıl
MİGROS SANAL MARKETTE ŞOK FİYAT
MİGROS SANAL MARKETTE 5 KG+1 KG ŞEKER TANESİ TOZ ŞEKER 6,45 TL. FORUMDAKİ ARKADAŞLAR KAÇIRMASIN DERİM

javascript:tabChange('SM_PDTab04','','/dwrProductBigImage.do?psi=14321913&shopCategoryId=9905');
C
15 yıl
İran\u0027ın Türkiye\u0027ye ihraç edeceği 2. oto
IKCO'nun Türkiye Distribütörü MYS Otomotiv Genel Müdürü Yiğit Seskır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IKCO tarafından yapımı tamamlanan ''Runna''nın 18 Nisan'da İran'da Sanayi ve Maden Bakanı Ali Ekber Mehrabian'ın da hazır bulunduğu törenle görücüye çıktığını belirtti.

İran'da ''Samand''ın ardından üretilen ikinci otomobil modeli olma özelliğini taşıyan ''Runna''nın 1.4, 1.6 ve 1.7'lik motor seçenekleriyle Temmuz ayından itibaren Türkiye'ye ihraç edileceğini vurgulayan Seskır, ''İran'ın dışında ilk olarak Türkiye'de satışa sunulacak Runna'nın çok sevileceğine inanıyorum'' dedi.

Seskır, ''Runna''da ABS fren sistemi, hava yastığı, klima, merkezi kilit, xenon ve ledli farlar, radyo, CD ve mp3 çalar, uzaktan kumandalı ve alarmlı merkezi kilit, akıllı anahtar, ısıtmalı aynalar, elektrikli camlar gibi donanımların bulunduğunu ifade ederek, ''Her türlü donanıma sahip Runna'yı 16 bin TL gibi uygun bir fiyatla satmayı planlıyoruz'' diye konuştu.

2008 yılının başından itibaren Türkiye'de satışına başlanan Samand'ın kısa süre içinde Türkiye'de sevilen bir otomobil olduğunu anlatan Seskır, hedeflerinin ''Runna'' ile bu çıtayı daha da yükseltmek olduğunu kaydetti.

-''SIRADA HAFİF TİCARİ ARAÇ PROJESİ VAR''-

Seskır, şu an Türkiye'de 22 ilde bayilikleri bulunduğunu, 2009 yılının sonuna kadar bu sayıyı 45'e, 2010 yılının sonuna kadar da 81 ile çıkarmayı istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''Türkiye'de bu donanımlarda hem kaliteli hem de en ucuz otomobili satıyoruz. Bayiliklerin yanı sıra satış sonrası servis ağımıza da büyük önem veriyoruz. İran, otomobiliyle Türkiye'de bulunmaktan sonra derece mutlu. IKCO'nun Samand, Runna'nın ardından sırada hafif ticari araç projesi var. Bu yılın sonunda aracın tanıtımının yapılması sonrasında da Türkiye'de de satışına başlanması gündemde. IKCO hafif ticari araçta da iddialı olacak.''


< Resime gitmek için tıklayın >
C
15 yıl
GM 1 Haziran\u0027da iflas açıklayacak!
New York Times gazetesinde yer alan habere göre iflas başvurusu hazırlıkları, şirketin alacaklıları ve işçi sendikaları ile anlaşamaması olasılığına karşı istendi.

ABD Başkanı Barack Obama hükümetinin otomotiv sektöründeki kurtarma operasyonlarını denetleyen çalışma komisyonu GM'in devletten yeni yardımlar alabilmesi için harcamaları ve borçlarını azaltmasını istemişti. ABD hükümetinden aldığı 13.4 milyar dolarlık acil yardım fonu ile ayakta kalmaya çalışan GM'e yeni bir yeniden yapılanma planı hazırlaması için de 60 gün süre verilmişti. Komisyon, GM'in sağlıklı bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürüp sürdüremeyeceğini de belirlemeye çalışıyor. New York Times'a, isimleri gizli kalmak kaydıyla konuşan kaynaklar, şirkete "cerrahi müdahale" benzeri hızlı bir iflas süreci uygulanmasının gündemde olduğunu belirtti.

