F

Çavuş
14 Haziran 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
6 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
14 yıl
Hararet Müşiri ile Digital Sıcaklık Ölçme
Arkadaşlar merhaba.

Bir sıcaklık ölçme devresi yapmam gerekiyor. Bunun için araçlarda kullanılan hararet müşiri kullanıcam. Hararet müşirinin sıcaklık değişimine göre direnci değişiyor, ancak bu değişim doğrusal değil. 60 derecede 134 ohm, 90 derecede 51.2 ohm ve 100 derecede 38.5 ohm. Doğrusal olmaması sorun değil bilgisayar ile hangi sıcklıkta ne kadar direnç değeri vereceğini hesapladım. -40 derecede 894 ohm veriyor.

Sorun şu ki, ADC0808 (analog-digital çevirici) ile -40 derece ile +100 derece arasında olan sıcaklıkları ölçmem gerekiyor. -40 derecede 0V, +100 derecede ise +5V olarak voltaj değerini okumam gerekiyor. Direnç teki değişimi voltaj olarak okumak için wheathstone köprüsü düşünüyorum.

Sizce işe yararmı?
Bi de müşür 894 ohm direç verirken 0V, 38 ohm direnç verirken 5V çıktıyı nasıl alabilirim fikri olan varm? Köprü direnç değerlerini nasıl heaplayabilirim?
F
15 yıl
USB Hub harici besleme
3 portlu usb hub ı harici güç kaynağından beslemek istiyorum, dizüstü bilgisayardan besleme almak yerine. Bilgisayardan HUB'a gelen 5V besleme kablosunu kesip yerine harici 5V bağlasam sorun olmaz heralde. Sizin fikirleriniz nelerdir.
F
16 yıl
Mp3 çalar ve kulaklık.
Merhaba. Cd çalarım bozuldu. Mp3 çalar alıcam. Yüksek basta metal müzik dinliyorum. Creative lerin ses kalitesinin iyi olduğunu duydum. Ancak pili değişebilir olursa çok iyi olur. Creative lerin pili değişen modeli varmı acaba? Kulaklık olarak sennheiser pmx60 ve hd202 var. Alabilirsem ie4 almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz mp3 çalar kulaklık kombinasyonları varsa yardım edermisiniz. Şimdiden teşekkürler.
F
17 yıl
Vista kurulum
Bugün aldığım laptopta ilk vista kurulumunu yaparken kapak kapandı ve kurulum durdu. Tekrar denedim kuramıyorum.
Beklenmedik şekilde yeniden başladı ve hatayla karşılaştı hatası veriyo sürekli. Yapmanın bir yolu varsa yardım edermisiniz.
F
17 yıl
ISA Ses kartı sorunu
Elimde bir ISA ses kartı var. Windows tanımıyor. Aygıt yöneticisine girdiğimde diğer ayıtlar altında zoltrix radio max RSS5800 yazıyo. kartın üzerinde RS-7530 yazıyo. Chipin üstünde (
RWA011
R6711-21
Rockwell 96
97 02 B23288-5) Yazıyor. Bu kartı Xp kullandığım bilgisayara nasıl tanıtabilirim.Lütfen yardım ediniz.
F
18 yıl
Hoperlör koruma
Arabama iki tane 15 cm lik müzik seti hoperlörü bağlamıştım. bir kaç hafta sonra sağ kanala bağlı olanın ses vermediğini fark ettim. Bağlantısında sorun olabileceğini düşündüm ve kontrol ettim ama hoperlör ölmüştü. Böyle bir olayla bir daha karşılaşmamak için hoperlör koruma devresi bağlamam kesin çözüm olabilirmi? Bir de hoperlör koruma devre şeması elinizde varsa rica etsem.

İlginiz için şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.