P

Yüzbaşı
13 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
37 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
P
10 yıl
(SG3524 SMPS) Çıkış akımı ve gerilimini nasıl arttırabilirim?
Trafo primer 1mm telden 2x12 sekonder 2x20 olarak sarılı. Devreyi bu siteden bulmuştum. Baskı devreyi kendim çizdim bir iki hata vardı düzelttim (fetlerin gate uçlarına bağlı 180r'ler eksik ve çıkıştaki 4700lük kond.lar bağlantısı hatalı baskı devrede, onları devreyi kurarken ayarladım)

Çıkıştan her iki kanaldanda en fazla 2.5 amper alabiliyorum neden bu kadar düşük? Mosfetleri süren 47r lik dirençlerle oynamam mı gerekiyor? yine gate uçlara bağlı 180r lik dirençleri 270r ile değiştirdim bu sayede 2.5 amper veriyor zaten, dahada yükseltsem zararı olurmu bilemedim ?

Ayrıca yine çıkış voltajıda en fazla 2x24v alabiliyorum trafo uygun olmasına rağmen. Bunuda geri besleme hattındaki trimpotu 100k ile değiştirerek sağladım ama en azından 2x30 civarına çıkması gerekiyor.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
P
10 yıl
Dell Inspiron 7537 Detaylı İncelemesi (i5-4200U \u0026 GT750M)
Söz verdiğim incelemeyle karşınızdayım :) Bir aksilik olmazsa videolu incelemede paylaşacağım

-Kasadan başlayalım, ÇOK ŞIK. Aslında oldukça sade, tıpkı apple ürünleri gibi en az tasarım ögesiyle en fazla çekiciliği yakalamış dell. Kaba hatlar macbook pro'ları andırıyor diyebilirim ama kesinlikle özgün, yani apple çakması kesinlikle değil. İnternette gördüğünüz resimlere aldanmayın, ince detaylarıyla daha iyi görünüyor. Malzeme kalitesi ise fiyat aralığındaki rakiplerini geçtim çok üst sınıf laptoplarabile ciddi rakip. Fakat klavye hariç, o konuya birazdan gelicem. Kasa hissiyatı alüminyum gibi, parmakla tıklayınca plastik sesi alıyorum fakat çoğunlukla buz gibi olması, kalite hissi ve parlak metal detayları ile alüminyumdan farkı yok. Yani griye boyanmış plastik gibi durmuyor. Kasanın hiç biryerinde parmakla bastırınca esneme olmuyor. Ekran çerçevesi dumanlı bir siyah, kalitesiz plastik görüntüsü yok. Oradada çıtlama ezilme büzülme bir problem yok. Sadece ekranın arkasında çok çok az bir esneme var. Çoğu laptop gibi panele kadar gidip gelmiyor orası.

-Ekran parlaklığını yeterli buldum, ekran mat değil parlak, fakat dış mekanda kullanıma uygun değil parlama yapıyor ve ekran parlaklığı olarakda dış mekanda yetersiz kalıyor. Renkleri ise gayet yetersiz. Bahsedilen maviye çalma durumuyla karşılaşmadım. Görüş açıları yandan yeterli ancak üstten ve alttan bakılınca çabuk bozuluyor. (Yatarak film izleme gibi durumlar için söylüyorum) Çözünürlüğün ise full hd olmasını istiyorsunuz. Panel geriye kalan donanıma yakışmıyor doğrusu. Ancak Intel kontrol panelinden gamayı ve kontransı birazcık düşürünce daha doygun görünüyor ve gözü yormayacak hale geliyor. Ortalama bir not verelim.

-Daili hoparlörler ses seviyesi olsun, sesin berraklığı ve netliği olsun yeterli.Baslar belki biraz daha iyi olablirdi. Pozitife dönük nötr diyelim. Benim anlamadığım çoğu laptopda bir dünya reklam yapılıyor yok bose audio yok jbl hoparlör, sesi piyasadaki en uyduruk 5-10 liralık 1+1 hoparlörden kötü. Bu pc'de en azından ses rahatsız etmiyor. Diğer laptoplardaki gibi ses boğuk değil.

-Ses kartına gelirsek (kulaklık yada ses sistemi bağlandığında) sesde hafif bir yayılma var, yankı gibi. Kalitesi idare eder. Bir ipod/iphone/ipad'deki ses kalitesi yok. Ama baslar çok şaşırttı çok derin ve şiddetli.

-Touchpad multitouch'u destekliyormuş sanırım. Yüzeyinin tamamı dokunmayı algılıyor yani sağ ve sol klik tuşları olan yere basmak yerine hafif dokununca sol klik işlevi görüyor, tuhaf. Parmağı üstünde kaydırmak çok kolay değil. Ortalama diyelim.