Buna göre GM'in iflas başvurusunun ardından kurulacak yeni bir şirketin GM'in verimli ve kârlı varlıklarını satın alacak. Aralarında istenmeyen markaların, fabrikaların ve sağlık hizmetlerinin de bulunduğu zarar eden "kötü" varlıklar ise eski şirkette kalacak ve birkaç yıl içinde nakite çevrilecek. Bu gelişmelerin ardından GM'in iflas koruma programına girmesi ve 5-7 milyar dolar arasında hükümet desteği alarak 2 hafta içinde programdan çıkması hedefleniyor. Şirketin "kötü" varlıkları içn ise 70 milyar dolara varan bir hükümet finansmanına ihtiyaç duyulabileceği belirtiliyor. 31 Mart'ta eski CEO Rick Wagoner'in yerine gelen Fritz Henderson, o günden bu yana sık sık alacaklılar ve işçi sendikaları ile anlaşılamazsa iflas seçeneğinin masada olduğunu sık sık dile getirmişti.



Referans
C
15 yıl
Otomobil değiştireceklere devlet desteği
Çevre Bakanı Jacqueline Cramer, tüketiciye sağlanacak destek konusunda otomobil sektörü temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonunda anlaşma sağlandığını ve miktarların belirlendiğini bildirdi.

Bakanın verdiği bilgiye göre, üretim tarihi 1990’dan önce olan otomobil sahipleri yeni otomobil aldıkları takdirde devletten 750 avro karşılıksız destek alacaklar. Üretim tarihi 1990 ile 1996 arasında olan otomobile sahip tüketicilere ise biner avro destek verilecek.

İş amaçlı kullanılan ve 2000 yılından önce üretilmiş olan küçük araç sahipleri de yeni araç satın aldıklarında aracın ağırlığına göre 1000 ile 1750 avro arasında para alacaklar.

Hollanda'daki üçlü koalisyon hükümeti, geçen hafta üzerinde anlaşmaya vararak açıkladığı küresel krizle mücadele önlemleri çerçevesinde, eski otomobillerini yenileriyle değiştireceklere maddi destek sağlanmasını kararlaştırmıştı.
C
15 yıl
Zam yapan otomotivciye soruşturma
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer çağlayan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yeni Başkanı Çetin Osman Budak ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, eski Başkan Kemal Özgen ve ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı, Antalya ekonomisi, tarım ve turizm ile ilin sorunları hakkında bilgi verdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan da, yaptığı konuşmada, ÖTV indirimi sonrasında otomobil fiyatlarına zam yapılması konusuna değindi. Rekabet Kurumu'nun bu konuda inceleme başlattığını hatırlatan Çağlayan, şöyle konuştu:

''Şu anda, yerli üreticilerden zam yapan yok. Bu konuda Rekabet Kurumu inceleme başlattı. Rekabet Kurumu, benim bakanlığımla ilişkide olan bir kurumdur. Dolayısıyla otomotiv sektörünün, böyle bir imkan yakalamışken, elindeki nimeti, müşterisini kaçırmaması gerekiyor. Otomotiv sektörünü uyardım. İçlerinde yanlış, hata yapanlar varsa bu müşteri her zaman onlara lazım. Onun için tedbiri buna göre yapmaları lazım. İthal edilen otomobillerde de, kurların değişmesinden dolayı bir fiyat farkı olduğunu bana ifade ettiler. Ben sektörle çok yakın görüşüyorum. Bir de sağ olsunlar, beni (otomotiv bakanı) ilan ettiler, iyice sektöre beni bağladılar. Ancak şunu ifade edeyim; Türkiye'de üretim yapan hiçbir fabrika, şu anda zam yapmadığı gibi, (bana iletileni söylüyorum) diğer taraftan da üretimlerine devam ediyorlar. 24 saat çalışıyor, işçi çıkartmıyorlar. Şunu çok net söyleyeyim: ÖTV indirimi Bakanlar Kurulu kararıdır, ona uymak mecburiyeti vardır. Ona uyulmadığı takdirde Maliye Bakanlığı ve benim bakanlığımın ilgili insanları gündeme gelir ve harekete geçerler.

