D

Onbaşı
24 Kasım 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
9 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
11 yıl
Ankara\u0027da Bilgisayar Teknik Servis Önerisi?
Arkadaşlar şöyle işinden anlayan, elinde sağlam güncel parçalar ile crosstest yapabilecek bi tamirci biliyor musunuz?
D
11 yıl
Ankara\u0027da Bilgisayar Tamircisi? i7 2600K lı sistemde problem
Arkadaşlar şöyle işinden anlayan, elinde sağlam güncel parçalar ile crosstest yapabilecek bi tamirci biliyor musunuz?

Uzun süre önceden beri sahip olduğum ve yine uzun süredir boşverdiğim problem tekrardan kafama takıldı. ASUS Sabertooth P67, Intel i7 2600K sistemde ekran kartı 16x lik ana slotta iken ekran kartı driverı yüklendikten sonra windows girişinde donma yaşanıyor. Yani, ana slotta driver yüklenmezken sorun yok ya da 8xlik 2. slotta iken de driver yüklendikten sonra da problem yok. Anakart garantiye gitti problem yok diye geldi, başka ekran kartları, harddiskler, power supply lar ile denendi, bi tek farklı işlemci ile denemedik.

Benim işlemciyi başka anakartta veya başka işlemciyi benim anakartta denemek gerekiyor diye düşünüyorum bunu yapabilecek bi tamirci var mıdır?
D
15 yıl
Antalyada i7 sistemi olan varmı?
Arkadaslar Antalyadaki bilgisayarcılarda i7 sistem olmadıgı icin kendi sistemimdeki arızayı bir turlu bulamadım.Aslında parcaların cogu test edildi bir tek deneyemedigim islemci kaldı.Yardım edebilecek birisi var mı?
D
15 yıl
i7 Sistemde Sınırsız Reset Problemi
Sistem:

Anakart : Gigabyte x58 UD3R
İşlemci : Intel Core i7 920
Ram : Kingston 3*2 1333mhz cl9 (suanda ocz gold 3*1 1600 cl8 var)
Ekran Kartı : Palit GTX 275
PSU : High Power 650W
Harddisk : Maxtor 500 gb

-Sistem toplandıktan sonra triple channelda duzenli olarak, mavi ekran bilinen bellek hataları veriyordu.Anakartla ramin uyumsuzlugundan olabilecegini dusunup dual channel 4gb olarak 15-20 gun sorunsuz kullandım.

-Bir gun masaustundeyken "uncorrectable hardware error" isimli mavi ekranı aldım.Daha sonra her windows loading kısmına geldiginde reset atmaya basladı.Kapattım birkac saat sorna actım,windowsa girdi yarım saat sorna tekrar reset olayı basladı.

-Windowsun bozuldugunu dusundum format icin cd taktım, ancak boot ettikten sonra kur dosyaları yüklenmeye basladıgında yine reset atıyordu.

-Ramlerin uyuzlugudnan suphelendim farklı kombinasyonlarla deneme yaptım sonuc degismedi, kapattım.Yaklasık 10 saat sonra actım yine masaüstünü gorebildim yalnız anında yine reset olayı basladı fakat bu sefer degil windows ekranı, anakartın ilk ekranını bile goremeden saniye bası reset atmaya basladı.Bazen anakart ekranı 1 saniye gorunuyodu, sonra reset atıyodu bazen de hic gorunmeden reset atıyordu.

-Buldugum ilk bilgisayarcıya gittim.Adam actı 1-2 saat oyun oynadı sorun yok bunda falan dedi.Oyun esnasında birden yine reset olayı basladı.Dumur olan adam emin olamadan ramlerdendir buyuk ihtimal dedi.Farklı ramler denedik durum aynı olunca anakarttandır heralde dedi.

-Anakart garantiye gitti 1 ay sorna geldi sevincle kutuyu actıktan sonra, "arızaya rastlanmamıstır" etiketini gorunce bu sefer ben dumur oldum.
Neyse gelen anakartı tekrar taktıktan sonra 4-5 cesit ocz,corsair,kingston ramler denendi bazılarında anakart ekranı gorunerek reset oldu bazılarında dumduz siyah ekranda reset oldu.

-Daha sonra asus p6t ve gigabyte x58 ud5 anakartlarla denedik onlarda da aynı reset olayı oldu.

Sonuc:
- Su an bilgisayarı acınca ekranda simsiyah goruntu ve saniye bası reset olayı var.
-Bozuk olmadıgından emin oldugum harddisk,ocz bellek ve x58 ud3r anakartım mevcut.(Bazı belleklerde anakart ekranı goruntusu 1 saniye de olsa gorundugu icin ekran kartının da sorunsuz oldugunu dusunuyorum.)

Antalyada i7 sisteme sahip bilgisayarcı bulamadıgım icin tam bir test veya arıza tespit yaptıramıyorum.Su anda da İstanbul veya Ankaraya da goturme imkanım yok.

-Boyle bir probleme daha once rastlayan oldu mu?
-Geriye kalan parcalardan sizce soruna sebep olan ne olabilir?

Cok tesekkurler herkese, fikirlerinize ihtiyacım var.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.