K

Teğmen
24 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
153 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
12 yıl
Oyunlarda Çıkan Şeritler - Sorun Ekran Kartı mı?
Oyunlarda Çıkan Şeritler - Sorun Ekran Kartı mı?

Merhaba arkadaşlar daha önce sadece bir oyunda rastladığım ama şimdi birçok oyunda rastladığım bir sorunum var. Masaüstü internet veya photoshop tarzı programlarda bir sorun yokken oyunlarda çeşitli kaplamalar sorunlu görünmekte, oyun karakterinden saga sola yukarı rastgele yönlerde çıkan şeritler vs. olmakta. Ek de çektiğim ekran görüntüleri mevcut. Sorunlarla karşılaştıgım oyunlar orjinal yani crack vs ile ilgili bir sorun aklınıza gelmesin. Acaba sistemsel bir sorun mu diye düşünüp 2. sistemim olan win 7 de tüm ekran kartı güncellemelerini yapıp aynı oyunları hatta yeni oyun kurarak tekrar denedim ama sorun devam etti. Merak ettiğim benim ekran kartı can mı çekişiyor ? Bilgisi yada deneyimi olan arkadaşların yorumunu almak isterim...

Ekran Görüntüleri: < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

diğer örnekler

http://c1205.hizliresim.com/x/1/54qmb.jpg

http://c1205.hizliresim.com/x/1/54rgu.jpg



Sistemim :

AMD Athlon X2 6000 İşlemci
MSI 256Mb RX2600XT Ekran kartı
Asus MV2-mx Ana kart
High Power 500W PSU (Güç Değerleri:http://images.hepsiburada.com/assets/Bilgisayar/ProductDesc/hp500h12s_icresim6.jpg)

Eğer ekran kartı değiştirmem gerekirse benim sistemi en azından sene sonuna kadar götürebilecek bir ekran kartı önerisi yapmanızı rica ediyorum.




< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
K
14 yıl
İnverter Klimalarda İç Ünite Hiç Durmaz mı?
İnverter Klimalarda İç Ünite Hiç Durmaz mı?

Babam bugun salonuna Samsung AQV18AWAN İnverter tip klima taktırdı. İlk izlenimim iç ünitenin biraz sesli çalıştığı oldu. Bir de iç ünitenin devamlı çalıştığı dikkatimi çekti. Sıcaklığı 20 - 21 derecelere kadar düşürdüm, ilk başta kapanır gibi oldu üflemedi, ama 2-3 dakika sonra tekrar aktif olup üflemeye başladı. Daha sonra bekledim 1 saat boyunca hep çalıştı, üfledi. Tamam invereter klimaların normal klimalardan farklı olarak kapanıp açılmadığını biliyorum fakat iç ünite hep aynı şekilde çalışıp üfler mi ? Bunu merak ediyorum. (Bu arada kumandadan Fan Speed olarak LOW seçmiştim. Gerçi Auto yuda seçsem yine çalışmıştı.) Bu konuda bilgi sahibi bi arkadaş yorum yaparsa ona göre bende babama servisi kontrol için çağırmasını tavsiye edecegim. Şimdiden teşekkürler.
K
15 yıl
BOSCH İnverter Klima EER 4,39 COP 4,36 Yorumunuz ???
BOSCH İnverter Klimalar Hakkında Yorum Alabilir miyim ?

İstanbul'da 20 m2 tek cephesi önü açık şekilde batı'ya bakan, en üst kat ve izolasyonsuz salonum için klima arayışına girdim. Öncelikli amacım kışın ısıtmada kullanablilmek.

Öncelikle forumdan birçok konuyu okuyarak inverter teknolojisinin farklarını EER ve COP degerlerinin önemini araştırdım. Kafamda Mitsubishi biraz daha öne çıktı. Ama....

