A

Yüzbaşı
17 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
45 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
geçen yıl
Cep Telefonlarına ZAM Haberleri Hk.
İlköğretim okulları müfredatında "Okuduğunu Anlama" dersi gördüğüm zaman çok şaşırmıştım ama sonra bu dersin müfredata girmesine sebep olanları görünce daha çok şaşırıyor insan malesef.
Burada asıl sorun Gözetime Tabii olan ürünlerdeki minimum vergi "Matrah"ının yükselmesi değil, ShiftDelete ve diğer yayın organlarının, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İthalat/İhracat Yönetmelikleri hakkında fikir sahibi olmadan, bazı basın/yayın kuruluşlarındaki haberleri kaynakça göstererek kendilerine ses getirecek, tıklanacak içerik yapıyor olmaları.
Bu haberi yapan editör arkadaşın Gümrük Ticaret Bakanlığıyla bir kere bile iş yapmadığını, ilaveten Amerika'dan dönüş uçuşunda olan Hakkı Alkan Bey'in bu içeriğe onay verip vermediğini merak etmiyor değilim.
Arkadaşlar, yaptığınız ve basın/yayın kuruluşlarında yapılan bu yanlış bilgilendirmeden dolayı tüm piyasa bir zam beklentisi içerisine girdi ve gerek satıcıları elindeki telefonları satmayıp bekletme, gerekse potansiyel müşterileri bir beklenti içerisine sokarak telefon alımına yönlendirmiş oldunuz. Dahası 27 Mart günü telefon satan işletmelerin (Zorlu Apple dahil) önünde kuyruk oluşmasına ve insanların en pahalı telefonları satın alıp yatırım amaçlı kenara atmalarına vesile oldunuz.
Sorun şu ki bu kararname ile fiyatı artması gereken tek ürün, ürünün yurt dışından Türkiye Cumhuriyeti Devletine girerken ki baz fiyatı 200$' A KADAR olan ürünlerdi.
Örneğin, 100$'lık bir telefon ülkemize giriş yapacağı zaman ürünün vergileri 27 Mart 2023 tarihine kadar 200$ üzerinden hesaplanıyordu. Yanlış anlaşılmasın ürününü fiyatı 200$'a çıkartılmıyor, ürünün vergileri sanki ürün fiyatı 200$ mış gibi hesaplanıyor ve birim alış fiyatı olan 100$'ın üstüne ilave ediliyordu.
28 Mart 2023 tarihi itibariyle de yine aynı telefon yani 100$ alış fiyatı olan bir ürünün vergileri hesaplanırken, sanki ürün fiyatı 350$'mış gibi vergileri hesaplanıyor ve yine alış fiyatı olan 100$'ın üstüne bu vergiler ilave ediliyor.
Uzun lafın kısası, normalde kimse ortalığı karıştırmasa, sadece en ucuz fiyata satılan akıllı telefonlara vergi artışından dolayı bir zam gelecekti fakat bu gibi haberler yüzünden şu an iPhone 14 Pro Max gibi cihazlarda bile zam beklentisi oluştu, çünkü algı bu yönde oluşturuldu ve malesef amiral gemisi olarak tabir edilen cihazlara bile zam geldi.
Yalnız bilinmesi gerekir ki birim fiyatı 350$ üzerinde olan hiçbir cihaza Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Gözetim uygulamasındaki vergi artışından dolayı zam gelmedi.
350$ üzerindeki tüm cihazların fiyatlarına zam gelmesindeki birinci sebep bu haberler, ikinci sebep de bu haberlere istinaden zam beklentisine giren piyasada itiraz edecek bilinçli kullanıcı sayısı çok az olduğundan satıcıların da fiyatlarını yükseltmeleri ve satış oranlarının düşmemesi.
Haberde geçen 3.800TL olan cihaza 2.500TL zam gibi saçma bir durum olmayacak. Dolar kuru 19TL baz alınarak 200$’lık yani 3.800TL’lik bir ürüne, 150$ yani 2.500TL zam gelmeyecek (o bile yanlış, 150$ zaten 2.850TL yapar). 3.800TL’lik bir ürün vergisi hesaplanırken, ürünün matrahı 6.650TL olarak hesaplanıp çıkan vergiler 3.800TL’nin üzerine ilave edilecek.
Yeteri kadar anlaşılır yazdığım kanaatindeyim, umarım siz değerli okuyucular konu hakkında fikir sahibi olmuşsunuzdur ve değerli editörler de daha hassas davranırlar temennisiyle.
A
2 yıl
55\" TV Tavsiyesi
Merhaba,

