E

Yüzbaşı
09 Haziran 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
358295 Gün Cezalı
356355 gün 12 s. 50 dk.
Gönderiler Hakkında
E
12 yıl
Apple\u0027ın akıllı TV\u0027si yolda
Apple firmasının 2012 ortalarında duyuracağı iddia edilen yeni ürün serisine ilişkin ilk bilgiler teknoloji sitelerinde düşmeye başladı. Şimdilik 'Apple TV' ya da 'iTV' olarak anılan ürün, üç boyda ekrana sahip bir 'akıllı televizyon'.

Söylentilere göre Japon elektronik devi Sharp ile işbirliği yapan Apple, 32 ila 55 inç ekran boyutunda üç iTV modelinin üretimini yaptırıyor. Üründe, Apple'ın yeni A6 işlemcisinin kullanılacağı ve iOS tasarımından farklı yeni bir arayüze sahip olacağı belirtiliyor. iTV'lerin ayrıca, iPhone 4S telefonla gelen Siri sesli yardım yazılımına uyumlu olacağı söyleniyor.

Mashable sitesinin yorumuna göre Apple, bu yeni ürün serisiyle, akıllı telefon ve tablet pazarındaki rakibi Samsung başta olmak üzere LG, Sony, Panasonic gibi dev akıllı TV üreticilerine rakip olacak. Firmalar, büyük ihtimalle bu yüzden, 2012 lansmanlarını Apple'dan önce gerçekleştirme hazırlığında.

Akıllı TV konsepti, internet bağlantı hızının tüm dünyada artmasıyla gündeme gelen, web tabanlı her türlü uygulamayı TV ekranına taşıma mantığına dayanan yeni bir ürün kategorisi. İnternet bağlı olan akıllı televizyon cihazları, televizyon kanalı ve video izleme, radyo dinleme, müzik ve film satın alma ve kiralama, internette gezinme, oyun oynama gibi bir bilgisayarla yapılabilecek herşeyi tek bir ekran üzerinden sunabiliyor.

ntvmsnbc.com

Güzel haber.
E
13 yıl
Refurbished iPad 3G 16GB (first generation)
Merhaba arkadaşlar.
Malum şuan amerikada iPad 2 3G att modelini kısa sürede apple store'lardan bulmak neredeyse imkansız. Amerika'dan dönecek 2 arkadaşım var ama ikisinede net cevap verilemiyor ne zaman tedarik edeilebileceği konusunda.
Benimde iPad 3G ihtiyacım olduğu için (iş sebebiyle) biraz araştırma yaptım ve Apple Store kendi sitesinde 16 GB ATT 3g iPad modelinin 479 Dolara satıldığını gördüm. İlgili bağlantıhttp://store.apple.com/us/product/FC349LL/A?mco=MjEzNzczMDY
Ciddi bir fiyat farkıda olmuş oluyor bu durumda..
Sizce yinede başka bir yolunu bulup (apple store da satılan fiyatın çok üzerinde fiyat ödeyip) bir iPad 2 mi almak mantıklıdır? yoksa bu üründe iPad 3 çıkasıya kadar gayet idare eder mi? Ne dersiniz?
E
13 yıl
Yeni iPad\u0027ler geliyor - Kamerali ve Daha ince - Bloomberg
Bu sabah ekonomi haberlerini ilgiyle takip ettigim bloomberg'de okudugum yaziyi sizinled paylasmak istedim...

Nov. 19 (Bloomberg) -- Apple Inc. may introduce a thinner iPad in the first half of next year with features such as a camera for video-calling and chips made by Qualcomm Inc. that let it work on global wireless networks, analysts say.
Production may start as early as January, with an introduction to the public by February or March, said Mike Abramsky, an analyst with RBC Capital Markets in Toronto. The device will feature Qualcomm chips that allow a Web connection on both GSM and CDMA networks, the dominant radio standards used in mobile phones, said Brian Blair of Wedge Partners, who said he expects an April debut.