-Klavye ise cihazın en beğenmediğim kısmı oldu, şu anda bu yazdıklarımı bile güç bela yazıyorum. Tuşlara özellikle köşedekilere ve boşluk tuşuna sert basmak gerekiyor yoksa algılamıyor, hissiyatı bir okadar kötü, tuşlarda o lup lup basma hissi hiç yok tuşa basıp basmadığım anlamak zor. Sürekli yanlış tuşa basıyorum, boşluk ise en kötü olanı, tam ortaya sert şekilde basmak gerekiyor yoksa algılanmıyor. Sebebini çözememekle birlikte bu klavyede doğru tuşa basamıyorum. Bişeyler yanlış burada fakat çözemedim. Malzeme olarak da kasayla bütünleşmeyen bir kalitesi var. Griye boyanmış plastik olduğu bariz belli. Ayrıca caps lock için ışık bulunurken num lock'da bu yok ve sürekli kapanıyor, açmanız gerekiyor.

-Klavye aydınlatmasınada bir başlık açma gereği duydum, çünki sorun burada da devam ediyor, ışıklı klavye olması çok şık fakat üstündeki harfler zeminle aynı renk olduğundan ortama ve bilgisayara bakma açınıza göre ışığı sürekli açıp kapatmak gerekiyor. Resimlerde de belirttim.

-İnternette wifi ile sorun yaşanabildiğini okudum, benim bilgisayarda bir sıkıntı yok. İlaveten ipad ve galaxy s2'nin görmediği uzaktaki ağların tamamını görüyor.

-Fan sesi oyun oynamıyorken yada bilgisayarı hava girişini kapatıcak şekilde kullanmıyorken (yatağın üstüne koymak gibi) hiç yok desem yeridir. Bilgisayardan çıt çıkmıyor. Yatağın üstünde durunca hava alamadığından hafifçe çalışmaya başlıyor fanımız. Oyun esnasında ise hem cpu hem gpuyu tek fan ve tek heatsink soğuttuğundan fana biraz iş düşüyor ve sesi duyuluyor. Ama öyle süpürge gibi değil.

-Isınma problemi yok. Cihazı kucağınızda kullanabilirsiniz hatta oyun bile oynayabilirsiniz rahatsız edecek kadar ısınmıyor. Ancak tuhaf bir nokta; fanın hava çıkışını resimlerde göründüğü gibi -sanırım gizlemek adına- ekran menteşesinine bakacak şekilde yerleştirmişler. Oyun dışında bilgisayar hiç ısınmayıp fanı çalışmadığı için problem yaratmıyor, oyun oynarken ise çıkan sıcak hava ekranın alt kısımlarını biraz ısıtıyor. Bir tam not da buraya.

-İşlemciyle ilgili ULV olduğundan dolayı endişe edenler için endişeye mahal olmadığını belirteyim. Ben internet için firefox kullanıyorum -ki en hızlı tarayıcılardan biri olmadığı kesin- sekme sayısı ne kadar artarsa artsın sekmeler flashlarla dolu olsun bir sıkıntı yaşanmıyor. İşlemciyi zorlayacak pekde bişey yapmadım aslında ama video converter ve rarlama gibi işlemlerde gayet yeterliydi. Günlük kullanımı kısıtlamak, darboğaz hak getire :)

-Sarj ise etkileyici, İnternette gezinti ile ortalama 5-6 saat gideri var diyebilirim. Cihaz lityum ion pil kullanıyor, zamanla performansı tabiki düşecektir. Tüm lityum ion'lar gibi 2 yıl diyelim ömrüne.

-Windows 8.1 ile kullanmanızı tavsiye ederim, çok daha kullanışlı win8'e göre. Güncel driverler dell'in sitesinde mevcut

-Oyun performansı, işlemci ekran kartı vb testler internette mevcut, o yüzden o kısma değinmiyorum.

-Unutmadan cihazda DVD sürücü yok, benim umrumda olmadı şahsen yıllardır kullanmıyorum.

Kısaca toparlayayım, 1800-2000 lira seviyesinde klavye dışında gayet dengeli bir bilgisayar olmuş. Yani klavye dışında hiç bir tarafı "ya şu parayı verdim böyle de olmazki" dedirtmiyor, yada + tarafta ahım şahım şeylerle ağzınızı açık bırakmıyor. Olması gerekeni -günün şartlarına bakarsak- veriyor. Aslında günümüzde her konuda hayat okadar pahalılandı, kalite o kadar düştü ve donanımlar o kadar kısıtlandı ki, bir cihaz-alet-araç yapması gerekeni doğru yapınca fevkalade mutlu oluyorsunuz.