Evde kullanmak üzere 55" TV bakıyorum fakat konu çok fazla dallanıp budaklanıyor.
En ucuz ya da en pahalı ürünü aramıyorum, görüntüsü kalitesi güzel ve 16.000TL kadar bir limit dahilinde TV bakıyorum. Çok zaruri ise üst limit biraz daha zorlanabilir.
Eskiden Samsung'lara karşı çok sıcaktım fakat yeni serilerdeki Tizen işletim sisteminde dolayı bir takım çekincelerim var. Bu konuda mümkünse tecrübe etmiş kişiler yorumlarını esirgemezlerse çok sevinirim.
İlaveten madem Android tabanlı olmama ihtimali var, o zaman niye LG'nin WebOS tabanlı bir televizyonu olmasınki diye de düşünmedim değil, yine alıp kullananların görüşleri önemli.
Son olarak bir markadaki X özelliği başka bir markada da bulunabiliyor fakat isimlendirmelerdeki farklılıklar karışıklıklara yok açabiliyor (QLED, Nanocell vb.)

Philips ambilight düşünmediğim için pas geçtim, hali hazırda Sony kullandığım için de değişikliğe gitmek istiyorum açıkçası.
Aşağıdaki 2 model üzerine daha çok yoğunlaştım fakat tavsiyelerinize açığım.

Samsung 55Q67B
LG 55NANO756
A
2 yıl
Xiaomi Yunmai Markası Hakkında
Merhaba,

Konu başlığında da belirttiğim gibi Xiaomi ve Yunmai markaları değil, Xiaomi Yunmai markası hakkında genel bir bilgilendirme yapmak isterim.

Öncelikle Yunmai markası, akıllı tartı, masaj tabancası, spor & fitness ürünleri gibi sağlıklı yaşam kategorisinde ürünler üretip, akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz iYunmai uygulaması ile telefonunuzdan kendi sağlık durumunuzu takip edebilmenize imkan tanıyan bir markadır.
Ülkemizde de 5-6 yıldır Yunmai markasıyla bir takım ürünleri satılmaktadır.

Xiaomi markası hakkında kime ne anlatayım, girmediği sektör yok, her kategoride muhakkak ürünü var.

Bahsettiğim iki marka da Çin firması, üretim yerinin Çin olmasından bahsetmiyorum, markalar Çin markaları. Apple gibi Amerikan markası olup Çin'de üretim yapan firmalar değiller yani.

Bu iki Çin markası (Yunmai ve Xiaomi), kendi ana karalarında yani Çin'de bir iş birlikteliğine imza atmışlar.
Yunmai, kendi için ürettiği kaliteli ürünler haricinde Xiaomi ile iş birlikteliği yaparak Xiaomi adına da ürün üretmeye başlamış.
Xiaomi de, Yunmai'den aldığı ürünlerin kutularını yeniden tasarlayıp Xiaomi markası adı altında Çin pazarında satışa sunmuş. Bakın bu noktaya dikkat, yalnızca Çin pazarı için böyle bir uygulama söz konusu. Kısacası Yunmai markası bazı ürünlerini Xiaomi markasına fason olarak üretiyor fakat yalnızca Çin ana karasında satılmak üzere ve markanın adı da Xiaomi Yunmai.