Apple May Unveil New IPad in Early 2011

“They can sell it around the globe without having to worry if it works with one carrier’s network or another carrier’s network,” said Blair, who is based in New York.
Infineon Technologies AG, whose wireless business is being acquired by Intel Corp., now makes those radio chips for the iPad.
The announcement’s timing would put the iPad on an annual cycle of introductions similar to those of iPhones and iPods.
Paul Jacobs, chief executive officer of San Diego-based Qualcomm, declined to comment when asked in a Nov. 16 interview if his company’s chips will be part of new products by Apple. Apple declined to comment, said Natalie Harrison, a spokeswoman.
Suppliers of parts to the iPad have had fourth-quarter orders cut by about 10 percent, said Patrick Wang an analyst at Wedbush Morgan Securities in New York. The most likely explanation is that Apple wants to draw down inventory ahead of the new model’s launch in the first quarter of 2011, he said.
Bigger Than IPod
Apple, based in Cupertino, California, fell $1.70 to $306.73 at 4 p.m. New York time in Nasdaq Stock Market trading. The shares have risen 46 percent this year. Qualcomm, up 3.7 percent this year, advanced 24 cents to $47.96 in Nasdaq trading.
The iPad, which went on sale in April, accounted for about 13.7 percent of Apple’s revenue last quarter, more than the nine-year-old old iPod media player. The device helped establish a market for tablet computers that blend the capabilities of a smartphone and notebook computer, leading rivals such Samsung Electronics Co. and Research In Motion Ltd. to introduce their own models.
Apple may sell 48 million iPads next year, said Blair.
To contact the reporters on this story: Adam Satariano in San Francisco at asatariano1@bloomberg.net ; Ian King in San Francisco at ianking@bloomberg.net .
E
14 yıl
iPhone, Windows 7 sorunu, baglanti sorunu..
Forumu arastirdim ama buna benzer sikayet bulamadim.
Windows 7 kuruldu, iTunes kuruldu.
Telefonu usb ile bagladigimda bilgisayar telefonu goruyor.
Fakat iTunes ile senkronizasyon yapamiyorum.
Internette arattigimda 64bit olan windows7 ile boyle bir sorun cikmis daha cok ama benim kullandigim 64 bit degil.
Bunu nasil cozebilirim arkadaslar. Bilgilendirseniz veya yonlendirebilirseniz sevinirim..
Saygilar..
E
15 yıl
iPhone 3.0\u0027la Birlikte Uygulamalar Artik Cok Daha Pahali Olcacak!
Bugun duyurulan haberlere gore, gecen haftalardaki konferansla tanitilan TomTom ve yakinda gelecek olan buna benzer uygulamalar icin aylik ucret odenecek. Ve suan ki fiyat aylik 9.99 Dolar olarak dusunuluyor, digerleri icin de 8 - 10 Dolar arasinda degisecek.

Gerci bu uygulamalar normal pda aletler icinde yuksek ucretlerden satiliyor. Ayrica apple aylik odemeyle bir sekilde guvenligide el atmis olacak sanirim.

Fakat aklima takilan bir kac soru var:

- Bu turlu uygulamalari sonucta hayatimizda her daim kullanmiyoruz. Her ay boyle bir ucret odemek ne kadar mantikli? Ve gercekten yuksek bir ucret amerikada yasayanlar icin bile..

- Bu gelecek olan diger uygulamalarinda habercisimi?!

Iki onceki konferansda aklimda kalan birsey olmustu, bir oyun oynarken mesela sims 3'u, oyundaki bazi esyalari direk gercek para ile satin almak gibi!!

Bu sekilde elimizi attigimiz hersey icin para alma yoluna giderse Apple, sanirim buyuk tepki gorecektir.
Bakalim hepimiz ne oldugunu izleyip gorecegiz!!
E
16 yıl
Toshiba servisini yurekten kutluyorum...
Bundan 5 ay once Toshibanin a200 satellite pro aldim. Ne yalan soyliyeyim bundan onceki laptoplarim hep asus oldugu icin ilk baslarda toshiba'ya isinamadim. Nedense hepte bazi yazilimsal problemler yasadim, Vista yavasligi beni delirttti onu sildim xp kurdum istedigim performansi alamadim. Hep bir olumsuzluktur gitti ve bir ay once aniden asiri isinmaya baslamasi beni bilgisayari satmayi dusunmeye kadar goturdu.

Ne yaptiysam problemi cozemedim. Bioslari degistirdim eskilerini yukledim ama problem hep devam etti. Bende bir gun herseyi goze alip bilgisayarin icini acmaya karar verdim. Yol gosterici herhangi bir dokumanda olmadigi icin adim adim soktum herseyini. Nerdeyse ekran kartinini ve cpu nun oldugu yerleri bile sokecektim. Amacim icine toz girebilmis olacagindan dolayi temizlemekti. Ama gordum ki ici piril pirildi yani herhangi bir sorun yoktu.