Resimler acele ile çekildi kusura bakmayın :)
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
P
10 yıl
Inspiron 7537\u0027ye 8.1 pro yükledim, windows etkinleştirilmiyor?
Cihaz bugün elime ulaştı, kutudan format için dvd çıkmadı ve temiz kurulumu internetten indirdiğim windows 8.1 pro sürümü ile yaptım fakat 'etkinleştirme dosya adı, dizin adı, veya birim etiketi sözdizimi hatalı' diye bir hata alıyorum.
Recovery bölümünüde sildiğim için ilk haline geri dönemiyorum.
Başta oem lisansım tamamen gitti diye korkmuştum ama artık lisans anahtarı bios'a gömülü geliyormuş ve değiştirilemiyormuş.
Bilgisayarla birlikte gelen sürümü tekrar yüklersem sorun çözülürmü? Bu model hangi sürümle yüklü geliyordu acaba? (Windows 8 core, single language gibi sürümleri varmış). Şimdiden teşekkürler
P
11 yıl
AKSARAY ÜNİ. BURAYA.
Bir bakındım ama konuyu göremedim, aksaraya gidecek arkadaşlara hayırlı olsun diyorum Bu başlık altında tanışıp dertleşebiliriz. Benim bölüm Harita mühendisliği ikinci öğretim bu arada
P
11 yıl
Volvo otomatik frenleme sistemi testi (Bu seferki biraz farklı)
https://www.youtube.com/watch?v=aNi17YLnZpg&feature=youtube_gdata_player

Bu volvo biraz yavaşlamayı yeterli görmüş :)
P
11 yıl
Sahibinden.com\u0027da ilginç otomobil satma yöntemi
Bugün sahibinden.com'da gezerken bu ilana rastladım akşam akşam güldürdü beni paylaşayım dedim. Muhabbet bir yana eleman 105.000 km'deki 2004 corsaya 23.750 istiyor. Aracın piyasasını bilenleri buda baya güldürebilir :D

Link: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-bigun-yilmazhocalarla-lokalde-oturuyoruz-namik-abi-nasil-iciyor-118257793/detay

Sayfanın resmi:
< Resime gitmek için tıklayın >
P
11 yıl
Elektronik Mtok\u0027lar da mühendislik gibi okumak zormudur
Merhabalar ben teknik lise elektrik elektronik mezunuyum, bu sene ikinci girişim olucak sınava gerci ilk defa hazırlanıyorum gecen seneyi bos gecirdim staj vs.. derken. Puanım denemelerde %50 %75 burslu okullara ve mtoklara yetiyor.

Konuya gelelim malum elektronik mühendisliği okuması en zor bölümlerden acaba teknoloji fakültelerindede aynı zorluktamıdır? Cunki mtok'lar daha cok uygulamalı eğitim veriyor diye biliyorum. Yani tabiki yatıcam demiyorum fakat derslere gömülüp dış dünyaya da kapanıcak biri değilim yoksa derslerin zorluğundan korktuğumdan değil.
Sınav arefesi kafamı kurcalıyor fikir verebilirseniz sevinirim dersler konusunda.
P
12 yıl
[SATILIK] Sadece 2 Aylık Sıfırdan Farksız Monster P170HM
*Arkadaşlar sahibinden.com'a açtığım ilanı buraya kopyalıyorum. Açıklamada farklılıklar bulunabilir. Cihazı almayı düşündüğüm andan itibaren forumda mesajlarım var oradanda cihazı tanıyabilirsiniz.
Alalı sadece 2 ay oldu, tertemiz sorunsuz bir canavar - SIFIR YERİNE BUNU SATIN ALIN 2-3 AY SİPARİŞİNİZİN GELMESİNİ BEKLEMEYİN -
AMD HD6990M 2GB Ekran kartı ile ister en güncel oyunları en yüksek ayarlarla oynayın, ister mühendislik tasarım ve grafik programları için kullanın.
Acil satılık değildir, bilgisayarımdan çok memnunum, dizüstü bilgisayar ihtiyacım ortadan kalktığı için satıyorum. Yerine yine Monster marka daha alt seviye hafif ve küçük bir laptop alacağım
2 Yıl garantisi vardır (İşlemci 3 yıl), Faturası ve tüm kutu içeriği, jelatinlerine kadar duruyor birlikte göndereceğim.
Donanımı altta yazıldığı şekildedir;
-Intel Core i7-2630QM (4 Çekirdek, 6MB Önbellek, 2.0GHz, Turbo Boost ile 2.9GHz)
-AMD Radeon HD6990M (2GB Harici ekran kartı)
-Kingston 4GB 1333Mhz DDR3 Ram
-Seagate 500GB 7200Rpm Harddisk
-17.3" LG Full HD (1920x1080p) LED Ekran
Ayrıca Parmak izi okuyucu, Dahili THX 5.1 Hoparlör sistemi, DVD-RW, USB 3.0 ve SATA 3 Desteği, Intel Smart Response desteği mevcuttur
Fiyat olarak 2.650 TL düşünüyorum. Sıfırdan tek farkı sipariş verdikten sonra 2-3 ay beklemeyeceksiniz. Takas yapılmaz lütfen teklif etmeyin.
Sorularınızı siteden mesaj göndererek yada cep telefonumdan sorabilirsiniz.