Mitsubishi Electric MSZ-HC35VA modeli hepsiburada 1650 Tl civarında idi.
Isıtma Btu degerleri 12284 (3071-16378) arası. EER 3,21 - COP 3,62

Mitsubishi Heavy DXK12Z2-S modeli ise bugun gittigim iklimsa bayiinde 2150 Tl civarı bir fiyatta idi.
Isıtma Btu degerleri 14330 (1706-17401) arası. EER 3,33 - COP 3,71

Bunun dışında bugun ugradığım Bosch bayisinden aldığım katalogda,

Bosch B1ZMA/I12900 Modeli inverter klima fiyat olarak 1930 TL idi
Isıtma Btu degerleri 12500 (3400-14800) arası. EER 4,39 - COP 4,36 Çekilen Enerji ısıtmada 840 (320 - 1260) W gorunuyor.

Şimdi burda özellikle merak ettiğim şey EER ve COP degerleri ne kadar yuksek ise klimanın verimi yada tasaruflulugu o kadar iyi olmuyor muydu ? Eger böyleyse Bosch un bu modeli enerji tasarrufunda bayagı iyi. Yada bu katalogda bi yanlışlık var. Deneyimli olan arkadaşlar bu klimayı yorumlayabilirlerse sevinirim.

Bunun dışında yukarda belirttiğim salonuma 12000 btu luk bir klimanın yeterli olabilecegini düşünerek, inverter tipi bir klima bakıyorum. 1500 lira civarı bir alet almayı planlıyordum ama baktım olmuyor limitimi 2000 TL ye kadar çıkartmak zorunda kalacagım. Bu kıstaslara göre önereceginiz modeller olursa memnun olurum.
K
15 yıl
XBOX OYUN ACILMAMA BAZENDE KITLENME SORUNU !
XBOX OYUN ACILMAMA BAZENDE KITLENME SORUNU !

Hafta Sonu, bir arkadastan 2. el 20 Gb PAL bir XBOX aldim. Tahminen 1.4 FW li bir makina ve kopya oyunlari calistirabiliyor.

Dun daha once indirip dvd ye yazdigim RESIDENT EVIL 5 i taktim oyun baslarken alet kitlendi,

sonra tekrar baslattim bu sefer zor okudu dvd yi, ama acildi.

Bir sure deneme amacli dvd den oynadim 5 dk sonra bir demoya girdi ve bu demo sonunda disk okunamiyor gibilerinden bir hata vererek konsolu restart etmemi soledi.

Restart edince Resident Evil dvd sini hic gormedi bu sefer alet, arkasindan daha once calistirdigim Prototype i taktim onuda gormedi.

Orjinal bi oyun var onu taktim bu sefer gordu.

Biraz ugrastiktan sonra RE5 dvd sini gordu ve HDD ye instal et dedim, sorunsuz kopyaladi.

Ardindan hdd den oyna dedim oyun acildi demoyu gecsin diye tusa bastim yine kitlendi alet.

Restart ettim yine hdd den oyna dedim artik siyah bi ekran geliyo oyle kaliyo, devam etmiyor, baslamiyor bile oyun.


Uzun oldu biliyorum ama sorunumu tam olarak anlatmamin daha dogru olacagini dusundum.

Xbox i aldigim cocukla konustum haliyle bende boyle seyler olmuyordu dedi. Bu alet ne kadar saglikli karar veremiyorum, bu kilitlenmeler beni korkuttu.

Dvd leri zor okumasi, bazen onceden okudugu kopya dvd leri hic okumamasi, dvd rom un lensinin yiprandigi izlenimi verdi bende. Fakat Oyunu dvd den hdd ye hic sorun cikarmadan install etmesi de kafa karistirici. Akabinde Hdd den RE5 in calismamasida var tabi. Dvd de sorun var desem bu sefer hdd den niye calismadi o da dusundurucu.

Anliyacaginiz XBOX konusunda deneyimli arkadalarin bu konu hakkinda yorumlarini rica ediyorum,

Eger sorunu cozemezsem ve sorunun xbox dan kaynaklandigi kanaatine varirsam, aleti geri iade edecegim.

Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler...
.
.
.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.