İ

Yüzbaşı
09 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
37 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
İ
5 yıl
SSD Çok Düşük Yazma Hızı Sorunu
Arkadaşlar Samsung 870 evo 250gb SSD aldım. Laptopumun SATA3 HDD yuvasına taktım. HDD'yi ise DVD-ROM yuvasına taktım. Temiz bir kurulum ile windowsu SSD'ye kurdum. Sistem açılış hızı vs gayet güzel ama SSD yi hız testine sokunca acı gerçek ile karşılaştım. Okuma hızı güzel "551 MB/s" ama yazma hızı "18 MB/s" .

BIOS güncel ve UEFI modunda, AHCI modu açık, SSD GPT formatında, Firmware güncel, Trim modu açık, Rapid modu açık, Chipset - AHCI driverları güncel. Ne yaptıysam düzelmedi. Bir de bazen SSD Diskin performans yüzdesi %100 gözüküyor bu normal mi?

Laptop Lenovo ideapad z500 sistem uyumluluk sorunu mu vardır nedir? Garantiye göndersem düzeltilmeden geri yollama ihtimalleri var üstelik bu 1 ay sürebilir, 1 ay sonunda da ürünü geri iade etme sürem bitiyor.

Sistem Özellikleri:
Intel Core i7-3632QM
6 GB RAM
Intel HD Graphics 4000 - Nvidia Geforce 645m 2GB

SSD hız testini, sağlık durumunu resimlerini ekledim.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
İ
5 yıl
SSD ve HDD\u0027yi Birlikte Kullanma
Arkadaşlar şu an Lenovo z500 laptopumda sadece HDD var. Aldığım SSD'yi hdd yuvasına takıp, hdd'yi de dvd yuvasına takıp depolama alanı olarak kullanmak istiyorum.

SSD'yi tam performans alabilmek için UEFI olarak kuracağım ama hdd UEFI yi desteklemiyor yani Legacy(MBR) olarak kalacak. Boot Menu'den Boot Mode'u UEFI olarak ayarladığımda bilgisayar HDD'yi görmüyor. Bu şekilde sdd ve hdd takılı iken ve Boot Mode UEFI konumundayken SSD'ye format atıp sistemi kursam, bilgisayar ilk başta hdd'yi görmese bile windows açıkldıktan sonra hdd'ye erişebilir miyim? Yoksa başka bir yol mu izlemeliyim?

Bunun dışında Boot Menu'de Boot Mode : Legacy konumundayken Boot Priority kısmında "Legacy First" ve "UEFI First" diye iki tane seçenek çıkıyor. Bunlar tam olarak ne anlama geliyor bilmiyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >
İ
8 yıl
3 Laptop Arasından Sizce En İyisi ?
İ
9 yıl
Elektrik-Elektronik Müh için TCDD de Staj
Arkadaşlar Elektrik-Elektronik Mühendisliği okuyorum ve TCDD de staj yapmak sizce bana bir şeyler katar mı? staj için iyi bir yer midir? Bu konu hakkında tecrübesi veya bilgisi olan var mıdır?
İ
10 yıl
12V Güç Kaynağı devresi
Arkadaşlar 12V sabit çıkışlı güç kaynağı devresi lazım isis ' te çizmem için. Araştırdım bulamadım. Yardımcı olabilecek var mıdır?
İ
10 yıl
1700TL civarı telefon önerisi (G4,Z5,Z3)
Arkadaşlar 1700 TL civarında önerebileceğiniz en iyi telefon nedir? Belki 2000 TL'ye kadar çıkabiliriz.

Düşündüğümüz modeller:

LG G4, G4 Stylus, G4 Dual vs.
SONY Z5, Z5 Premium
SONY Z3, Z3 Dual

Sizce tercihimizi hangisinden yana kullanmalıyız? Bunlardan başka önerdiğiniz başka bir marka, model var mıdır?
İ
10 yıl
Laptop Klavyesi bazen çalışmıyor
Arkadaşlar son formattan sonra klavye bazı zamanlar çalışmamaya başladı. Çalışmadığında masaüstüne gelip bir kere yenile yapınca hemen düzeliyor. Ama son zamanlarda bu çalışmama aralıkları çok sık olmaya başladı. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?
İ
10 yıl
Tarayıcı Virüs
Arkadaslar nasil bir virustür ki butun tarayıcılarıma bulasti. ne zaman bir siteye girmek istesem ilk siteye giriyor ama girdikten hemen sonra acilan sayfa kilitleniyor hic bir yere tiklanmiyor sonra da ya bir anket sitesi ya bir bahis sitesi ya da java update download yazan bir sayfa aciliyor. her sekmede boyle oluyor ve.böylelikle istedigim siteye giremiyorum.

opera kullanıyordum boyle yaptigi icin kaldirdim bastan yukledim degisen birsey olmadi. operayi kaldirdim chrome u yükledim yine ayni. explorer da ayni sekilde.

mecbur tel den yaziyorum bende. var midir cozum öneriniz ?
İ
11 yıl
Laptop Batarya Sorunu
Arkadaşlar batarya seviyesi %30 a geldiği anda "düşük pil - batarya seviyesi %6, bataryanızı fişe takın" uyarısı alıyorum ve bir süre sonra uyku moduna geçiyor bilgisayar. Bu durum hakkında yapılabilecek bir şey var mı yoksa artık pil iflah olmaz mı?
İ
11 yıl
Connectify Hotspot - bağlanıyor ama nete girmiyor
Arkadaşlar Connectify Hotspot programını kullanarak bilgisayarımdaki kablolu interneti wifi olarak kullanıyorum. Arkadaşlarım telefonlarından benim connectify e bağlanınca bir sorun yok ancak ben kendi telefonumdan connectify e bağlanınca ortalama 1 dk nete giriyor ama sonra girmemeye başlıyor. Yine telefonumdan arkadaşlarımın kurduğu diğer connectify e bağlanınca sorun yok çatır çatır giriyor internete. Sadece kendi telefonumdan kendi connectify ime bağlanınca sorun çıkıyor.

Umarım anlatabilmişimdir. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Yardım lütfen
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.