KONUYU Monster forumuna açma sebebim cihazı bilen ve ilgilenen arkadaşlara göndermek istemem ve satılmasında aciliyette olmamasıdır. Bu nedenle İkinci el forumuna koymuyorum ilanı.
İstanbul / Anadolu yakasında inceleyerek satın alabilirsiniz. Tekrar belirtiyorum cihazdan memnunum ihtiyacım kalmadığından satıyoum. Satılınca tekrar küçük ve hafif bir Monster alacağım.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
P
12 yıl
Monster P170HM Geldi -Sorunlarıyla Beraber- (Çözüldü)
İyi forumlar ve iyi akşamlar. 2 Aydır beklediğim bilgisayarıma sonunda kavuştum ancak bir sorunum var. Yarın teknik servisten yardım isteyeceğim ama ondan önce size açıklayayım sorunum şu;

Öncelikle bilgisayar ellerindeki 2630qm işlemciler bozuk çıkınca geçici olarak başka işlemci takmalarını istedim, 2670qm ile yolladılar. Kadir bey yardımcı oldu sağolsun. Bilgisayar geldi, Windows 7 64 bit yükledim, güncel driverleri yükledim ancak bir yandan inanılmaz bir yavaşlık var sistemde farkediliyor. Bir dosyaya sağ tıklayınca çok geç geliyor menü, sürekli takılıp donmalar var, özellikle eğer dvd'den yada her hangi bir dosya kopyalama işlemi yaparsanız bilgisayar tam anlamıyla duruyor. Sadece kopyalama yavaş şekilde devam ediyor başka hiç bir işlem yapamayacak hale geliyor. Metin belgesi bile açamıyor.

Ayrıca aygıt yöneticisinde bir bilinmeyen aygıt var açıklamada "Intel HM67 Express Chipset Family LPC Interface Controller -1C4B üstünde" yazıyor. Chipset driver ile gitmesi gerekiyor ama ne yaptıysam gideremedim problemi.

Şuan aklımdaki olası problemler harddiskte bir problem olması yada driverlerle alakalı bir problem. Format atmadım eğer problem çözülmez ise son çare başka bir dvd ile atacağım ancak ben format ile çözüleceğini düşünmüyorum.

Sistemim
Intel 2670qm
AMD 6990M
Kingston 4GB 1333
Seagate 500GB
Windows 7 Ultimate 64bit

Teşekkürler..
P
12 yıl
Monster\u0027ın Yeni MSI Kasalı Notebookları Satışta
İyi geceler herkeze... Şubatta teslim sipariş verdiğim ve kasasından dolayı ikilemde kaldığım P170HM modeli notebook'umun teslim edilmesine 2 hafta kala bu akşam Monster'in sayfasında bu haberi gördüm. Sanırım MSI ile anlaşmışlar. Q61MS-16F31 (15.6 inç, ivy bridge) ve Q61MS-17621 (17.3 inç, ivy bridge) şeklinde iki modeli siparişe sunmuşlar. Birkaç hafta önce forumda bir yazı yazmıştım Monster'in kullandığı kasa modelleriyle ilgili, sanırım yetkililer konuyla ilgili biraz daha düşündüler. Eminim bu modeller daha başarılı olucaklar.

Ayrıca Facebookta şöyle bir açıklama yapılmış: "Bu 2 kasa modelinin duyurusunu ilk defa yapıyor olmamız nedeni ile kısa süreli bir lansman kampanyası yapılmaktadır. 15 Nisan' a kadar kampanyalar devam edecek ve 15 Nisan' dan itibaren P150EM/P170EM serileri ile aynı koşullarla bu modeller satılmaya devam edecektir inşallah." "Clevo ile çalışmamız aynen devam ediyor arkadaşlar. Sadece inşallah sürpriz bir gelişme veya aksilik olmazsa MSI tarafından üretilen barebone kasaları da ürün ailemiz içine katıyoruz."

Sonuç olarak ben P170HM modelini iptal edip bu notebook'lardan sipariş etmeyi düşünebilirim.

http://www.monsternotebook.com.tr/MS-16F3-GTX670M-MONSTER%C2%AE-Q61MS-16F31.html
http://www.monsternotebook.com.tr/MS-1762-GTX670M-MONSTER%C2%AE-Q61MS-17621.html
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.