Yunmai markası ile ilgili bir bilgi daha vereyim. Akıllı telefonlara yüklenen uygulama ve ürettiği ürünlerin içerisine koymuş olduğu ölçü birimleri, kendi pazarı olan Çin için farklıdır, Avrupa ve Amerika için ürettiği ürünlerdeki ölçü birimleri farklıdır.
Yani memleketimizdeki, Avrupa'daki ya da Amerika'daki bir kullanıcı, kendi bölgesinden alış-veriş yapmak yerine yurt dışından direkt alış-veriş yapabileceği siteler üzerinden daha uygun fiyata ulaşabildiği için gidip herhangi bir Yunmai ürünü alırsa, hem ürünün içindeki ölçü birimleri farklı olduğundan hem de kendi bölgesinin Apple Store / Google Play Store'undaki uygulamalarda farklılıklar olacağından dolayı ne doğru düzgün bir eşleştirme yapabilir, ne de aldığı ürünü adam gibi kullanabilir.

Dolayısıyla Xiaomi Yunmai markası adı altında satılan ürünler de yalnızca Çin pazarında satılmak üzere tasarlandığından dolayı eğer bizlerden birisi bu markanın bir akıllı bir ürününü aldığı takdirde ürün işlevselliğini yitirecek ve tüm fonksiyonları kullanılamayacaktır.

Xiaomi Yunmai markası adı altında satış yapan tüm platformlara tek tek bu durumu izah etmek (tabi kim ne kadar anlar da biz bu ürünü satmamalıyız kanaatine varabilir orası büyük bir muamma) zaman kaybı olacağından (hem beni ne alakadar eder :D ) siz değerli kardeşlerimi konu hakkında bilgilendirmek benim için daha önemli. Sizler ürün alım tercihiniz esnasında son kararı verecek olan kişiler olduğunuzdan bütçenizin değerini en iyi sizler bilirsiniz.

Xiaomi Yunmai markası adı altında akıllı ürün alırken bu anektodu göz önünde bulundurmanız kendi yararınıza olacaktır. Yoga matı alırken istediğinizi yapın, onun da akıllısını en azından henüz Yunmai üretmedi
A
3 yıl
That\u0027s You Oyunu Hk.
Merhaba,

Arkadaşımın evinde birkaç kişi oynadığımız güzel bir oyun. Yakın arkadaş grubuyla daha da zevkli oluyor tabi. Konsolda 2 kol olmasına rağmen 6 kişi olduğumuz için sırayla oynamak istemediğimizden bu That's You oyununu oynadık her birimiz kendi cep telefonlarımızdan bağlanarak ve çok eğlenceliydi. Başka bir arkadaş grubumdan bir tanıdığım da duyduktan sonra bu oyunu Blu-Ray olarak satın aldı fakat söylediğine göre Türkçe dil desteği gelmemiş. Blu-Ray'i taktıktan sonra bir yükleme yapması gerektiğini, daha sonra dil desteği gelmesi gerektiğini ilettim fakat ona rağmen gelmemiş. Biz TR PSN'den satın almıştık diye hatırlıyorum ve bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Arkadaş da Türkiye'den Blu-Ray olarak satın aldı fakat Türkçe hariç bir çok dil seçeneği mevcut. Bu oyun da öyle bir şey ki gerek alt yazı gerek sesli yönlendirmeleri anlamadıktan sonra oynamak mümkün değil. Son olarak 2017 yapımı bu oyun için firmanın seslendirme ve alt yazı dil destekleri de şu şekilde "Danca, Fince, Norveççe, Türkçe, İngilizce, İsveççe"

Tüm bunlara rağmen Türkçe dil desteğini bulamayan bu arkadaşımda benzer sıkıntıyı yaşayan birileri var mıdır? Çözümü bilen birisi aydınlatabilirse sevinirim.
A
4 yıl
Xiaomi MiBox S e D-Smart Go Yükleyemiyorum
Merhaba,

Bugün hepsiburada üzerinden aldığım Xiaomi MiBox S ulaştı ve hemen kurulumunu gerçekleştirdim.
Netflix, spotify ve google servisleri (youtube vs.) gayet güzel çalışıyor.
Xiaomi'nin yazılım sürümü 9 ve forumda biraz araştırma yaptıktan sonra söyleyebilirim ki uzaktan kumandasının üzerinde Netflix ve Prime Video butonları bulunan yeni tip cihazlardan.

