O

Teğmen
06 Kasım 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
52 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
10 yıl
Evlenip aile olmak mı? Yoksa hiç evlenmeden tek başına ölmek mi?
Uzun zamandır bu soruyu sorar oldum evlenip aile mi kursam, yaşayıp gitsem mi diye yoksa hiç evlenmeden tek başına ölüp gitsem mi diyorum?

Aile kurmayı istiyorum , çocuğumuz olsun onun büyüyüp , yeni bir hayat sahibi olduğunu görmek istiyorum. Babalık nasıl bir duygu, o telaş nasıl bu kadar zor yaşayıp anlamak istiyorum. Eş- hayat arkadaşı bir insanla tüm ömrümü nasıl geçiririm bunu tecrübe etmek istiyorum.

Diğer taraftan da gün gün yaşlanmış , hergün onlardan bir adım uzaklaşırken kendimi görmek istemiyorum. Ölürken arkamda ağlayan birilerini bırakmak istemiyorum veya tersi de olabilir ben onlar içinde aynı duyguyu yaşayabilirim.
Bugün için evlenmeyi düşünmüyorum, tek başıma yaşlanıp ölüp gitmek istiyorum arkamdan kimse üzülmesin koca bir anı bırakmak istemiyorum. Mirasım olursa yeğenlerime bırakırım.
Dalga konusu yapmayacak arkadaşlardan hele hele evli olup çocuğu olan veya 35 yaşına gelmiş evlenmemiş ve evlenmeyi düşünmeyen varsa yorum yazıp biraz destek olurlarsa çok sevinirim.
Sizce çok mu saçma , sebepleriniz ile birlikte yazar mısınız ?
O
11 yıl
Atatürk Havalimanından-Sabiha Gökçene kaç saatte ulaşırım ?
Arkadaşlar 16:35 te uçak iniyor ve diğer uçak 20.05 te sabiha gökçenden kalkacak,en hızlı şekilde nasıl ulaşırım ? Kaç saat alır 3 saat 40 dk gibi zamanım var,40 dk önce havalimanında olmam gerekli diye hesaplarsam.3 saat gibi mesafe de bu yolu geçebilir miyim?Hangi ulaşım araçlarını kullansam mantıklı ?
O
11 yıl
Akdeniz üniversitesi yaz okuluna gitmiş olan var mı?
Arkadaşlar bu yaz oraya 2-3 ders için gidecem ama devam zorunluluğu gösteriyor site de yazan kurallarda,gitmiş olan arkadaşlar devam zorunluluğu var mıydı?(Hukuk için giden varsa daha iyi bölümden bölüme göre değişebilir)
O
11 yıl
İbizadayım soru varsa cevaplanır
Beyler 4-5 günlüğüne geldim apart gibi biryerde kalıyoruz 75 kişi bizim ekip.Deniz berbat soğuk hava 17-18 derece,umarım gece güzel şeyler olacak ,soru varsa cevaplanır.
O
11 yıl
Marksistler toplanın hele bi yardımız lazım -Siyaset İçermez!!!!!!!!!
Arkadaşlar sosyoloji teorileri II diye dersim var.Bu haftaki konum önceki haftalarda olduğu kapitalizme karşı üretilen alternatif sistemler özellikle komünizmin alt devresi olan sosyalizmdeki yazarların birbiri ile tartışması. Rohen Joemer,Erik Olin Wright bu 2 adam hakkında piyasa sosyalizmi ile ilgili neler düşünüyorlar ve örnek verebilir misiniz?İşin içinden çıkamadım daha doğrusu örnek bulamadım.Dersin kitabı E.Olin Wright-Real Utopias.Chapter 7 sayfa 40-41 bilen önceden okuyan varsa el atsın 2-3 örnel versin bitirip yollamam lazım şunu.

Özellikle rica ediyorum ,siyasi amaç taşımaz.Ortalığı karıştıracak,ateist-dindar tartışması çıkacarak kişiler yorum yazmasın.Konunun siyasetle alakası yoktur.Ödev için yardım istiyorum.
O
11 yıl
Ruptural,Interstitial,Symbiotic kelimelerinin Türkçe anlamlarını bilenler?
Arkadaşlar 3-4 yere baktım saçma saçma şeyler çıktı.Bu kelimelerin anlamları hakkında bilginiz var mı ?
O
11 yıl
Uykusu gelmeyip,İngilizcesi iyi olanlar içeri
uyku yoksa el atın da şu çeviriyi bitiriyim.Sevdiğinize tez zamanda kavuşmanız dileklerimde saolun var olun.

Metaphors of success in the process of transformation. The central metaphor of ruptural strategies is war. Movement occurs through the uneven process of victories and defeats in the confrontations with capital and the attacks on the state. This is not a linear process – there are reversals and stalemates. Still, successful movement along the trajectory depends upon victories in these struggles and building the capacity for more comprehensive victory in the future. Interstitial success is more like a complex ecological system in which one kind of organism gains a foothold initially in a niche and eventually out-competes rivals for food sources and comes to dominate the environment. Symbiotic success is more like a process of evolution, in which structural properties are modified through adaptations which progressively enhance social power and eventually result in a new species.