Bu olaydan iki gun sonra bilgisayar bir anda coktu. Sebebi harddiskde bed sector olusmasiydi. Ama bilgisayarim icinde bilgisayardan daha onemli olan verileri kurtarmam gerektiginden harddiski tekrar soktum icindekileri kurtardim. Ama kesinlikle yeni bir isletim sistemi kurmama izin vermedi harddisk.

Bende en son care olarak servise gonderme karari aldim. Ama kesinlikle beni hatali bulacaklarindan emindim, cunku soyle duymustum, toshiba bilgisayarin uzerindeki illegal donanimlari bile garanti iptali icin sebep sayiyor. Ben yinede herseye ragmen gonderdim.

Sistem su sekilde isledi. Ilk basta register yaptirdim bilgisayarimi toshibanin internet sitesinden. Daha sonra polonyadaki servislerin telefon numarasini buldum. Yasadigim sorunlarla ilgili bir form mail attilar onu doldurdum. Sonra servis telefon acti, ne zaman evde olacagimi sordu, o gun icin evde olacagimi soyledim. Yarim saat sonra DHL kargo geldi. Teslim aldi. Bir hafta sonrada bilgisayarin incelendigine yonelik bir mail attilar. Toplam 16 veya 17 gun sonrada bilgisayari geri gonderdiler.

Sonuc, harddisk tamamen degistirilmis, bilgisayardaki tum donanim gozden gecirilmis ve isinma ilgili ekran karti degistirilmis, ve temizlenmis. Onun disinda benden bir kurus bile herhangi birsey icin para istemediler.

Gercekten toshibayi tebrik etmek istedim ve sizlede paylasmak istedim. Demekki gercekten bilgisayari alirken herseyi goz onunde bulundurmak gerekiyormus.

Birde sormak istedigim turkiyede bu isler nasil yuruyor?! Yani ayni problem turkiyede basima gelmis olsaydi nasil bir surecle karsilasirdim?
E
17 yıl
Notebooka format attım. Kurmak için cd taktığımda elektrik kesiyor. Yardım!
İyi günler arkadaşlar bende asus notebook var. bugüne kadar bi problem yaşamadım geçenlerde format attım bilgisayara tamamen. xp kurulum cd taktım. cd dönmeye başlayıp setup kısmına geldiğinde bir anda elektrik kesti. Sonrada bu işleme devam etti. Anlamadığım normalde bilgisayarı açtığımda o şekilde saatlerce durabiliyor ama cd takıp okumaya başladığında elektrik kesiyo.
Ben bursada yaşıyorum. Burada bir bilgisayarcıya götürdüğümde daha içine bile bakmadan cpu nun geri beslemesinde problem vardır diyip 150 dolar + KDV istedi.
inanılmaz bir para bunun başka bir çözüm yolu yokmudur veya bu gerçekten bu kadar pahalı mıdır?! yani laptou komple elimden çıkarmaya çalışsam zaten 300 dolardan fazlaya satamam. yardımcı olursanız sevinirim
E
17 yıl
Yurtdışında hesaplar arası para çekerken komisyon ödememek için hangi bankaları önerirsiniz?!
Başlıkta tam anlatamasamda sorunum şu. Ben 2 sonra polonyaya gideceğim oradanda avrupada 10 a yakın ülkede bulunacağım 6 ay kadar.
Sürekli para akışı olacak doğal olarak ve yurt dışı komisyonları korkunç düzeyde. Burada herhangi bir bankanın hesabını açtırsam dilediğim bir avrupa ülkesinde bir bankamatikten para kesilmeden alabiliceğim bir banka var mı?! Citibankda böyle bir uygulama varmış ama o da öğrenci hesabı için 60 dolar istiyor ve ya normal düz hesap yani bankamatik vermiyorlarmış 1000 dolar/euro luk hesapla bankamatik kartı veriyorlarmış (saçmalık)
Bunun dışında bildiğiniz bir banka varmı komisyon vermeden işlem yapabileceğim?!!

veya yurtdışına gidenleriniz, gittiğinizde para transferi olarak ne kullanıyorlar merak ediyorum?! Önerilerinizi bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.