Sıkıntım şu, muhtemelen yurt dışı cihaz olarak algılandığı için Play Store'da D-Smart Go olarak arama yaptığımda bir sonuç çıkmıyor.
Bu sorun yine bir takım uygulamalarda da aynı şekilde karşıma çıktı fakat benim bu cihazı almaktaki asıl sebebim D-Smart Go kullanabilmekti.

D-Smart Go APK'sını indirim USB üzerinden cihaza yükleyerek denedim fakat uygulama yüklendikten sonra açmak için tıkladığımda 1 veya 2 saniye kadar açılıyormuş gibi açılış ekranı geliyor, sonra Xiaomi'nin ana ekranına geri dönüyor ve cihaz sonsuz döngüye girerek tekrar aynı uygulamayı açmaya çalışıyor vce tekrar ana ekrana geri dönüyor ve tekrar ve tekrar...

Bunun bir çözümü var mıdır?
forumda özellikle 2 farklı konu altında sayfalarca şey okudum fakat net bir bilgiye ihtiyacım var.< Resime gitmek için tıklayın >
A
6 yıl
Madenciler Yüzünden Ekran Kartı Fiyatlarından Yakınanlar
Merhabalar,

Bu madenci (Mining'ci olarak da bilinirler) arkadaşların dünya çapında ekran kartı satışlarını ciddi biçimde etkilemeleri vesilesiyle AMD ve nVidia gibi çip üretici firmalar artık talebe yetişemiyor. Hal böyle olunca piyasada uygun fiyatlı GTX 1080 ya da 1070 bulmak zaten imkansızken bu madenci kardeşlerimiz GTX 1060'ın 6GB'lık versiyonlarına da el attılar. Baktılar onlar da bitti, GTX 1060'ın 3 GB'lık modellerine de sulandılar. İnanması çok güç ama 2 ay gibi bir sürede yüzüne bakmadığım 128 bitlik GTX1050 Ti'ların fiyatları 4 hanelere yani 1000TL'lere kadar yükseldi. Şu an (12 Şubat 2018) itibariyle 1000TL altına GTX1050Ti alamıyorsunuz.

İşin sadece bir tane iyi yanı var, artık satıcı firmalar ya da internet siteleri ürünleri tek tek ya da ikişer ikişer satıyor. Toplu satışların önüne geçmek ve bizim gibi PC toplamak isteyen kullanıcılar için somut bir adım gibi görünse de tek tek sipariş verecek olan madenci arkadaşlara karşı bir önlem alındı mı bilemiyorum. BTC fiyatlarının aşırı derecede düşmesine rağmen ekran kartlarına olan talebin azalmaması, kartların dolar cinsinden fiyatlarına etki etmeyeceğinden dolayı şu an için beklemekten başka çare yok. Ülkemizdeki Dolar/TL kuru yüzünden fiyatlarda ufak tefek oynamalar olabiliyor tabiki fakat ciddi fiyat değişikliği, kartların dolar fiyatları eski haline geri döndüğünde olacaktır.

Aynı dertten muzdarip arkadaşlar, HOOOPP, buralarda mısınız?
A
7 yıl
AM4 Ryzen Uyumlu Sıvı Soğutucu!
Merhaba,

Bildiğiniz gibi AM3+'a kadar aynı ölçülerde üretilen backplate Ryzen serisi ile boyut değiştirdi.
AM2/AM3/3+/FM2/2+ gibi soketlerin 96mm uzunluğa ve 48mm genişliğe sahip backplate'leri yerine
AM4 Ryzen serisi ile 90mm uzunluğa ve 54mm genişliğe sahip backplate'ler ve bunlara uygun anakartlar geldi.


Benim sıkıntım da burada.
Mevcut kule tipi soğutucuma satın aldığım yerden AM4 backplate temin edebilmiştim sağolsunlar fakat sıvı soğutucu konusu kafamı kurcalayıp duruyor.
Satın alıp denemeden de aklımda hep soru işareti olarak kalacak.