Tüketici ile ilgili tüm şikayetler yine benim bakanlığıma bağlı. Tüketici Genel Müdürlüğü benim bakanlığıma bağlıdır. Yani etkin denetim yaparız. Ancak yaptığım araştırmada, bunun bir kaç özel boyutta olduğu bilgisine sahip oldum. Ne yaparlarsa kendilerine yaparlar. Onun için bu konuda da üreticilerin hassasiyetlerini görüyorum. Zam yapma konusunda çok fazla hareket içinde olmadıklarını da ben tekrar bugün yapmış olduğum görüşmede gördüm. İthal edilenlerde yalnız kurun değişmesinden dolayı fiyat farkı doğduğu ifade ediliyor ama kimse bindiği dalı kesmez diye düşünüyorum.''

Büyük Mağazalar Kanunu ve Türk Ticaret Kanun Tasarılarının 2009 yılı içinde yasalaşacağı müjdesini de veren Çağlayan, 'İnşallah 2009 yılında Büyük Mağazalar Kanunu'nu çıkaracağız. Bunun müjdesini siz arkadaşlarınıza, dostlarınıza verebilirsiniz. Türk Ticaret Kanunu, benimle yaşıt 1957 model. Şimdi yenilenmesi gerekiyor. Çok önemli yenilikler içeriyor'' dedi.

Sebze meyve ticaretini düzenleyen kanunun çok ciddi yenilikler içerdiğini, Başbakanlık'ta olduğunu ve bu yıl çıkartmaya çalıştıklarını ifade eden Çağlayan, ''Gerek seracılık, gerek fidecilik konusu son derece önemli. Artık sanayi, ticaret ve hizmet sektörü birbirinin ayrılmaz parçası. Zincirin üç halkası ama kopmaz halkası. Bu çerçevede biz sanayi sicil kanununu yenileyecektik ancak gördük ki sanayi sicil kanunu değil artık bunun adı. Bunun adı İşletme Sicil Kanunu çünkü'' diye konuştu.
C
15 yıl
\"İNSANLAR SÜRÜ PSİKOLOJİSİYLE OTOMOBİL ALIYOR\"
Otomotiv sektörünün Türkiye’nin göz bebeği olduğunu söyleyen Çağlayan, otomotivin teşvik edilecek sektörlerin başında geldiğini belirterek, "Sektörü yolda bırakmayacak çalışmaların içinde oluyoruz’’ dedi.
ÖTV indirimi ile birlikte piyasaların canlandığını dile getiren Çağlayan, "Sektördeki bu hareket, ne zaman evleneceği belli olmayan kızımıza bile çeyiz düzdürüyor’’ diye konuştu.

Otomotiv sektöründe de yapılan düzenlemeyle patlama olduğunu ifade eden Çağlayan, son günlerde tüketicilerden gelen şikayetleri hatırlatarak, ’Sakın ha, velinimetiniz olan müşteriyi üzmeyin. Siz kabul edin ya da etmeyin, gelen şikayetleri biliyorum’’ şeklinde konuştu.

Çağlayan, müşterilerin yüzde 75’inin kendi öz kaynağıyla otomobil aldığını, çuvalla, bavulla vatandaşın parasını harcamaya başladığını belirterek, "İnsanlarda ciddi şekilde akım var. İnsanlar sürü psikolojisiyle otomobil almaya başladı. Stoklarda araba kalmadı. Eğer gerekli psikolojik ortam oluşturulursa Türk insanında para var, harcar" açıklamasında bulundu.

ÖTV indirimiyle birlikte yaşanan canlılığın birçok alana etki ettiğine işaret eden Çağlayan, ’’Gazetelerin sayfa sayısı bile arttı. Otoparkçısından, araba yıkayıcısına kadar işler açıldı. Maşallah nazar boncuğu satanların bile işleri açıldı" değerlendirmesinde bulundu.
C
15 yıl
ÖTV VE KDV İNDİRİMİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI
15 Haziran 2009 tarihine kadar uygulanacak Bakanlar Kurulu kararına göre, net alanı 150 metrekare ve üzeri konut teslimlerinde katma değer vergisi (KDV) oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Mükelleflerin, indirimli orana tabi işlemlerine ait iade hesabına, bu Karar kapsamında teslim ettikleri konutlar nedeniyle yüklendikleri vergiler dahil edilmeyecek.