None of these strategies is simple and unproblematic. All of them contain dilemmas; all of them contain risks and limits. None of them guarantee success. In different times and places, one or another of these modes of transformation may be the most effective, but often all of them are relevant. It often happens that activists become deeply committed to one or another of these strategic visions, seeing them as being universally valid. As a result, considerable energy is expended fighting against the rejected strategic models. A long-term political project of emancipatory transformation with any prospects for success must grapple with the messy problem of combining different elements of these strategies, even though on the ground it is often the case that they work at cross-purposes. Examining these three modes of transformation in more detail is the task of the next three chapters.
O
11 yıl
Lanetlendim sanırım
evet beyler , neye elimi atsam kuruyor.İşlerim son 1-2 haftadır hep ters gidiyor.Ulan haftaya İbizaya tatil ayarlamışız (30 Nisan-5 Mayıs) 400 kişi gidiyor,hepsi öğrenci benim gibi.Arkadaş dersin hocası mail atmış 5 sayfalık essay yazılacak ilk önce 9 sayfalık ingilizce yazı okunup verilen 4 soru cevaplanıp onlar üzerine yazılacak bu arada.Diğer hoca sunum ödevini 1 hafta önceye almış( bahanesi de o hafta başka ülke de konferansa gidecekmiş).Ödemeyi yapmışız gittim şapka bile aldım lan bugün.Eve geldim ki mailleri görünce beynimden aşağı kaynar sular indi.Son gün 6 Mayıs 1500 -2000 kelime arası essay,sunum derken,diğer sunum pazartesi onu yapmıştım düzenliorum sadece.
Nerde yalnış yaptım beyler?Çok mu sapıttık Allahın sopası yok vallahi.Neye elimi atsam kurur oldu,lanetlendim mi naptım,en son cumaya Kurban bayramında denk geldiğinde gittim herhalde.İçki,karı kız ayağı da var.Şu erasmus bitsin alayını bırakıyorum.
O
11 yıl
Bu kadar içten bir kızı ilk kez gördüm
Öncelikle abazan,sap fln değilim hele hele liseli hiç değilim,saçma sapan yorum yazacak gelmesin.Geçen hafta çarşamba günü bir kızla tanıştım.Gece dışarı çıktım arkadaşımla,neyse otomattan sigara aldım,sigara içecez ateş yok.Gittim kızlardan istedim nerelisin derken tanıştık yanlarında erkek vardı erkek arkadaşı sandım ilk başta.Sonra erkek sadece arkadaşız fln diye ekledi,çocuk-ispanyol aynı- Türkiye'ye gelmiş İstanbul,kapadokya'yı çok sevmiş.Ayrıca koyu bir Atatürk hayranı(dalga geçmiyorum gecenin 4 ü Atatürk is big hero diye gece kulübünde bağırdı)kızla da o ara tanıştık,numarasını istemeye cesaret edemedim.Üzüldüm açıkçası sonra yeniden dışarı çıktık koluma birisi sarıldı arkadaşlarını kaybetmiş kalabalıkta telefonu diğer kızın çantasında kalmış beni arar mısın telefonundan dedi.Köşeye oturduk hem sohbet ediyoruz hem bunun telefonunu arıyorum,lan açmıyorlar hala tekrar tekrar ara diyor.O ara yakınlaştık ufaktan öpmeye başladım,saçlarını düzelttim,beline elimi attım.Kız o kadar içten gülüyor ki tam istediğim gibi birisi siyah saçlı,1.65 civarı boy,kilo olarak mükemmel,daha ne olsun.En son gitmem gerekiyor,tekrar ne zaman buluşacaz dedi,telefonunu aradım kaç kere,gitmeden önce ona rağmen telefonumu isteyip kendi numarasını tekrar arayıp kaydetti,rehbere yazarken de sonuna mi amor eklediydi bu neyse dedim içimden-canım demekmiş çevirince öğrendim.O sabah saat 6 gibi tekrar aramış nasılsın diye uyuyordum tam konuşamadım.Hafta içi bu kızla buluşacam.Çok samimi geldi ya kız arkadaşımda kaç kez olmuştu ama bu kızdaki kadar içten gözleri gülen göremedim onlarda.Kız ispanyol bu arada.
Bu samimiyeti Türk kızlarında niye göremiyoruz arkadaşlar,niye para para diye yanıp tutuşuyor bizimkiler?
O
11 yıl
Seyahat Sağlık Sigortası,Sigortacı olan bakabilir mi ?
Arkadaşlar yaş 21 ve 20 lik dişleren sağ tarafımdaki galiba çıkacak ve böyle o bölgedeki damak yukarı doğru şişmiş-patlamayı bekliyor sanırım- ve dokundukça ağrıyor,yemek yerken sıkıntı veriyor.Olay son 3-4 günde oldu ondan önce birşey yoktu.Kaç gün alıyor çıkması,şuan ağrı-sızı yapmıyor ama dokundukça ağrıma oluyor,diş çıkarken çok sıkıntı veriyor mu?3 ay önce dişçiye gittiğimde sağ taraf için dişin çıkacak demişti şimdi patlak verdi.Ne yapmam lazım ilk önce bunu sorayım


Yurtdışında olunca işler zor oluyor doktor,dişçi alayı mesele,gelmeden önce 1 yıllık 30.000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırdım,doktora gitsem acaba bu sigorta karşılar mı yoksa hikaye mi sigorta olayı,yine cepten para çıkacak mı?Bu sigorta poliçesini hastaneye götürsem olur mu ki ?
Sigortacı olanlar bir el atsın şuan ağrı yok ama belli yani 2-3 güne başlar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.