Türkiye'den (bakın yurt dışından istemiyorum) temin edebileceğim AM4 Ryzen uyumlu bildiğiniz sıvı soğutma var mıdır?
Direkt AM4 uyumlu olması şart değil, şu an kullandığın kule tipi hava soğutucuda olduğu gibi sonradan backplate eklenerek AM4 Ryzen uyumlu hale getirilebilen bir sıvı soğutucu da olabilir.

Bildiğiniz, satın aldığınız ya da denediğiniz ürün varsa ve paylaşabilirseniz çok sevinirim.
A
9 yıl
BAYAN İÇİN OTOMATİK VİTES ARAÇ TAVSİYELERİNİZ
Merhaba,

Bayan bir arkadaşımız ilk arabasını almak istiyor.
Hatta o kadar hevesli ki, daha araba bile beğenmeden önce kendisi gidip bankadan kredi çekmiş.
Kendisiniin diğer bayanlar gibi bu konularda bilgisi yok.
Ben birkaç gündür araştırıyorum(her ne kadar araştırdığım araçlar bana uymasa da :) ) fakat sizlerin de fikrini almak isterim.

Aranılan Kriterler;
- Maksimum 37.000TL (Aslında 35.000TL'lik araç bakıyoruz, hani gerçekten kaçırılmayacak bir araç için çıkılabilinecek maksimum ücret 37.000TL'dir.)
- Otomatik Vites (Bir bayan için olmazsa olmaz)
- Hatchback (3 veya 5 kapı fark etmez)
- Dizel veya Benzin (LPG kesinlikle olmaz, Monte edilip sökülmüş araçlara da karşıyız)
- İstanbul aracı olması tercih sebebidir.


Ben sedancıyım, hatchback araçların yürüyeni, vites kutuları, yol tutuşları vb. konularda sedanlardaki kadar bilgi sahibi değilim.
Sizlerin fikirleri benim için çok önemli olup, yorumlarınızı esirgememenizi rica ederim.
A
9 yıl
ZALMAN\u0027A NE OLDU ???
2014 Kasım ayında Zalman ile ilgili battı, birleşti vs. haberleri çıkmıştı.

Bugün Zalman Z11 Neo' nun teknik özelliklerine bakmak için Zalman' ın sitesine girmeye çalıştım.
Ancak siteye bir türlü erişim sağlayamıyorum.
Bknz; ekteki resim veya;
http://www.zalman.com

Konu ile ilgili bilgisi olan var mıdır ?..

< Resime gitmek için tıklayın >
A
9 yıl
Sıvı Soğutucu Önerileriniz !..
Merhaba,

Birkaç adet sıvı soğutucuya ihtiyacım var.
Üründen sipariş vermeden önce birer adet numune satın alıp denedikten sonra belirlenen üründen birkaç adet alıcam.
Burada kıyaslayacağım ürünler 120mm radyatör ve 120mm tek fanlı ürünler olacaktır.(Fiyat sınırlamasına uyarak çift fanlı ürün de önerebilirsiniz)
200TL'nin altında ürün var mı bilmiyorum ama 120mm'lik tek fanlı ürünlerin şu an 200TL ile 300TL arasında fiyatları olduğunu düşünerek(şu anki dolar kuru ile) aşağıya en çok tercih edilen birkaç modeli yazdım.
Sizin önerileriniz doğrultusunda 2 ürün satın alıcam, çok gerekirse yine sizin önerileriniz dahilinde 3. bir model daha alabilirim.
Tavsiyeleriniz ve değerlendirmeleriniz benim için çok önemli olduğundan lütfen yorumlarınızı eksik etmeyiniz.
NOT : Su soğutma belirli bir sistemde kullanmayacak, sistemlerin hemen hemen hepsi birbirlerinden farklı. Intel ve AMD olmalarının yanısıra model ve haliyle çekirdek farklılıklarıda var.

Thermaltake Water 3.0 Performer

Deep Cool Maelstorm 120

Cooler Master Seidon 120V
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.