Özel tüketim vergisi (ÖTV) oranı, 15 Haziran 2009'da kadar geçerli olmak üzere, ticari araçlarda yüzde 10'dan yüzde 1'e, motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyen otomobillerde yüzde 37'den 18'e, 250 cm3'ü geçmeyen motosikletlerde yüzde 22'den 11'e çekildi.

Özel Tüketim Vergisi Kanunu, yarı romörkler için çekiciler vergi oranı yüzde 1, 10 veya daha fazla kişi taşımaya mahsus (şoför dahil) motorlu taşıtlar, otobüslerde yüzde 0, midibüs yüzde 1, minibüs yüzde 2, istiap haddi 850 kilogramı geçmeyip motor silindir hacmi 2000 santimetreküpün (cm³) altında olanlarda yüzde 1, istiap haddi 850 kilogramı geçip motor silindir hacmi 2800 cm³'ün altında olanlar yüzde 1, motor silindir hacmi 3200 cm³'ü geçmeyen sürücü dahil 9 kişilik oturma yeri olanlar yüzde 1, motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenlerde yüzde 18, motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ü geçmeyenler yüzde 54, motor silindir hacmi 2000 cm3'ü geçenler yüzde 80 olacak.

Eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlarda yalnız kayıt ve tescile tabi olanlar içinde azami yüklü kütlesi 4700 kilogramı geçmeyip sürücü sırasından başka oturma yeri veya sürücü sırası dışında yanda pencereleri olanlarda (kapalı kasalı olmayanlardan motor silindir hacmi 3200 cm³'ü geçmeyenler hariç); motor silindir hacmi 3000 cm³'ü geçmeyenlerde yüzde 1, motor silindir hacmi 3000 cm³'ü geçip 4000 cm³'ü geçmeyenlerde yüzde 47, motor silindir hacmi 4000 cm³'ü geçenlerde yüzde 71, kapalı kasalı olup istiap haddi 620 kilogramın altında olanlarda yüzde 1, diğerlerinde yüzde 1 olarak uygulanacak.

Özel amaçlı motorlu taşıtlarda (insan veya eşya taşımak üzere özel olarak yapılmış olanlar hariç), (örneğin; tamir araçları, vinçli taşıtlar, itfaiye taşıtları, beton karıştırıcı ile mücehhez taşıtlar, yol süpürmeye mahsus arabalar, tohum, gübre, zift, su ve benzerlerini saçan arabalar, atölye arabaları, radyoloji cihazları ile donatılmış arabalar) yüzde 1, yalnız kayıt ve tescile tabi olanlarda (itfaiye taşıtları hariç)fabrika, antrepo, liman veya hava limanlarında kısa mesafelerde eşya taşımaya mahsus, kaldırma tertibatıyla donatılmamış kendinden hareketli yük arabaları; demiryolu istasyon platformlarında kullanılan türde çekiciler; bu taşıtların aksam ve parçalarında yüzde 1, motosikletler (mopedler dahil) ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlarda (sepetli olsun olmasın) motor silindir hacmi 250 cm³'ü geçmeyenlerde 11, motor silindir hacmi 250 cm³'ü geçenlerde yüzde 32 olarak belirlendi.

Kaynak kullanımı destekleme fonu kesitleri hakkındaki kararda yapılan değişikle de bankalar ve finansman şirketlerince kullandırılan finansman kredilerinde, ticari amaçla kullanılmamak kaydıyla gerçek kişilere kullandırılan krediler, fon kesintisi oranı yüzde 10 olarak tespit edildi.

HAYIRLI OLSUN
C
15 yıl
***Detroit Auto Show***
Auto show da sunulan otolar hakkındaki yorumlarımızı paylaşalım
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.